דיון: שאלות ללא מענה

זה כל כך יפה ומסתורי.

אני שמח שזה נשאר פתוח. כיף לדבר על זה. ואני מסכים איתך לגבי הכל. שמתי לב שעל האבן היו כתובים כמה דברים, ובהתחלה חשבתי שאולי המצרים דווקא הגיעו לאי לפני ג'ייקוב, והם בנו את החדר, אבל אני חושב שאתה צודק, וזהו כתב יתדות עתיק במיוחד (זה באמת לא נראה כמו הירוגליפים). דהארמה הביאו לאי פיזיקאים שהבינו די לעומק מהי אותה אנרגיה ואיך ניתן להשתמש בה, אבל אנשים לפני אלפי שנים - כיצד הם ידעו שאם הם יבנו את מערכת "הלב" עם המים, זה מה שיעצור את הכל? האם הם פעלו על סמך אינטואיציה בלבד? אנחנו יודעים שיש אנשים "מיוחדים", להם יש נטייה להמשך אל האי (וולט, האיש בשחור, הארלי, מיילס). יש להם יכולות מסוימות שאין לאנשים רגילים, ויתכן שבדומה לכך שג'ייקוב וסמוקי ידעו כל מיני דברים שאדם רגיל לא מסוגל לחשוב עליהם, כמו לחזות השתלשלות אירועים מסובכת מאד וארוכה, אותם אנשים מיוחדים יכולים "להרגיש" מה יקרה אם יעשו ככה או ככה. אולי האנרגיה על האי מחזקת את זה, כשהם נמצאים שם. בסה"כ, נראה שהאנרגיה הזאת מתחת לאי היא המקור לחיים, למוות, ללידה מחדש (במציאות המעבר), לאהבה, לטוב ולרע, ובעצם היא מעניקה זאת לעולם כולו. האי הוא בעצם הלב של העולם.

cundason

New member
שאלה שלא ראיתי התיחסות אליה בשום מקום

מרוב התעסקויות במשמעות החיים והמוות, ובדובי קוטב למינהם.. במהלך העונה שמנו לב, בעולם החליפי (עולם המעבר) שיש סיטואציות בהן הדמויות השונות בוהות במראה.. זה קרה כמעט לכל אחת מהדמויות הראשיות. אנחנו יודעים מה זה אומר?

JohnLocke

New member
המראות

לדעתי כשהדמויות הסתכלו על המראות הם ראו את עצמם ואמרו "מי אני? זו המציאות? משהו חסר כאן". הם לא ידעו בדיוק מה חסר עד שהם קיבלו את ההארה דרך האנשים האחרים.

cundason

New member
יש לי איזה שהוא רעיון

אבל הוא לא ממש מלוטש, ואני צריך הרבה יותר זמן להשקיע במחשבה ממה שיש לי בעבודה..אולי מאוחר יותר בבית אני אפתח את זה יותר אבל מה שחשבתי (ולא בהכרח שהכותבים חשבו עליו :p) מתקשר לתיאוריה של "עולם המראה". לפילוסוף והמתימטיקאי (איך שניהם מסתדרים באותו בן אדם? לך תבין צרפתים...) הצרפתי פואנקרה היו הרבה תיאוריות, אחת מהן סבבה סביב הרעיון שאם אתה מגדיל את כל היקום פי מספר מסוים, לא עשית שינוי למעשה, כי באופן יחסי הכל נותר אותו דבר.. ועל אותו עיקרון (על פי התיאוריה) פועל של עולם מראה..סביב התיאוריה הזו נבנה הסיפור של אליס בארץ המראה. אנחנו יודעים כמה הכותבים אהבו פילוסופים ופיזיקאים(ג'ון לוק, פאראדיי). ואם זה לא מספיק, פונאקרה תרם להתפתחות תורת האלקטרומגנטיקה במחקריו.. אני יודע שזה נשמע קצת תלוש, אולי כי זה לא מלוטש, ואולי כי זה סתם שטויות.. אבל אלו המחשבות שלי כרגע, לפני שאני נכנס לעוד שיחת ועידה בהודית :)

Sawyers Wife

New member
שאלה....

