ממש לא מסכים
אסור לנו לשכוח שמתחילת התוכנית היא הייתה נגד הדת והיהדות ואף ביקשה מרנין להיכנס לחדר האח הגדול על מנת שיביאו את הברית החדשה עבורה וכעסה על צבר כשאמר לה שהוא מתכוון לעשות לבן שלו ברית. אני מבינה שהבחורה חזרה בשאלה ואף מכבדת את זה (למרות שכואב לי שהיא עברה לקיצוניות מוחלטת). אני דוגלת במשפט "איש איש באמונתו יחיה", אבל כמו שהיא אמרה שהיא הולכת לאבא שלה בלבוש חשוף כי "אם הוא מצפה שהיא תכבד אותו כך הוא צריך לכבד אותה", כך עליה לכבד את האחר כדי שאנשים יכבדו אותה. כל ההתנהגות שלה כלפי אשר שהוא אדם דתי וכלפי יוסי שיכול להיות אבא שלה, היא ההיפך מכבוד=אם את רוצה שאני אזכיר לך,ההצבעה של אשר בשבוע הראשון הייתה משהו כמו:והשנייה היא שפרה,היא אומרת שהיא בת של רב,בת של רבנית,משהו,אבל היא עושה דברים שהם לגמרי נגד הדת. עינב באותו שבוע הצביעה ",השנייה זו נראלי שפרה רק כי היא באה מבית דתי והיא לגמרי נגד הדת וזה מאד חורה לי כי אני מאד קשורה לדת. אם כבר,הדווקא של שפרה לדת היה אחרי שהיא קלטה שלאשר ועינב יש משהו נגדה רק בגלל זה שהיא חרדיה לשעבר שחזרה בשאלה ועכשיו היא חילונית גמורה,והם הדביקו את יוסי בשנאה הזו אסור לנו לשכוח איך היא בישלה את האוכל שאמא של אשר עמלה והכינה לכולם, ממש כמה שעות לפני צאת החג רק כדי לעשות דווקא.שפרה ממש לא היחידה שעשתה את זה,אבל תמיד קל להאשים אותה. אסור לנו לשכוח איך היא אמרה על אשר "שיילך להזדיין" כשלאון סיפר לה שהוא מאוד נקשר לאשר ואף קינחה בכך שאיחלה לאשר שיהיה לו בן הומו.הכוונה שלה ב"שיילך להזדיין אשר" לא הייתה לקלל אותו,אלא אמרה בדרך עקיפה "מי זה בכלל אשר אם הוא לא יקבל אותך".לגבי הבן הומו,היא אמרה "אני מאחלת לאשר שיהיה לו בן כמוך(לאון)"והכוונה היא שיהיו לו את התכונות שבגללן הדיירים אוהבים את לאון. אסור לנו לשכוח איך היא מנעה מיוסי לקנות את הלחם החי שהוא צריך מבחינה בריאותית (מכיוון שיש לו סוכר גבוה וקמח לבן מעלה את רמת הסוכר בדם באופן מיידי) ואף העזה להשוות את בריאותה שלה, בחורה בריאה בת 28, לבריאותו של יוסי שיכול להיות אבא שלה וסובל מכולסטרול גבוה, סוכר ואחרי צינתור במוח !!!אם יוסי מעשן כמו קטר,איך זה שדווקא שיש כל כך מעט כסף לקנות בו,הוא נזכר שהוא אדם מבוגר שצריך לשמור על הבריאות" אסור לנו לשכוח שהיא התנגדה בכל תוקף שיוסי ועינב יקנו סיגריות למרות ששי וצבר הסכימו שאפשר לעמוד בעלות של חפיסה אחת על מנת למנוע ויכוחים ועצבים מיותרים (לפני שהורידו להם את הקנסות) והיא פשוט התנגדה בכל תוקף רק בגלל שזה עינב ויוסי כיא היא ידעה שלרנין וונסה יש סיגריות, ואף כינתה אותם "גרגרנים וחזירים", למרות שהיא אוכלת שם יותר מכולם ויוסי כמעט ולא אוכל כלום (ושתבינו שאני הכי הכי הכי נגד סיגריות ולא חושבת שסיגריות צריכות לבוא על חשבון אוכל, אבל יש דרך לעשות כל דבר).יוסי הבטיח לשפרה שאם הוא ושי נכשלים במשימה אין סיגריות,זה שעינב לא מחתה על זה בזמן שהיא אמרה,זו בעיה שלה,כנל יוסי אסור לנו לשכוח שהיא כינתה (יחד עם צבר) את יוסי ועינב "ישאריות אדם" ו"יהודים משומשים" וכמובן שלא שידרו את זה במשדר המרכזי בערוץ 2, כמו שלא שידרו את גרגרנים וחזירים, אבל את הפרידמנים של עינב שידרו שוב ושוב....