שרשור שאלות

יש איזה אשלייה בפורום ערבים ש...

... אי פעם תקום כאן מדינה ערבית או אפילו סתם מדינת כל אזרחייה ללא צביון לאומי או אתני או דתי ספציפי.... הערבים הם לא יותר מאשר מיעוט במדינה הזאת, כל הרעיונות האלה שלהם בנוגע לגבולות 67' או כל פיתרון אחר זה לא יותר מסתם דיבורים, עזוב שבכלל הערבים ברשות הפלסטינית לא מוכנים לשמוע על מדינה יהודית אפילו באורך קילומטר... אם אתה שואל אותי מה יותר חשוב לי, הדמוקרטיה או הצביון היהודי... אז כמובן שאני אענה לך שהצביון היהודי.... לא אכפת לי שהחוקים שנועדו להגן העם היהודי בארצו בסופו של דבר אולי אולי מרגיזים מיעוטים אחרים... קח למשל את חוק קק"ל שאומר שהאדמות בקק"ל נועדו ליהודים בלבד... וצודקים.... זה אומנם נוגד לחוק חופש התנועה וכו'... סליחה אני לא באתי לפה למדינה לפני 15 שנה בשביל שאחרי 15 שנה מאז אני פתאום אגלה שהחזון הציוני עומד להירמס ולהיקבר כאילו לא היה... ואני לא גזעני בכלל... אני פשוט לאומי... זה לא בגלל שאני שונא ערבים... זה בגלל שאני רוצה לשמור על מדינת ישראל כמדינה יהודית, נקודה! לפני 60 שנה בן גוריון קם ואמר "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל..." אני מניח שזה דבר מספיק כדי להבהיר לכולם דבר אחד ויחיד.... ערביי ישראל הם מיעוט, לא יותר מזה... הם רוצים מדינה משלהם? בבקשה! יש להם 21 מדינות להגר אליהם... רוצים להישאר פה? אין שום בעיה, רק אל תצאו כנגד המשטר וכנגד המדינה... הם לא נאמנים והם שטופי מוח... זה מקוןר השנאה הכ"כ עמוקה כלפיהם... וזה רק הם אשמים בכך ש 75% מהישראלים לא רוצים ערבי ליידם...

