האירוח יוצא לדרך

דרישות האגודה להרכה במכללות

מסמך זה קיים ומפתח כל הזמן אפשר ליצור קשר עם ועדת ההכרה ולקבל תשובות. קול קורא- בנושא אתר האינטרנט האגוה תשמח לבעליי מלאכה רבים אז כל מי שמעוניין לפתח ולתרום מוזמן להושיט יד לעשייה. נשמח לפרסם את דרישות ההכרה מטעם האגודה לכולם. זוכרים שישיבות הועד פתוחות למבקרים? מקווה לראותך ברשימות המתנדבים שמרוכזות בידי מזכירת האגודה. גם בנושא מזכירות טלמרקטינג ניסוחים וכאלה נשמח למשתפי פעולה מקרבכם. תודה לכולכם על השאלות והתנועה בברכה ענת פלמון חברה בועד האגודה

לימודי המשך והארכת חברות באגודה

שלום שחף שאלה טובה מאוד
תודה. הלימודים הארבע שנתיים במכללה מוכרת בארץ או בחול מהווים את לימודי הבסיס בלבד. לימודים אלו ומעבר מבחן ההסמכה מאפשרים מבחינתי ומבחינת האגודה את האסמכתא כי המטפל הוכשר היטב על מנת להתחיל לעבוד (כיום מבחן ההסמכה מטעם האגודה בודק ידע תיאורתי בלבד) נושא לימודי ההמשך נמצא בבניה ופיתוח בעבודת הועד. תחת ועדת הפיקוח וההכרה קמה ועדה הבוחנת את לימודי ההמשך. קרן סלע היקרה בזמנו של הועד האחרון בראשות רני אייל בחרה פורמט הלקוח מארצות הברית בנושא לימודי ההמשך והביאה אותו לכדי מצב בו הוא משמש כבסיס להכוונת לימודי ההמשך וההתפתחות אותם עתידה לפרסם האגודה. פעילות תת ועדה זו עולה לדיון בישיבות הועד להצבעה ועשוייה להתוות בעתיד את הזכאות לחידוש חברות באגודה. הפורמט יציע מגוון רחב של לימודי המשך המתאימים למטפל ברפואה סינית באשר הוא. את וכל מי שזה מעניין אותו מוזמנים ליצור קשר עם מזכירות האגודה (בקרוב תושק דרך קלה יותר באינטרנט לעשות זאת)- תחום לימודי ההמשך זקוק לפיתוח ושאלות רבות עומדות באויר. אני מזמינה אתכם לקחת חלק גם בפרויקט חשוב ומהותי זה הנמצא תחת פעילות הועד. בברכה ענת פלמון

שעות לימוד

ראשית מהלך הוספת השעות הוא הישג גדול של האגודות הקודמות יש היקף חומר גדל וחייבים להכניס אותו לתכנית הלימודים כל מי שלומד היום צריך להגיד תודה למי ששילם דמי חבר לפני עשור. אך באופן ספציפי זוהי אחת ממשימות ועדת ההכרה להגדיר לא רק את נפח השעות אלה גם את התוכן עצמו אני חושב שכל דבר שהמכללות יוסיפו רק יחסוך כסף אח"כ . לגבי מעט הידע להשתמש זה שוב נופל לועדת ההכרה שתגדיר את נפח הסטאז והצפייה הנדרש על מנת שמטפלים יצאו יותר משופשפים. לגבי קידום מקצועי של האגודה אנו עורכים כנסים מקצועיים ואף מפרסמים קורסים מקצועיים ולאחרונה הרשיתי לעצמי אפילו להמליץ על קורס שאני חושב שראוי שילמדו ( לכל הציניקנים המלצתי היתה ללא תשלום אך אשמח לקבל אחוזים מהתוצאות שלכם ) עדי

הוספת ניהול עסק כחובה בכל מכללה

היי עדי, אחד הדברים שמציקים לי בערך משנה ד' שלי (סיימתי ב- 2002) הוא שבכל שנה, יוצאים הרבה בוגרים אחרי 4 שנות לימוד עם ידע לא רע בכלל ברפואה סינית. אבל מה? אין להם (לנו) מושג וחצי מושג בכל מה שקשור לניהול עסק. במכללות לא ממש טורחים לספק מידע קונקרטי, מהימן ויעיל לבוגר החדש להקים עסק. יש מעט מאוד מכללות שקצת מתייחסות לזה עכשיו, אבל תכלס- זה לא משהו שנחשב לחובה, זה לא משהו שנלמד מעבר לכמה שיעורים- זה לא משהו שנחשב *בכלל*. מדוע האגודה אינה מכתיבה, בין מאות השעות שהיא מכתיבה כבסיס לכל מכללה, שיעורים בניהול עסק/הקמת עסק במשך *כל* שנה ד'? (אם לא יותר) שהרי אנשים שיבנו עסקים שישרדו את השנה הראשונה, 3 שנים, 5 שנים עושים לנו, כקהילה- שירות נהדר. הרי אנשים מסיימים 4 שנות לימוד לאחר שהוציאו עשרות אלפי שקלים בשכר לימוד לא כדי להיכשל בהקמת עסק, כי אם להצליח ולהתפרנס מהמקצוע אותו למדו. איך האגודה נכנסת בעניין זה? איך האגודה עוזרת לבוגרים לבנות עסק עם יסודות חזקים?