איך כשהם היו בהיסטוריה המקבילה כשהצופים חשבו שכיבכול המטוס לא התרסק, כולם שם לא היו מה שהם היו אם המטוס היה מתרסק.. ג'ין וסאן לא היו נשואים, סוייר היה שוטר לעומת זאת קייט כן הייתה אסירה וצ'ארלי כן היה מסומם.. מה בדיוק קרה שם?..

JohnLocke

New member
השינויים היו למטרות תיקון מסויים

השינוי של ג'ק היה הבן שלו, שנועד לתקן את הבעיות שהיו לו עם אביו. השינוי של לוק היה התאונה עם אבא שלו, שנועד לתקן את העובדה שלוק לא הצליח "להשתחרר" מאביו. השינוי של סוייר היה שהוא לא חיקה את אנתוני קופר ורדף אחריו אלא היה שוטר, ובכך הוא למד לתקן את יצר הנקמה שלו. לצ'ארלי למשל לא היו יותר מדי תיקונים שהוא היה צריך לעבור, הוא השלים את המהפך ממסומם לגיבור כבר על האי, הוא רק היה צריך למצוא את קלייר, ולכן לא היו לו שינויים. קייט כן עברה איזשהו תיקון, בכך שעזרה לקלייר לא לוותר על התינוק, ובכך אולי התגברה על רגשות האשמה על כך שגידלה את אהרון. אלו רק הפרשנויות שלי, כמובן. יהיה מעניין לראות את הפרקים שוב ולנסות להבין מה היה התהליך שכל אחד היה צריך לעבור.

JohnLocke

New member
דרך אגב, בפרק סיכום

דיימון וקרלטון מדברים על כך שבעולם הזה, משהו מאוד חשוב הוא שהדמויות מבקשות עזרה אחד מהשני, ושזה גורם משפיע. הדוגמא הבולטת היא כמובן הבקשה של ג'ק לעזור ללוק כדי ששניהם ביחד "ישתחררו" מאביהם המת-פיזית/מת-מנטלית.

עצם העובדה שיש שרשור כזה מעידה על כשלון הסדרה

בסדרה טובה, הצופים לא צריכים לשבת אחרי שש עונות, ולהתחיל לחפור בסוגיה מה בעצם קרה כאן. יש סדרות, כמו Babylon 5, שתוכננו מראש בצורה מוצלחת, ואז בסוף הסדרה נשארים עם מעט מאוד loose ends. יש סדרות, כמו Battlestar Galactica ואבודים, שתוכננו בשיטת הספגטי (זורקים את הספגטי על הקיר, חלק נדבק וחלק נופל, ומשאירים לקהל למצוא איזה סדר בקצוות שנדבקו), וכשמגיעים לסוף אף אחד לא מבין שום דבר. כמה שאלות: א. למה צריכים בן אדם שיקליד רצף של מספרים על המחשב כל כמה שעות ? המחשב לא יכול למדוד את פרק הזמן ולבצע באופן אוטומטי איזה פעולה שהוא מבצע בעקבות הקלדת המספרים ? ב. עד לשלב בו ג'ייקוב נבחר להגן על האור, מה בדיוק עשו ג'ייקוב ואחיו כדי לזכות בסטטוס של 'האיש הטוב' ו'האיש הרע' ? מה הדברים האיומים והנוראים שיקרו אם האח הרע ימלט מהאי, ולמה הם יקרו ? ג. האמא אומרת שמי שמגיע לאור זוכה לגורל מר ממוות. מה הגורל המר ממוות של ג'ק, ולמה הוא שונה מזה של האח של ג'ייקוב, לדוגמא לא הופך למפלצת עשן ? ד. מה ההקשר \ משמעות הרחבים יותר של פרטים כמו הגלגל שמסיע את האי בזמן, הפסל המצרי, המספרים החוזרים ונשנים, וכך הלאה ?