ב י ש ו ף

New member
תראה יש פה כישלון גדול שלנו

שיעיב גם על הקיום של המדינה. עצם העובדה שאנחנו פונים למשא ומתן של שלום בזמן הפוגות טירור , או טירור מתמשך (רק שדרות זה נקרא הפוגות) מלמד את הערבים שהם יכולים להגיע להישגים דרך אלימות אין דרך אחרת לפרש את זה. עכשיו אם אנחנו ניתן להם את ירושלים, שנכון להגיד כי היא מאוכלסת ע"י ערבים, ואת רמת הגולן שנכבשה, אז אנחנו נצטרך בסיכומו של דבר לוותר על הכל. אם אתה שואל אותי? כעם אנחנו אחלה עם, שתי בעיות מרכזיות עומדות בפני הלאום היהודי (בעצם 3) בתאוריה שלי אני רואה את התיוג שלנו "עם נבחר, עם סגולה" כמניע שהוביל לרציחת והעם היהודי לאורך ההיסטוריה זאת אומרת רצחו אותנו בגרמניה , בגלל שאל מסויים החליט להדביק עלינו את התגית, שהובילה למוות של שש מיליון, בין היתר חורבן בית ראשון , חורבן בית שני, גירוש יהודי ספרד, כיבוש עותמאני , כיבוש צלבני, שוב כיבוש עותמאני. (וזה עוד כלום ממה שההיסטוריה מספרת) אחת הסיבות אגב היא שהדת היהודית גם לא ממהרת לספוח, בעוד הדת הנוצרית צברה את הכוח שלה, בגלל שהיא לא גזענית, אותו כנ"ל הדת המוסלמית והבודהיסטית, הדרוזים והיהודים, הם בין העמים היחידים אגב שיש להם בעיית גזע רצינית, (גם בטאו , וגם בהינדו, וגם בשאמניזים וכתות פאגניות למינהן, אין בעיה לספח, להיפך זאת לעיתים המטרה) כל הנתונים האלה הם עדויות לפסיכודינמיקה שבין העמים (אנטרופולוגיה) מה שמעיד על איך תפיסות דתיות משפיעות על מניעים מדיניים מניעים תפיסתיים, שלאחר מכן מובילים בקלות לגזענות. שכן אם עם מצהיר על ייחודותו בפני עמים אחרים, בלי להתייחס לאם זה נכון וכמה, הוא הופך להיות מטרה, בכל חברה שבה תסתכל השחצן הוא הדמות הכי פחות אהובה, השחצן הוא הראשון להיות מטרה עבור כל אחד מחברי כל תא או אירגון וככזה הוא יוביל על עצמו חורבן, וההיסטוריה היהודית מאוד משקפת את הלך המחשבה הזה, אם אתה מסתכל ממקום נקי כמובן. (פיגועי הטירור ו9 מלחמות בשבעים שנות קיום, זה לא בהכרח נתון מעודד רוב היהודים נוטים להגיד "כן אבל שרדנו למרות הכל..." זה לא בהכרח מדוייק העיבריים הם למעשה אבות היהודים שהם למעשה זכר לפיצול הממלכות, ישראלי היום מתייחס למקום ע"פ שיותר נכון אולי לקרוא לעצמנו "כנענים". האנגלים, הגרמנים, והסלובקים, צאצאים ישירים של הוויקינגים. הטורקים והפרסים די שימרו את הזהות, ולא עברו תהפוכות (אין הרבה שרוצים להיות פרסים חח)האינדיאנים שרדו 3000 שנה ויותר, בזמן שאנחנו היינו מנותצים על אדמות נכר. (עם פוטנציאל התבוללות גבוה) ע"פ מקורות הודו היא התרבות העתיקה בעולם, ואחריה סין מיד לאחריה צאצאי העיבריים (בזמן ש12 השבטים ישבו פה, היה שלטון יחיד בהודו, ובסין התחילה הקיסרות הראשונה עם התפתחות עידן הברזל שהביא למחרשות שהביאו לתנובה מואצת, שיצרה מעמד סוחרים וכתוצאה מכך יותר כסף, שמצריך שמירה, שמירה מואצת מצמיחה צבא צבא מוליד נסיכות, ומנסיכויות אחת מהן תהיה שליטה, קיסרות) ע"פ שיכולים להגיד שישמאל ויעקב היו אחים, וזה מחזיר אותנו לנקודה מאוד עצובה , אנחנו סוג של ערבים....באסה גם המילה ערבית/עברית די זהה, כן קשה לקום עם זה בבוקר. עם זאת מה עשה את היהודים לטובים מהערבים ? ברמה ההישגים? די פשוט, אישה יפה לא צריכה לעבוד קשה לקיומה, היא מתחתנת עם שחקן כדורגל או איש עסקים, פה נגמר הסיפור, אישה מכוערת לעומת זאת צריכה לפתח קישורים נוספים, על מנת לשרוד. האנלוגיה הזאת עובדת מצויין כלפי העם היהודי, ארץ נכר צורך לשרוד וגם להוכיח את השתלבותם בחברה, התוצאה הזן הנודד בעולם, לומד לפתח מנגנוני הישרדות רבים יותר ככל שהצורך הקיומי גובר, והצורך הקיומי עבור העם היהודי תמיד גבר. חלקו של אלוהים בתפקוד חיינו הוא מינורי, כל מיני חסידי קבלה שצצים כמו פיטריות אחרי הגשם תמיד מעצבן אותי, מכיר את אלה מהסדנאות "דמיין מגן דויד, דמיין מגן דויד גדול" הסמל הזה היה מונח על זרותיהם של מיטב יהודי אירופה, נרצחו על טהרת הזיהוי שהסימבול הזה הווה והבגידה פה היא כפולה, זרע בית דויד לא יימח, מה שקרה בפועל מיטב יהודי העולם (אני אומר את זה כטוניסאי) מדענים, משוררים, מחזאים הרבה אנשי עסקים וכו',נרצחו כשהסמל הזה על ידיהם כשאוכלוסיה מאוד ענפה של חסידות ניסתה את מזלה בתפילות שלא נענו, הזרמים הללו דוברי אידיש שורדים עד היום השלכות פסיכודינמיות של עמים ודתות התנגשו לתופת שמייצג את בגידת אלוהי היהודים יותר מכל, כי לא הייית תרבות יהודית ענפה כמו בגרמניה. יש טוענים שצורת הלבוש המוחצנת, הגדרת הזהות האחידה בסגנון הלבוש וההתנהגות של הקהילה החסידית, הוא זה שמשך את האש... גם אני שאני רואה מוסלמים בלבוש מסורתי ברחוב אני מתעצבן בלב אני בטוח שעבור הגרמניים אנחנו היינו משהו לא רחוק. פששששששששששששששששש כמה כתבתי

לא לא יש לך פה איזה טעות...

