משחק הכדורים כמשל למתרחש בוילה

דקל69

New member
טוב באופן כללי, ללא סעיפים או נקודות -

יש הבנה שאיתן התחיל לקבל ולהסתקרן לגבי ענבר והתמיכה של ה קהל בה. הדבר בעקרון גרם לאיתן לתהות לגבי הענין ולפתוח את ליבו ונפשו לגבי ענבר. עיניו של איתן נפתחו עוד יותר בקטעי הוידאו של ענבר והוא הודה שזה גרם לו להתרגשות להנה למה עמבר אהודה ולפתח סוג של חיבה אליה, קריצה ורמיזה לכך שהוא מועניין להתקרב ולהכיר אותה טוב יותר (לא מחייב בקטע הרומנטי). לגביי איתן - http://he.wikipedia.org/wiki/צנון אולי תלמד טוב יותר על טיבו, מרכיביו ואופו גידולן. אהבתי את את המשפט האחרון להגדרת הצנון המצוי "הירק קרוי על שום טעמו הֶחריף: בערבית, "צֻנַאן" פירושה סירחון."
[

Klayhamn

New member
שוב...

אני מבין את הניתוח שלך את איתן, אני רק לא מבין איך מזה את מסיקה מהלך מכוון של ההפקה -- ההפקה לא יכולה לשלוט במי איתן מתחבר אליו ומי לא (עובדה, מאורטל הוא התנתק, למרות כל הנסיונות שלהם לחבר אותו אליה). כך שמה שאני טוען הוא שלמרות נסיונות ההשפעה (שהסכמנו לגביהם), מוכרח להיות פה גם יסוד אותנטי של קשר שנרקם בין השניים שההפקה מזהה עוד בראשיתו (בין אם באמצעות הפסיכולוגית ובין עם ע"י מאות המצלמות שמותקנות שם שלא את כולן אנחנו רואים בכל רגע נתון) --- ורותמת אותו לטובתה. ככל שאני חושב על זה יותר, אני מסיק שענבר מחליפה עבורם את איילת במשבצת ה-"פייבוריטית/יקירת-הקהל שאין לה בהכרח סיכוי עם איתן" -- כשהסיבה העיקרית לויתור על איילת הוא שהיא הלכה על כל הקופה, הביעה בו עניין בצורה ישירה ובלתי-מתפשרת, באסרטיביות בוטה יחסית, ובכך בעצם "שרפה" את עצמה, כשאילצה את איתן להגיד לה "לא". הם קיוו, אני משער, שהיא תמרח את הקראש שלה עליו לאורך התכנית, עד הגמר... במובן זה, ענבר היא מעולה: היא ה-"גחל הכבוי שניצת" - במקום להגיד לה "לא", איתן רק הולך ומתקרב אליה.... במילים אחרות, ענבר היא בסופו של דבר הזדמנות שנקרתה בדרכם: הנסיבות התאימו, הם זיהו מגמה (בראשיתה), והחליטו להזרים לה דלק בכל הכח... ולא הזיקו להם גם קצת מזל ופוקסים (כמו משחק הכדורים - שיראה כמובן מעולה בפרק הבא... רק חסר איזה ענן ורוד עם לבבות) ואני שמח שאנחנו מסכימים ביננו על הטקסונומיה של איתן

noaxxx

New member
לשאלתך, מה קדם למה.. גם וגם

ההפקה מזהה מומנטום (שקורה באופן הכי טבעי שיש כמו עם איתן וענבר), ומטפחת/עוזרת לו להתקדם, ומקווה שמשהו טבעי ואותנטי ימשיך משם. כך היה עם ענבר וכך היה עם הדייט 24 של קרן. ואני לא סותרת את עצמי לגבי מה שאמרתי קודם, על השאלות של ענבר. קראתי קודם בתגובה של דקל (מס.2) ונזכרתי שבאמת לא פסלו לה את השאלה למרות שקיבלה עזרה מבן, במיוחד כשלכל אורך המשחק הם הקפידו על העניין הזה הקפדה יתרה.