ממה שהבנתי בקטע הזה,שלא ראיתי אבל שמעתי ממספר אנשים.,צבר אמר "נשארנו שאריות אדם"משמעו שהם נשברו אחרי ששי הודח,ושפרה אמרה שמתייחסים אליה כ"יהודיה משומשת".וגם אם אמרו,זו לא אשמת שפרה או צבר בזה אסור לנו לשכוח שבשבוע שיוסי היה בלי סיגריות ושכב כל היום מדוכא במיטה, היא אמרה ללאון שלא ינעים לו את זמנו ושייתן לו לסבול !!!!לא ראיתי אסור לנו לשכוח איך היא העדיפה להישאר במיטה כשנעמה החליטה לפרוש ועזבה את הבית, פשוט כי "לא התאים לה" באותו רגע לצאת מהמיטה וללכת לדבר איתה.והיחס של נעמה כלפי שפרה היה פשוט מדהים,שפרה עוד התייחסה לנעמה בסדר והצביעה נגד רק פעם אחת,בשבוע בו נעמה הייתה ביחס טוב עם כל הדיירים(הלינץ' על יוסי בגלל סיפור הכספת וגניבת הסיגריות)בטענה שהיא יותר מדי מורה,נעמה הצביעה נגד שפרה ב2 השבועות הראשונים שהיא עמדה להדחה(השבועות בהם בוריס הודח סופית וערן הודח). אסור לנו לשכוח איך היא כל הזמן מנסה להשפיע על לאון (ולצערי כנראה שהצליחה) להתרחק מעינב ואף מכניסה לו מלים לפה שיגיד לעינב שלא טוב לו בקרבתה, למרות שמתחילת התוכנית כשלאון היה עם עינב הוא שמח ופרח ומאז שהוא עם ש"צ הוא כל הזמן עצוב והולך ונובל... היא פשוט מחקה את לאון. לאון השמח, העליז (תרתי משמע), הקופצני, שהיה עסוק בלשמח אנשים ולא לדבר עליהם מאחורי הגב.. אני כל כך מתגעגעת ללאון הזה...אם לאון היה עצוב בקרבתם,הוא כבר היה מתרחק מהם,ולאון עוד נשאר שמח ועליז.אם כבר הוא נשבר רק כשנכנסו החדשים אסור לנו לשכוח איך היא תמכה וצידדה בשי כשהוא צעק על לאון בסוכה במקום להגן עליו, ואף הפצירה בלאון שעליו לבחור צד. ואפרופו לאון, שמתי לב שהרבה פעמים הוא מתחיל לדבר והיא פשוט נכנסת לו באמצע ומשתיקה אותו או מהרהרת בדברים אחרים תוך כדי שהוא מדבר,. דבר המעיד על זלזול...אז שאני אבין,עינב תמכה בלאון? אסור לנו לשכוח שחוץ מסריגה ואכילה (ושירה מעצבנת!!!), שפרה מעבירה את יתר זמנה בריכולים ובדיבורים רעים המוסווים מאחורי חיוך צבוע ודיבור מתנשא. היא שופטת אנשים לפני שהיא מכירה אותם, ולראיה הדיירים החדשים שהיא אפילו לא נתנה להם צ'אנס אלה ישר שפטה וניתחה כל אחד מהם, כי היא הרי יודעת הכל יותר טוב מכולם... היא מרגישה שכולם נחותים ממנה והיא יודעת הכל טוב יותר מכולם. אז זהו, שלא!אם את רוצה שאני אזכיר לך,גם עינב מרכלת בדיוק כמו שפרה ואפילו יותר,כנראה לעינב אאפשר לסלוח.וכל הטיעונים האלה שזה כי היא מלכת העולם ממש לא משפיעים אסור לנו שכל הזמן היא עסוקה בלעשות דווקא, דווקא ודווקא. כמו במקרה עם האוכל שהביאה אמא של אשר, כמו במקרה עם הלחם חי של יוסי וכמו מקרים רבים ואחרים.כמו שאמרתי,את ה"דווקא" שלה היא עשתה רק כשהיא גילתה שיש לאשר ועינב משהו נגדה אסור לנו לשכוח שבמשדר המרכזי בערוץ 2 לא מראים את כל זה... לא הראו ששפרה כינתה את הבובלילים "גרגרנים וחזירים", "ישאריות אדם" ו"יהודים משומשים", לא הראו שאמרה לאשר שילך להזדיין, לא הראו שתקפה בשבוע שעבר את יוסי כשהוא הציע לה בסה"כ לבוא לשבת לידו בשמש. לא מראים את כל זה משדר המרכזי כי העריכה מגמתית, מה שכן מראים זה סיטואציות בהן שפרה מעוררת אמפתיה, כמו בשידור האחרון בו הראו שהיא בוכה בחדר האח הגדול או סיטואציות המרמזות על רומן מתפתח עם צבר, שכנראה לעולם לא יתפתח...ושוב,היא אשמה בזה???