כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

אבל המצב לא כזה קשה....

הייתי מצפה דווקא מנתניהו למהלך כזה כשהוא באמת בלחץ, לא כשהמצב הוא כמות שהוא עכשיו, לא מרגיש לוחץ במיוחד ...אני טועה? אם גורלו של גלעד היה הופך לגורלו של רון ארד למשל, החמס היה בבעיה, יש להם אינטרס להחזיק אותו בחיים בגלל האסירים שלהם, לכן, אולי ,פחדו שבהתמוטטות המשטרים ובהנחה שהוא שבוי באזור מצריים, עקבותיו היו הולכים לאיבוד וכך גם סיכוייהם להחזיר את המחבלים שלהם הביתה. לא יודעת, אני רק משערת.

anonimit75

New member
תמיד הייתי נגד העיסקה

טענתי שלא צריך לתת פרס ותמריץ למחבלים לחטוף חיילים נוספים ולבצע פיגועים נוספים. איזה פרס מקבלים...חבל על הזמן... אני כבר צופה את החטיפה הבאה...הם בטח ינסו ויתכננו חטיפות נוספות.. בכל אופן, אין מה לעשות מלבד לקוות לטוב. ולהסתכל על חצי הכוס המלאה...גלעד יחזור למשפחתו . זה מרגש...

meytula

New member
אני מאושרת כאילו מדובר בדם מדמי

-יש החושבים שהיה צריך להרוג את גלעד שליט על ידי הכוחות שלנו כדי שלא תיהיה להם סיבה ל''מסחרה'' כנגדינו -יש החושבים שזאת בושה למדינת ישראל לחתום על הסכם כזה -יש החושבים שאסור להיכנע לטרור(אני מסכימה בהרבה מקרים) ויש עוד מליון מחשבות נכונות ופחות נכונות .. אבל וכאם וכאחות כשאני חושבת תמיד אם זה היה הבן שלי,אם זה היה אחי התשובה ברורה ומובנת מאליה,עכשיו תגידו לי אתם אם זה היה אחד משלכם האם זה לא היה היום המאושר בחייכם?האם באמת היה ערך לחיי אהוביכם?האם היה מעניין אותכם במעמד הזה מי ישוחרר וכמה?ברור לכולנו שלא. אז נכון שזה לא מושלם והעיסקה כואבת לכולנו,חבר מישפחה שלנו נהרג בפיגוע בצומת מגידו ,אבל הוא כבר לא יחזור ..והטרור יהיה פה לנצח..

poseidon111

Active member
אני אשאל אותך שאלה

מה גובר על מה,האינטרס הכללי או האינטרס הפרטי. תנסי לנטרל את האמוציות, ולחשוב בצורה אובייקטיבית עד כמה שניתן.

דקל69

New member
השאלה אם ניתן להפריד את האמוציות,

אם להתעלם מאינטרסים ושיקולים ולחשוב בבהירות במצב כזה. לדעתי לא ניתן, מאוד קשה - מצד אחד גלעד ומשפחתו, ולא רק הם אלא ציבור שלם שמרגיש וחש שחיילים ואזרחים צריכים להלך במדינה בחופשיות והמדינה צריכה לדאוג להם ולהגן עליהם, ומצד שני - המחיר כמובן, גם ראש ממשלה, רמטכ"ל מפכ"ל וכו' הוא אדם בסופו של דבר, מעבר לחובתו לאזרחי המדינה. אין תשובה פשוטה או החלטה קלה.

poseidon111

Active member
דקל, זה אמביוולנטי.כמובן שאני שמח בשמחתם

כפי שכתבתי קודם.הם לא צריכים לעשות את החשבון של מה עדיף.לי כאזרח, יש את הפריוולגיה של לראות את התמונה הכוללת,ולא הפרטית.אני כאזרח,מאוד מודאג מההשלכות של המהלך,שאינן רק בגדר השלכות ישירות של הגברת הפיגועים על ידי המשוחררים,אלא ההשלכות העקיפות,שלעיתים מחירן הוא גבוה הרבה יותר.

