האירוח יוצא לדרך

RanLoel

New member
חברות באגודה

שלום עדי ותודה גדולה על הנכונות ועל הזמן שלך. לקראת האירוח, ביקרתי באתר האגודה כדי לנסות ולהבין קצת יותר את מטרותיה ואת פועלה. נדהמתי לגלות שפרטי מבחן ההסמכה הקרוב מתייחסים למבחן שייערך באוגוסט 2010. מדובר בכמעט שנה שלמה אחורה! זוהי אינה קטנוניות. העובדה הקטנה הזאת מגלמת בתוכה את חוסר הרלוונטיות של האגודה. הדברים האלה נאמרים בלב כבד משום שגם אני, כמו הרבה מטפלים אחרים, אוהב את המקצוע ורוצה בטובתו. המטרות והיעדים המפורטים באתר כלליים מאוד. "קידום ההכרה הציבורית במקצוע" - איך זה נעשה? "כנסים, ימי עיון, מחקרים, השמה..." - האם כל הדברים האלה קורים ורק אני אינני שומע עליהם? התחושה הכללית היא שהאגודה הינה גוף ייצוגי בלבד ויותר מזה, גוף ייצוגי שכושל לייצג את ציבור המטפלים. הייתי שמח לשמוע על הפעילות השוטפת של האגודה. על סדר יומה. הייתי רוצה לדעת איך נפרטים היעדים הגדולים שלנו למשימות ספציפיות שעשויות לקרב אותנו אל המטרות שהוצבו. והבעייה הגדולה ביותר בעיני: כיום אינני רואה שום סיבה להיות חבר אגודה מעבר לקבלת תעודה נוספת שתתלה אחר כבוד על קיר הקליניקה שלי. כל עוד אין הסדרה של חוק הדיקור, מה בעצם מקנה לי החברות באגודה? אני יודע שהדברים שנאמרים פה קשים, אבל אני חושב שכיו"ר האגודה כדאי שתשמע גם את הצד האמוציונאלי שלנו, המטפלים הצעירים. לסיום אני רוצה לאחל לך הצלחה בתפקידך ושוב, תודה על הנכונות לענות לנו, זה לא מובן מאליו. רן

רן אני מסכימה עם כל מילה שלך

כן,מה שהאגודה צריכה לעשות ומה שהיא עושה יש פער גדול,אולי זה לא נכון להפנות חיצים לעדי כעת כי הוא זה שצריך להוכיח את עצמו כיושב ראש האגודה. אין ספק שצריך לערבב את האדמה שם,אין ספק שצריך לנקות את קורי העכביש שם,אני מכירה את האגודה הזו כבר יותר מעשר שנים ולא ממש הבנתי מה תפקידה ,גם אם הבנתי לא ממש ראיתי בפועל מה היא עושה. התשובות שנתן היום עדי פרום לאסף הם תמצית התפקיד שלו ושל האגודה והם תשובות יפות וגבוהות,וכבר כתבתי לו שהלוואי ואני מקווה מאוד שהוא יצליח לעמוד במילים האלו בסוף השנה. צריך גם להבין שזה אופיים של אגודות הרי חוק הדיקור לא תלוי רק באגודה,אלא ו - יש לה ממש כוח השפעה גדול ויש מי "שמציק" למערכת הגדולה יותר שזה משרד הבריאות או החינוך,וצריך קשרים וכח רצון אין סופי לעשות שירות כזה גדול למטפלים ולרפואה הסינית בכלל.זו עבודה במשרה מלאה.....אני מאחלת לעדי בהצלחה.ואמרתי שוב אשמח לעזור היכן שאני יכולה.באהבה.

