דיון: שאלות ללא מענה

HOT SPOT 2010

New member
../images/Emo243.gifדיון: שאלות ללא מענה../images/Emo58.gif

כולל
מהפרק האחרון בהחלט. אז אחרי פרק הסיום המאכזב שלא סיפק לנו את התשובות להן ציפינו במשך 6 שנים, הגיע הזמן לעשות משהו גדול ויצרתי. כל אחד פה יתן את השאלות שלפי דעתו לא זכו לתשובות, ויחד ננסה למצוא את התשובה הכי הגיונית והכי יצרתית שנצליח למצוא. סביר להניח שלעולם לא נזכה לתשובות באופן רשמי, אבל לפחות ניתן למוחות המבריקים של הפורום לספק לנו את הדבר הכי קרוב לאמת. אולי בסופו של דבר ליוצרים בכלל אין תשובות, ואולי אנחנו אלה שנספק את התשובות. אז תתחילו לשאול, ולענות.

למה?

ג'ולייט אמרה למיילס שיגיד לג'ימס שזה הצליח? אני מדברת על הפרקים הראשונים בעונה 6. כשדולם מבינים שהם הגיעו בחזרה ל- 2007. ג'ולייט אומרת מהקבר שזה הצליח, אבל אנחנו מבינים שזה לא, התקרית שקרתה היא בעצם מה שג'ולייט עשתה. שאלה קטנה, אבל העניין לא ברור...

החטיף יצא. זו ההצלחה

התודעה שלה עברה ל"עולם הבא" וכפי שאמרה לסוייר "אולי נשתה קפה מתישהו", בגלל זה היא אמרה שזה הצליח, החטיף הצליח לצאת.... שאלה ממש חשבוה שלא ראיתי שענו עליה, ואולי פשוט לא הבנתי, זה למה לעזאזל הראו את האי שקוע בים בפרק הראשון של העונה?? הרי גק הציל אותו...

reasonforall

Active member
תשובה

בלבול של הצופים. כל העונה החמישית/שישית מסתובבת סביב משפט אחד בערך - מה היה קורה אילו? מה היה קורה אילו המטוס לא היה מתרסק? ג'ק לא היה מציל את האי? התקרית לא הייתה מתרחשת? אפשר לשאול שאלות כאלו מכאן ועד הודעה חדשה, אבל כמובן שלא יהיו להן תשובות, כי אין טעם שיענו עליהן. זאת סדרת מיסתורין לכל דבר!

בלבול של הצופים זו לא תשובה...

זה כמו שתשאל "למה המפלצת הרגה את אקו" והתשובה שיענו לך תהיה "כי השחקן היה צריך לעזוב את הסדרה". צריך הצדקה תסריטאית לכל השאלות הללו, וגם בסדרת מיסתורין צריכים לענות על השאלות המרכזיות בה, בעיקר שידעו שלוש שנים לפני מתי בדיוק היא תסתיים. זה לא שהיא נקטעה באמצע ולא היה זמן לענות על שאלות או משהו...

reasonforall

Active member
אז..

קחי את האפשרות של "מה היה קורה אילו.." זה הכי ברור וזו תשובה מצויינת.

carmelo

New member
האי שקע בגלל הפצצת מימן

מי שחושב כי אין קשר פשוט לא מבין את העלילה עד הסוף. הרי איך בדיוק ג'ייק והשאר עברו משנות השבעים להווה? למה הסיום של עונה 5 בבירור מרמז על כך שהפעולה של ג'ולייט פעלה? (אפילו מציגים מניע מוקדם שלה לכך - כבר מילדות היא הפכה סקפטית לגבי אהבה).

tomash11

New member
האי לא שקע במציאות הנוכחית

אולי האי שקע אחרי שכולם כבר מתו. במציאות הנוכחית הארלי ובן עדיין נשארים על האי והארלי בתפקיד שומר האי. ג'ולייט לא באמת פוצצה את הפצצה. לדעתי האי קפץ בזמן בדיוק ברגע הזה, ובגלל זה היה אור. הם גם חוזרים כולם להיות באותה שנה אחרי רגע הפיצוץ (שספק אם היה בכלל). אני לא יודע לאיזה דבר שקרה בסיום עונה 5 אתה מתייחס, אבל כל ה"זה הצליח" שלה, זה קצת חרטוט של התסריטאים. זה לא ממש מתחבר עם מה שקרה בפועל ובפועל היא פשוט מתה.

carmelo

New member
לומר שהאי קפץ בזמן ברגע הפיצוץ, זה מופרך

הרי האי הפסיק לקפוץ בזמן מרגע שלוק סידר אותו. למה שתהיה קפיצה כזאת רגע לפני שג'ולייט מפעילה את הפצצה? ממש הסבר "דאוס אקס מכינה". מה גם שיש הרבה רמזים לכך שהפצצה פעלה. ברור לי למה ג'ולייט התכוונה ב"זה הצליח", אבל זה לא סותר את העובדה שהפיצוץ פעל במובן מסוים. כמו שכתבתי בשרשור משלי, הפצצה לא יכלה למנוע את הגעתם של הלוסטיז לאי, כי זה היה יוצר פרדוקס. אבל הפצצה יצרה את מימד "תחנת המעבר" שראינו בפלאש-סיידס העונה, כאשר בו זמנית הדמויות בסבנטיז הוחזרו להווה, כדי לתקן את הפרדוקס.

voguemaster

New member
אני לא חושב שהפצצה יצרה את מציאות המעבר

אני חושב שהיא פשוט החזירה את החבר'ה להווה של האי וזהו. האי שקוע במציאות המעבר כי זו מציאות שבה הם אמורים להגיע לגאולה/שלווה או איך שתרצה לקרוא לזה. שם, אין ממש משמעות לאי כגורם מתקן בחיים שלהם, אז הוא לא נמצא שם בכלל.