Klayhamn

New member
../images/Emo45.gif מסכים, רק הערה

במקרה של ענבר ואיתן, זו דוגמא יפה לנסיון שלהם לייצר הזדמנות (שלא הייתה קיימת כנראה בלעדיהם) החסינות של ענת וליז מהווה בהקשר זה הריגת 2 ציפורים במכה: איתן וענבר מגלים כמה פופולארית ענבר, ושלישית "חיימי" מקבל סטירה שמאלצת את הדינמיקה בבית להשתנות - אתי נחלשת ואחרות מתחזקות על חשבונה --- ספציפית, קרן וענבר... לאחר מכן, הענקת הנצחון לענבר בחידון מהווה גם היא הריגת 2 ציפורים במכה: הן חיזוקה של קרן (ענבר קיבלה קול כפול להצביע לה), והן חיזוקה של ענבר (ענבר ואיתן צופים בוידאו שכמעט כל כולו תפור כדי להציג את ענבר באור הכי חיובי שאפשר). החיזוק של ענבר (שהתחיל עוד הרבה קודם, וכנראה - אפשר לנחש - גם קיבל פוש ע"י הפסיכולוגית) גרם לה להפתח ולפרוח, אך במקביל גם להתנתק מאיילת ולהתקרב לקרן. זה שאיתן גם באמת מתקרב אליה זה אותנטי וטבעי (כנראה) אבל זה לא היה קורה אילולא הייתה ההפקה עושה את שני המהלכים הקודמים (או, בוא נאמר, שסביר שזה לא היה קורה, בטח לא בטווח זמן קצר כל כך).

noaxxx

New member
אז אולי סתם ירדנו על ההפקה?

עושה רושם שהיא יודעת למנף מצבים שנוצרים בוילה.

billc

New member
אתם מגזימים עם התאוריות שלכם

אני ידוע כאיש קונספירציות , ולא מסכים איתכם ההפקה אף פעם לא התכוונה לגלות בוידאו דברים על אתי,קרן ואחרים ..(אחרת מה הטעם במשחק) הם שמו לדברים על ענבר, כי ידעו שהנזק הוא מינמלי, כי בכל זאת עד אז איתן לא שם עליה החיבור של איתן לענבר, אם הוא קורה, הוא יותר בקטע חברי, אני לא חושב שהוא נמשך אליה יכול להיות גם שהוא מתקרב אליה, כי איתן ויוני אוהבים אותה

דקל69

New member
במשחק לעוף על הבריכה שירון הנחה הוא שאל

במפורש- אתם לא רוצים לראות מה אחרים אמרו עליכם? הוא לא ציין שהם הולכם לראות קטעים שלהם אלא דברים שקרו בבית. איתן לא נמשך אליה אולי אבל היא בהחלט עלתה בדרגה של מאוסה לאחת הבנות היותר מסקרנות עליו וחביבות עליו בבית ויעיד עליו משחק הכדורים. הפתעה? ענבר - והכוונה היתה הפתעה לטובה. הכי קינקית? ענבבר, הכוונה היתה לא בקטע רע אלא בקטע של שובבות, יש לה עוד דברים ועוד רבדים. ובעיקר הנסיון להוציא מימנה שהיא מעוניינת בו מבחינה גנטית (שזה אומר רומנטית) בכך ששלל בחירה בבחורות וכיוון לבחירה בבנים וספציפית אליו. הוא מודע אליה, מסתקרן לגביה וזוהי עלית מדרגה מבחינת מעמדה בבית וגם בקשר אליו.

noaxxx

New member
אגב, לדעתי כל קטע שהיו מראים לו מהפגישות

של איריס, לא משנה מי מתושבי הוילה, היה משפיע עליו באותה הצורה מהסיבה ששם זה המקום היחיד שבו כולם אמיתיים ונפתחים באמת (לפחות ככה הייתי רוצה להאמין). ומה שמדבר אל איתן זה הכנות.

