דיון: שאלות ללא מענה

JohnLocke

New member
סמואל רק הופיע כשם בתהליך הליהוק

קריסטין מE! דיווחה כאילו זה היה השם שלו, אבל אם זה היה השם שלו היו אומרים את זה בסדרה. הייתה החלטה מודעת לא לחשוף את השם שלו, קשה לי לראות אופציה שבה הם כן קראו לו בשם סמואל אבל אמרו "בוא ננסה לשמור את השם רק בחדר התסריטאים, נראה אם ידליפו אותו".

JohnLocke

New member
גם אני מעדיף את סמאל, הרבה יותר מתאים

אבל זה לא מה שקריסטין מאי דיווחה. וכמו שכתבתי, לא נתנו לו שם בסדרה, כל אחד יכול להמציא איזה שם שהוא רוצה - גם אם דארלטון עכשיו יגידו את השם שלו זה לא באמת נחשב, עוד 20 שנה אנשים יראו את הפרקים ולא יזכרו מה דארלטון אמרו.

עוד שאלה בקשר לאי השקוע למבינים בלבד! ../images/Emo22.gif

tamarhp העלתה שמציגים אותו ככה בעולם המעבר של העונה השישית כי הוא לא מה שיביא את התיקון בחיי הדמויות, הוא כבר לא משחק תפקיד. אהבתי את הרעיון, אבל זה לא מסתדר לי עם משהו מהותי. ייתכן שפספתי משהו או שפרח מזכרוני. כשהאושייניק סיקס בורחים עם המסוק ובן ליינוס "מזיז" את האי ופתאום הוא נעלם. הרי הוא לא מזיז אותו גיאוגרפית. אני פשוט הנחתי שהוא בכלל לא מזיז את האי, הוא מזיז את הזמן ואת השתלשלות האירועים והאי פשוט שקוע ב-2007 ולכן הוא "נעלם". עד שקורה עוד משהו (התקרית? הלופ הול?) והשתלשלות האירועים שוב משתנה והאי שוב לא שקוע במציאות. פספסתי משהו?

tamarhp

New member
הוא כן מזיז את האי גיאוגרפית

בתחנת הLAMP-POST אלואיז מראה להם במפה את האי ורואים שהאי היה כל פעם במקום אחר. האי זז במרחב.

JohnLocke

New member
כשבן סובב את הגלגל

האי זז במרחב, ובדיוק באותו זמן הלוסטיז שנשארו על האי (סוייר, ג'ולייט וכו') התחילו לקפוץ בזמן ביחד עם החפצים שהיו איתם.

tamarhp

New member
היא חלק מחייו של דזמונד, ודמות משמעותית

וחשובה, גם בשבילו וגם בשביל האחרים (כזכור היא הצילה אותם בים, חיפשה אחריהם וכו').