דקל69

New member
ואכן, המשפחה לא דנה בפרטי העסקה,

לא נכנסת למספרים, לשיקולים או להשלכות. המשפחה רוצה את בנה יקירה איתם, כפי שכל משפחה רוצה את בנה בקרבם. אין ספק שהמחיר כבד, ביחוד לאור העובדה שלקח 5 שנים לעסקה להתבצע, שהחוטפים קיבלו את התנאים שהציבו, שהעסק יכלה להתממש לפני מספר שנים, או במקביל יכלה להתקיים רק בעוד מספר שנים, כנראה שתנאים מסויימים הבשילו כעת בכדי שהעסקה תתקיים ותצא לפועל בימים אלה. אין פרטים מלאים לגבי העסקה ובעיקר לעובדה שמתבצעת כעת, מהם השיקולים שגרמו לממשלה (ברוב קולות) להסכים לה כעת, ובעיקר לשחרור שמות ואנשים שבעבר אפילו לא הסכימו לדון עליהם.

puma141

New member
צריכות לעבור שנים עד שנדע אם ה

עיסקה הזו באמת "מוצלחת". כמו שאמרה מיטל, אין אחד שאין לו רגשות מעורבים בנוש, כולל ראש הממשלה. אם לא היו משחררים את גלעד-לדעתי המחיר שהיה עולה לנו, זה מחיר החשיבה של אנשים שאמורים להיות בצבא שלנו מחיר ה"בגידה" בגלעד שלא היינו משחררים אותו. לדעתי זה היה פוגם במוטיבציה של הורים שמחנכים לאהבת א"י והתגיסות משמעותית לצבא, ופוגע במוטיבציה של חיילים שבטוחים כשהם מתגיסים שהמדינה הזו לא תשקוט עד שלא תחזיר אותם. אז נכון, עכשיו באמת נצטרך להתמודד עם כל אותם פושעים ששוחררו- אבל תחשבו רגע שגורלו של שליט היה כגורלו של רון ארד.זה היה הרבה יותר קשה לדעתי וההאשמות היו כבדות בהרבה כמו איך לא שיחררנו-כשיכולנו?והכאב האמוציונלי,כמו זה שמתארת מיטל, היה כבד מנשוא..תחושה של החמצה ואולי כל אחד מאיתנו היה חושב שלא עשינו מספיק לחיל הזה,שעמד שם בקו האש עבורנו-ואנחנו הפקרנו אותו.

puma141

New member
אני יכולה לסכם את זה בזה שאני מאושרת הרבה יו

יותר שכן שיחררו אותו-אבל אני כן הייתי רוצה שעכשיו יוציאו חוק ,ממש חוק, שכל אחד שנחטף באם הוא חיל או אזרח, תמורתו-יקבלו בדיוק אותו מספר של אנשים.לא יותר. לדעתי החקיקה הזו היא חיונית,כי אז גם יש לאנשים מוכנות, וגם אולי זה יכפר במשהו על העיסקה הזו שלא הייתה כמותה בעבר מבחינת שיחרור אסירים תמורת חיל אחד.1000 תמורת 1 זה עוד לא קרה. ואם יחוקקו את החוק הזה-גם בצד השני יבינו שזו התמורה שיקבלו.

noaxxx

New member
אם בא לכם קצת מספרים...