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif הכל היה הטעיה. הפצצה לא יצרה עולם מקביל.

carmelo

New member
איך בדיוק פצצה מחזירה להווה?

זה לא הסבר מושכל, אלא סתם כזה שמנסה להתאים את מה שראינו בסדרה. אם האי לא רלוונטי למציאות המעבר, למה בכל זאת הדגישו את המתקנים של דהארמה וכף הרגל שהופרדה משאר הפסל? בעיני זה כן מצביע על משמעות מסוימת להפעלת הפצצה.

tamarhp

New member
הפצצה לא העבירה להווה

הקרינה האלקטרומגנטית העבירה להווה בדיוק כמו הקפיצות בזמן שהיו מהגלגל. כנראה שהפצצה גרמה לקרינה לפעול בצורה כזו אבל גם לא בטוח (כי אם הפצצה התפוצצה גם ג'ולייט היתה צריכה למות). אולי הקרינה העבירה אותם רגע לפני שהפצצה התפוצצה וזה לא קשור לפצצה.

carmelo

New member
לא קונה את זה

אני בטוח שהפצצה פעלה, פשוט יש יותר מדי רמזים לכך בתסריט: הפצצה מופיעה לראשונה בפרק 3 של העונה החמישית, ובפראפרזה על המשפט "אקדח שמופיע במערכה שלישית, סופו לירות" - "פצצה שמופיעה בפרק השלישי, סופה לפעול"... גם הסיום בלבן מדגיש את זה. ואני עדיין מחזיק בדיעה שהאי הטבוע בתחילת עונה 6 קשור לפעולת הפצצה. כי שוב, לא מדובר סתם באי, אלא בשני מראות ברורים שתוחמים את האי בזמן - הרגל השבורה מהפסל, וחלקים של דהארמה-וויל. אפשר להתווכח אם הפצצה פעלה או לא, מי שמקבל את הדיעה שלי צריך לעבור לשאלה הבאה - אם הפצצה פעלה והטביעה את האי, נוצרת מציאות פרדוקסלית. איך פותרים את הפרדוקס? נוצרת מציאות אלטרנטיבית של הפלאש-סיידס, ובמציאות הראשית, הלוסטיז מוחזרים להווה מבלי שהפצצה תפעל.

tamarhp

New member
נו, אז היא פעלה, לא סותר

הפצצה בכל מקרה לא גרמה לאי לטבוע, היא יצרה את התקרית. לכן השאלה האחרונה שלך לא קשורה. ובכלל לא נוצרת מציאות אלטרנטיבית. ראית את הפרק האחרון?

carmelo

New member
מן הסתם ראיתי...

אני לא אכנס לכל מיני תיאוריות פילוסופיות, אבל אתה יודע שגם אם המציאות של הפלאש-סיידס היא רק מציאות שנוצרה ע"י התודעה של כל הדמויות הראשיות באי, עדיין אפשר להתווכח האם זו נחשבת למציאות או לא. אני טענתי בתיאוריה שלי (בלינק המצורף), שמדובר במציאות נספחת שמכילה בתוכה את הפרדוקס של הפעלת הפצצה. אפשר לומר שבגלל שזאת מציאות פרדוקסלית מעצם טבעה היא תקועה בלימבו, ולכן היא באמת שימשה כתחנת מעבר לנשמות האבודים, שהיו (או עדיין, במקרה של בן ואחרים), בלימבו. התקרית החלה עוד לפני שג'ולייט חבטה בפצצה והפעילה אותה, בכלל ראית את הפרק האחרון של עונה 5? P: התיאוריה שלי: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1217&MessageId=141799203

tamarhp

New member
אפשר גם להמציא תיאוריה שהכל היה חלום...

אפשר להמציא מיליון תיאוריות אבל אל תבואו בטענות למה זה לא מסתדר אח"כ...

carmelo

New member
רק שאני המצאתי תיאוריה בגלל שזה לא מסתדר

בעיני השאלות החשובות שדורשות מענה הן: 1. מה היתה השפעת החבטה של ג'ולייט בפצצה? 2. איך היא והשאר חזרו להווה, האם זה קשור לתשובה שניתנת על שאלה 1? 3. למה מראים בפלאש-סייד הראשון את האי - או יותר נכון וחשוב, את הרגל של טהרט ומתקני דהארמה - טבועים בים? 4. האם התשובה על שאלה 3 מסבירה את המציאות של הפלאש-סיידס, או שההסבר כביכול שניתן ע"י כריסטיאן, נותן תשובה מספקת לשאלה 3?

tamarhp

New member
תשובות שלי

1. ככל הנראה היא פוצצה אותה 2. הקרינה האלקטרומגנטית גרמה לזה, לא ידוע אם בגלל הפצצה או בגלל הקדיחה, אבל זה ממש לא נראה לי משנה. 3. זו מציאות מדומה, בה הם לא מגיעים מעולם לאי אלא מקבלים את התיקון שלהם בצורה שונה ולאחר מכן נפגשים, נזכרים, ועוברים הלאה. האי שקוע כדי לסמל לנו שאין להם צורך באי בעולם הזה. באותה מידה היו יכולים להעלים את האי או לא להראות אותו בכלל, אבל זה היה חלק מהעניין (וגם כדי להטעות...). 4. כריסטיאן אמר שזה עולם שהם יצרו לעצמם. אתה חושב שהוא משקר?

למעלה