RanLoel

New member
הפער הגדול

היי שחר, אני לא מפנה חיצים לעדי. ממש לא. אני פשוט חושב שכיושב ראש האגודה, מגיע לו לדעת בדיוק איך נתפסת האגודה בקרב ציבור המטפלים. עדי מקבל לידיו את האגודה במצב קטסטרופלי, לא פחות. העובדה שמעולם לא נעשו נסיונות אמיתיים לטפח את הקשר שבין האגודה למטפלים יצרה מצב של מלחמה. האגודה נתפסת כגוף שמנסה להכשיל את המטפלים הצעירים. ואם זה לא נאמר עד עכשיו באופן גלוי וברור אז הנה, אמרתי את זה! מה שצריך לעמוד היום בראש סדר העדיפויות של האגודה לדעתי, הוא הסברה. אני הייתי מציע למנות דובר רשמי שתפקידו יהיה לדווח באופן שוטף על הפעילות המתבצעת. כאשר אין דיווח כזה ההנחה היא שלא קורה שם כלום. מהתשובות שקראתי עד עכשיו אני מבין שקורים שם הרבה דברים, שיש הרבה רעיונות ושיש רצון אמיתי לשנות ולחדש. רק כשתהיה תכונה אמיתית, שאפשר יהיה לזהות איזשהו סוג של תנועה קדימה, אנשים יצטרפו. אני בטוח שיש לא מעט אנשים שמתים לעזור, שזה באמת חשוב להם ושהם באמת מוכנים לעשות. הם פשוט לא יודעים איך ומה. רן

אז מה עושים

מה באמת האגודה צריכה לעשות.מה? ללכת במזדרונות הכנסת כל יום ולשבת למי שצריך על הראש בנושא שלנו? כן כנראה שכן,צריך נציג שישב ליד הדלת של שר הבריאות כל יום ויציג לו את עמדתנו.כנראה שרק כך יקרה משהו יש מי שמתנדב לזה?

חברות באגודה

שלום רן ראשית יש להודות גם לכל מי שכתב שאלות אני מעריך זאת אני מודה כי כניסתי לתפקיד אינה חלקה התפקוד של המערכת נפגע מסיבות שונות ולכן היה צורך לייצב שורות אני מקבל את הערותיך לגבי האתר שהוא רק חלק ממה שאני ממגדיר ככשלון הגדול של האגודות לדורותהם שהוא כשלון התקשורת . לצד הכישלוןהתקשורתי האגודה בצעה פעולות אדירות למען הענף בעשור האחרון אך לא השכילה לשווקם כראוי . אחת מפעולותי הראשונות היתה להגדיר מחדש את נושא התקשורת מול חברי האגודה והקהילה וכן לייצב את תפקוד הפעילות המשרדית. אני יכול לומר לך כי בחודשיים הארונים שאני בתפקיד הוצאנו יותר פרסומים ותכתובות לקהילה מאשר בכל השנה שקדמה לכך ואני מתכוון להמשיך בקצב זה ואף יותר בעתיד והדבר יכלול גם את האתר לגבי כנסים וימי עיון האגודה היסטורית מקיימת כנסים וראוי לציין כי יום אחד של הקונגרס היה יום של כינוס האגודה וכך ימשיך כמו כן התחלנו פעילות מקצועית של מפגשי שאלותת ותשובות וכן מתוכנן יום חשיפת מקצוע ארצי לקהל בחסות האגודה יש עוד רעיונות רבים ונפלאים כמו כנס בנושא שיווק עצמי ובו מטפלים ואנשי מקצוע שישתפו את הקהל באיך לבנות מרפאה וכו' אך על מנת שנוכל באמת לעשות זאת אנו צריכים את תמיכת החברים ולשם כך אנו מוציאים צו גיוס לקהל שלנו שיבוא לעזור לנו לבצע , צריך לזכור כי חברי הועד הם חבורה (אמנם נפלאה פרט ליו"ר) אך גם חבורה עסוקה שזמן ההתנדבות שלה דל. לגבי שמיעת קולם של הצעירים או בכלל חברי הקהילה כבר הודעתי במכתבי שפורסם באתר סינית כי אני מקדיש שעה שבועית לפגישות עם חברי הקהילה וכל מי שרוצה לפגוש אותי יכול לעשות זאת בימי רביעי בין השעות 12-13 בבית החולים אסף הרופא (שהרי לא יזיק לי לדלג על ארוחות) נכון להרגע איש לא ניצל את השעה הזו. לגבי שאר הנושאים אני מניח שתמצא תשובות מספקות בשאלות קודמות שעניתי. נ.ב דבריך אינם קשים אלה עיניניים ואמוציות זה דבר מבורך כי הוא מעיד על אהבה למקצוע עדי

