MERRY CHRISTMAS

חג מולד-

כאחת שגדלה וחונכה כיהודייה אני לא מבינה כמעט דבר על האמונה והדת הנוצרית ואשמח לקבל כמה תשובות
זה כנראה היום בו נולד ישוע נכון? מה הקשר בין חג המולד לסילבסטר? מי זה סילבסטר? כמה ימים חוגגים את חג המולד? ומה הקשר לעץ האשוח? ועוד משהו, אני יודעת שיש כמה זרמים בנצרות [קתולים, פרוטסטנטים ובטח יש עוד..], מה ההבדל בין כל זרם? האם זה בדומה ליהדות שיש כמה זרמים? [אורתודוקסים, שומרונים, רפורמים או שזה בכלל כמו זרמי החב"ד, החסידות, ברסלב וכו'..] מצטערת שנתתי דוגמאות מהדת היהודית, פשוט רק אותה אני מכירה. תודה רבה

עגייב

New member
../images/Emo139.gifחג שמח לכולם../images/Emo136.gif

ינעאד עליקו ועלינא בלכיר ולברקי יא רב

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה עגיב../images/Emo24.gifחג שמח

ושנה טובה שתהיה
ועיד אדחא סעיד אוטוטו

lion 7

New member
חג שמח לך עגיב

התמונות הן משהו , היום נראה בטלויזיה את החג בעולם , ואיך חוגגים אותו. . . עגיב שוב תודה על האיחולים והתמונות היפות .. /tapuzforum/images/emo39.gif

salt of earth

New member
חג שמח ../images/Emo65.gif../images/Emo139.gif../images/Emo136.gif

וואו תודה עג'יב על הברכה ועל התמונות היפות
אינשאללה ינעאד עלינא קוליאתנא בל ברקי ולכיר وان شاء نعيّد عل مزبوط وتبقى المحبة والوفق بيناتنا ان شاء الله يا رب
וחג שמח לעיד אל אדחא המתקרב גם

salt of earth

New member
תודה נועה על הברכות...

<זה כנראה היום בו נולד ישוע נכון? > זאת מהות חג המולד נכון. <מה הקשר בין חג המולד לסילבסטר?> אין קשר של ממש חוץ מאשר שהם מגיעים ביחד, השנה האזרחית מציינת את סוף השנה שהנחה אפיפיור בשם גריגוריוס אולם האירוע של ראש השנה האזרחית אינו נחשב לאירוע דתי אלא רק משהו שסוגר את השנה. אח"כ הכנסיות הוסיפו מימד דתי לאירוע ראש השנה. חשוב לציין שהיום הזה נקרא סילסבסטר רק בישראל ובמקומות אחרים בעולם קוראים לזה חג ראש השנה. הסילבסטר לא נחוג לזכרו של אף אחד. המאורע שאותו חוגגים הוא תחילתה של השנה האזרחית. רק בגרמניה ובישראל מכנים את החגיגה "סילבסטר" (כנראה שהשם הגיע לארץ יחד עם היהודים שעלו מגרמניה), משום שהיא חלה ביום קבורתו של האפיפיור סילבסטר הראשון. הכנסייה הקתולית מציינת את יום הקבורה הזה, אבל לא חוגגת אותו. <מי זה סילבסטר?> "מעט מאד ידוע לנו על סילבסטר, כנראה משום שהוא לא עשה הרבה. פשוט איתרע מזלו לשמש כבישוף של רומא בתקופתו של קונסטנטינוס - הקיסר שהתנצר. למעשה, כשקונסטנטינוס הוטבל סילבסטר כבר לא היה בחיים, ואלמלא היה נקבר ביום האחרון של השנה רובינו לא היינו שומעים עליו מעולם. סביר להניח שהוא לא אהב יהודים, ממש כפי שמנהיגים יהודים באותה תקופה לא אהבו נוצרים. אבל לומר שהוא רדף אותם זו עלילת דם ולשון הרע - חד וחלק. המסמך מספר לנו שסילבסטר קיבל מהקיסר קונסטנטינוס את ה"אדיקט מילאנו" - כתב סמכות המקנה לנוצרים זכויות-יתר ברחבי האימפריה הביזאנטית, ושבעקבותיו חוקקה הכנסייה "חוקים שטניים" נגד היהודים שביטלו את זכויותיהם האזרחיות. שטויות במיץ עגבניות. צו מילאנו היה צו של סובלנות דתית - בדיוק מה שחסר למחברי המסמך שלנו. עד אז היתה הנצרות בלתי-חוקית. צו-מילאנו נתן לנוצרים ולאחרים (כולל היהודים) את זכות חופש האמונה, לפחות לזמן מה. למי שמעונין, הנה הטקסט המלא של צו-מילאנו באנגלית. הכנסייה לא חוקקה שום חוקים בעקבות הצו משום שטרם היתה לה הסמכות או הכח לחוקק אותם. קונסטאנטינוס עצמו, מאוחר יותר, רדף באכזריות עובדי-אלילים וביטל את הדת הרומאית. את היהודים הוא דווקא עזב בשקט יחסי, למרות שהוא אסר על נישואי תערובת בינם לבין נוצרים. יש לי הרגשה שעם הגישה של קונסטנטינוס היו מחברי המסמך שלנו מסתדרים יפה מאד."
זה נכתב באתר נענע בתגובה למכתב שמסותבב ברשת עם שקרים על סילבסטר. תקראי גם את הכתבה בוואלה: אחת ולתמיד, מי היה סילבסטר. 3- עץ האשוח התחיל בגרמניה כנוהג לשים עץ עם נרות בחורף כדי להאיר את החדר. אח"כ נוסף לו מימד דתי והוא מייצג את החיים החדשים שאנחנו קיבלנו אחרי הולדת ישוע ואפשר גם שהוא ייצג את הכנסייה (שזה העץ) ואת הקישוטים (שזה אנחנו המאמינים). 4- על זרמים של הנצרות זאת שאלה מסובכת שדורשת הרבה זמן שלי אין אותו. מבטיחה לך שאחרי שיעבור החג אני אתן לך תשובה

