כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

דקל69

New member
ברור שיש שמחה גדולה על חזרת שליט, עבור

גלעד ומשפחתו וגם כולנו כאזרחים וכאנשים. מצד שני שאני צופה בשמחות הנצחון במטה בעזה על נצחונם, על שחרור מחבליהם, על שחרור והוצאה לחופשי של מפגעים, אנשים שרצחו ופגעו בדם קר, ללא מחשבה ובתכנון מסודר ומטעם ולחשוב שאלה יסתובבו בעתיד הקרוב בחופשי בינינו וכנראה ינסו שוב לפגוע ולהזיק ההרגשה רעה והטעם מר, לא חלילה בגלל גלעד, אלא בגלל העתיד ומה אלה ינסו לעולל ולעשות שוב במדינה.

קו המחשבה שלי הוא כזה:

האסירים האלו הרי לא נכנסו לכלא שלנו בהתנדבות. אני מקוה שבמידת הצורך הם יחזרו לפה או ייורטו מן האויר ויפרדו מן העולם הזה, הפעם לתמיד. לפי מה שאני שומעת עכשיו בחדשות, ישראל מחליטה מי יילך לגדה ומי יוגלה לחו"ל....נקוה שהמסוכנים שבהם יורחקו מכאן, למרות שזו לא ערובה לכלום. המצב במזרח התיכון הוא בלתי אפשרי, צריך, אולי בכח, לסמוך על ההנהגה, איזו ברירה אחרת יש לנו?

poseidon111

Active member
אם כך,לפי ההיגיון אפשר לשחרר אסירים פליליים

כי גם אותם יהיה אפשר להחזיר.הרי גם הם לא הגיעו לשם בהתנדבות. למה אי אפשר היה להמתיק את עונשם ולקצרו במקום שיחרור מיידי?זה לא נחשב לפרס?אני אגיד לך למה.כי החמאס הוא הקובע את חוקי המשחק.אנו רק סטטיסטים.

זה לא דומה עם אסירים פליליים

אתה לא יכול להחזיר לכלא אדם שעשה מעשה פלילי רק כי אתה יכול פיזית לעשות זאת, יש חוקים במדינה . עם אסירים בטחוניים החוקים מעט שונים... בכל אופן, החמס לא באמת צריך סיבה לחטוף חיילים או לבצע פיגועים, גם להם האילוצים שלהם, בחירות ולחץ מארצות הברית ואירופה, הם מבצעים פיגועים כשמתאים להם מבחינת המצב הפוליטי שלהם, בשנים האחרונות לא היו פיגועי ראווה, יש לזה סיבות. אגב, כואב לראות את מסיבות הנצחון שלהם, זה היה צפוי , אני לא מצפה מהברברים האלו לשום דבר מלבד זה. הפתרון צריך להיות אחר....לצערי לא חושבת שאי פעם זה יתאפשר, מדכא למדיי.

poseidon111

Active member
גם אותם לא יהיה ניתן להחזיר

אלא אם כן יעשו מעשה שוב,ושוב נתפוס אותם. בשביל מה שהחמאס יחטוף חייל אם הוא יודע ששום דבר לא יצא להם מכך.הרי יכלו להרוג אותו ודי.השיחרור הזה,שעכשיו קיבלו חיזוק משמעותי,הוא פרס גדול יותר עבורם מכל חייל הרוג.

בוקר אור.

בסוף פשוט כיביתי את המסך. מתכון לבריאות טובה יותר
. רק בנוגע למחבלים המשוחררים, אז אחד הכתבים (כבר לא זוכרת מי בגלל השידור הארוך ארוך הזה) אמר בפירוש שבהסכם הזה מדינת ישראל לא התחייבה שלא לחסל אותם ולא ערבה לבטחונם...ולזה התכוונתי....חיסולים ממוקדים.

klapim

New member
מזא עם אסירים בטחוניים החוקים שונים?

החוק אותו חוק לאסיר פלילי או בטחוני זה חוק מדינת ישראל. מאיפה את מקריצה תשטויות האלו

noaxxx

New member
נהיה לי רע פתאום.. כששמעתי מי משתחרר..