היהודים בגרמניה היו אנשים מתורבתים, משכילים, ובכלל לא רק בגרמניה אלא בכל אירופה... האנשים האלה אם משהו לא היה מוצא חן בעיניהם... הם לא לוקחים את עצמם והולכים להתפוצץ בבית קפה שכונתי או באוטובוס עירוני, הם לא מרימים רעש מכל דבר קטן, להפך דווקא הם סופגים את העילבונות והשנאה בשקט... זה לא כמו הערבים שהרימו כזאת מהומה ענקית בגלל שמישהו צייר את מוחמד בקריקטורה או שאיזה אישה בסודן קראה לדובי בשם מוחמד.... זה נשמע לך אנשים נורמלים? אנשים עם תפיסה נאורה? אלה חיות פרא שמשעמם להם בחיים.... תראה אני לא אשקר... נכון שמתי שרואים ערבי עם לבוש מסורתי אתה מתחיל לשנוא עמוק בלב, לא אשקר שככה היה עם היהודים בפולין ובגרמניה.... אבללללל... אותם יהודים שהיו אנשים מן השורה, עורכי דין ומשפטנים בגרמניה למשל, התלבשו ודיברו בשפת המקום, לא הראו שום שוני מהחברה... אותם רמסו והחריבו עד יסוד... ואם אתה שואל אותי זה בגלל שהם היו מאוד מצליחים מבחינה כלכלית והכל... בעוד שהגרמנים נדחקו לשולי החברה, במיוחד מתי שהייתה האינפלציה בגרמניה... בכלל אל תשווה בין גרמניה לערבים.... קודם כל.... את הערבים שונאים לא בגלל זה.... זה בגלל שהם הורגים, רומסים, מחריבים, מזעזעים את העולם עם פיגועי טרור, עורפים ראש של בנאדם בעיראק בפומבי (ראיתי את זה באיזה אתר, זה פשוט מזעזע, אין להם לב), לא מודרניים, לא בולטים חברתית בעולם, מאוד שמרנים... דוגלים בהתאסלמות של כל העולם, הם לא מקבלים את השונה מהם בכבוד ובהערכה... מה תעשה מולם כבר מה?! זה עם מאוד בעייתי... מאוד פרימיטיבי... שטוף מוח... באירופה לא יודעים מה לעשות איתם אתה יודע?! שבדיה ונורבגיה מלאה בערבים... יש שם אחוז יותר גבוה של ערבים כמיעוט מאשר פה במדינה.... בצרפת בכלל הם עושים שם סדום ועמורה.... אונסים, רוצחים, ונדליזם מוחלט.... זה אני שמעתי ממקור ראשון מה שהולך שם בצרפת עם מוסלמים מאלג'יר ומכל מיני מקומות... לא מזמן היה בהולנד נראה לי הפגנה נגד האיסלמיזציה של אירופה... הערבים הולכים ומתרבים... כבר אין להם מקום במזרח התיכון... הם מתחילים להציף את כל העולם בכוח ובשנאה.... גם בדת שלהם בקוראן רשום "דיין אללה פי אל סייף".... דהיינו, דתו של אללה בחרב.... הדת של אללה צריכה להיכפות על אנשים אפילו אם הם לא רוצים... יש כאילו שני אפשרויות או שאתה מוסלמי או שאתה בכלל לא קיים.... אתה מבין את שורש הבעיה?!

ב י ש ו ף

New member
אין סתירה, ודיברתי על שני דברים.

