שרשור השאלות הקטנות

lion 7

New member
בגדול

זהו ספר חזון אלוהים ליוחנן, בסוף המאה הראשונה , באי בוטמוס שהוגלה אליה , בעת הצר והרדיפות הקשה על הכנסייה , החזון מופנה אל לקבוצות המשיחיות באסיה הקטנה (טורקיה היום ) , בכדי לחזק את ידם ולעודד התחזקותם במשיח , למרות הצרות . הכותב מראה לנו נוף אדיר שמתגלה בו המשיח בסיטואצית בן האדם בתהילתו , אחר כך רושם את האגרות שנצווה להודיע אל השבע כנסיות . אחרי זה מתחילים הנבואות או התחזיות בהסדר, למה שיקרה בסוף העת, מצרות ואסונות ומקרים אלימים . מלחמות שמסתימות בהפסד השטן וחייליו , ובטיהור האדמה מהרשעים, בכדי שהמשיח ישלוט למשך אלף שנה . הכותב מסיים חזונו בתיאור תחיית הרעים לדין מול הכס הלבן האדיר ביום האחרון , המסיים בתיאור המצב הנצחי , כאשר הנצחון לאלוהים ולמשיח בשמיים חדשים וארץ חדשה , איך מתגשם לו הישועה הסופית למאמינים. נ.ב הסרט התיעודי מהטליויזיה, אבחון והקבלה ועדות מאנשים שונים, מהם אנשי דת או מדענים , או תיאולוגים במצב שבו מנסים לפצח את הקודים שבספר, בהסתמכוך על פרושים נוצריים שונים ילדותי , בהם מראים בסרט מידת הבקיאות בפיצוח ``עוד קוד מסתורי`` מבחינה מדעית , השאלה היא האם המדע מכיר בנסים שהמדע מתיחס להם לא באוביקטיביות אלא כמבחן במעבדה, וממתי יכולה אמונה להבחן על שולחן הניתוחים, רק חומר למחשבה לפני שמסיקים מסקנות מהסרט הנ``ל. אני בעד מדע ופיצוח קודים או תגליות מדעיות המצביעות על תקופה מה עלומה, אלא היהירות מתוך הזלזול של אותם אתיאסטים נוצרים בעלי התחנה ,(שנמצאת בקשיים כספיים, ומחיפוש אחרי אקשן ) המעידים , על צחוק מצד המאמינים או מדעי ופרושי הספר הקדוש השונים. בסרט לא טרח להביא דעות אנשי דת רציניים, אלא בחירה מראש לאנשים שיתאימו את טענותם. להזכיר לך ישוע הזהיר רבות מפירוש נבואות, וגם על חדשות מהמחר ,במשפטו המפורסם, מספיק ליום עם צרותיו. ובזה כולם מסכימים. הרי אין אף אחד שפוי מוכן לקבוע תרחישים של השנאה הבאה או מחר. יש פרושים שונים לנבואות והמספרים. או הקודים לספר זה ,אל הכתבת דוקטורינה חדשה , לאדם שחשב :הנה אני פצחתי את הנבואות , כמו שקרה עם מילר מייסד העדי יהוה , וכמי שהתגלה כדברי שקר, ומאז מחפשים להם אותם קבהצה זמנים שיתאימו לקביעות וניבוי מטעה למה שהתבססו עליו. . . . .

ישנם כמה אתרים בהם מחלקים

ספרי ברית חדשה. בית עמנואל בתל אביב, כנסיית המשיח ליד שער יפו בירושלים, מנזרי דיר רפעת ובית ג'מאל. אם את מזמינה דרך האינטרנט את עלולה לקבל מה שיש לקרן האחוה המשיחית במלאי. אני קיבלתי מהם פעם אחת את התרגום החדש (איכס, צריך בולה אפיפיורית נגד התועבה הזו, אבל לא יפה להתלונן על מי שנותן ספרים חינם) ופעם אחת את תרגום דעליטש המעולה.

lion 7

New member
ואני גם אוסיף

שהשנה העברית גם לא נוחה, כך שבכמה שנים , מתוסף חודש אדר ב` בכדי להתאים את לוח החגים. יש הסוברים שישוע נולד בתקופה האביב או בספטמבר,. ותודה על ההסבר הנוח .

Biblerule

New member
קראתי באיזה אתר

שעשו חישוב על פי לידת יוחנן המטביל ועוד ויצא שהוא נולד כניראה בשבועות. אם אזכר איפה זה אני אתן לינק.

mbinh

New member
סילחו לי על הבורות

אני מכיר יהדות משיחית אבל מעולם לא שמעתי אודות נצרות משיחית. האם זהו אותו הדבר?או שמא דבר אחר? אם הדתות שונות התוכלו בבקשה להסביר לי מהם עקרונות הבסיס(המבדלים כמובן בין הנצרות המשיחית לבין שאר זרמי הנצרות)של הנצרות המשיחית?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבכמה מלים../images/Emo13.gif

הנצרות המשיחית חובקת את כל מאמיני אלוהינו ישוע המשיח, שהוא אכן מנצרת ומשם המילה נצרות, ושהוא המשיח ומפה המילה משיחית! הברית החדשה והישנה לא משתנות, חוקי כנסיות שונות כן משתנות, ולכן אנו נדבר פה לפי מילת אלוהים נטו, לפני הספר המקודש.
ברוך המצטרף

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifדווקא לך שלחתי מסר לגבי למה

מחקתי, תסתכל בהודעת המנהלת למעלה, כתוב במפורש שאין להגיד ישו בפורום! ולמרות שקיבלת מסר והסבר אתה בוחר לפתוח שרשור חדש בעניין. זה לא יפה
.