ניהול עסק

הי יעל התפרצת לדלת פתוחה שהרי זהו אחד הנושאים החמים לכנס של האגודה (אשמח עם תעזרי) לגבי מכללות מכיוון שתכנית הלימודים שאנו צמודים אליה לא כוללת זאת אין אנו יכולים לחייב אך לדעתי זהו רעיון נפלא ואני מקווה שנוכל לקדמו דרך המכללותבהסכמה כמו כן האגודה תשמח לסייע בבנית קורס כזה .בכל מקרה רעיון מעולה והלוואי שיש כאן גם ראשי מכללות שקוראים ויאמצו את הרעיון עדי

תוכן לימודי ההמשך

במבנה של לימודי ההמשך נושא זה קיים ומתגמל בגדול
נשמח לתכנים שלדעתך כדאי להכיל על מנת לאפשר למטפל להתפתח ענת

איפה זה קיים? את מתכוונת סדנאות פרטיות?

אני מדברת על זה שזה צריך להיות חלק מתוכנית בסיסית במכללות. מכללות צריכות ללמד אנשים רפואה סינית, אבל מחויבת להצלחת בוגריה, ומתוקף מחויבות זו היא צריכה לכלול בתוכנית הלימוד בסיס לבניית עסק. לא יתכן שהפעמים הראשונות שניתקל בעובדה שאנחנו מקימים עסק עצמאי יהיה בתהליך, ולא לפני כן. כמה קשיים צריכים להיות למטפל חדש? אי אפשר שהמכללה תחסוך ענין או שניים מהבוגרים?

sori585

New member
מיסוד הרפואה הסינית

הייי עוד שאלה ראיתי שכתבת שאתם עובדים מול משרד הבריאות? מול מי אתם עובדים שם מי מספק לכם תשובות ואיך יכול להיות שהתהליך לוקח כ"כ הרבה זמן? יש למישהו תשובות כמה זמן יקח נושא החקיקה? כי הרי ידוע שבפוליטיקה שלנו בסוף קובעים שהם ירצו לעשות מבחן משלהם וממה שבניתם לא יהיה קביל וזו בעיה רצינית. כמובן גם בנושא התואר אני חושב שכל זה קורה כי אנחנו לא מספיק חזקים בתוך הקהילה שלנו ולא עושים מספיק ולמשל איגודים כמו פזיוטרפיסטים שמאוד חזקים יודעים להשפיע עעל מקבלי ההחלטות. לכן חשוב האחדות שלנו ולעשות מעשים בשטח ולא רק לדבר איתם.

מיסוד

הסדרת מקצוע יכולה להתקיים דרך מס' תהליכים אחד חקיקה - להעביר חוק פרטי עולה כ2 מיליון ש"ח בממוצע וזוהי לא שכונה שאנו משחקים בה ולכן תקוותנו היא כניסה להסדרה דרך צקצועות הבריאות (דרך אגב הפיזיותרפיסטים החזקים אכלו שם הרבה קש) השני אקדמיה- בשלב זה במל"ג שוב דחה את ההכרה בלימודים לתואר למרות המלצה של שני ועדות כרגע לא נותר אלה להמתין כשנתיים עד הגשה של בקשה חדשה רישוי - מול משרד הבריאות אנו עובדים מול ועדת זיידס ומול הממונה מטעם השר על הסדרת מקצועות זה לוקח הרבה זמן כי הועדה לא מתכנסת כל יום וכי כל החלטה עוברת דרך יועצים משפטיים וכלכליים וכו' אך זהו נכון להיום מסלול מאוד פעיל בג"צ - נשקלה האופציה להגיש בג"צ נגד המדינה על מנת לכפות עליה להסדיר את מעמדינו אך מכיוון שינה ועדה של משרד הבריאות שפעילה בנושא זו תהיה גם תשובת המדינה ולכן עד לקבלת תשובה שלילית (שאני מקווה שלא תגיע ) למסלול זה אין השפעה קביעת מציאות דה פקטו - קביעה ועמידה בקריטריונים המקובלים בעולם כגון לימוד 4 שנים , מבחן הסמכה , ביטוח רפואי וכו' ויצירת מוניטין למקצוע כענף מסודר גם אם אינו מוסדר. לשם כך אנו צריכים אתכם איתנו אל תגידו שיהיה חוק נצטרף כי כשיהיה חוק לא בטוח שנצטרך אגודה. עדי

פעיל בתנדבות

ולי אתה נשמע כמו אחד שיכול לשבת איתנו כשאנחנו דנים בנושא פרטים במזכירות האגודה כתובת מייל לפנייה באתר האגודה תודה ענת

sori585

New member
עוד שאלה לגבי ותק

כמה זמן של ותק מטפל זקוק בכדי לא לגשת למבחן ההסמכה? האם זה משנה מתי הוא סיים את הלימודים ואם היה אמור לחול עליו מבחן ההסמכה? ושוב לגבי מבחן הצמחים מדוע יש מבחן אם חוק הדיקור לא מכליל את הצמחים