לא עשיתי אנלוגיה בין המנטליות של היהודים למנטליות של הערבים, האנלוגיה הייתה בזה שמהגר לא חוקי, הוא לא אהוב באף מדינה אם הוא מחצין את את מנהגיו על אחת כמה וכמה, ולהיות חרדי מקצין את התופעה הזאת יותר מאשר המוסלמי (שמסתפק בכיפה גדולה , אולם אצל החרדים ההופעה קצת יותר מסוגננת) לבוש אחיד שחור (בידול) פאות (בידול) ציציות (בידול), שפה אידייש(בידול), מוטו דת "העם הנבחר" (בידול). התנהגות (מסתירים את פניהם עם עיתון כשחולפת אישה ברחוב, זאת מנטליות שקיימת במאה שערים, והאנשים שמאכלסים את מאה שערים בחלקם הם יהודים יוצאי אירופה, שהגיעו בעליות מוקדמות או שרדו את השואה, ומגלמים את אותה גישה שבאופן טבעי הביאה לשנאה באירופה, זה שהיהודים היו טובים בעשיית כסף היה ערך מוסף, הוא לא היווה בהכרח את יסודו של המניע, ההופעה החיצונית האידיאולגיה היומרנית ומה שמסתתר מאחוריה (אם אני העם הנבחר אתה באופן יחסי עם פחות נבחר, את השחצנות הזאת תאורית הגזע התקשתה לקבל ע"פ היותה נוצרית, הנצרות הייתה חילונית למדי בגרמניה שכן הנצרות לא תומכת באופן גלוי ובכתובים בהריגת יהודים, למרות שביטוי ל"אהבת היהודים" התקבל גם בספרד, אם תנתח את המניעים אתה תגיע למסקנה די זהה גם בספרד, בתקופה ההיא לעומת זאת הדת הייתה המניע , הספרדים ראו בדתם כנאורה, וביהדות כמיושנת מה גם שהיהודים אחראים למותו של ישו, ומותו של ישו בידי יהודי....זה בעצם מעיד על אלו שרצחו את ישו(מקור מובהק לגילוי חיבה מה שקצת מאזן את הכוחות הוא קיומה של הברית הישנה, אלמלי הברית הישנה, אני חושב שהיינו נכחדים מזמן, הרבה הנאה זה בטוח לא הסב לנו) זה שהיהודים לא יוצאים ועושים פיגועים זה נכון, אך אלוהיך בחר בחבל ארץ ששורץ באותם בעלי מנטליות פראית ופנאטית אלברט איינשטיין מלבד זאת, הוא האדם שעומד מאחורי האיום לחורבן העולם (ע"פ שאישיותית הוא היה אחלה בן אדם) באופן אירוני ע"י אותם "חיות אדם". אני לא חושב שזה בהכרח המקום... אבל לטעמי התוצאות לאורך ההיסטוריה צריכות להעלות תהיות, עם היינו דתית יותר צנועים מבטיח לך היינו חיים יחסית בשלום.

כן אבל...

אבל אתה לא התייחסת בכלל לכל המאפיינים של הערבים... עזוב אותך עכשיו שהערבים שנואים פה במדינה... מה לגבי חוץ לארץ? אפילו היהודים מסתדרים כיום יותר טוב מאשר הערבים בחו"ל... יש להם תדמית מאוד גרועה לערבים ברחבי העולם... אז איך אתה מסביר את זה שרק 20% מהיהודים בישראל הם חרדים או דתיים....ובכל זאת לנוכח העובדה הזאת אנחנו כבר 60 שנה חיים סביב האיום הערבי.... איך תסביר את זה תגיד לי? הרי אתה אומר שאם היינו צנועים יותר דתית אז הכל היה נפתר... אבל אתה רואה שזה לא המצב...

