שרשור השאלות הקטנות

נועה 081

New member
שלום!

לקראת ראש השנה, שאלה טורדת את מנוחתי (טוב, אולי לא יותר מדי טורדת...
) מה התרחש בדיוק לפני 2007 שנים שדווקא אז החלו למנות את השנים? תמיד הייתי בטוחה שמדובר בלידתו של ישו, אבל הבנתי שישו נולד 4 שנים לפנה"ס, לא? הרי לפי היהדות ראש השנה נחגג מאז בריאת העולם, אז מהי סיבת ראש השנה עפ"י הנצרות? תודה רבה ואני מקוה שאני לא מטרידה אתכם בתהיותיי... שיהיה לכולכם חג שמח ושנה טובה

Atticus Finch

New member
היי :) יש לי שאלה.

כחובב נצרות והיסטוריה בעיקר (98 במבחן על נצרות ואיסלאם! אל תזלזלו), וכחובב השפה הערבית (91 בתעודה! אל תזלזלו שוב), רציתי לשאול שאלה שכרגע עלתה לי לראש. באחד הפורומים שאני גולש הייתה הודעה על פורום "נצרות משיחית", וכתלמיד כיתה ט' שלומד על העיתונאות הערבית נזכרתי שלא ממזמן למדנו שהדת הנוצרית, א(ל)דין (א)למסיחיה היא הדת הגדולה בעולם. רציתי לדעת מאיפה ניתן לנצרות השם הזה, "משיחי", ולמה אומרים נוצרים ולא משיחים? תודה למי שהבין ויענה. גיל.

היי

מישהו מכם יכול להסביר לי את התוכן של חזון יוחנן,ראיתי עליו תוכנית וניסיתי לקרוא אותו,לפי חזון יוחנן(לפחות זה מה שאומרים בתוכנית שריאיתי) באחרית הימין תהיה קריעה ואלוהים הולך לקחת את כל הצדיקים אל השמים לפני זה בא האנטיקרייסט ומשלטלט על כל הצבאות של העולם וכולם מצייתים לו,נאמר שהאנטיקרייסט ישא איתו סימן מיוחד ובסופו של דבר יהודים ונוצרים שחזרו בתשובה עומדים להלחם באנטיקרייסט ובצבאותיו מכל העולם במגידו ולאחר עזרה שמיימית הם ינצחו אותו ובסופו של דבר יהיה שלום טוטאלי.גם אמרו בתוכנית שיש מצב שזה יקרה בזמנים שלנו כי אחד התאורים דמה לזה של קבוצת אפאצ'ים שמתרוממת כמו ארבה והחזית של האפצ'י נראה כמו סוס שמסתער וצליל שהוא עושה דומה לצליל של סוסים מסתערים,כמה מזה נכון לדעתכם?

היכן אפשר להשיג את הברית החדשה

היכן ניתן למצוא לקנות או לחילופין להשאיל את הברית החדשה בעברית אודה לכם מאוד עם תיתנו לי כיון אני נימצאת במרכז הארץ

ברכות לרגל הפתיחה ומשאלה קטנה...