וואי תודה רבה..

תודה לך שאת משקיעה בתשובות שלך, את נפלאה
אני מקווה שזה בסדר שאני שואלת אותך הרבה שאלות כי כמו שכבר אמרתי אני לא יודעת כלום על הנצרות חוץ מזה שישוע היה יהודי, שהוא בן אלוהים ומריה ואת הקטע םע הצלב [שאח"כ הפך סמל הנצרות].. כל השאר לא ידוע לי בכלל. וזה נושא שבאמת מעניין אותי אז אני שואלת :) לגבי החג, חוץ ממה שמראים בטלוויזיה [אכילת חזיר צלוי, עץ האשוח והמתנות ] ישנם עוד מנהגים? בטח יש תפילות מיוחדות [זה נקרא מיסה נכון?] אבל חוצמזה מה מאפיין את החג? כמה ימים החג?

salt of earth

New member
מנהגים לחג המולד

אכילת חזיר צלוי זה לא חלק ממנהגי חג המולד אצל הערבים-נוצרים. אצלנו במשפחה זה הולך כך: אצל הילדים אז יש תהלוכת חג או מסיבת חג לילדים אח"כ הולכים להשתתף במיסה, אח"כ יושבים ואוכלים ארוחת ערב שזה בנויה כמעט כולה על בשר צלוי (סורי עמיתוש) עם כל המשפחה המורחבת , סלטים, שרים קצת שירים, מחליפים מתנות.ואצלנו לפחות במשפחה פותחים את הטלוויזיה בשעה 01:00 וצופים במיסה של האפיפיור. אם המיסה מתקיימת בחצות אז קודם יושבים לאכול ואח"כ יוצאים לכנסייה. ביום אחרי: הולכים למיסה בבוקר, הולכים לבקר קרובים כדי לברך אותם בחג שמח ולהתרשם מהעץ אשוח שהציבו והמערה שעשו (זה נוהג חברתי) אח"כ יושבים לאכול ארוחת צהריים חגיגית עם כל המשפחה המורחבת וממשיכים לבקר קרובים או שקרובים באים לבקר. החג בעיקרון נמשך 3 ימים (ערב חג, יום ראשון של החג ויום שני) אבל זה תלוי כמה חופש אפשר לבזבז על החג :)

../images/Emo13.gif

למה נוצרים -ערבים לא אוכלים חזיר? כמדומני רק מוסלמים לא אוכלים חזיר וזה בגלל הקוראן. מהם התאריכים של החג?
וחג שמייח

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאיך ההודעה המנהלתית מצד שמאל?

איפה שיש את הברכות לקריסמס
?

מותר לי

New member
אני פה עם המון ברקים, רעמים...

גשם
בחוץ, בלב... (וגם הפסקת חשמל אחת מצחיקה, ואז הבנתי שהחושך הוא לא באמת חושך, זו סתם אשליה בגלל האור שהיה לפני
) ביום ראשון ושני דיברתי כל כך הרבה... וזה אפילו לא הקדמה לכל מה שאני חושבת ורוצה לשאול ולדעת
מחר (אם לא יהיה שלג בירושלים) אני חוזרת הביתה, יהיה קל יותר לדבר
יש לי כל כך הרבה להוציא

מותר לי

New member
../images/Emo9.gif

ביום חמישי שוב נודדת חזרה למרכז, ורק בשבת בלילה חוזרת סופית הביתה... הייתי חייבת את האיוורור הזה, כמה אפשר להיות בסוף העולם שמאלה בלי גמל שיקח אותי לאוטובוס

למעלה