כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

noaxxx

New member
../images/Emo201.gifבקטע של החגיגות שלהם..

אני מעדיפה לטמון את ראשי בחול, ולא לראות את התמונות. אחרת, נראה לי שזה יעלה לי בבריאות

KEEK

Member
זה מזכיר לי את מופע הראווה של סמיר קונטאר

ששוחרר.. כאילו החזירו להם את סופרמן.. אנשים חולים.

KEEK

Member
זה מזכיר לי את מופע הראווה של סמיר קונטאר

ששוחרר.. כאילו החזירו להם את סופרמן.. אנשים חולים.

noaxxx

New member
חולים בלשון המעטה..

אנחנו חיים ליד המנטליות הזו שלהם כ"כ הרבה שנים, ועדיין אי אפשר 'לאכול' את זה... מזכירה לך שאלה אותם אנשים שהגנו על עצמם מפני ירי באמצעות ילדים, אז איך אפשר לצפות שיוותרו על החגיגות.. אם הם רק היו מבינים כמה זה לא מכבד ומכער אותם בעיני העולם (אם לא בעיני עצמם) ופוגע בהם, אולי הם היו משנים משהו, אבל כנראה שהם טפשים מידי. ואני לא מכלילה, אני בטוחה שיש שם כאלה שרק רוצים לחיות ולגדל את משפחתם בשקט.

דקל69

New member
מבינה את הסוגיה אך הכתבה לא יכולה להסתמך

על דברי חזל ולא יכולה להכתב מנימוקים דתיים. לא ניתן בלבד להסתמך על תפילות להשבת גלעד, שהרי גלעד שליט לא חולה המחכה לנס בכדי להרפא. גלעד שליט חטוף ומוחזק בשבי האוייב. לא ניתן להתפלל שהחוטפים מטוב ליבם יחליטו ביום בהיר לשחררו למשפחתו ולחייו העצמאיים., הפתרונות הצבאיים שנדונו לגבי שחרורו של גלעד כנראה כשלו או שלא היו ניתנים לביצוע, זכור מקרה של חטוף אחר (וקסמן ז"ל) שניסו לשחררו במבצע צבאי שנכשל ובה מצא את מותו. במקרה דנן הפתרון היחיד לשחרורו היה בעסקה תמורת שחרור מחבלים שפשעו, נשפטו ונכלאו. מסכימה לגבי הדיון במחיר ובהשלכות אך לא מקבלת את הטיעון לגבי התפילות ושחרור ללא תנאי.

../images/Emo45.gif מה גם שאישרו את העסקה

ראש השבכ, ראש המוסד והרמטכל וכולם בדעה שזו עסקה קשה, אבל הכי טובה שאפשר היה להשיג. מדינה שמנהלת דיאלוג עם ראשי טרור, אי אפשר לצפות שלא תעשה עסקה לחילופי שבויים.

KEEK

Member
טוב.. עכשיו הבנתי -

מסתבר שמרוואן ברגותי, עבדאללה ברגותי ואחמד סעדאת לא ישוחררו. אז תתכוננו.. כי החמאס לא ישב בשקט עד שגם הם לא ישובו הביתה..

דקל69

New member
ועדיין, חלק מהשמות הפחות מוכרים כן ישוחררו

ו"פועלם" לא פחות מאלה שהזכרת, גם אם הזכרון לגבי שמם ומעשם לא חרוט אצל כולם http://news.walla.co.il/?w=/2688/1867874 מספיק לקרוא על השניים האחרונים ולהבין שמדובר "בכבדים" שנידונו למאסרי עולם מצטברים ואחראים על מאות הרוגים ואף נמנים עם על התכנונים מאחרי הפיגועים.

survivorUS

New member
המחיר מאוד כבד

אבל עדיין אושר גדול לשמוע שהוא חוזר , זה נורא מרגש .

למעלה