אני בחור חרדי שהיה רוצה מאד לשמוע על ישוע ותורתו, אך אני מפחד מסביבתי, וכן מהורי שיפליקו לי מכות רצח אם ישמעו על כך. האם תוכלו למסור לי בקיצור מה כתוב בברית החדשה, ומדוע לא קיבלו היהודים את ישוע? כמו כן אשמח אם תכתבו לי מסר אישי עם כתובת של כומר שאוכל להיוועץ עימו באופן דיסקרטי על האפשרות להמיר את דתי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני אענה לך לא בתור נוצרי (כי אני לא נוצרי) אלא בתור אדם עם מחשבה הגיונית, ראש השנה לא נחגג מאז בריאת העולם כי בני האדם לא נוצרו מיד עם בריאת העולם וגם לא תמיד ידעו לספור. לפני 4000 שנים בקירוב נוצרו לוחות השנה הראשונים בעולם וספירת החודשים היתה בתחילה על פי הירח, ולאחר מכן ע"פ השמש, לפני 3100 שנים בקירוב המציאו היוונים את לוח השנה הנמצא כיום בשימוש ברוב העולם אך הוא היה שונה מלוח השנה הגריגוריאני (לוח השנה בן זמננו) המספר דברים, לא היו בו שנים מעוברות ולכן לא היה מדוייק, היו בו רק 10 חודשים במקום 12 ו60 ימים בסוף השנה לא השתייכו לשום חודש, לחודשים יולי ואוגוסט קראו פנטוס והקסוס (חמישי ושישי ביוונית עתיקה) כי יוליוס ואוגוסטוס טרם נולדו ואת החודשים החלו לספור ממרס, כאשר אימצו הרומאים את לוח השנה היווני (עם קום האימפריה הרומית) שינו את שמות החודשים הממוספרים ללאטינית, פנטוס והקסוס הפכו לקוינטיליס וסקסטיליס, אפיוס הפך לספטמבר, אוקטוס הפך לאוקטובר, אנס (Ennes) הפך לנובמבר ודקאס הפך לדצמבר. (שמות המספרים ביוונית מודרנית שונים משמותם ביוונית עתיקה), הרומאים הם אלה שהפכו את 60 הימים שלא היו שייכים לשום חודש לחודשים ינואר ופברואר וגם שינו את כמות הימים בחודשים שונים מכפי שהיו בספירה היוונית, בלוח הרומאי היו בינואר 31 ימים, בפברואר 30 ימים, במרס 31 ימים, באפריל 30 ימים, במאי 31 ימים, ביוני קוינטיליס סקסטיליס וספטמבר 30 ימים, באוקטובר 31 ימים, בנובמבר 30 ימים ובדצמבר 31 ימים. מאוחר יותר יוליוס קיסר שינה את שמו של קוינטיליס ליולי והוסיף לו יום שלקח מפברואר ואחריו אוגוסטוס קיסר שינה את שמו של סקסטיליס לאוגוסט והוסיף לו יום שלקח מפברואר, כך הפך פברואר לחודש בן 28 ימים. היוונים החלו לספור שנים מרגע המצאת הלוח שלהם, הרומאים החלו לספור שנים החל מהשנה בה הוקמה האימפריה הרומית ולמעשה עד תחילת המאה השלישית כך ספרו. הנוצרים הראשונים ערכו חישוב ולפיו ישוע נולד בשנת 758 להקמת האימפריה הרומית וקבעו שנה זו כשנת 1 (התחילו לספור מ-1 ולא מ0) אבל מאוחר יותר (הרבה יותר, במאה ה16) התברר שטעו בחשבון ב4 שנים ואז הגיעו למסקנה שישוע נולד בשנת 4 לפני הספירה. היהודים החלו לחגוג את ראש השנה פחות או יותר מאז הומצא היהדות אך בתחילה חגגו היהודים את ראש השנה בא' בניסן, רק בתקופת חז"ל שינו את ראש השנה היהודי לא' בתשרי, כמו כן הרומאים נהגו לחגוג את ראש השנה שלהם ב1 במרס, רק אחרי שהתנצרו החלו לחגוג אותו ב1 בינואר, כמו כן הם הפכו את ינואר לחודש הראשון בשנה רק כי מועד התחלתו היה הקרוב ביותר למועד לידת ישוע ע"פ החישוב שלהם אשר נפל על 25 לדצמבר, אך למעשה אין כל ביטחון שישוע נולד בתאריך זה דווקא ועדיין יש סברות שונות בנוגע לתאריך לידתו.

lion 7

New member
נצרות וכמרים ואחר

הם תרדיפים במילון העברי, למרות זאת אנו מתעלמים מהנרדפות אלה וגם משתמשים בהם, מה לעשות , כנראה צריך להשתמש באנשי דת משיחים לתאר למשל הרגל במונח לא נכון בעברית.. ליברליות שלא תמצא אותה בשום דת אחרת. לכן נקבע שם הפורום נצרות משיחית..

SupermanZW

Well-known member
ארגון "קרן אחווה משיחית" מירושלים

שולח ספרי תנ"ך+ברית חדשה בחינם, נסי ליצור קשר איתם.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהודעתך מוזרה..

ואין אנו עוסקים בהמרת דתות פה, אתה מוזמן לצפות ולקרוא את הפורום וללמוד את הברית החדשה, זה לינק לברית החדשה בעברית.

SON OF JESUS

New member
אני יכול לתת לך אתר

אינרנט שיש בו את הברית החדשה ואתה יכול לעין ולקרוא בו כך שאף אחד לא יראה מה אתה קורא זה יהיה בזמנך החופשי ומתי שאתה רוצה אתה יכול לקרוא בקשר לכומר להמיר את הדת שלך אני לא היתי מציע לך למהר ולהמיר את הדת שלך אם אתה לא תבדוק את הדת שלנו משורשיה אולי לא יתאים לך הדבר באמצע אז חבל להתחיל את המסע הזה, תקרא את הברית החדשה תראה אם זה מדבר אליך ואחרי זה תחשוב על המרת דת או כל דבר אחר , ואתה מוזמן ללכת פעם למיסה של האחווה המשיחית ותקשיב שם שהם יכולים מאוד לעזור לך בלדעת על הברית החדשה , הם יהודים שמאמנים בברית החדשה שכך לא יהיה לך קושי לינק לאחווה המשיחית

תודה עבור התשובות וחג שמח לכולם

והעיקר שתהי ה לכולם שנה חדשה שנה של התחלות חדשות הרבה אהבה

למעלה