השורד

New member
לא על כשלון הסידרה כולה

אלא על כך שיש פגם בתסריט, ושהסיום הוא כשלון במובן התסריטאי. ולא מסכים איתך על Battlestar Galactica, הסיום שלה כן סגר את כל הדברים המהותיים: מה שלא נאמר מפורשות בפינאל, אפשר היה להבין מרמזים ומהשתלשלות האירועים - מה שלא ניתן לגמרי להגיד על אבודים לצערי. תראה, יש כמה שאלות שהן באמת לא מהותיות (הציפור של הרלי וכו'), ויש שאלות מהותיות שכן ניתן להבין את התשובה אליהן (חלק מהשאלות ששאלת) אבל אם דברים מהותיים בנושא מפלצת העשן לדוגמא נשארו פתוחים.. זה פאק רציני בתסריט.

שתי הסדרות הן פשלות תסריטאיות

סתם דוגמא מבאטלסטאר גלקטיקה היא קארה ת'רייס הכפולה. לאמר 'אלהים עשה לה עוד עותק' זה בדיוק הפאדיחה הגדולה של הסיום - התסריטאים סיבכו את עצמם כל כך קשה עם התסריט, שהם נאלצו לשלוף אל מהמכונה בנסיון לסגור את הסדרה. אז התסריטאים עשו קארה-ת'רייס-ישות-אלהית-שלא-יודעת-מה-היא-אבל-מרוצה-שהיא-לא-סיילון, ולזה אתה קורא שסגרו את כל הדברים המהותיים ? שיהיה לך לבריאות. אני חושב שדי להשוות את כמות השאלות הפתוחות שנשארו לצופים בתום שש עונות של אבודים לכמות השאלות הפתוחות שהיו נשארות לצופים של Babylon 5 אם היו חותכים אותה בסוף העונה הרביעית כדי להבין את הבקורת שלי.

השורד

New member
לגבי קארה ת'רייס - קודם כל זו תשובה.

שזה כבר יותר ממה שהיוצרים של אבודים נתנו לנו. לגבי האם זו תשובה טפשית או לא? זה כבר עניין של טעם. אותי התשובה הזו סיפקה מאד, ויודע מה - זו אחת התשובות שהכי אהבתי בפינאל. עניין של טעם. אגב, קארה היא מאותו גזע שה"חברים הדמיוניים" של נאמבר 6 ובאלטר היו. בעיני הם ענו יפה מאד על השאלה של "איך סטארבק קמה לתחיה פתאום". הסוף נתן תשובות בכיוון הרוחני, לא ממש המדעי - ואותי זה סיפק (ואני עוד Man of Science!) אבל בשורה התחתונה, אהבנו או לא - היו תשובות, לא תירוצים של "הדמויות זה מה שחשוב".

גזע של חברים דמיוניים ? זה לא נאמר בסדרה.

זאת המצאה, בדיוק כמו "הדמויות זה מה שחשוב". התסריטים של שתי הסדרות נגמרו בתאונה טוטאל לוס.

השורד

New member
מהסיום אפשר להבין

שסטארבק, והכפילים של באלטר ונאמבר 6 הם מלאכים. מלאכים הם יצורים ידועים בתנ"ך (שליחי אלוהים וכו'), ומכאן אפשר לקבל את זה כתשובה מלאה ומספקת מבחינתי.

'אפשר להבין' = 'המצאה אישית לסבר את האוזן'

