מי אני?

Cold Heritage

New member
גם אני לא מת על צרפתית :}

בעברית זה בשפה גבוה שכזו, אבל מובנת עד כמה שאני זוכר.. אנגלית ;[ בוק ריפורט ;[[[[.

אין לי בעיה עם שפה גבוה :]

אני גם קוראת ספרים כאלו דיי הרבה... אבל יש לי בעיה עם שפה גבוהה מהסוג שאף אחד לא יודע מה זה אומר לעזאזל כולל האוקספורד שלי

FeLL67

New member
או שמעתי המון על חלף עם הרוח

אשמח לשמוע את דעתך לגביו :] וג'ין אייר , חחח יש לי איזה 5 עותקים שלו בבית X: לא ברור למה S:

Cold Heritage

New member
../images/Emo3.gif

כשאני חושב על זה עכשיו, הספר עצמו מזכיר טיפה את הכתיבה של ש"י עגנון [רק עם החלק של המארכות תודה לאל -.-]. למשל, הספר יכול לדבר על משהו ומאותו משהו להגיע לדברים אחרים שישמשו בתור רקע שכזה, ואז נוצר מצב שלכאורה יש עוד ועוד פרטים והסיפור ל מתקדם... שזה דיי מתסכל מצד אחד, אבל יכול להיות נחמד מצד שני... אהה.. אני לא ממש זוכר את רוב הספר [זאת הייתה בתקופה שהייתי קורא הרבה, עכשיו כמעט ולא :p] אבל הוא לא נופל מהסרט [לדעתי יותר טוב, למרות שאני נוראנורא אוהב את הסרט, כמעט תמיד עדיף הסרט על הספר] והממ.. אם יש לך סבלנות, שווה לקרוא :) ג'יין אייר *_*.

אני חייבת להגיד משהו

לפי דעתי לפחות,תמיד הספר שווה הרבה יותר מהסרט! זה נותן לך את ההזדמנות המדהימה הזאת-לדמיין בעצמך הכל בסדרט הבמאי נותן לך הכל ישירות,אתה רק יושב וצופה ומקבל את הסיפור על מגש זהב,אבל בספר זה פותח לך חלונות ענקיים לדמיין הכל-מה קורה שם,מה הם עושים בעינייך,איך הכל נראה....זה נותן לבעלי דמיון מפותח להשתחרר באמת. לפי דעתי נועה תבין אותי,הא נועה?
שלא תבינו לא נכון,אני כן אוהבת לראות סרטים ומחזות,אבל לפי דעתי הספר מתעלה על הכל. הכל מאהבה

../images/Emo45.gif 99% מהספרים שעושים עליהם סרטים

יותר טובים מהסרטים עצמם.. הרבה פעמים הסרטים פשוט *הורסים* את הספר. (נגיד מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, ראיתי רק את הפריוויו וכמה דקות מההתחלה וזה כבר הרס לי, דימיינתי את הדמויות לגמרי אחרת ולא אהבתי את איך שהציגו אותם). יש אבל יוצאים מן הכלל, נגיד ראיון עם הערפד, לדעתי, בספר יש כמה קטעים שפשוט לא מתחברים טוב בעלילה ובסרט הורידו אותם/שינו אותם. אבל ההמשך (מלכת הארורים) זוועתי, והקשר בינו לבין הספר הוא כמעט מקרי
הם הורידו *לגמרי* את הקטע החשוב ביותר בספר. קצת יצאתי מהנושא... קיצר, קולנוע וספרים הם צורות אומנות שונות, אפשר לחבר ביניהם, לפעמים יוצא טוב, לפעמים יוצא ממש רע. מה שכן, תמיד מומלץ להתחיל מלקרוא את הספר

Cold Heritage

New member
גם כאן עדיף הספר D: בלי ספק :)

זה מה שהתכוונתי O: ווא זה באמת יצא מבולגן בסוגריים X_X.

LadySilkworm

New member
../images/Emo45.gif

זה גם נותן לך אפשרות להתחבר יותר לעולם הפנימי של הדמות. למשל במישהו לרוץ איתו, הסרט מציג את הדמויות די שטוחות, בלי מחשבות, בלי העולם הפנימי, בלי הזכרונות, לעומת הספר שכ"כ שונה.

danduuu

New member
יש לנו בבי"ס מבצע של ספר ב-10 ש"ח

והזמנתי את מישהו לרוץ איתו ואת אל תגלה של הארלו קובן הספר מישהו לרוץ איתו שווה לקריאה? כי הרבה אמרו לי שהוא טוב אבל לא אכפת לי לשמוע עוד חוות דעת

וואו,דנקולה,בחירה מעולה אל תגלה!!

קראתי אותו כ"כ הרבה,אני פשוט מאוהבת בו!! בין ספרי המתח הכי טובים שקראתי! לגמרי
!

LadySilkworm

New member
מישהו לרוץ איתו בהחלט שווה קריאה

מאוד מאוד מאוד נהנתי לקרוא אותו. ואם כבר דוד גרוסמן, כדאי לך לקרוא גם את "יש ילדים זיגזג" :)

danduuu

New member
../images/Emo45.gifנכון..תמיד עדיף לקרוא ספר מאשר

לצפות בסרט..זה ברור :) אבל למשל על שר הטבעות,אני בעצמי לא קראתי את הספרים, אבל שמעתי הרבה ביקורות שאומרות שהספרים די משעממים והסרטים הרבה יותר טובים. טוב נו שר הטבעות..אין על הטרילוגיה הזאת

למעלה