(מויקיפדיה..) עסקאות שחרור מחבלים תמורת שבויים, מדיניותה הרשמית של ישראל שנים רבות הייתה שאין לשחרר מחבלים שפוטים תמורת שחרור אזרחים או חיילים חטופים. בפועל לא מומשה מדיניות זו החל משנות שלטונו של מנחם בגין ולצד המאמצים גדולים כדי להביא לשחרור שבויים או חטופים, היא הפגינה נכונות לשחרר בתמורה מספר גדול של שבויים ואסירים, אף כאלה שהרגו אזרחים ישראלים. בעקבות מבצע ליטני, באפריל 1978, נפל בשבי חייל צה"ל, אברהם עמרם, שהוחזר תמורת 76 מחבלים שפוטים‏. עסקת שחרור ששת שבויי הנח"ל בשנת 1983 - החלפת שישה חיילי נח"ל שבויים ב-4,765 מחבלים. עסקת ג'יבריל בשנת 1985 - במסגרתה שוחררו 1,150 אסירים ועצירים ביטחוניים שישבו בבתי כלא בישראל בתמורה לשחרור שלושה חיילי צה"ל שנתפסו בלבנון בידי ארגונו של אחמד ג'יבריל. החלפת חלקי גופת לוחם השייטת איתמר איליה בשנת 1998 בעשרות מחבלים. עסקת שבויים עם חזבאללה בשנת 2004 - במסגרתה שוחררו 450 מחבלים, ביניהם שייח עובייד ומוסטפא דיראני, בתמורה לגופות שלושה חיילי צה"ל ואזרח אחד חי (אלחנן טננבאום). עסקה עם חזבאללה ביולי 2008 - במסגרתה שוחררו סמיר קונטאר וארבעה מחבלים אחרים, ובנוסף הועברו 199 גופות של מחבלים לבנוניים, תמורת גופותיהם של אהוד גולדווסר ואלדד רגב שנחטפו ללבנון ב-12 ביולי 2006.
אז אם מסתכלים על הנתונים היבשים.. המחיר באמת מאוד גבוה.. אין לי מושג מה הולך מאחורי הקלעים, מה שבטוח, בעוד 30 שנה כולם ידעו

noaxxx

New member
אופס, כנראה שיש להם טעות ../images/Emo9.gif

אני זוכרת שב- 1983 הוחלפו 8 חיילים ולא 6.

../images/Emo41.gifלידיעתכם../images/Emo41.gif

לא שזה לא צפוי ולא ידענו את זה... אבל חאלד משעל בראיון קודם אמר, שהם ימשיכו לחטוף עד שכולם ישוחררו.

דקל69

New member
צפוי, זוהי דרכם. הם ניסו בעבר, מנסים

וימשיכו לנסות. הם יודעים שלכל אדם, אזרח או חייל שלנו יש מחיר, חי או מת, וזוהי דרך הפעולה שלהם. סביר להניח שזה לא משהו שהממשלה לא לקחה בחשבון בעת חתימת העסקה, כמו גם העובדה שהעסקה הזאת היא נצחון לטרור, נצחון לחמאס ולמחבלים.

noaxxx

New member
ברור שהוא יגיד. אנחנו עדיין במצב מלחמה איתם.

זה לא שנחתם הסכם שלום או משהו, ועד שזה יקרה (אם בכלל), הוא אפילו מחוייב לומר את זה, לפחות למען ה'בוחרים' שלו.

דמגוג...הוא חייב את זה לקהל שלו

כיוון שנשארו אסירים שלא ישוחררו...הוא צריך איכשהו להסביר את המחיר מהצד שלהם. לא שהוא צריך סיבות..

דקל69

New member
זאת לא רק דמגוגיה. הוא מאמין בחשיבה הזאת

ופועל לפיה. מעבר להכרזות הנצחון ושמחת הנצחון זאת השיטה והסחיטה שהם מפעילים. זה כמובן מאיץ בקהל שלו ומשכנע אותם בצדקת דרכם, המנטרה החוזרת בנאום שלו הוא- 1000 עבור 1. הציבור שלו קנאי ומשולהב ממילא והוא מבחינתם מספק להם היום את ההוכחות ואת ההצדקות. ואכן מבחינתם, העסקה הזאת (או דומה) עלתה לאוויר אין ספור פעמים, בכל פעם היה גורם לדחיה אחר והיום היא נחתמה - בתנאים שלהם, לפי רוב הדרישות שלהם, האנשים שדרשו (ברובם - אף אישה פלסטניאית לא תשאר בכלא וישוחררו שמות שבעבר אפילו לא עלו כאופציה). לנו לא היו תנאים או דרישות, רצינו גלעד חי בבית, הם מצידם לא מתחייבים לדבר בעתיד, מקבלים את מבוקשם וכבר לפני ביצוע ההסכם טווים במוחם את ההמשך.

KEEK

Member
השלכות לשחרור הזה יהיו כבדות

כולם יודעים את זה לראות את הפלסטינים חוגגים.. זה מחרפן אותי..

למעלה