שרשור השאלות הקטנות

lion 7

New member
שלום לך

1 הברית החדשה עידכנה את הישנה או התנ``ך. אולם לא פוסלת אותה, המצוות שעדיין קיימים הם המוסריות ועשרת הדברות, למה? מהסיבה הפשוטה, כי הישנה שימשה חותנת עד ביאת הגואל שנרמז דרכה רבות בתנ``ך. ההתמקדות ביחסי פועל האל בישנה מול החדשה, אהבת רעך מול אהבת אויביך, מצוות הקורבנות שפעלו לטהר חטא עובר דרך ראש הכהנים, החליף אותו המשיח כקורבן מושלם.. ועוד המון עדכונים שהתנ``ך משמש עדות למה שיבוא וסיים תפקידו מבחינת ישוע עד לביאתו בשנית.. הישנה מוגדרת עבורנו כמשל לנמשל, עם אלוהים הנבחר מול עמי האלוהים שירצה לא רק עם אחד בישועה אלא כולם מארבע קצוות תבל, .. ישוע בא והקריב את עצמו למען כל מה שמאמין בו, הוא נמצא בשמים אחרי שנצלב מת וקם מבין המתים, ועלה השמים ויושב על ימין אלוהים מכפר עבור מי שמאמינ בו לאו דוקא נוצרים. אולם המילה נוצרים מגדירה קבוצת האנשים שקיבלו עליהם האמונה במשיח הגואל כמפלט מחיי חסרי התכן כאן.. ויש להם הבטחות מהברית החדשה לחיים אחרי המוות האויב של בני אדם. גם ניצחון עליו וחיי נצח.. *2* ישוע הוא רב תארים בהיותו בן האלוהים שהיה בחיק האב יהוה, ובן האדם המושלם בן האדם היפה ביותר מבני אנוש. אני בספק אם יש דמות כזאת או משיח כמוהו.. שהעביר אותנו מחיי החושך אל חיי האור בו. מי שמתהלך בעקבותיו לא יפול אלא יהיה מנצח ויירשם שמו בספר החיים לעד.. 3- בנוסף לעדויות שנכתבו בברית החדשה ישנם עדויות מחוץ לברית כגון כתבי היד הסורים (סריאנים) בה ישוע מתבקש לרפא מלך עיר ריהא, המלך אבגר הראשון ,המלך המשיחי הראשון בהסטוריה. יוחנן השליח ואחד מתלמידיו וגם בן אחותו של רבינו , מעיד בבשורתו האחרונה, על שאין מקום בעולם וספריו היכולים לשאת את הניסים שעשה ישוע ועדים היו רבים במעשי השליחים. בה ישוע נראה ליותר מחמש מאות איש חוץ מהמרימות ועדי עמאוס, בנוסף למליוני משיחים או נוצרים, שחוים יומיום את ניסיו בחיינו היומיומיים, דברים על טבעיים קורים וישוע היהודי המושלם (חביבנו ותקותנו שבלעדיו אין לנו גם עדות) אמר , אשראי לאלה שהאמינו ולא ראו.. 4- לקרוא את תשובה 3. 5- במשך שלוש מאות שנה של רדיפות רצח בדם קר, שפיכת שמן רותח, האכלה לאריות. נמרים, הדלקת משיחים חיים בגני נירון קיסר, רדיפות שבה מתועדת אלימות שהנאצים והירודוס היו קטנים מולם. שרדה הכנסיה (קבוצת המאמינים בישוע) שחיה במחתרת. היום 2.3 מליארד נוצרים כעדים

nils85

New member
אתה כותב יפה אבל בעצם לא ענית

לא ענית עניינית לאף אחת מהשאלות. אז אני אשאל שוב בתמצתיות. 1.בתנ"ך כתוב מה ייקרה כשאר יגיע המשיח.לפי טענתכם,המשיח הגיע לפני 2007 שנה,אז איפה כל הדברים שהתנ"ך טוען שייקרו כאשר המשיח יגיע. 2.בשאלה הזאת בכלל רשמת סיסמאות ולא ענית על השאלה,אז אשמח להסבר מה הנצרות טוענת.האם ישוע הוא בן אלוהים,האם הוא אלוהים,האם הוא בן מרים ודוד,מפני שכל אחד ממכם רשם משהו אחר בתגובות שונות. 3.התשובה מספקת. 4.לפי טענת הנצרות,בעבר ישוע היה מרפא חולים מונע אסונות וכיוצא בזה.מהי טענת הנצרות לכך שכיום זה לא קורה.(והעובדה היא שזה לא קורה,אחרת לא היינו עדים לכל האסונות שקורים בעולם בשנים האחרונות). 5.אבקש לקרוא שוב את השאלה המקורית ולקבל תשובה עליה,מפני שמה שענית כלל לא קשור לשאלה.

linkintrance

New member
יש לי שאלה..ממש קטנה.