דקל69

New member
לא בטוח שהוא היה מתרשם ממשהו שהיו מראים לו

על איילת שהוא כבר הכיר,על אתי, קרן או ליהיא. היחידות שהוא ממש נסגר כלפיהן היו ענבר וענת שהוא לא טרח להתעניין ולעמיק בהן ולכן זה היווה את השינוי הגדול מבחינתו. כמו שהעיד במשחק הכדורים היותר - הכי הפתיעה אותו ענבר, הכי ריגשה אותו ענת בסיטואציה שקרתה היום. יש לו דיעה מגובשת פחות או יותר על כל אחת שם, הדבר שיכל להאיר את עיניו זה רק לגבי בחורות שלא התעניין והעמיק בהן, במקרה זה הצפיה הבהירה לו וחידדה לו את מיקומה של ענבר בחסינות תמידית. לדעתי בגלל זה ההפקה קיבלה בשמחה את הזכיה של ענבר בפרס. אני לא יודעת אם מישהו מודע לענין אבל אתי זרקה לגבי השאלה שנזרקה לגביי הכלבה של סטייסי שהיא כבר אמרה שהיא לא צופה בשום תוכנית ריאליטי חוץ מהאח הגדול, כך שאולי ההפקה ידעה בערך את מי לשאול מה (לפי התחקיר בכניסה לוילה9 - ואולי זה שקר נוסף של אתי.

Klayhamn

New member
אגב - אפרופו ענת

נראה לי שהצלחתי לפספס -- מה בדיוק ריגש את איתן בענת היום?

דקל69

New member
אין לי מושג קלוש. התחלתי לצפות החל מהשידור

בערוץ 10. איתן אולי יבש אך לא אטום, יש בענת צדדים שעוד צריכים להתגלות. היום במשחק הכדורים ובעיקר בהכנה למשחק היא הפגינה אסרטיביות, בטחון ושליטה. זה צד שלה לזכותה שלא היה קודם, ביחוד לאחר מועמדות להדחה שבו כולם נשברות. אני מניחה שמישהו כבר יזכיר את זה או שזה מופיע בסטאטוסים בוואלה, אם הוא ציין את זה כנראה שזה איזה שוס מבחינתו כי איתן לא אחד כזה שמתרגש ונרגש מדברים פעוטים. ובזה פרשתי, ישר לעבודה. יום טוב.. לכולם.

Klayhamn

New member
מה שאומר ש...

ליז תודח בוודאות אין לה כבר שום ערך בתכנית, לא מבחינה רומנטית, לא מבחינה חברתית, וגם לא מבחינת הקהל.... פלא שהיא בוכה?

דקל69

New member
לדעתי זה היה ברור עוד טרם השידור שליז תודח.

היא מיצתה, מבחינת תוכן ואישיות. אם לא יקרה הבילתי ייאמן וליהיא תעיף את בן מעליה בשאת נפש ליז תגיד ביי לוילה בבת-ים. זה התרחיש שההפקה מכוונת אליו כבר שבועיים. הלכתייייייייייייייייייי

goodpink

New member
היא סיפרה לו את הסיפור שלה ...

למרות שהוא ידע פחות או יותר עד היום היא סיפרה רק לבן ולאורן. היום היא סיפרה גם לו. וביקשה ממנו לדבר עם איילת.