ב י ש ו ף

New member
בועז מעודה תמני והוא לקח כוכב נולד

20 % יכולים לעשות הרבה מאוד, השלטון בירדן מבוסס על מיעוטים. וחוץ מזה היהדות חודרת גם מעבר למצוות דתיות והפולחן מתקיים גם בבתים חילונים למחצה. אני אגב לא צידדתי בעד הערבים, ציינתי שאני ימני די מובהק. אתה מנסה לגרור וויכוח של מי יותר טובים או מי יותר צודקים? יותר טובים על הנייר בהשכלה , היהודים ללא ספק , מספרי חתני פרס נובל הגדול ביותר באופן יחסי הוא של היהודים והוא גבוהה בערך פי 80 אמנלא טועה משאר העמים, רישום הפטנטים בישראל הוא רביעי בעולם (לפי הדוח"ות האחרונים שעיינתי בהם היה גם שלישי אגב, אחרי ארה"ב ויפן) אצל הערבים המצב הוא הפוך, אין להם השכלה , רק השכלתית הם קוראים וכותבים כעשרה אחוז מכלל האוכלוסיה במדינות ערב בישראל אחוז הערבים יודעי קרוא וכתוב הם הגבוהים בעולם. (הסיבה היא גם אגב כי מדובר בפיצוץ אוכלוסין כמו של מדינת עולם שלישית וככל שהאוכלוסיה גדולה יותר, ככה החוסן הכלכלי עומד בסיכון זה קורא ברוסיה, בהודו, ובסין, וזה עתיד עד כמה שזה נשמע מוזר להתרחש בארה"ב, החוסן המדיני של מדינה היום מושג, ע"י תרבות ואומנות, איטליה וצרפת וגם אנגליה הן מעצמות שעיקר כוחן מבוסס על התנאים אללו, לכולם יש תרבות ואומנות, בראש ובראשונה יש להם ביטחון מדיני, אין מאבק האיזור שקט ונוח להקמת משפחה השגשוג הגרמני אגב, נובע מעליונות טכנולוגית בתחומי הרכב והמכניקה בכלל, אותו דבר חל על יפן, ומגמה דומה מתפתחת בסין שמתחילה ליצא חלקי חילוף אנושים, כמו בקצבית העופות ליד הבית יש הרבה דברים מעניינים לצפות בהם בעולם אין ספק. אם תנסה לשפוט לפי הישגים דתיים? הדת היהודית על הנייר הנכשלת ביותר והייתה גם גורמת ישירה לכשלים בתפקודים מדיניים לאורך ההיסטוריה (עד כמה שהייתה לנו כזאת פרט לתנ"ך, היינו פזורים, היום אנחנו מאוחדים אבל מדממים, פיתרון ממש נפלא) אנחנו דנים במי יותר טוב ומי פחות טוב , כמה למה ואיך השאלה היא איך מהמקום שבו אנחנו נמצאים אנחנו יכולים להביא לשיפור המצב חמישים שנה בהיסטוריה הם כלום, כמעט חסרי ערך, התהליך שהתחלנו בו עם הקמת המדינה ולידתה, הם עדין קשים, העולם עתיד לעבור שינויים מעטים מאוד, בגלל שלכל לאום יש את הטריטוריה שלו, עם ישראל הוא אחד השינויים האחרונים שיצפו בגלובס, כל ניסיון של אימפריה כובשנים להתבסס ולהתפרס, תסתכן במלחמה גלובלית. מבלי להיכנס לפרשות מוגזמת, 50 שנה הם כלום, ונדרשים עוד חמישים שנה עד שיהיה שלום משני סיבות, א. להחליף את דור הנכבשים אותם אנשים שכבשנו זוכרים ומעבירים את המורשת. ב. אם חינוך מערבי איתן יוצא לרשות הפלסטינאית ניתן יהיה ליצור תהליך של התרחקות מהדת, כמו שקיים למשל בטוניסיה (ארץ מוצא הורי אגב) מה שהופך מדינה לשקטה וצומחת. השלטון בטונסיה אגב יכול להשתמש בכוח צבאי להנחיל אידיאולוגיה אבל אצל הפלשתינאים, לא מתעסקים בהתקדמות המדינה שיש להם נכון להיום אלה ממקדים אותו כלפי המדינה השכנה, משום שהוכח להם כי בכוח הם יקבלו את מבוקשם. ממשלת ישראל , ממשלת טיפשה ופחדנית.

Nienna17

New member
עכשיו זה כבר לא עניין

של שנאה הנובעת מבידול וחוסר צניעות דתית. עכשיו ליהודים יש מדינה, והמדינה הזאת "כביכול" הייתה שייכת לערבים ואנחנו "לקחנו" לה אותם. יירושליים היא מרכז דתי גם למוסלמים אל תשכח והם רוצים את השטח שלהם בחזרה. בגלל זה אני כבר לא חושבת שכל המלחמה אצלנו בזמן האחרון נובעת רק מהבחינה הדתית אלא גם ובעיקר אפילו מכל עניין השטחים. מרוב ששעבר כל כך הרבה זמן, אצל רוב המוסלמים באיזור שלנו - אולי טחנו להם את המוח לגבי כל נושא הקוראן, רצח יהודים, כפייה דתית כלפי שאר העולם, אבל בסופו של דבר שטח תמיד יהווה מניע למלחמות. הם רוצים את המקום הזה בשביל עצמם, ולא יהיו מוכנים להתפשר. עם מי אתה חושב שהמלחמה מתנהלת? עם החרדים? מה פתאום, הם לא תורמים שום דבר למדינה שלנו. יושבים בצד ומשתמטים מהצבא. אז לא, אין שום קשר לעובדה שרבע מהאוכלוסייה היהודית היא חרדית/דתית ולזה שאנחנו כבר 60 שנה תחת איום ערבי.