sori585

New member
כמה שאלות

שלום עדי ותודה שאתה מפנה את זמנך לענות כאן על השאלות. קודם כל אני מצטרף למה ששאלו כאן לגבי מבחני ההסמכה ולא אחזור על השאלות כמובן. שאלה ראשונה שרציתי לשאול היא כמה חברי אגודה רשומים כיום? לאומת כמה בוגרי רפואה סינית האם ידוע לכם האחוזים? לאחרונה הייתי במפגש חברתי של מטפלים חלקם אמרו לי שהם עשו את המבחן הסמכה שמקנה שנתיים של חברות, באותה נשימה אמרו לי שאחרי שנתיים אלו הם לא ימשיכו את חברותם כי אין להם מושג על מה משלמים בתור חבר באגודה, לכן גם אלו שעושים מבחני הסמכה לא נשארים באגודה כי אין אמון או יותר נכון ידיעה מה הולך שם. אני אישית לא מבין למה האגודה שהיא לא ממש גדולה כרגע או חזקה שמה מכשולים למטפלים שלא עשו את המבחן כמו למשל עבודה בקופות החולים או בבתי החולים, אין לכך שום מטרה הגיונית חוץ מלאנוס מטפלים לעשות את המבחן הזה שכרגע לא ממש נותן משהו, אני זוכר לפני שלוש שנים שסיימתי את הלימודים ואמרו לנו שממש אוטוטו בקרוב מאוד לפי ידיעות מוסמכות החוק עומד לעבוד הפלא ופלא שלוש שנים אחרי ושום דבר לא זז, זה בסדר והגיוני שבמדינה שאין אפילו שר בריאות לא יקדמו את הרפואה המשלימה בכלל ואת הסינית בפרט, הלכתי שנים אחרה לבדות מה היו מטרות האגודה וכל מי שהיה שם והתנדב ועזר בהחלט ראוי להערכה פשוט יש לומר ששום דבר לא באמת זז ואם כן רוב ציבור המטפלים לא יודע מכך, וזה לא יעזור אם יעשו איזה מפגש של שאלות תשובות בכדי להתקרב לקהילה צריך לעשות משהו עמוק בהרבה, אמרתי בעבר ואמשיך להגיד כרגע לאגודה אין שום כוח משמעותי או יכולת לעשות משהו רציני או מהותי ובמקום לקדם את המטפלים הצעירים לעזור ולעשות פעולות חיוביות בנושא כמו הפגנות מחקרים ככל ארציים פעילויות הסברה דרך רדיו טלויזיה או ימי בריאות של הרפואה הסינית בכל מיני מקומות אין כלום אין שום פעולה כזו ורק דברים די שלילים שלא מקדמים אף אחד. ידוע שציבור המטפלים לא כולו אבל רבים הם סוליסטים ולכן לא טורחים להכנס לאגודה או לעשות פעילות משמעותית כי גם הם וגם אחרים מרגישים שאין למי לפנית ואין מה לעשות חוסר אונים זזה מפצל את ציבור המטפלים, יש לנו בתור קהילה המון כוח ושום דבר לא מנוצל לחיות הכל סטטי והרבה מילים בלי תוכן ומשמעות וזה ממש מרגיז. אני יודע שגם אתה לא היית באגודה עד שהתמנית ליו"ר וגם אמרת שהמבחנים זה לא משהו משמעותי וכן האגודה ועכשיו זה שונה? עכשיו צריך את המבחן? אף אחד לא יודע אם הוא יהיה קביל או לא וכמו שיעל אמרה יעבור עוד זמן ויהיו כאלו שסתם שילמו ולא ייצא להם מזה כלום, עוד שאלה למה יש מבחן הסמכה בצמחים הרי החוק מדבר רק על דיקור אז למה זה טוב מבחן בצמחים? אנחנו המטפלים והסטודנטים משלמים המון כסף למכללות השונות המון ואנו מצפים שלפחות תיהיה אגודה אחת שתאגד תכבד ותתן לנו כל מה שאנו צרכים כי הרי אין שום סיבה כרגע שלא תכירו במי שלא עשה מבחן ביחוד מבתי הספר שאתם מכירים בהם כמוסמכים אז למה עשיתי מבחן סיום? אם המבחן הסמכה היה קביל אז מילא אבל ככה סתם? לבתי הספר השונים יש אג'נדות וכל אחד מנסה לדחוץ לכיוון שלו ולאינטרס שלו לכן שום דבר לא יכול להתקדם כך מצב של תקיעות וחוסר יכולת ולכן לא משנה מי חברי האגודה ומי מנסה לעשות טוב או לא אין לכם יכולת לשנות כרגע.

