דיון: שאלות ללא מענה

carmelo

New member
אבל זה לא סתם אי שקוע

זה המתקנים של דהארמה שבעיני מצביעים על כך שהאי כן התקיים בעולם הזה, עד שפצצת המימן הטביעה אותו.

tamarhp

New member
זה עולם שהם יצרו,

ולכן זה האי כפי שהם מכירים אותו. זה הכל.

ואם הפצצה פעלה , יכול להיות שבכל הסיפור של

עונה 6 , במציאות של האי ובמציאות האלטרנטיבית כולם כבר היו מתים מלכתכילה . ובעצם כל העונה היתה סגירת מעגל של הדמויות המתות להמשיך הלאה לעולם הבא . אני לא אוהבת את הרעיון הזה בכלל , ואני גם חושבת שאחרי כל מה שג'ק עבר על האי לא היה מגיע לו למות . לא אוהבת את הסוף שלהם בכלל . להרוג את כולם היה פשוט מאכזב נורא.

JohnLocke

New member
ראינו בבירור שהם זוכרים אירועים על האי

עונה 6, כמו הארלי שדיבר על המנהיגות שלו עם בן. לכן לא הגיוני שהארלי מת בפיצוץ ב1977.

ואם "המנהיגות " הזו היא פרי הזיה של רוח?

קצת קשה לי לקבל את ההסברים שהיתה קפיצה בזמן בזמן שהפצצה התפוצצה . גם קשה לי לקבל את חוסר ההתאמה בין כל העונות לעונה 6. וקשה לי לקבל שאחרי שג'ק וכולם נ יצלו מהאי , ועשו את כל מה שעשו לחזור לאי רק בגלל שג'ק היה צריך לסתום את החור עם הפקק. כדי להציל את האי ?? זה קצת הזוי ומופרך . לי יש רעיון שהאי השקוע , לא בא לסמל את עולם המעבר בו האי לא קיים , אלה בה להגיד לנו מפורשות , אין אי יותר . התפוצץ. עכשיו כל מה שאתם עומדים לראות זה סגירת מעגל כדי שנוכל לסיים את הסידרה. ואם אין באמת אי .. אז אפשר לדבר רק על הדמויות . איך שהו זה נשמע לי קצת יותר הגיוני ומסתדר עם חוסר ההתאמה של כל העונה לשאר הסידרה. ואם כבר הם עשו את זה כך , אז עדיך היה שיגמרו את הסידרה בפיצוץ. הפריים האחרון של גולייט מכה עם אבן בפצצה היה רגע מותח ומאוד מתאים לסיום סידרה . זהו טעיתם עכשיו כבר אין כלום.

JohnLocke

New member
כמו שכתבתי בשרשור

"מה שקרה, קרה", סוף שבו הם הצליחו לשנות את הגורל שלהם מנוגד לכל הסדרה ולמסר של הפרק האחרון. איזו חוסר התאמה הייתה בין כל העונות לעונה 6?

אלעד ר

New member
כי אפשר למות 10 פעמים

למות בהתרסקות, למות בתור רוח רפאים, ואז בתור רוח רפאים להשלים עם המוות של עצמך בתור רוח רפאים על האי אבל לא בתור הבן-אדם שהיית לפני שמתת בהתרסקות. כן, זה נשמע הגיוני.

אלעד ר

New member
זה לא הגיוני בכלל

ניסיתי להעביר את האבסורד בחשיבה של כמה אנשים פה, שחושבים שגם האי שימש תחנת מעבר אל עבר *עוד* תחנת מעבר.

murphy

New member
בפרק על בן

הוא ואבא שלו מדברים על כך שפעם הם היו באי אבל ירדו ממנו (לא הסבירו למה) אז כן, בפירוש האי היה קיים פעם, משהו קרה (לא אמרו מה) שגרם לו לשקוע ולכן אתה רואה את הפסל + דרמה ויל.

tamarhp

New member
וואיי נכון. שכחנו.

אולי זו פשלה של היוצרים.... או שאולי הם דיברו על אי אחר?

carmelo

New member
נכון! זה רק מראה שלאי הטבוע יש משמעות

מעבר לסימבולית. אני אשלב את זה בתיאוריה שלי על פרדוקס הפצצת מימן, מסתבר כי בשני היקומים היה צורך לפתור אותו. Roger says he wished better for Ben and that is why he signed up with the DHARMA Initiative and moved them to the Island when Ben was a child

tomash11

New member
הפצצה לא התפוצצה

עדות פשוטה לכך - כולם נשארו בחיים. אתה לא נשאר חי אם מתפוצצת עליך פצצת מימן, לכן, אם הפצצה התפוצצה - אז כולם גם מתו. אבל אנחנו יודעים שהם לא מתו על האי - כריסטיאן אומר לג'ק שחלקם מתו אחריו - לא ייתכן אם כולם מתו על האי ביחד איתו. כמו כן, לא יכול להיות שום הארלי מס' 1 ובן מס' 2 אם הם מתו בזמן הפצצה. when you dead, you dead זה מה שבן אומר וזה אחד הדברים הכי נכונים בכל הסדרה המפוקפקת הזו. בנוגע להסבר מופרך - נו, ומפלצת שהופכת לעשן שחור ועושה קוץקוץקוץ, זה הגיוני?

JohnLocke

New member
הפצצה יכלה להתפוצץ

ובאותה חצי-שנייה כל הלוסטיז הוקפצו בזמן. עדות לכך שהפצצה כן התפוצצה היא האזניים המצלצות של מיילס וקייט. באף קפיצה בזמן אחרת לא היה לאף אחד אזניים מצלצלות חוץ מהפעם הזאת.

voguemaster

New member
לדעתי

אני חשבתי שהם קפצו בזמן בגלל פרץ האנרגיה האל"מ שהגיע כנראה לאיזשהו שיא, ואז התפוצצה הפצצה ו"תיקנה" את כיס האנרגיה. הרי פרדאי תכנן לפוצץ פצצת מימן שם כדי לגרום לצוהר המקורי לא להיבנות (מה שלא הצליח) אבל על הדרך גם לסתום את החור שנוצר בכיס האל"מ (ואולי זה כן הצליח). הדבר היחיד שלא מסתדר לי הוא זה - אם הפצצה התפוצצה והיא במציאות האמיתית, והם קפצו בזמן להווה ממש לפני (נניח), איך זה שאנחנו רואים את הצוהר בדיוק במצב שהוא הוא היה אחרי שדזמונד סיבב את המפתח ? כלומר - אם הייתה מתפוצצת שם פצצה גרעינית, קודם כל היער שם היה נראה אחרת לגמרי, בכלל לא בטוח שהיה שם משהו אפילו אחרי 30 שנה. זה אפשרי כמובן, אחרי פצצה גרעינית האדמה מתישהו חוזרת לגדל צמחים. לא יודע, פשוט קשה מדי לדעת..

murphy

New member
האם יכול להיות

שהמפתח שדזמונד מסובב גם מפעיל פצצת מימן? אחרי שהם למדו מה היא עושה כשיש התפרצות אל"מ הם לקחו עוד פצצה שמופעלת על ידי סיבוב המפתח?

JohnLocke

New member
אפשרי בהחלט

אבל איפה תהיה להם פצצת מימן? והאם דזמונד חסין עד כדי כך לאלקטרומגנטיזם שהוא יכול לשרוד שילוב של פצצת מימן + אלקטרומגנטיזם? זה עדיין הפתרון הכי טוב שאני יכול למצוא לfailsafe.

למעלה