איבן Najy

New member
תרגומים של הברית החדשה לערבית

מתי התגלה התרגום המוקדם ביותר האם יש יותר מגירסה אחת

salt of earth

New member
עניתי על זה כבר בפורום תיאולוגיה

שו יא נאג'י התשובה שלי לא הייתה מספיק טובה :) אין גרסאות שונות אלא יש תרגומים שונים בעצם כמעט כל כנסייה לקחה על עצמה לתרגם מיוונית או משפות אחרות את הברית החדשה לערבית. הנה צילום של אחד הדפים.
לגבי ממצאים ארכיולוגיים, אז הכתב היד העתיק ביותר של הברית החדשה בשפה הערבית שנמצא במנזר סנטה קטרינה בסיני בשנות ה- 1800 מתוארך לתאריך 867 AD כלומר למאה התשיעית- וזה מה שיש לנו בוודאות כממצא ארכיולוגי, כמובן שהייתה ברית חדשה בערבית אך היא לא נמצאה. לפרטים נוספים על כתב היד העתיק ביותר של הברית החדשה בערבית שנקרא: Mt. Sinai Arabic Codex 151 והלינק: http://www.arabicbible.com/bible/codex_151.htm אני כמובן נותנת לליאון את השרביט לתת לך תשובה יותר מפורטת ממני, בטוח לו יש יותר ידע

איבן Najy

New member
מה שלא ידעתי אז

אם יש תיארוך ל 867 אז הטענה שמרתין לותר היה הראשון שתרגם את הברית החדשה מלטינית או יונית אינה מדוייקת

salt of earth

New member
זה במערב

גם אני שמעתי את הטענה שבמערב הברית החדשה הייתה רק בשפה אחת בעוד שבמזרח היא תורגמה (הנה משהו שהמזרח הקדים את המערב)

איבן Najy

New member
אני אוהב את הצליל הלטיני

היידן כתב יותר מ 10 מיסות יש לי רק 4 מאוד מומלץ

lion 7

New member
שמעת פעם את הלחן הביזנטי

מרנין ועצוב. דומה לשירה הערבית .גם מומלץ בחום.

salt of earth

New member
שירים ביזנטיים לחג המולד...

אכן השירים הביזנטיים הם מרינים ומלאי יוקרה ... גם נורא קשה לשיר אותם בגלל שצריך מספיק אוויר בריאות כדי לשיר את המקטעים המוארכים. איבן נאג'י, זה משהו מאוד שונה מהשירה הלטינית וייקח זמן להתרגל אליה אבל מאוד יפה מצורפים השירים לחג המולד עפ"י המסורת הביזטית (בעמודה הראשונה)
http://www.rannem.com/jadaol/jadol1.htm והנה השיר הכי אהוב עלי "ميلادك ايها المسيح الهنا" ביוונית וערבית, ופה בגרסה אחרת. ועוד אחד שאני אוהבת גם: "اليوم العذراء"

NorthernStar

New member
לגבי התרגום

הוולגטה היא התרגום הקנוני (שנעשה על ידי הירונימוס הקדוש במאה הרביעית). התרגום היה מיוונית ללטינית, אבל גם המקור כנראה לא כולו ביוונית וחלקים ממנו כנראה בארמית.

nils85

New member
מספר שאלות/תהיות

1.הנצרות,לפי מה שאני יודע,מאמינה בתנ"ך,ומגדירה אותו כברית הישנה. אם כך,למה בנצרות אין את כל החובות והמצוות שצוו בתנ"ך? בנוסף,אם הנצרות מאמינה בתנ"ך,הטענה שישוע הוא המשיח היא די מוטעת,כי לפי מה שאני יודע בתנ"ך יש הסברים מה ייקרה כאשר המשיח יופיע,ודברים אלה לא קורים בימינו. 2.ראיתי פה מספר אנשים שמגדירים את ישוע בתור האלוהים,ואחרים מגדירים אותו כבן מרים ודוד.לפי מה שאני יודע,הנצרות טוענת שהוא בן אלוהים.אשמח להסבר על זה. 3.מה הם ההוכחות,אם יש כאלה,לכל הניסים כביכול שעשה ישוע,מעבר לאנשים שטוענים שראו/שמעו. 4.ביהדות טוענים שאלוהים התרחק מהעם ולא קשור אליו היום כפי שהיה בעבר בגלל התרחקות העם מהתורה ובגלל חטאים למיניהם.מה ההסבר בנצרות לכך שישו לא עושה כיום את הניסים שכביכול עשה בעבר? 5.לפי מה שאני יודע,ישוע לא רצה ללכת על דרך של דת חדשה,אלא ניסה להוביל זרם חדש ביהדות,ותלמידיו הם אלה שהקימו את הדת שנקראת נצרות.אם כך,למה ישוע מוגדר כאבי הנצרות,כשבעצם מטרתו לא הייתה להקים את הנצרות,והוא בכלל רצה להישאר יהודי.

למעלה