כמה תשובות

ראשית תודה על שטרחת לשאול על חלק מהשאלות עניתי קודם ואבקש את סליחתך אם לא אחזור על הדברים אלה אשלח אותך לתשובות קודמות בבדיקה שערכתי מול חברות הביטוח המובילות ההערכה היא שיש כ1500 מטפלים פעילים באמת וזאת על סמך נסיונם מחידושי הביטוח , כיום יש באגודה כ550 - 600 מטפלים רשומים שמצבי רישום שונים (חלקם נרשם לפני שנה לשנתיים ולכן מופיעם במאזן הכספי הקודם) כמו כן רוב המורים הבכירים ואושיות המקצוע ומקימיו הם חברי אגודה . העליתה כאן נושא חדש שבא את מציג את תמיכתי במבחן והדבר כבר פורסם בעבר אך ראוי שיאמר שוב. כששמעתי על המבחן לראשונה שמעתי ממס' סטודנטים והדבר נראה לי כמו חלטורה של האגודה ולכן התנגדתי לו אך לאחר פגישה עם פסי ישראלי וההסבר שניתן לי בקשר למשרד הבריאות ועל הפעילות הרצינית והמקצועית שבוצעה שיניתי את טעמי ולראיה אסף הרופא היה המוסד הראשון למיטב ידיעתי שתמך פומבית במבחן , כמו כן ראוי לשבח את אומץ הלב שהפגינו חברי הועד בכך שסוף סוף הגדירו סף כניסה למקצוע שאינו תלוי בבתי הספר. לגבי חברותי באגודה לאחר שהועד הקודם התפרק הבנתי כי אני כמו רבים עושה עוול בכך שאני נמצא בחוץ ולא מתגייס לעזור למקצוע שאני אוהב מהמקום שהכי צריך ולכן נרשמתי לאגודה ורק אח"כ הגשתי מועמדותי ללחברות הועד את מינויי קיבלתי לאחר הבחירות לא הובטח לי שאבחר ובודאי שלא הובטח לי שאהיה יו"ר שהרי אין מי שיכול להבטיח זאת אני רק מקווה שאעשה עבודה טובה חמען הענף שלנו עדי

רואי17

New member
תמונת מצב אמיתית?