נו נכון זה מה שאני אומר...

נראה לי לא הבנת את ההודעה שלי נכון תקראי אותה שוב פעם ותראי שאת חזרת על דבריי בקשר לצניעות דתית וכל העניין עם החרדים.... אין שום קשר בין אוכלוסייה חרדית ובידול לבין המלחמה שמתנהלת פה... לפחות לא פה בישראל... כי החרדים מהווים אחוז קטן יחסית מכדי שיהיה אפשר להסיק כל מיני מסקנות נחרצות לגביו... את שאלת במה הם תורמים... אני אגיד לך במה החרדים תורמים למדינה הזאת.... זה נכון שאמרת שהם לא עובדים ולא משלמים ולא כאלה דברים אבללללל.... הם מולידים איזה 7-6 ילדים במשפחה ושומרים על הרוב היהודי פה בישראל ועוד זה בקושי נשמר.... העובדות מדברות בעד עצמן.... לפני 10-15 שנה אם תעייני בספרי ההיסטוריה תראי שבקושי הייתה מפלגה ערבית אחת בכנסת.... והיום יש איזה 3.... מה זה אומר? הרי יהודים לא בוחרים במפלגות ערביות נכון? זה רק ערבים... ז"א שנכון להיום הערבים בישראל מהווים כוח ייצוגי בכנסת, היום הם מיעוט גדול, הם עברו את אחוז החסימה בכנסת וככה אני בעצם מוכיח לך שהרבייה שלהם כ"כ גבוהה עד שתוך 20-25 שנה אנחנו נמצא את עצמינו בבעיה גדולה מאוד... לא רק מהבחינת האוכלוסייה הערבית שהולכת וגדלה אלא גם מבחינה חברתית, בעצם מתפתח פה דור ערבי יליד הארץ שמרגיש שייך למדינה הזאת ואז זה כבר תהיה בעיה לפתור את כל הבעיות שעומדות על סדר היום בימינו... זה אולי נשמע משהו חיובי שדורות ערבים הבאים יהיו יותר סובלניים וכו'... אבל זה בדיוק להפך... הם יתרבו יותר ויותר וגם אם אנחנו נרצה פשוט לא תהיה פה מדינה יהודית.... אל תשכחי שאנחנו פה דנים על הצביון היהודי של מדינת ישראל... לא על הדמוקרטי.... את זה אסור לשכוח! הערך הדמוקרטי פה עומד בסוף סדר העדיפויות, ממש ממש לא בראש...זאת אומרת שגם עם החרדים וגם הציבור החילוני היהודי במדינה, אפילו אם הוא הרוב (80% בערך).... עדיין המיעוט הערבי גדל וגדל בהתמדה.... אין חפיפה והתאמה בין הריבוי הטבעי של היהודים לזה של הערבים... עוד בעליות הראשונות בשנות ה 20 ובשנות ה 30 אנחנו באנו לפה והתיישבנו כאן... בהתחלה לא הייתה לאנשי העליות בעיה עם הציבור הערבי היושב כאן, את זה אסור לשכוח... עשינו מלא ועידות עם הבריטים וגם היו הצעות חלוקה, כל מיני עניינים עם הצהרות בלפור.... בקיצור כל מיני ניסיונות לפתור את הבעיה הלאומית... בסוף לאן הגיעו? הוגשה הצעת חלוקה שלפייה אנחנו נקבל חלק לא גדול מצפון מהארץ והערבים יקבלו את כל שאר המדינה.... וואלה היהודים קיבלו את זה...! זה אפילו היה בלי ירושליים! אבל החיות פרא האלה לא היו מוכנים לשמוע בכלל על פיסת אדמה שתנתן לנו! בסוף מה הם קיבלו?! התחילו פרעות, הקמנו את חומה ומגדל, ארגון השומר, ארגון ההגנה, אצ"ל וכל מיני כאלה.... הם פשוט לא היו מוכנים שנתיישב כאן.... ובדיוק פה בנקודה הזאת התחילה השנאה שהלכה והצטברה כלפי הציבור הערבי כאן... וככה הגענו לאיפה שאנחנו היום... אנחנו לא לקחנו את האדמה של אף אחד! זאת לא הייתה האדמה שלהם! לא היה פה שלטון אפילו, לא הייתה מדינה, לא היו מוסדות שלטון... זאת הייתה אדמה שוממת... זה שהיה בירושליים את המופתי הגדול חאג' אמין אל חוסייני שהיה רק המנהיג הדתי זה לא אומר שום דבר... לא הייתה להם בעלות על האדמה הזאת.... איזה אדמה לקחנו להם ריבונו של עולם?! וואלה בימים ההם הייתה להם הזדמנות לקבל יותר מ 80% משטחה של ארץ ישראל... והם לא הסכימו... זאת אך ורק אשמתם... אני לא רואה פה שום דבר אחר....

