אף פעם לא הבנתי את המוסד

של רכישת ספרים. למה לבזבז כ"כ הרבה על קניית ספרים כשאת רוב הספרים אני לא אקרא בחיים שלי יותר מפעם אחת? כן, יש ספרים שדורשים מקום על המדף. אבל הם מעטים מאוד. את רוב הספרים קוראים רק פעם אחת, במקום לקרוא פעם שנייה אפשר ועדיף להתוועד לספר חדש, לא? ואז הרכישה אינה הופכת לכדאית מהו הגורם לאותו צורך לרכוש כ"כ הרבה ספרים?

preacher

New member
אז מה את רוצה, שנגנוב אותם?

אני נבוך שאני אפילו צריך לכתוב את זה: דבר ראשון לא כל ספר יש בספריה. גם לא כל ספר מתרגמים. אם אני רוצה לקרוא ספר שאין בארץ אין לי ממש ברירה. דבר שני, יותר עקרוני: אם אפחד לא יקנה ספרים, גם לא יוציאו יותר ספרים. בגלל זה _חשוב_ לקנות ספרים (אם יש לך כסף לזה, אם את לא אחרי צבא זה עניין אחר) כדי שיוציאו עוד ספרים מתורגמים לעברית.

אל תהיה נבוך

פשוט אח"כ זה מגיע למצב שאנשים מפרמים הודעות כמו זו שם, בפיסגת השרשור, שיש בהם רשימת ספרים למכירה בשובי מאות ואף אלפי שקלים. אין סיפרית מד"ב טובה? אין בעייה, תתחיל אחת ואני מתכוונת בעיקר לצורך האובססיבי של אנשים כאן שיהיה להם את _כל_ הסדרה בבית. רכשונות שכזו.

firefist

New member
אז על מה עדיף לבזבז כסף?

על בגדים? לבזבז מאות או אלפי שקלים בבת אחת זה באמת הרבה, אבל לאורך שנים, הנזק לא כל כך גדול. תחשב כמה כסף הוצאת על אוכל, בגדים או כל תחביב אחר שיש לך, ואני מאמין שבמשך כמה שנים תגיע גם לאלפי שקלים.

Ergil

New member
אוכל? תחביב???

אבל אני מסכים איתך, ומסכים לגמרי. אני, באופן אישי, קורא את הספרים שלי שוב ושוב ושוב.

Boojie

New member
את רוב הספרים שיש ברשותי

(ויש לי מעבר לחמש מאות ספרים, אבל אני לא יודעת בדיוק כמה מעבר) קראתי יותר מפעם אחת. אחוז גבוה מאד שלהם קראתי הרבה יותר מפעם אחת. יש ביניהם כמה שקראתי כבר כמה עשרות פעמים. ספר טוב ומהנה ראוי שיקראו אותו כמה וכמה פעמים. מי שקורא ספר פעם אחת וזהו, באמת לא כדאי לו לקנות ספרים. אבל רוב האנשים שאני מכירה דווקא אינם כאלה.

ברנן

New member
למה לא ? - זה תחביב נהדר

אע"פ שאני לא אוהב לקרוא ספרים יותר מפעם אחת , אחרי 7 או 10 שנים אני מתחיל לשכוח אותם ואז זה כיף לא נורמלי לחזור לספר שאהבת. לדוגמא :נרניה שקראתי בתור ילד ויצא לי לא מזמן במקרה לקרוא עוד פעם. (האמת שגרמתי לאחותי הקטנה לקרוא את זה - רק כדי לחנך אותה לספרים טובים) חוץ מזה- לעיתים זה דוקא עסק מכניס - קניתי את "אבי סער" של מורקוק לפני הרבה הרבה שנים ב-3 שקלים ממכירת עודפים ובאיקון האחרון היו אנשים שהציעו מחירים די יפים עליו

בהזדמנות זאת

אני מתחנן בפני כל מי שמוכן למכור\להשאיל\להקריא לי לפני השינה את "לראות" של הארלן אליסון ליצור איתי קשר באייסיקיו 60192066. shine on