האנשים מאחורי הפיגועים ב'מקסים'.. ב'מצה'... ב'מלון פארק' (בליל הסדר..)... OMG! ועדיין אני שמחה שהוא חוזר והסיפור הזה נגמר. פיצול אישיות

דקל69

New member
אין ספק שהשמחה עבור גלעד ומשפחתו גדולה

5 שנים גלעד חי בשבי האוייב, מבלי לראות אור יום, מבלי לדעת על המתרחש מסביב ומבלי לדעת אם יש קידום לגבי מצבו. מלבד עובדת היותו חי וסימן חיים בודד שנמסר למשפחתו איש לא ידע על מצבו הגופני ובעיקר הנפשי. העובדה שמשתחררים מחבלים, מפגעים ורוצחים בקנה מידה מזעזע לא מפחיתה מעצם שובו (בחיים!) אך מאוד מעלה שאלות לגביי המחיר, ובעיקר לגבי הממשלה והתנאים שנכנעה להם. גם אני מוצאת עצמי בפיצול, לא בגלל חזרתו אלא בגלל התנאים וההשלכות העתידיות.

שאפולי

New member
דידי- אני מבקשת ממך לא להגיב לה

די. את לא אוהבת מה שהיא כותבת? אל תקראי וממנה ביקשתי אותו הדבר.

poseidon111

Active member
סוזי,כל אחד מאיתנו היה עושה את

מה שהוריו עשו,דהיינו הפיכת עולמות עד שבנם ישוחרר.זוהי זכותם וזוהי חובתם.אבל מכיון שאיני בן משפחתם,אני שמח בשמחתם,ועצוב בשביל המדינה.זה כל כך פשוט. המושג של ערבות הדדית וחובה לאומית לשחרור השבויים,לא יכול לבוא במקום הערבות ההדדית לכל אלו שעלולים להיפגע או נפגעו בפועל כתוצאה מהמהלך. כולנו רוצים אותו פה כתבת,וצדקת.העניין הוא שכמו בכל תחום אחר בחיים,יש את עניין המידתיות.אני יודע שזה נשמע אולי לא אנושי במידה מסויימת, אך בל נשכח שגם בצד השני יש אנשים.אנשים שערך חייהם אינו זול יותר מערך חייו של אחר.אני כמובן שמתכוון לצד שלנו.מצידי שכל המחבלים ועוזריהם ישרפו מחר.

אם כולם הזויים, אז הכל בסדר ../images/Emo13.gif

אני חושבת שכולם מבינים שהעסקה קשה והמחיר כבד. ולצד השמחה לשחרורו של גלעד ישנו הכאב על הנופלים בפעולות איבה וההבנה שאותם מרצחים ישוחררו, מאזניים בלתי אפשריים. אני לא יודעת מה אפשר היה לעשות אחרת, לא מבינה בזה. אולי כמו שדיבר עכשיו בחדשות אחיה של אחת הנרצחות מקפה מומנט, אולי היינו צריכים להחזיק את האסירים שלהם באותם תנאים בהם מוחזק גלעד, בחושך. אולי אז המחיר היה נמוך יותר. להבנתי חלון ההזדמנויות שנפתח עכשיו הוא בגלל התמוטטות המשטרים סביבנו והסכנה הממשית לחייו של גלעד, כנראה כל זמן שחייו היו סיוט אך לא בסכנה, אפשר היה להשאיר אותו שם, עכשיו המצב שונה ולכן העסקה יוצאת לפועל, אני רוצה להאמין שראש הממשלה יודע מה הוא עושה, בסך הכל, אם נהיה עדים עכשיו לגל פיגועים, גם הכסא שלו יתחיל להתנדנד....

poseidon111

Active member
שאלה פשוטה.עד עכשיו הוא נתן לך הרבה סיבות

להאמין שהוא יודע מה הוא עושה?מעט סיבות?סיבה אחת? ואיך מתקשרים המשטרים מסביב להחלטה?יש להם נגיעה למצבו?איך? אני אתן לך הסבר אפשרי למהלך: פופוליזם. כשהמצב קשה,המוח היהודי ממציא פטנטים.הרבה, ומכל הסוגים.

למעלה