יש לי 2 חברות אשר הולכות למקום שנקרא קהילה..והדבר הזה נמצא בכל מקום בעולם..נגיד בחיפה זה נמצא ברחוב עובדיה, האם זה זה? והאם זה ממן להם טיסה לפינד בזמן המלחמה? (זה ממש חשוב לי לדעת..ולא נעים לשאול אותן,אני רק מתעניינת..) תודה מראש,וחג מולד שמח לכם

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחייבת להודות שקצת לא הבנתי אותך

כרטיס טיסה לפינד? מה זה.. קהילה כי מקום בו אנשים שמשהו מאחד אותם נאספים, אם זה דתי או חברתי או פוליטי או רוחני.. חג שמח

תשובות קצר ולעניין

1. ישנן התייחסויות של ישוע למצוות שמופיעות בתנ"ך. אני לא יודע אם קראת את הברית החדשה, אך במתי פרק 5 לדוגמא, ישוע מתייחס למצוות השונות ומחדד את המשמעות שלהן. לדוגמא: (ציטוט) "שמעתם כי נאמר 'לא תנאף'. ואני אומר לכם שכל המביט באישה מתוך תאווהאליה כבר נאף אותה בליבו". אם כן, החובות הנוגעות למצוות התנ"ך מקבלות משמעות עמוקה יותר, ואנו רואים עד כמה באמת אנו חוטאים ולא מסוגלים לקיים את המצוות. זאת בדיוק הסיבה מדוע אין אנו יכולים להצטדק במעשים. בנוגע לדברים שצריכים לקרות כאשר המשיח בא: ישנן נבואות שהתייחסו לסבל ולמוות שלו (כמו ישעיהו נ"ג), ונבואות אחרות שמתייחסות למה שיקרה כאשר המשיח ישוב (זכריה י"ב -י"ד). זוהי תוכנית אלוהים, ואנו לא קובעים את סדר הדברים. מי שלומד את הנבואות בתנ"ך לעומק, יכול לראות את הדיוק של התגשמות הנבואות. מי שרוצה להבין את הנבואות חייב להקדיש זמן ורצינות לעניין. 2. ישוע הוא בן אלוהים והוא אלוהים עצמו. בדיוק כמו שאתה בן אדם ואדם בעצמך. כלומר, יש לך תכונות של אדם, אך אתה אישיות בפני עצמך. מפני שאין אנו יכולים לראות את אלוהים, הוא היה חייב ללבוש דמות של בשר (דמות נראית לעין). זו גם הייתה הדרך היחידה בו הוא היה יכול לחיות בקרבנו ולמות עבורנו לפי מה שנובא. לפי השושלת הבשרית, הוא אכן בן דוד (משושלת דוד המלך), ונולד למרים - שהיא האמצעי להולדתו. 3.ההוכחות של הנסים שישוע עשה הן בכתובים, אך לא רק. יוספוס פלאביוס העיד על ישוע שהוא עשה נסים. מעבר לכך, הפרושים שהתווכחו עם ישוע לא טענו שהוא לא עשה נסים, אלא כעסו על כך שהוא עשה את הנסים בשבת לדוגמא. אפשר גם לשאול אילו הוכחות יש לכך שמשה עשה נסים? 4. ישוע עושה נסים גם היום, אך הוא בוחר מתי ואיפה. אני עצמי יכול להעיד על נסים שהוא עשה לי! בכל אופן, לפי מה שכתוב בברית החדשה, ישוע נמנע מלעשות נסים ב]פבשלב מסויים מפני שמנהיגי העם דחו אותו (מתי פרק י"ב וכן פרק י"ד 58). 5. זאת טעטת נפוצה לחשוב שמישהו בכלל ניסה לייסד דת חדשה. האם אלה שמאמינים שהרב שניאורסון הוא המשיח מדברים על דת חדשה? האמונה המשיחית היא לא דבר חדש, אלא המשך! ההגדרה של דת חדשה נוחה לכל מי שלא נוח לו לקבל את המשיחיות כהמשכה הטבעי של היהדות. ישוע היה ונשאר יהודי. אין דבר כזה "נצרות" כדת. ההגדרה המדוייקת צריכה להיות משיחי ולא נוצרי. אני מקווה שהתשובות המתומצטות יספקו אותך

Biblerule

New member
שלום ושאלה

ממתי החלה המסורת של הפיכת פולחן שבת המקודשת ליום האדון? ולמה הרבה זרמים רואים בברית הישנה כסקיצה או רק הקדמה שכבר אינה בתוקף מלא ולא כחלק אינטגרלי כמו הברית החדשה? ושאלה-האם מותר לי להשתמש בכמה תרגומי כתבי קודש (כוונתי בפורום)? וברכות על הפורום, ידעתי שהוא עומד להפתח בקרוב רק שלא הבנתי למה זה מתמהמה :). (כן זה די מוזר אבל כבר מנובמבר אני הרגשתי ידיעה וציפייה שהפורום יפתח!!)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשלום לך../images/Emo13.gif