Nienna17

New member
ברור שלא לקחנו להם את השטחים

כי הם לא היו שייכים להם מההתחלה, אבל בשביליהם אנחנו לקחנו להם והשתלטנו על האיזור הזה בחזרה.

ב י ש ו ף

New member
אם אתה מתכוון לזה שיקרא בארץ מה שקורה בצרפת

9 מיליון ערבים.... בצרפת זה די מדאיג בקצב הדגירה שלהם שם... הם יכולים להכפיל את עצמם הרבה יותר מהר מהאוכלוסיה הצרפתית המקורית, לא דיברתי על האפריקאים בצרפת, הצביון לטעמי הוא משהו שמתלבש מאוד יפה על ארה"ב, אבל ארה"ב לא מלאה בערבים ובאופן יחסי לא אוהבים אותם. אולם לפחות היסטורית וגנטית , אנחנו מקורבים לערבים (שזה עצוב) הפערים המנטלים נובעים בעיקר ממה שהיהודים ספגו בגולה, אם היינו נשארים בחבל הארץ הזאת 3000 שנה, סביר להניח שהיינו סופגים רבות מהתרבות הערבית, ומקבלים מהם השפעה חזקה...במיוחד, האשכנזים בעם היהודי מאזנים את הצד הספרדי שספג את ההשפעות אללו אבל בקרוב אשכנזים וספרדים יהיו נחלת העבר וצפויה להיות דעיכה מסויימת. (אני טוניסאי פעם תשיעית חחח) החינוך המשותף תרם הרבה מאוד, והחוסן והאנטיליגנציה שיש לנו שייכים בעיקר תודות לקידמה היחסית שהביאו איתם יהודי אשכנז. לעומת זאת הספרדים, עושים בית ספר לאשכנזים בניהול חיי משפחה יחסית תקינים ובבישול, לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו, בסה"כ אני חושב שעם ישראל מבחינה מוסרית נמצא במצב מצויין אם להשוות לתקופת ירמיהו בה היו מקריבים זבחי אדם (מי שצריך תזכורת שיראה אפוקליפטו) ככה שאפשר להיות מאושרים שהתקדמנו. אנחנו עדין ונדליסטים בטורקיה ויוון, אנחנו עדין לא עושים לינצ'ים על אנשים ברחובות (כמו בעזה) ככה שאנחנו מבחינה מוסרית איפה שהוא באמצע.... אני חושב שאנגליה היא הממלכה המתורבתת בעולם, דווקא מארה"ב יש מגמה שלילית של אלימות שאגב נובעת בעיקר מנגע הסמים שמגיע מהמדינות הסמוכות , מקסיקו, קובה וקולומביה. אפשר להריץ פה פופוליטיקה כמה שרוצים, אבל לגרום לשינוי מהותי בחברה להביא למצב שבן אדם מרוויח 5000 ש"ח זה בסדר, כל עוד השכירות עולה 800 ש"ח והוא יכול לחיות ולחסוך, הפרופורציות בארץ הן מהגרועות בעולם, היצא בתיירות הוא מהגרועים בעולם הפשע יחסית נמוך , אבל יש לנו טירור , יש מקומות עם יותר פשע, אבל הטירור מונע כניסה של תיירים. צרפת מכניסה 65 מיליון תיירים בשנה, נכון שיש להם אופנה, תרבות, מוקדי תיירות אבל אם לישראל היה 8 מיליון תיירים בשנה, שזה לא חסר תקדים ההכנסות של המדינה מהתחום הזה היו גורמות לכלכלה שלנו לנסוק, מעבר לתרבות אין לנו קזינו פעיל, על קזינו נשלם בפשע, אבל נרוויח תיירות. אגב עבור פשע יש לי פיתרונות די יעילים של מערכות שיפעלו במסגרת החוק וינטרלו בצורה שיטטית כל תשתית עבריינית שתנסה להתגודד סביב הנושא כל עוד הקזינו יהיה בחסות ממשלתית, ואישור יהיה מותנה ע"י מצב חשבון, הגבלת מספר הכניסות לאזרח הגבלת כניסה לאזרחים מסויימים, החלפת שלשלת האבטחה באופן קבוע (מערכת נעילה של סבב חוקרים חיצוני, בקיצור אני הייתי עושה משהו משובח)

