תודה נועה על הברכות...
<זה כנראה היום בו נולד ישוע נכון? > זאת מהות חג המולד נכון. <מה הקשר בין חג המולד לסילבסטר?> אין קשר של ממש חוץ מאשר שהם מגיעים ביחד, השנה האזרחית מציינת את סוף השנה שהנחה אפיפיור בשם גריגוריוס אולם האירוע של ראש השנה האזרחית אינו נחשב לאירוע דתי אלא רק משהו שסוגר את השנה. אח"כ הכנסיות הוסיפו מימד דתי לאירוע ראש השנה. חשוב לציין שהיום הזה נקרא סילסבסטר רק בישראל ובמקומות אחרים בעולם קוראים לזה חג ראש השנה. הסילבסטר לא נחוג לזכרו של אף אחד. המאורע שאותו חוגגים הוא תחילתה של השנה האזרחית. רק בגרמניה ובישראל מכנים את החגיגה "סילבסטר" (כנראה שהשם הגיע לארץ יחד עם היהודים שעלו מגרמניה), משום שהיא חלה ביום קבורתו של האפיפיור סילבסטר הראשון. הכנסייה הקתולית מציינת את יום הקבורה הזה, אבל לא חוגגת אותו. <מי זה סילבסטר?> "מעט מאד ידוע לנו על סילבסטר, כנראה משום שהוא לא עשה הרבה. פשוט איתרע מזלו לשמש כבישוף של רומא בתקופתו של קונסטנטינוס - הקיסר שהתנצר. למעשה, כשקונסטנטינוס הוטבל סילבסטר כבר לא היה בחיים, ואלמלא היה נקבר ביום האחרון של השנה רובינו לא היינו שומעים עליו מעולם. סביר להניח שהוא לא אהב יהודים, ממש כפי שמנהיגים יהודים באותה תקופה לא אהבו נוצרים. אבל לומר שהוא רדף אותם זו עלילת דם ולשון הרע - חד וחלק. המסמך מספר לנו שסילבסטר קיבל מהקיסר קונסטנטינוס את ה"אדיקט מילאנו" - כתב סמכות המקנה לנוצרים זכויות-יתר ברחבי האימפריה הביזאנטית, ושבעקבותיו חוקקה הכנסייה "חוקים שטניים" נגד היהודים שביטלו את זכויותיהם האזרחיות. שטויות במיץ עגבניות. צו מילאנו היה צו של סובלנות דתית - בדיוק מה שחסר למחברי המסמך שלנו. עד אז היתה הנצרות בלתי-חוקית. צו-מילאנו נתן לנוצרים ולאחרים (כולל היהודים) את זכות חופש האמונה, לפחות לזמן מה. למי שמעונין, הנה הטקסט המלא של צו-מילאנו באנגלית. הכנסייה לא חוקקה שום חוקים בעקבות הצו משום שטרם היתה לה הסמכות או הכח לחוקק אותם. קונסטאנטינוס עצמו, מאוחר יותר, רדף באכזריות עובדי-אלילים וביטל את הדת הרומאית. את היהודים הוא דווקא עזב בשקט יחסי, למרות שהוא אסר על נישואי תערובת בינם לבין נוצרים. יש לי הרגשה שעם הגישה של קונסטנטינוס היו מחברי המסמך שלנו מסתדרים יפה מאד."
זה נכתב באתר
נענע בתגובה למכתב שמסותבב ברשת עם שקרים על סילבסטר. תקראי גם את הכתבה ב
וואלה: אחת ולתמיד, מי היה סילבסטר. 3- עץ האשוח התחיל בגרמניה כנוהג לשים עץ עם נרות בחורף כדי להאיר את החדר. אח"כ נוסף לו מימד דתי והוא מייצג את החיים החדשים שאנחנו קיבלנו אחרי הולדת ישוע ואפשר גם שהוא ייצג את הכנסייה (שזה העץ) ואת הקישוטים (שזה אנחנו המאמינים). 4- על זרמים של הנצרות זאת שאלה מסובכת שדורשת הרבה זמן שלי אין אותו. מבטיחה לך שאחרי שיעבור החג אני אתן לך תשובה