MERRY CHRISTMAS

NatyFan91

New member
MERRY CHRISTMAS

MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR 2007 ד"א אני נוצרייה מנצרת עילית הורים שלי מנצרת! חג שמח לכולם!

לא מצאתי באף ערוץ בטלויזיה

שידור של מיסה הערב..מישהו יכול לומר אם זה משודר בטלויזיה?לא משנה מאיזו מדינה..

salt of earth

New member
ערוץ 33 משודרת המיסה מנצרת

בשעה 00:00. בערוץ הירדני משודרת בשנה 01:00 המיסה מרחבת הותיקן.

יש לי ערוץ ירדן 1

ולפי מה שראיתי הם לא משדרים את המיסה. האם ישנו עוד ערוץ?

salt of earth

New member
בשעה 01.00 הם ישדרו

אבל בערוץ 2 לא 1 נדמה לי. חוץ מזה עכשיו לא משדרים מיסות, שידורי המיסות יתחיל רק בחצות (גם בערוץ 2 של ירדן וגם בערוץ 33)

כן. אני יודעת שמתחיל ב 24:00

בדקתי בלוח השידורים של ירדן 1 ואין..אין לי ערוץ ירדן 2 לצערי... טוב. אני אצפה בערוץ 33 תודה רבה

lion 7

New member
תחילת המיסה עכשיו מערוץ 33

מכנסיית הבשורה בנצרת,מצד שני בערוץ הלויני הסורי מקבץ חדשות החג בעולם . ובתחנת אלמוסטקבל הלבנונית שירי חג יפים בתוכנית (?) . יופי . איפה הערוצים האיטלקיים חברת תבל? למה אין שידור מרומא , אני מאוכזב ? מענין.. אני מדפדף הרבה בתחנות תבל, ואין כזה תחנות , אולי (עדיף להרכיב צלחת) .. ובחזרה לתוכנית כרגע אני רואה אישיות מוכרות , וגם מהמקהילה האהובה עלי, של אותה כנסייה בניצוח המוזיקאי הגדול מר יוסף אלח`ל, מענקי המוסיקאים , וכבן למשפחה מוסיקאית . . כרגע יש פרשן אהוב עלי : אבו גריר הגדול , . איזה הנאה . חג שמח , עיד סעיד חברים

איבן Najy

New member
מי מנהל את הטקס ?

האב מארון ? האורגניסט מצויין נדמה לי שבין הפתיחהלשירת המיסה בלטינית הקהל אמר את ה credo האם הקריינים באיטלקית ,ערבית ,אנגלית ,צרפתית שייכים למסדרים שונים נדמה לי שאבו גריר מומחה גם לאיסלאם

lion 7

New member
אלמוטרן מאר קודסו ,

מוטרן נצרת, מדהים שמדבר יותר מארבע שפות כולל עברית, מסדרים שונים. מהם פרנסציקני,סלזיאני,ואחר.. אבו גריר ערבי מוסלמי אחלה אישיות, הוא הסטוריה מאז ותמיד כשדרן אירועי דת נוצרים ומוסלמי ..

salt of earth

New member
כנראה כמרים...

בד"כ במיסה בבית לחם מנהל אותה הפטריארך סבאח ובמיסה בנצרת מנהל אותה בישוף מרקוצו: איש דת חביב מאוד ממוצא איטלקי שהגיע לארץ כשהוא היה ילד בן 12 שנה ולמד בסמנריון להכשרת פרחי כמורה בבית ג'אלה. יש לו דוקטורט בערבית והוא דובר ערבית בצורה מופלאה, גם מדבר כמה שפות (איטלקית, צרפתית ואנגלית ואולי קצת ספרדית) העברית שלו גם בסדר. לצידו כנראה יושבים כמרים מהמסדר הפנסיסקאני וכמרים השייכים לפטריארכיה הלטינית בינהם קרוב לוודאי האב מארון. מי שמבצע את הקריאות זה או נזירות/נזירים דוברי שפות או גם זרים שנותנים להם לקרוא. המקהלה המופלאה היא בניצוחו של יוסף ח'ל מוסיקאי מחונן אשר כל המשפחה שלו היא מוסקאית ותורם מזמנו החופשי לאמן את המקהלה. אבו גריר כבר משדר את המיסה כמה עשרות שנים ואגב לפני כמה שנים הוא קיבל צל"ש הוקרה מהאפיפיור על פועלו. להבדיל מהמיסה בלטינית שאצלם הקרדו היא מולחנת אז בערבית הקרדו לא מולחנת ואומרים אותה כך. רוב המיסה מתנהלת בשפה הערבית, אומנם הקריאות מהספר הקדוש נקראות בכמה שפות והבקשות (طلبات) גם בכמה שפות.

איבן Najy

New member
מותר לזמרים יהודים להשתתף במקהלה ?

ברור שבקונצרט זה אפשרי השאלה אם במיסה זה אפשרי

איבן Najy

New member
../images/Emo91.gifכרגע משודרת ב ארטה אורטורית

חג המולד של באך מומלץ ליהודים שבנינו ולמי שחוגג את המולד עוד שבועיים עמית אם תוכל להעלות קישור להללויה מתוך המשיח של הנדל חג שמח ומרי כריסטמס לכל ידידינו המסיחיין והקהילה הקתולית דוברת העברית שחוגגת היום

למעלה