היי עדי, ראשית - כל הכבוד על האומץ להיכנס לגוב האריות....(אני מדבר על האגודה בכלל ולא רק הפורום הזה) שנית - מקווה שנהנית כמוני בסמינר של ד"ר טאן. לדעתי זה היה אירוע חשוב ולא רק מהנה... ושאלתי היא: האם באגודה מוכנים לשקול עריכת סקר אנונימי שילמד אותנו כמה מטפלים ברפואה סינית יש בארץ? כמה מהם עוסקים במקצוע וכמה מתפרנסים ממנו? אני חושב שזה מהלך חשוב שיכול לספק הרבה תובנות על הרבה דברים. תודה ויישר כוח! רואי

תשובה קצרה

הי רואי האגודה אינה גוב אריות והענף בסופו של דבר מונע מאהבה ולא משנאה כך שדי בטוח לי כאן עניתי לשאלותיך אני מקווה בתשובה הקודמת וראוי כאן להזכיר כי התחייבתה להופיע בכנס קידום שיווק למטפלים בחסות האגודה (בלי לחץ) עדי

נעמי67

New member
האם סטודנטים לרפואה סינית שלומדים 4

שנים שלמות ומלאות ומשקיעים את כל הזמן , האנרגיה והכסף על מנת להיות מטפלים מן השורה , שונים מכל סטודנט אחר? !!! זה יפה שהאגודה עושה מבחנים כאלה ואחרים בתוך תוכה , אך האם זה ישנה את התפישה או החיוניות שלי בעיני הרפואה המערבית או המטופלים שעדיין סקפטים למרות שיש התקדמות....? אני רוצה להיות "מוכרת" תחת פרופסיה ודיפלומה של תואר המקביל לכל תואר אחר. כמו עבודה סוציאלית , עריכת דין , אחות וכדומה. אשמח לדעת מה הפעולות שהאגודה עשתה בשנה האחרונה כדי לקדם את מעמד הסטודנטים והמטפלים ברפואה הסינית? והאם ישנה כתובת במשרד הבריאות שאליה נוכל לפנות על מנת להבין יותר לעומק מדוע זה לוקח כל כך הרבה זמן לאישור שהיום כל מערכת בריאות משתמשת בשירותים שלנו כדי לתמוך ולהשלים את הרפואה המערבית?

sini1980

New member
מבחנים

שלום למר עדי פרום ושאר חברי הפורום. את לימודיי סיימתי בארה"ב ובהמשך ישיר עברתי את מבחני ההסמכה. כיום בארצות הברית, כל המטפלים, מהצעיר ביותר ועד הותיק ביותר צריכים לעבור את מבחן ההסמכה. למה בשיראל המצב צריך להיות שונה?? מדוע יש הבדל בין מטפלים שסיימו ב - 2007 ולבין אלה שסיימו ב 2008. האם אתה או חבר ועד נוסף עשו את המבחן ?? ואם לא מדוע?? אני חושב שמבחן זה דבר טוב אבל אם מחלטים לעשות מבחן - כל המטפלים בארץ מהצעיר ביותר ועד הותיק ביותר צריכים לעשות את המבחן. ברגע שתחייבו את כל המטפלים בארץ לעשות את המבחן אין לי ספק שנהיה במקום הרבה יותר טוב. מסכים אם שאר המגיבים לגבי עלויות המבחן. תודה רבה.

מבחנים

שלום ל? למה כולם נותנים שם בדוי? בכל תהליך של הסדרה יש נק' פתיחה הנק' הזו היא אקראית ולכן ניתן להחיל את המציאות הזו מנק' זו קדימה למרבה הצער לאחר פגישתי עם פסי הפכתי בצורה עקיפה לשותף בתהליך כתיבת המבחן וכמוני כל חברי הועד לבצע מבחן שנחשפתה לחלק ממנו היה מוביל לפגיעה באמינות המבחן אני מבין את הבעיתיות של הדוג' האישית אך ראוי לציין כי מזכירת האגודה (מטפלת משנת 2004) כן בחרה להיבחן . עלויות המבחן הן נגזרת של כתיבתו ותהליך הפיקוח עליו את חשיבות התהליך הסברתי אמינות המבחן חשובה לא פחות מהמבחן עצמו . דרך אגב עלויות המבחן מפורסמות לחברי האגודה במסגרת הצגת התקציב השנתי וגם מי שאינו חבר יכול לראות את מאזני האגודה שהיא כידוע עמותה רשומה המחוייבת בניהול תקין.על מנת להמתיק מעט את הגלולה המרה הוחלט להעניק למי שעובר חברות של שנתיים באגודה. עדי