מבחן ותק וצמחים

מטפלים שסיימו לימודיהם משנת 2008 והלאה נדרשים לעבור את ארבעת הפרקים במבחן ההסמכה מטעם האגודה העוסקים בדיקור. מבחן ההסמכה כרגע בגדר המלצה בלבד וניתן כשירות למטפל בבניית דרכו המקצועית. צעד של לקיחת אחראיות מקצועית למען ציבור המטופלים ואני רוצה להאמין שזה מה שמאחד את כולנו בהצלחה - המבחן הוגן, נכתב כל שנה מחדש ובכובד ראש. תחילה מופץ כל קורא לכותבי שאלות, והללו עוברות תחת פיקוח המקובל על הרשויותץ שאלה שנמצאת מתאימה ממשיכה איתנו הלאה ותורמת למאמץ להורדת עלות כתיבת השאלות למבחן ההסמכה. השאלות נאספות למבחן בעל חמישה פרקים (דיקור, פילוסופיה, תפקודי נקדות ורפואה מערבית- את כולם חייבים לעבור ופרק נוסף למי שרוצה להיות מוסמך מטעם האגודה כמטפל בצמחי מרפא) המבחן יודע להבדיל ולחבק אל האגודה את מי שלומד רפואה הסינית היטב. תודה ענת

sori585

New member
חברות באגודה

האם סטודנט שסיים שנה לפני מי שמחוייב לעשות את המבחן שונה מהסטטוס של המחוייב? ומדוע עושים מבחן או מחייבים מסיימים במבחן במקום לתת חברות על תנאי לכשייצא החוק יחוייב הנמצא באגודה לעשות את המבחן? הרי אצת התזונאים לא מזמן קמו ואמרו שמבחן ההסמכה שלהם לא יהיה רטרואקטיבית מיכוון שזהו כיוון לא הגיוני למי שסיים לפני שלוש או ארבע שנים לעשות שוב מבחן וגם כאן יוכל להיווצר מצב דומה אני חושב שכן צריך להתגמש עם נושא זה שהוא כרגע לא אמור להיות חקוק בסלע למרות החשיבות של ההכרת הממסד בנו ובזה כמובן לא מזלזל.

התחלות

סטודנט שסיים את לימודיו בשנת 2007 או בשנים שלפניה אינו נדרש לעבור את מבחן ההסמכה מטעם האגודה אלא רק להציג תעודות גמר במוסד לימודים מוכר או באישור ועדת חריגים. אני רואה מקום לבדוק ועדת חריגים גם למי שצריך לעבור את המבחן, כלומר בוגרי 2008 והלאה, למשל מצטיינים עד שיהיה חוק לפחות בואו נתנהג באחריות ונלמד את החומר אני מסכימה שעלות מבחני ההסמכה גבוה וזה לא ממש נוח אבל בתמורה עוברי המבחן "מקבלים" 500 אותם לא יצטרכו לשלם כעת כשהם יכולים להצטרף לאגודה (חברות לשנתיים). מתמטיקה פשוטה- מי שרוצה להככנס לאגודה לשנתיים צריך לשלם 500 שקל נכון? אז בעצם אם יתמוך במבחן ויעבור אותו זה בעצם כאילו שילם רק 250 עבור המבחן המושקע והמהמם הזה שבזמן הלימוד אליו בטח הגיעו אליו עוד כמה הבנות על ים האפשרויות של הרפואה הסינית. לי זה נשמע שווה ולא כל כך מופרח וגם לא כל כך בעייתי. אחוזי המעבר של כל בית ספר נמצאים בבתי הספר שלכם והתוצאות משמחות ומוכיחות שבתי הספר עושים עבודה נהדרת. אני מציעה שמי שסובל מהשנים שעברו מאז 2008 יעשה מאמץ ויגש למבחן או יגיש בקשה לועדת חריגים. תודה לכולם על ההתעניינות. בשם הועד אגלה לכם שאתם מאוד מעניינים אותנו תודה ליעל ולמנהלי הפורום על האירוח תודה לעדי פרום הקסום באתר האגודה נמצא תרשים מבית היוצר של מור ריסין ובו מפורטת פעילות האגודה בועדות השונות. אתם מוזמנים לחשוב איזה אזור של פעילות מעניין אתכם ודרך איזה כשרון שלכם אתם יכולים לתרום. כל טוב ולהתראות ענת

shahaful

New member
תודה רבה לעדי פרום על זמנו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הסתיימו להן שעתיים של שאלות ותשובות מעניינות וחשובות. אני מודה בשם כולם לעדי פרום על זמנו, ועל הכנות והפתיחות והרצינות שהפגין בתשובותיו. עדי נאות לחזור ולהתארח בפורום בעוד מספר חודשים, כך שעוד יהיו הזדמנויות לשאול שאלות נוספות, ולראות כיצד מתקדמת פעילות האגודה. תודה

למעלה