goodpink

New member
איתן חשד כבר שענבר נשארת בגלל הפסיכולוגית

איתן הרבה דברים אבל טיפש הוא לא הוא מבין טוב טוב מה גורם לאנשים להתחבר לדמויות בריאלטי והוא חשד מזמן שהסיבה שענבר נשארת היא כי יש משהו שהם לא רואים כנראה הפסיכלוגית, זה היה בתגובה לבן שאמר שהוא לא סובל את ענבר גם לליז הוא אמר בהדחה הראשונה שאנשים מתחברים לפגיעות הוא הבין את זה. הזכיה של ענבר שהיתה מכוונת הם ידעו כמה שאלות נכונות היא צריכה לענות כך שהיתה אחרונה בסיבוב ונתנו שאלות קלות ולמרות שעזרו לה היא זכתה. הם רצו שאיתן יראה בדיוק מה גרם לקהל תחושת אפטיה אליה והוא קלט זאת מבית זה היה רק אישרור של תחושותיו. הוא התחיל לדבר עם ענת וענבר יותר כבר בעקבות השאות של גב בווילה לאחר מכן הוא התחיל לדבר איתן יותר. אין ספק לההפקה יש בנות שהם מריצים לאורך התוכנית המרכזית...וענבר היא חלק מהבנות מכוונת מלכתחילה או כתוצאה מהאפטיה שהיא יצרה מהפגישה אצל הפסיכלוגית לא משנה כל כך בשלב זה. הם מריצים אותה איתן לא נראה שהוא מחפש בחורה לבנות איתה מערכת יחסים אמתית כך שהוא מחפש בחורה שהוא יוכל לזכות איתה את המיליון ענבר היא בחורה כזו וגם בחורה שתכנס איתו לאינטמיות היא בחורה מאוד משוחררת מינית. ההפקה היתה הזגמנות גם ליצור מצב שהקהל יכיר את ענת אבל הם לא מעוניינת בכך וזה נראה כבר מכוון. יש לה את הזמן מסך המועט ביותר מכל המתמודדות כל אפשרות ליצור אפטיה כלפיה הם לא שידרו אפילו קטעים של הקהל להכיר אותה ...פשוט לא משדרים...אחת הסיבות יכולה להיות מאוד שלא נראה שענת תזרום עם איתן לאינטמיות ללא התאהבות באמת בו וזה תהליך שכנראה הם לא מוכנים לחכות לו. הם אפילו הסתירו מה שאתי עשתה לה כמו במקרה לירון כדי להציל את אתי וגם את ענבר בגלל שאם היו מראים את השיחה של ענת ענבר אחרי שאתי אמרה לה את מה שאמרה ענבר היתה יוצאת הכי טיפשה שיש וחלשה אופי מתגלה במערומיה. כך שהכל מגמתי הם יודעים מי הבחורות שהם רוצים ומכוונים את התוכנית המרכזית לכיוון הזה בין אם זה נראה בשידור הרציף ובין אם לא. הבחורות שלא מופיעות בפרק מועמדות להדחה. אם מישהו רק היה אומר לענת שהיא קיבלה הכי מעט זמן מסך כך שלא תדאג ותמשיך להיות מי שהיא האינסקטים שלה מדהימים רק שתתרחק מציר הרוע.

noaxxx

New member
בתור איש קונספירציות... אתה בטח יודע...

שקשה לומר לא לתיאוריה מוצלחת

Klayhamn

New member
זו לא קונספירציה - זו התערבות בוטה

אין שום דרך אחרת להסביר את מה שקרה במשחק הבריכה. גם ה-"קול הכפול" בהצבעה - לשם מה הוא היה נחוץ? למה לא סתם לעשות הצבעה? בגלל שהם ידעו כמעט בוודאות שענבר תצביע לקרן, וזה כל מה שהם היו צריכים כדי להכריע את הכף לטובת קרן אפילו אם כל הבנים היו מצביעים לדניאל וגם אורטל הייתה מצטרפת למצביעות לדניאל... (למעשה, זה בדיוק מה שהיה נחוץ כי אחרת, אם אני לא טועה, היה שווין 5:5) בשביל מה הראו קטעים של ענבר ולא קטעים מהוילה? לא בגלל שום "נזק מינימלי", אלא בגלל שהתוצאה הזו של יצירת תדמית חיובית של ענבר בעיני איתן משרתת אותם מבחינה עלילתית... אין פה שום קונספירציה, הם עשו דברים דומים בהישרדות1 -- הטו את המשחק לכיוונים שהם רצו מבחינה עלילתית... אתה נותן להם מעט מדי קרדיט -- אתה שוכח שהם שולטים בהרבה מההתרחשויות בוילה ושהם שם בשביל מטרה אחת: רייטינג = כסף. אז הם לא מביימים את הכל, אנחנו לא צופים במחזה שקרי, יש שם המון דברים אותנטיים, אבל ההפקה דואגת לחזק את הדברים שחשובים לה, להחליש את הדברים שלא, וכו' דניאל לדוגמא -- אין להם שום צורך לגעת בה בכלל: היא מאוהבת באיתן, איתן מאוהב בה. זו הסיבה שהם מחפשים בנרות דרך להפוך את הגמר למותח. הרי ברור לך שאם הגמר לא יהיה מותח --- לא יהיה לו רייטינג, וגם לקראת הגמר לא יהיה רייטינג. במקום למצוא הסברים אך-ורק בתוך הפסיכולוגיה הפנים-וילתית, תנסה להבין גם מה מנסה לעשות ההפקה כדי לקדם את העלילה הרצויה מבחינתה