הייזל

New member
../images/Emo26.gif הודעות ../images/Emo36.gif

אני מבקשת מאנשים המעונינים למכור, לקנות, להחליף ו/או להשאיל ספרים וכדומה לפרסם את זה בלוח המתאים. פרסמנו כמה מאמרים (מאולתרים עם שגיאות וכמעט כולם שלי
) נשמח לשמוע תגובות עליהם, נשמח לקבל מאמרים (לאו דווקא ביקורות גם מאמרים כגון: "היהדות והמד"ב", "מה ההבדל בין מד"ב לפנטסיה", מאמרים על סופרים וכדומה) כל עוד הם בני 7500 תווים או פחות. יש באפשרותנו כעת לפרסם ציורים, קטעי ווידאו וצליל בגלריה. אז קדימה!

הייזל

New member
אופס!

הלוח עדיין לא פורסםץ אבל יגיע בקרוב. בנתיים נסו לשרשר באותה הודעה.

הייזל

New member
לפרסם מה?

מה בדיוק לפרסם? תמונות, קבצי קול או סרטונים? מפרסמים בפורום ואנחנו נתלה אותם בגלריה של הפורום. מאמרים? מפרסמים בפורום ואם הם יהיו מחוסרי שגיאות כתיב ורמת הכתיבה תהיה מתקבלת על הדעת ויהיו בני 7500 תווים או פחות אז נפרסם אותם במאמרי הפורום. בקשות להחלפת/מכירת/השאלת ספרים בנתיים לנסות לרכז באותו הפתיל. וכתבתי את כל זה כבר בהודעה הראשונה. מה בדיוק לא היה ברור?

הייזל

New member
הו יופי

מעתה אפשר לפרסם מודעות של מכירת/החלפת/השאלת ספרים בלוחות. אופן ההכנה: 1.נכנסים לפורום. 2. לוחצים עם המקש השמאלי של העכבר על המילה "לוחות" המופיעה בשורה האפורה בסמוך למאמרי הפורום, קישורי הפורום והסקר. 3.לאחר שהחלון נפתח מופיעה בצד שמאל שורה ובה רשום "הוסף הודעה" לוחצים עם המקש השמאלי של העכבר על המילה. (נו, זו עם הקו מתחתיה) 4. מוסיפים את ההודעה. בהצלחה

Boojie

New member
האח הידד לי!!!

פרסמו סיפור שלי בוואינט!!! וואינט הסכימו לפרסם את הסיפורים הזוכים בשני המקומות הראשונים בתחרות הסיפורים של האגודה, ונחשו מי הראשון?

Ergil

New member
אכן, מאוד מעניין

טוב שהם הזכירו בסוף את העובדה שחיים הם לא בהכרח חיים דמוי אדם(מישהו יכול להגדיר חיים?). אבל יש בעיה גדולה עם המאמר(או עם הספר) בכל זאת. אני מצטט: "מדובר במכפלה: אם אחד מהגורמים שואף לאפס, התשובה הסופית שואפת לאפס אף היא". כמובן, זה נכון, אבל ההצהרה הזאת מתעלמת מהעובדה שמספר הכוכבים, ויותר מכך, מספר כוכבי הלכת, שואף לאינסוף, ומכיוון ששואף לאפס אינו אפס עדיין סביר מאוד שיש אלפי תרובויות אי שם. המלצה: תקראו את ההגדרה של מדריך הטרמפיסט לגלקסיה של היקום. (כולכם כבר קראתם אותה כמובן אבל תקראו ושוב)

הודעה על תקלה טכנית בתפוז

כפי שבוודאי שמתם לב בשעות האחרונות בשל תקלה טכנית לא ניתן היה לגלוש בפורומים בתפוז. בשל אותה תקלה כל ההודעות שנכתבו בין השעות 5 בבוקר לשעה 10:30 בבוקר - נמחקו מהמערכת. אנו עדין פועלים לתיקון התקלה ולמניעת הישנות שלה. אנו מתנצלים בפני הגולשים על עוגמת הנפש ועל אובדן ההודעות. הנהלת הפורומים.

tpinsk

New member
חובבי "שיר של אש ושל קרח" כנסו

האתר הישראלי הראשון על סדרת "שיר של אש ושל קרח" של ג´ורג´ מרטין עלה. גיאוגרפיה ומידע,תיאוריות,חלומות,ועוד.

למעלה