השאלה הנצחית

היי, שוב אני. ראיתי לנכון לנצל את הבמה, ולשאול את השאלה נצחית- מה נותן לי להיות חברת אגודה? נכון להיום, אני לא יודעת מה מעניקה האגודה לחבריה, והאם יש תוכניות להעניק משהו בעתיד הקרוב. אשמח שתכתוב מעל במה זו מה הם הדברים שאנחנו יכולים לצפות להם. תודה, יעל

חברות באגודה

שאלת החברות באגודה צריכה להישאל מהכיוון של מה יוצא לנו כענף ולא רק ממקום של מה יוצא לי . מי שמעוניין שהרנה המקצועית תעלה , מי שמעוניין שעל בתי הספר יהיה פיקוח אפקטיבי, מי שמעוניין שהמקצוע שלנו יהיה מקצוע לגיטימי בתוך עולם מקצועות הרפואה מי שרוצה סטנדרט יותר גבוה ומי שרוצה ענף שדוחף למצויינות ולא לבינוניות צריך להיות איתנו. ללא קשר אני נותן חשיבות לקיום האגודה גם כמועדון חברים וכפי שציינתי קודם השאיפה שלי היא שיוחזר שקל מול שקל בהטבות לעומת דמי החבר עדי

RanLoel

New member
ועוד קצת על חברות...

ושוב שלום. עם כל הרצון הטוב, אני חייב לומר לך שהתשובה איננה מספקת והנפסד הגדול בכל העסק הזה הוא האגודה. לבקש ממטפל צעיר לראות את התמונה הגדולה ולחשוב על טובת הענף שקולה בעיני ללבקש ממובטל בעיירת פיתוח בדרום לתרום להצלת הכלכלה העולמית. למטפלים הצעירים יש סדר עדיפויות שונה והם עסוקים בעיקר בהשרדות. אם המטרה הינה להגדיל את האגודה ולחזק אותה, החשיבה צריכה לבוא מכיוון אחר. אני מבין שהשאיפה היא להחזיר את עלות החברות בהטבות, אבל לא מדובר פה רק בכסף. אני בטוח שיש עוד דרכים להפוך את החברות באגודה לאטרקטיבית. נושא ששווה חשיבה. רן