Klayhamn

New member
לא סתם ../images/Emo9.gif

אמרתי לך, קודם כל, שאני יודע מיד שלישית על 2 דברים חובבניים מאוד שהם עשו (אמרתי את זה כבר בעבר, אבל אם את לא זוכרת, אכתוב לך במסר פרטי). שנית, אין ספק שהליהוק של הבנים גרוע - כולל הרווק עצמו. ליהוק של בחור כמו גב היה מקפיץ להם את הרייטינג פלאים, אין בכך ספק. ומעבר לכך --- זה לא קשה ממש "למנף" דברים שהם מבחינים בהם. אני מזכיר לך, יש להם מאות מצלמות ופסיכולוגית לרשותם. יש להם את כל הכלים הדרושים כדי לזהות מגמות חדשות שצצות או שינויים עדינים שחלים, גם אם הם לא חשופים לעיננו. ההשפעה עליהם קלה ופשוטה יותר ממה שאת מתארת לעצמך. כל מה שהם צריכים זה בעצם "להטות טיפה" את כף המאזניים לכיוון שהם רוצים: לגרום לענבר לנצח ("מי יודע" כביכול - אם זה סתם מזל שיצאו לה שאלות קלות או לא...?), לעזור לקרן לזכות בדייט, להעניק פתאום חסינות OUT OF NOWHERE... בקיצור זה מאוד קל למנף דברים שכבר מתרחשים כשיש לך את היכולת להמציא את החוקים כל רגע מחדש וגם להטות תוצאות של אירועים. הם הרי לא דיברו על חסינות מראש, זה קלף שהם שלפו מהכובע כשהיו צריכים אותו. ומי יודע אם אמרו משהו ל-"מתקשרת" או לא? או לקובי פרץ (לגבי החסינות)? זו גם ממש לא תיאוריית קונספירציה, זה כבר ידוע שההפקה הספציפית הזו עשתה דברים דומים מאוד בהישרדות1. למעשה הבעיה העיקרית שלהם בתכנית היא איתן, ולא אף אחד אחר. יכול להיות שעם רווק אחר לא היו נזקקים לכל כך הרבה מניפולציות.

noaxxx

New member
מסכימה איתך לגמרי.. זה היה סוג של ציניות ../images/Emo9.gif

דקל69

New member
בוא נאמר כך - החסינויות של הקהל היו רק

החוט הראשוני להכרה למעמדה. ההבנה לגבי הסיבה בהחלט היה קטע הוידאו המוקרן, ת.ז. שהוקרנה גם לקהל (ואיתן מאמין שהיותה איזשהיא אינדקציה לבחירה של הזדהות ראשונית) ובעיקר השיחה עם הפסיכולוגית שבאמת פתחה את עיניו של איתן לגבי ענבר בצורה אמיתית. הרגש והיחס שהוא חש אליה הוא אמיתי ולא מונע מאינטרס, הוא היה צריך להבין את הסיבה והגיבוי של הקהל מתחבר לו לבחורה שלא טרח להכיר או להתעניין בה. לא מאמינה שזה יוביל לקטע רומנטי אם כי ברור שההפקה מכוונת ומרמזת על זה, אך יש מצב שהיא תוחלף באיילת כבסט באדי שלו ואשת סודו במקומה. ההפקה לא גרמה לו להתחבר לענבר באילוץ אלא באופן טבעי - שיגיע מימנו אך בעזרתם. אגב לדעתי זה יחליש את ענבר, אם ההצבעות עבורה נעשו כהתרסה לשלילה שלו אותה כרגע הם לא משרתים אותה אם לא יתפתח ענין רומנטי מצידו, אם כי ההפקה טורחת להסתיר את הפאקים הקטנים באישיותה ואם בעבר התעלמה מימנה היא כרגע נותנת לה איזה בוסט חיובי, אני מאמינה שהוא יגבר בעקבות הקטע היום עם זריקת הכדורים. אם ההפקה הצליחה להשאיר את קרן בתמונת הרומנטית למרות שקרה ההיפך לאחר הדייט הרומנטי שלהם אין להם בעיה ליצור אשליה של התקרבות לא ברורה ומעורפלת שלהם.

למעלה