המלאכים, היצורים הללו הידועים מהתנ"ך, לא ידועים בזכות זה ששולחים אותם להחליף בני אדם מתים תוך שכנוע עמוק שהם בעצם אותם בני אדם שעדיין נמצאים בין החיים. סטארבאק השנייה חוטפת הלם עמוק לראות את הגופה שלה - אין לה מושג מה היא, והיא לא מעלה את ההסבר שהיא מלאך בשום שלב. היא פשוט מקבלת שקרה משהו מוזר, ומתנדפת כטל בזריחה. המקרה של באלטר יותר מסובך. מעבר לסוגיה של מי זאת נאמבר 6 שהוא ראה בראש, צריך להסביר איך (א) הוא שרד את ההפצצה האטומית, ו (ב) הוא חושב שהוא זה הוא מלפני ההפצצה, לדוגמא חושב שהוא חקלאי בין חקלאי, ו (ג) שורד עשרות אלפי שנים מעידן האדם הקדמון ועד ימינו. אפשר להמציא הסברים אחרים מסתברים באותה מידה בהקשר של הסדרה, כמו שהאל מן המכונה החליף אנשים שלא היו אמורים למות בעותקים שלהם, שבאלטר וסטארבאק הם סיילונים ששנים-עשר המודלים האחרים לא מכירים (הסיפור חוזר על עצמו עד אין-סוף, אז הם סיילונים מסיבוב קודם כלשהוא) ושמחקו להם לא רק את היותם סיילונים (כמו שעשו לחמשת המקוריים בסיבוב הראשון) אלא גם את המוות שלהם, וכך הלאה. השאלה היא לא אם אפשר להמציא איזה הסבר שיסגור את החורים. השאלה היא האם סדרה כל כך ארוכה (= יש בה די והותר זמן לסגור את כל הקצוות) עם כל כך הרבה חורים היא איכותית, ולדעתי האישית (שאתה לא חייב להסכים איתה) התשובה היא לא רבתי - אני מצפה שהתסריטאים ייצרו עולם שלם וקונסיסטנטי עם עצמו.

כמה שאלות שלא רק מהסוף הזה של אבודים

1.כנראה שאף אחד לא יבין לעולם מאיפה הגיע דוב הקוטב הזה אה? למרות שנזכרתי בסצנה שהגיאוגרפאי הזה שהתפוצץ על ידי דינמיט לא זוכר את השם שלו אמר שלפי מה שנראה לו הם 1000 קילומטר מהאנטארטיקה אבל זה לא הסבר מספק. 2.מה הקטע שווינסנט שכב ליד ג'ק בפרק האחרון? מה הוא קשור?. 3.כנראה פספסתי משהו אבל מה היה הקטע של הלחישות שדניאל רוסו שמעה ביערות?. 4.זוכרים שטיפלו בקלייר האחרים בגלל ההיריון שלה ואז היא חזרה אליהם והם פתאום נעלמו? לאן הם נעלמו? ומה פתאום הם טיפלו בה?. 5 ומה היה הקטע בסוף של הסימן שאלה המוזר שג'ון לוק ראה שהוא היה ב"הסגר" הזה? אולי הסבירו את זה אבל אני לא זוכר.

JohnLocke

New member
תשובות

1. - ראינו בסרטון האוריינטציה של הברבור שדארמה עשו ניסויים בדובי קוטב - ראינו בעונה 3 כלובים בתחנת דארמה זואולוגית באי הידרה שטום אמר לסוייר ש"הדובים הצליחו להוציא את האוכל תוך שעתיים" - ראינו בעונה 4 דוב קוטב בטוניסיה עם קולר של דארמה - ראינו בעונה 5 את פייר צ'אנג, מדארמה, אומר להארלי שהוא יכול לשלוח אותו לאי הידרה שם הוא יטפל בדובי הקוטב עכשיו זה ברור? 2.סגירת מעגל, כי הוא הופיע בסצינה הראשונה של הסדרה, כשג'ק קם לאחר ההתרסקות באותו מקום. 3.פספסת את פרק 12 בעונה 6, שם מייקל אומר בצורה הכי ברורה שיש שהלחישות הם אנשים מתים שתקועים על האי בשל מעשים רעים. הארלי יכול לראות אנשים מתים, אבל שאר האנשים רק שומעים לחישות בלי לראות את הרוחו. 4.קלייר וקייט חזרו לתחנת הדארמה הרפואית, לשם האחרים לקחו את קלייר בעונה 1. אבל האחרים היו בתחנה הזאת רק בגלל הניסויים על קלייר (כדי לנסות לפתור את בעיית ההיריון על האי), אז ברגע שקלייר הצליחה לברוח לא הייתה סיבה שהם יישארו בתחנה הזאת. 5 סימן השאלה הוביל לתחנת הפנינה, שהייתה מתחת למטוס הניגרי.

למעלה