דיון: שאלות ללא מענה

Lto22

New member
../images/Emo216.gifהנה 2 שאלות קצת יותר מעניינות מדובי קוטב

עונה 5 - פרק 17: ג'ייקוב ו-MIB בשיחה: "מצאת את הפרצה שלך...", "אכן, ואתה לא יודע מה הייתי צריך לעבור כדי להיות פה". מהי הפירצה המדוברת, ומה סמוקי היה צריך לעבור כדי להיות שם? עונה 3 בפרק 12 אנחנו רואים את הגדר ההיא שכביכול הורגת את מיכאל. הלוסטיז מבינים שאם הם יטפסו מעל הגדר הם לא יפגעו. בפרק 15 אנחנו רואים את העשן מגיע ומנסה לעבור דרך הגדר (וכמובן לא מצליח). בהתחשב בעובדה שהוא עשן מעופף, הוא לא יכל לעוף מעל זה כמו הלוסטיז?

JohnLocke

New member
תשובות

1. יש חוק שאמם חוקקה, בתור השומרת על האי, שאוסר על האיש בשחור להרוג את ג'ייקוב. הוא היה חייב לגלגל שרשרת אירועים שתוביל לכך שבן ירצה להרוג את ג'ייקוב, ושתהיה לסמוקי דרך להגיע לפגישה עם ג'ייקוב ע"י התחזות ללוק המנהיג החדש של האחרים. אם תראה את עונות 3-5 שוב, תבין מה סמוקי עשה כדי להגיע לרגע הזה. 2. ראינו שהוא מחוייב גם לא לחצות מעגל אפר. במקרה של מעגל האפר ברור שלא מדובר במגבלה פיזית, אלא בחוק שאוסר עליו לחצות (שוב אחד מהחוקים של ג'ייקוב, ככל הנראה). אפשר להבין שגם מעגל הגדרות הסונארי היה עוד אחד מהחוקים שהוא היה חייב למלא אחריהם.

ozba1

New member
לגבי 1 הייתי מוסיף גם לראות מעונה ראשונה

כדי להבין מה סמוקי עשה כדי להגיע לרגע הזה, החל מהרצתו של ג'ק בג'ונגל למצוא את המערה, שגרמה לצ'ארלי להיגמל מסמים, המשך בהתחזותו לאנה לוסיה וליימי כדי לגרום לאקו למצוא את תחנת הברבור ולגרום לערעור אמונתו של לוק, וכלה בכך שהמזימה שלו מלכתחילה היתה ליצור את התאונה ולגרום לדזמונד לקבל את עמידותו לאלקטרומגנטיות.

JohnLocke

New member
זו כבר ספקולציה יותר גדולה

אני לא חושב שסמוקי ידע על העמידות של דזמונד עד שווידמור אמר לו את זה.

ozba1

New member
אני חושב שהוא ידע שרק איתו הוא יכול להצליח

אחרת תחשוב, למה הוא לא הלך למקור האור לבד מההתחלה? הרי אף אחד לא גילה לו את מיקום מקור האור בשום צורה שהיא והוא הוביל לשם. מה שווידמור לחש לו לא היה העמידות לאלקטרומגנטיות שלו, את זה הוא אמר לו באופן ישיר, אלא בכך שהוא היה מנגון אל-כשל עבור ג'יקוב וזה מה שהוא רצה לדעת, שהתרמיות שלו ושל ג'יקוב בעצם תואמות, ושג'יקוב טועה (או ג'ק בתור המחליף של ג'יקוב טועה כמו שהוא אמר לו כשהאי התחיל לרעוד לאחר שדזמונד הוציא את הפקק). בסוף כמובן הוא טעה כי הוא ראה את המזימה עד הרגע שבו המקור נכבה, שמה הוא בעצם איבד את כל היכולות שלו ולא יכל לראות מעבר לזה, כולל את הפיכתו לבן מוות. את היכולת שלו לחזות דברים אפשר לקרוא מ Lostpedia כאן: http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_Man_in_Black#Other ואני מצטט (כי אין לי כוח לתרגם כרגע :) ) "On occasion the Man in Black has displayed some unusual precognitive abilities. In the guise of John Locke, he knew exactly where and when to be to meet the passengers of Flight 316 when it made an emergency landing on Hydra Island. ("The Life and Death of Jeremy Bentham") Much later, the Man in Black brought Richard Alpert to exactly the right time and place to meet an injured Locke caught in the time flashes. ("Follow the Leader") Although the lagoon at the Hydra dock was quiet he told Claire he knew the sub had sank, and was also certain that not all candidates had died. ("The Candidate") "

tamarhp

New member
הוא ידע איפה האור

הוא היה שם בתור ילד. אבל היה אסור לו להכנס לשם, או להשתמש בו, או כל דבר אחר שהיה יכול לעזור לו לצאת מהאי.

יפעת777

New member
למה לא הצליחו להחיות את סעיד מיד

ע"י המים? ולמה דוגן אמר שנכנס בו רוע? מה זה בכלל המחלה או השגעון הזה שטוענים שגם קלייר נדבקה בה? העשן השחור עושה את זה? אם כן, אז איך?

JohnLocke

New member
בעקבות המוות של ג'ייקוב,

המים בבריכה במקדש לא גורמים לריפוי (כנראה עד המוות, ג'ייקוב עזר לתעל את הכוחות שלו או את האנרגיה כך שמי שייכנס לבריכה יירפא). ההנחה שלי היא שסמוקי השתמש בכוח שלו והשתלט על הבריכה לאחר מות ג'ייקוב, ומאותו רגע הבריכה הייתה יכולה לשמש כדי להדביק במחלה של סמוקי. המחלה הזו גורמת להיות claimed ע"י סמוקי, להיות מושפע בקלות למניפולציה שלו או לפעול לטובתו. דוגן הסביר שלכל אדם יש מאזניים שבין טוב ורע, והמחלה גורמת לאדם ליפול לצד של הרע. הדרך שבה סמוקי הדביק את שאר האנשים שידוע שנדבקו (קלייר, שנדבקה כבר כשהייתה בבקתה עם כריסטיאן-סמוקי, רוברט ושאר המשלחת הצרפתית) לא ידועה.

למעלה