קצת באיחור, אבל חשוב להגיד את הדברים

אני כבר מגיבה שלא במסגרת האירוח, אבל חשוב לי לכתוב את הדברים: אנחנו חיים בעידן שזה קודם כל ה"אני" ואז ה"אנחנו". זו אולי טעות, זה אולי מתנגש עם הראייה של הפילוסופיה הסינית, אבל זו המציאות. אי אפשר לשנות אותה. ניסו לשנות אותה 15 שנים, וזה לא הצליח. רן צודק, אי אפשר לצפות ממטפלים חדשים להסתכל על התמונה הכללית. הם מחוייבים להסתכל קודם כל על התמונה הפרטית. בעידן שבו קשה להקים עסק עצמאי, בהנחה וחושבים במונחים שכאלו בסוף שנה רביעית, אני מחויבת להסתכל על התמונה הרחבה שלי, ולראות מאיפה אני מביאה את הכלים לקיים את עצמי בכבוד מהמקצוע שהשקעתי בו 4 שנות לימוד, יזע והרבה הרבה כסף! אני רוצה להיות עם האגודה, אבל אני רוצה שהיא תיתן לי תמורה- לא רק בעוד כמה שנים טובות, אלא כאן ועכשיו. ועוד הרבה לפני ההטבות- וגם לפני ההכרה והרישוי, אני רוצה עזרה בדרך החדשה שלי כמטפלת חדשה, או עזרה בדרך כמטפלת ותיקה- אפשר לקיים כל כך הרבה דברים במינימום עלויות ומקסימום תועלת לאנשים שיבואו ויקחו. אין ספק, יש לנו בעיה כקהילה, אנחנו אסופת בועות, ולא תמיד רואים את השני ממטר. אבל גם זה משתנה לאט לאט, ויש את אלו שחושבים אחרת ורוצים אחרת. אנשים צריכים להבין שאי אפשר את הכל להגיש על מגש (כסף או לא). הם צריכים לדעת ליזום, לחשוב לבד, לנסות לעשות.... האגודה יכולה לפנות בדיוק לאנשים שכבר הגיעו לתובנה הזו וליצור כמה דברים שיוכלו לעזור לאנשים בדרכם המקצועית. ואגב, שווה לציין שדרך מקצועית ולהיות בתחום הרפואה הסינית ממש לא מחייב אותך להיות מטפל. אפשר לעשות עוד כמה דברים ולהיות בתחום.

טקטיקה שונה

שלום עדי, מצטרף לקודמי ושמח על שאתה מגיע לענות על שאלות. אחד הנושאים שמקוממים את כל אלו שאינם חברים באגודה הוא נושא הגבלת החברות באגודה לכאלה שעברו מבחן וכן קביעת התאריך אשר ממנו ואילך נדרשים להבחן. בטח תיגע בנושא כתשובה לשאלות דומות שנשאלו ולכן אני רוצה להציע טקטיקה שונה ולשמוע את דעתך. היות ומרבית המטפלים אינם פונים לעבר המבחן וחברות והיות ומטרת האגודה היא לדאוג למקצוע ולדורות הבאים!!! של המטפלים ולא רק לאלה הקיימים - בדמות הקרה ממסדים והעלאת הרף הלימודי במיכללות השונות, מדוע אינכם בוחרים לחבק את כל ציבור המטפלים הקיים - בידיעה שלשורותיו ישתרבבו גם כאלה שנופלים מתחת לרף (הברירה הטיבעית תדאג לדרבן אותם להתמקצעות - אני משוכנע בזה). על ידי חיבוק זה, תגדילו את נפח החברים ואת כוח האגודה. לאחר צבירת אותו כח תוכלו להפעיל יותר לחץ על המכללות בדבר בקרה על תכני הלימוד והגבלת ההכרה במכללות אשר אינן עומדות ברף או שאינן משתפות פעולה. כל מה שצריך הוא מאסה קריטית של חברים וטיפטוף איתי של מכללות לתוך מנגנון בקרת האגודה... שהרי, אם מכללה אחת מרכזית תשכיל להכנס למשחק, הדבר יהווה עבורה אסמכתא נפלאה לקידום מעמדה והאטרקטיביות שלה שעיניי הסטודנטים העתידיים. אתה לא חושב שאחריה יטפטפו מכללות נוספות שכבר מנהיגות מערכת לימודים טובה ומכובדת? אני, כמו האחרים, מתקשה להבין את מדיניות ההתעקשות לבדל את האגודה וחבריה משאר ציבור המטפלים הקיים. תודה, אבי.

שלום לעדי

המצב כיום הוא שלא קיים קו אחיד בנוגע לאיכות והכשרת המטפלים. ישנם אנשים שסיימו לימודים מלאים באחת המכללות וישנם אנשים שעברו קורס אחד בהודו וכולם רשאים לטפל. האם יתקבלו הנחיות או כללים בנושא?

היי

קיים איזשהו חוסר אחידות בנושא השכר של המטפלים בארץ. האם יש איזושהי תכנית לקביעת סטנדרט לשכר המטפלים?

למעלה