JohnLocke

New member
יש דיון שלם בשרשור הזה

הנה מה שכתבתי לגבי הפירוש שלי, בשתי הודעות שונות: לא יכול להיות שום פתרון שיסביר למה המספרים האלו הופיעו בכל חור בסדרה, כולל מספרי החדרים במלון, מספרי חולצות של נבחרת כדור-עף ומד-מהירות ברכב. הפתרון צריך להיות ברמה קוסמית, שהגורל גרם למספרים האלו להופיע. הגורל, במקרה הזה, הוא ג'ייקוב, שהביא את כולם לאי דרך מניפולציות. ניקח את הארלי לדוגמא. איך הוא הגיע לאי? הוא טס לאוסטרליה כדי לגלות את משמעות המספרים, ואז חזר אחרי שגילה שהמספרים הושמעו באוקיינוס השקט לחייל אמריקאי שאח"כ הגיע לאותו בית-משוגעים עם הארלי. כלומר, המספרים הם אלו שהובילו אותו לאי, ולהיות מועמד להחליף את ג'ייקוב. אנחנו בחיים לא נקבל הסבר על כך שהכל התחיל בגלל שג'ייקוב שיחד את הנהלת הלוטו, כי הוא ידע שזה יוביל את הארלי לאי, כי הגורל צריך להישאר מיסטי, ואנחנו לא יודעים איך ג'ייקוב הביא בדיוק את כל המועמדים שלו לאותה טיסה. אנחנו רק צריכים להבין שזה קרה, ושג'ייקוב הוא מאסטר של גורל, בעזרת המגדלור שמסייע לו. אז זה הפתרון של המספרים - כל ההופעות שלהם במהלך הסדרה היו טביעות אצבעות קוסמיות למעורבות של ג'ייקוב בחיים של המועמדים. המספרים הובילו את הארלי לאי, והמספרים מקושרים לג'ייקוב (Jacob had a thing for numbers). אם היו מראים את ג'ייקוב משחד את הנהלת הלוטו, זה היה יכול להסביר באופן טוטאלי את ההופעה של המספרים בחיים של הארלי. היוצרים פשוט עשו החלטה לא להראות את כל הדברים הקטנים בסגנון הזה שג'ייקוב עשה כדי להביא את המועמדים לאי, אלא רק הראו לנו אותו נוגע בהם מחוץ לאי ולתת לנו להבין שהוא עשה הרבה כדי להביא אותם. הנגיעה היא סימבולית, היא לא קסם שברגע שג'ייקוב נגע במישהו אז הוא אוטומטית מגיע לאי. למשל, הוא נגע בהארלי וסעיד אחרי שהם כבר הגיעו לאי וחזרו. דוגמא נוספת היא שג'ייקוב נגע בג'ק כשהוא היה כבר רופא, אבל במגדלור ראינו שהוא עקב אחרי ג'ק מאז שהיה ילד קטן.

יפעת777

New member
אוקי נגיד וזה נכון

למה אני צריכה לקבל הסברים מזה שאני שואלת בפורומים ולא ישירות בסדרה? למה הם משאירים הכל פתוח ללא הסברים. היו יכולים לפחות לעשות שג'ייקוב מסביר את זה להארלי ולכל המועמדים.

JohnLocke

New member
זו תמיד הייתה הדרך שלהם

אף אחד מעולם לא שאל "איך הגיעו דובי הקוטב לאי", ואז מישהו אחר נתן תשובה מפורטת, אבל דרך כמה רמזים רובנו הצלחנו להבין בדיוק מה קרה. אם רואים שוב את הפרק "מספרים" מעונה 1, עם הידע שלג'ייקוב היה קטע עם מספרים, ושאלו המספרים של המועמדים האחרונים להחליף אותו, ומוסיפים לזה את העובדה שג'ייקוב הביא את כולם, כולל הארלי, לאי אפשר להבין בדיוק את מה שאמרתי. בנוסף, יש את מה שג'ייקוב אמר להארלי בסוף עונה 5: HURLEY: 'Cause I'm cursed. JACOB: Is that so? HURLEY: Uh-huh. That's why the plane crashed, my friends died--Libby, Charlie. Now they visit me, and I can't make it stop. JACOB: Well, what if you weren't cursed? What if you were HURLEY: How do you mean "blessed?" JACOB: Well, you get to talk to people you've lost... seems like a pretty wonderful thing to me. הארלי תמיד דיבר על הקללה בהקשר של המספרים. ג'ייקוב רומז לו שלא מדובר בקללה - כמובן שבנקודת המבט של הארלי, אפשר להבין למה זו כן קללה, אבל ג'ייקוב הוא די אנוכי (מביא מאות אנשים כדי להחליף אותו בניסיון להוכיח איזה משהו לאח שלו המפלצת), אז אפשר להבין שג'ייקוב חושב שכל העניין עם המספרים הוביל את הארלי לאי, ולכן לא מדובר באיזה גורל אכזר, כי בסופו של דבר זה יהפוך את הארלי לאדם טוב יותר (כמו שבאמת קרה בסוף). אני מעדיף לחשוב על כל הדברים האלו שהרגע כתבתי, מאשר לקבל סצינה שמסבירה את הכל. יש אנשים שחושבים שהסדרה נתנה פאזל בלי פתרון, אבל אפשר למצוא המון חלקים של הפאזל ולהשלים אותו אם חושבים.

יפעת777

New member
זה לא בדיוק ככה...