בואו נדבר על הנצרות המשיחית, על מאמיני ישוע ולא על זרמים אחרים שאינם מעניינו של הפורום.. יום האדון? התכוונת לישוע? לאלוהים? אנו אל מקדשים יום אנו בחרנו יום ראשון כיום התפילה והמנוחה, אבל כל יום הוא יום התפילה עבור המאמינים
! אנו לא מבטלים את התורה חלילה ולא רואים בה סקיצה, אלא היא חיזוק ומלאת נבואות לכל מה שקרא בברית החדשה
. ומה הכוונה בכמה תרגומים? כי ישנו תרגום שמספיק טוב ובדוק והוא נמצא פה וניתן להשתמש בו. תרשי לי לשאול..כמה דברים..שאולי תספרי לנו בבקשה לגבי אותה תחושה אודות פתיחת הפורום עוד מנובמבר??
ומה הנגיעה שלך לנצרות משיחית ובכלל עד כדי שחשבת על פתיחת הפורום מבעוד מועד
?

Biblerule

New member
מפעת חוסר זמן אספר בקצרה

אני משיחי ממוצא יהודי ובכלל מתעניין באמונות שונות אבל ישוע שוכן בליבי :). אין לי תפיסה אחידה ולא מקבל דוקטורינה של זרם רישמי. אני לא מגדיר עצמי בדיוק כיהודי משיחי ולא מגדיר עצמי נוצרי (זאת דת שרוב אנשיה בכלל חילונים לכן מה לי ולהם? וחוץ מזה אלהים לא דורש ולא מבקש דת הוא מבקש אמונה ומעשים ולא פולחנים ומסורות) ואני יודע שהיהדות דוחה אנשים כמוני אבל היהדות של היום מוצאה מכת הפרושים כך שזה גם אינו חשוב לי. כי בבשר אני יהודי ברוח בנשמה נפש משיחי :). יום האדון- יום ראשון.. שאלתי היא בעצם מדוע כיבוד יום השבת עבר לכיבוד יום ראשון ומתי זה התחיל? בימי השליחים או מאוחר יותר? ועל ידי מי? אני רואה שהרבה מאמינים בעיקר אוונגליסטים ופרוטסטנטים ברחבי העולם חושבים שהתנ"ך הינו סך הכל רק קובץ נבואות ומעין ספר שמדבר בצורה מרומזת או עקיפה על ישוע.. כמעין הקדמה בלבד. פה בתגובתך (את/ה מנהל/ת?) למעלה אתה מדבר עליו כחיזוק ומלא נבואות לכל מה שמתועד בברית החדשה, אבל זה מעבר לזה. יש גם את שושלת ומקור ומוצא נצר אברהם ולא רק. יש גם סיפורים שהם פחות משמחים וקצת עצובים ולא רק נבואות וזה עצוב לי שמתייחסים כך לברית הישנה בעיקר כי רובה מלאה בנבואות. יש לי שאלה נוספת שקפצה לי לראש. אני יודע שיש פה מאמינים מכל מיני עדות והשאלה שלי מופנת לכל חברי הפורום המאמינים (בתנכ"בח) האם אתם רואים את דוד המלך וסיפורו כמעין נבואה או הדגמה או משהו שמקושר למה שקרה לישוע? (רדיפות ואז שהוא נהפך למלך ודברים כאלה?) בנוגע לתרגומים אני משתמש בכמה תרגומים שונים ומקורות שונים (זה יכול לעזור להבין פסוקים יותר טוב) אני בעיקר אוהב את התרגום העברי מודרני ואת דעליטש (למרות שהוא ממש קשה ומיושן). בנוגע לפתיחת הפורום עוד מנובמבר- היתה לי הרגשה ותמונות בראש שיפתח פורום בתפוז ששמו (וזה קצת שונה כמובן) נצרות והברית החדשה או משהו בסגנון אבל זה קפץ לי לראש כמה פעמים וכל הזמן חיכיתי היתה לי הרגשה שזה הולך לקרות. נבואה? אולי. אינטואיציה? סביר להניח. צירוף מקרים? אני לא מאמין בצירופי מקרים :). בכל אופן אני שמח ומברך על פתיחת הפורום!

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה על ההסר למרות חוסר זמנך

ואני אחזק את דבריי שהברית הישנה היא חלק בלתי נפרד מהספר המקודש שלנו!!! התכוונתי בחיזוק ומקור נבואות שהתגשמו, לתת לו דווקא יתר משקל ואת הבנת אותי הפוך, ולכן התבקש התיקון.
אכן צירופי מקרים לא קיימים אצל אלוהים
ברוכה הבאה

Biblerule

New member
אם כך

אז אני מצטער שלא הבנתי אותך נכון. ושוב פעם את/ה מנהל/ת? (שאני אדע באיזה צורה לכתוב.)

Biblerule

New member
------

אני משתדל לנסח את ההודעה בצורה מתאימה לנמען, אז תתבעו אותי :p. ולא שמתי לב לחתימה אז לא ידעתי. בכל אופן ראיתי את ההודעה מעלייך אז הסתכלתי בחתימה והשכלתי לדעת זולתי.

למעלה