Nienna17

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo35.gifשרשור שאלות../images/Emo35.gif../images/Emo221.gif

הרבה שאלות צצות פה פה בזמן האחרון, וכל אחת בשרשור נפרד. אז הגיע הזמן לפתוח (עוד אחד?) שרשור כזה, ואני אדאג לפתוח אחד כזה אחת לשבוע. בשרשור הזה אפשר לשאול כל מה שאתם רוצים על תוכנת הפוטושופ או על כל תוכנה אחרת, על ריטושים (בפרט
). רוצים לדעת איך לאפר? להחליק? להרזות? שאלו פה, ואני מקווה שמיטב המומחים החמדמדים שלנו יענו לכם
. בנוגע לשאלות על פוטושופ בפרט, אין שום הבטחה שתקבול מענה (אני במיוחד לא הכי מתמצאת בדברים האלה, רוב העיצובים, לוגואים שאני עושה בפוטושופ באים במקרה, וכל דבר אני עושה ב-1000 דרכים אחרות.)

לא כותבת פה,אבל יש לי שאלה ../images/Emo13.gif

מישהו יכול להסביר לי איך מאפרים? אם יותר קל לכם אפשר להביא לי גם אתרים אבל בעברית
תודה

גוגל...

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%A4+%22%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%22&meta= אישית, אני חושבת שלאפר בפוטושופ יוצא נוראי ולא טבעי בכלל. עוד לא נתקלתי בעבודה טובה של איפור בפוטושופ, בעיקר כי הרוב מגזימים מדי.

Nienna17

New member
אז אולי תוכלי להסביר לכולנו

מה ההצבעה האחרונה שלך אמורה להביע?

חשבתי שזה נחמד ../images/Emo3.gif

אבל למה שהתכוונתי אליו בתגובה שלי, שיש את הקטע של, למשל, לצבוע את השפתיים באדום. לדעתי זה נראה כמו איזה דודה מפולין עם אודם ב2 ש"ח! וזה ממשיך לסמקים על כל הלחי, שלא ייבש שום ליצן עם כבוד עצמי. ויש את הנסיונות של לשנות צבע עיניים, ועל הדרך משנים גם את צבע הברק לאותו הצבע מה שגורם לעיניים להראות כמו נוזל לניקוי כלים. לדעתי להצליל את העיניים בורוד זוהק עם גבולות ברורים זה רצח במשמעות של עולם האיפור. במילים אחרות- רוב הנסיונות לאיפור בפוטושופ שראיתי, רחוקים מאוד מהמציאות. רובם רואים את הכוונה ל"לנסות משהו פוטושופי" מאשר "לנסות משהו שקרוב למציאות". זה נתן לי רעיון לעלות מדריך קצר לאיפור שפתיים, כי עליתי על שיטה נחמדה.

Nienna17

New member
אולי זה יהיה האתגר הבא?

ואללה יכול להיות מעניין... אפשר להתעסק בכל אתגר על נושא מסויים. פעם אחת עיניים, סומק, שפתיים. יכול להיות ממש מעניין. אפילו אם רוב הנסיונות ייראו לא אמיתיים, הזדמנות טובה להתנסות. כל אחד יכול גם לתת את המדריך הקצר שלו למה שהוא עשה
. חחח וואי עלה לי עוד רעיון ענקי לשרשור/אתגר מסויים אבל אני לא אגלה
.

Nienna17

New member
אולי.. אבל זה מאתגר ../images/Emo3.gif

לנסות למצוא את הנוסחא לכך שזה כן ייראה טבעי

למעלה