כי זה נותן לכל אחד לפרש את הדברים איך שהוא רואה. לא נותנים הסבר מפורש משלהם. הם כאילו נותנים לנו לפתור להם את התסבוכת של עצמם. חוץ מזה אם זה ככה, אז בן אדם צריך לראות את הסדרה שוב כמה פעמים מההתחלה כדי לזכור הכל ולחבר את כל הפאזל. היו צריכים לקחת בחשבון שלא כולם השתגעו מהסדרה וצפו בה שוב ושוב וזוכרים את הכל. היו צריכים לתת הסבר לדברים, לפחות היו נותנים לג'ייקוב שיסביר את הדברים במקום זה הם השאירו את הדברים תלויים באוויר.

JohnLocke

New member
עדיין יש אנשים שחושבים

שדובי הקוטב הם המצאה של וולט שראה אותם בחוברת קומיקס והביא אותם לחיים. אז מה? שיחשבו. התכנית היא יוצאת דופן, אף אחד לא טען אחרת. אם אנשים רוצים סדרה עם הסברים ופירושים ברורים, בלי סיבה לחזור לפרקים הקודמים כדי להבין את הפתרון, שיראו חוק וסדר. יש מקרים שאני מסכים שהרמזים לא היו מספיק ברורים - למשל, עם הקשר בין התקרית לעניין ההיריון. מי שלא היה קורא את הרמז של דיימון באינטרנט, היה רואה את העניין יותר כתיאוריה מעניינת ולא כתשובה המלאה. אבל אם מסתכלים על רוב התעלומות, יש מספיק בשביל להבין, לדעתי.

יפעת777

New member
לדעתי התסריטאים תחמנים בדיוק כמו בן

עושים את עצמם שיש להם סיפור כתוב מראש, שיש להם תשובות לכל אבל בעצם הם לא יודעים כלום וסתם זורקים דברים באוויר. ההשתקפות שלהם זה בן ובעצם גם ג'ייקוב. אף אחד מהדמויות בסדרה בעצם לא יודעת כלום, הם כולם מגששים באפלה וחלקם גורמים לאחרים לחשוב שהם יודעים הכל. דבר נוסף, לא כל צופה נכנס לאינטרנט לחפש רמזים לקבל תשובות מאחרים ולקרוא תיאוריות. יש גם קהל שלא גולש, במיוחד קהל מבוגר יותר. אם סידרה מבססת את עצמה על אינטרנט אז מצבה גרוע

השורד

New member
אני מרגיש כמו ג'ון לוק (מהסידרה)

6 שנים האמנתי ש-everything that's happened, happened for a reason. ובסוף מסתבר שהיוצרים עשו לנו long con...

adabizi2

New member
השאלה הכי חשובה שלא זכתה למענה...

כשג'ייקוב נדקר ע"י בן הוא אמר "הם באים". לא המשיכו את הקו הזה ועד עכשיו לא ברור למי הוא התכוון. דבר אחד בטוח, הכוונה אינה למועמדים כי הם כבר באי שלוש שנים. עוד דבר שקשור לאמריה של ג'ייקוב זה שהמיגדלור היה אמור לסמן לאנשים שאמורים להגיע לאי את הדרך למצוא את האי. ג'ייקוב אמר להארלי שאותם אלה שאמורים למצוא את האי כבר יגלו את הדרך להגיע אליו. לכל הנושא הזה לא היתה המשכיות וזה נתקע ולא המריא הלאה. לדעתי כותבי הסידרה בחרו סיום שונה לסידרה ממה שהתכוונו אליו מלכתחילה ולכן קיבלנו סיום סתמי ולא מספק.

JohnLocke

New member
"הם באים" דיבר על המועמדים

שחזרו מ1977 בדיוק באותו זמן שג'ייקוב מת. לגבי המגדלור - זו הייתה תרמית כשג'ייקוב אמר להארלי שמישהו צריך את העזרה כדי להגיע לאי. המטרה האמיתית הייתה פשוט להראות לג'ק את המגדלור כדי שיבין שזה היה הגורל שלו להגיע לאי.

למעלה