מעיןבר מוסרת

• פותח הנושא lulyK
  • פורסם בתאריך

lulyK

New member
../images/Emo26.gifמעיןבר מוסרת

שהיא לא מצליחה להתחבר. היא תהיה איתנו שוב במהירות האפשרית.

../images/Emo32.gif אין לי ארץ אחרת...../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

ולא, זו לא הודעה פוליטית. יש לי בקשה קצת מוזרה: אני צריכה המלצה על מקום מגורים. הרקע: אנחנו גרים בירושלים, בשכונת גילה. קשה לנו כאן וכל מעבר לשכונה שקצת יותר מתאימה לנו מבחינה חברתית בירושלים הוא מחוץ לתקציב שלנו, גם אם נשכיר את הדירה שלנו ונשכור אחרת. בנוסף, חסרה לנו מאוד קהילה וגם טבע. אנחנו שוקלים מאוד ברצינות לעבור לישוב קהילתי כלשהו, מקום יותר מוקף בטבע שיותר יתאים לנו מבחינה חברתית. הבעיה היא, שאנחנו לא מכירים כאלו מקומות כי אנחנו לא מתמצאים כל-כך במבנים החברתיים של כל מקום. מה אנחנו מחפשים: מקום קטן, אבל לא קטן מדי. אנחנו אוהבים את הפרטיות שלנו. אנחנו לא סובלים לחות ולכן כל גוש דן יוצא מהמשוואה. אנחנו מעורבים מבחינה דתית, וכלפי הסביבה מה שמשנה הוא שאנחנו נוסעים בשבת, כך שלא נגור במקום דתי. מצד שני, גם לא במקום חילוני שאין בו בית כנסת, למשל. אנחנו מחפשים מוסדות חינוך שיש בהם דגש על מסורת. אנחנו מחפשים טבע ירוק ולא מדברי. אנחנו נשמח מאוד לקהילה תומכת וחמה שיש בה הרבה ילדים ואנשים משכילים. ומאוד חשוב - אזור שיש בו מקומות עבודה, או גישה למקומות עבודה. ודים מנהל רשתות ו-WEB MASTER. יש לנו נטיה חזקה צפונה (גליל עליון), אבל אנחנו לא מכירים שם ישובים וגם יש בעיית עבודה. ולמה אני פונה אליכן? כי יש כאן נשים חכמות שגרות ברחבי הארץ, ונשמע שחלקכן ממש הגעתן אל המנוחה והנחלה. אנחנו מאוהבים לגמרי בירושלים, אבל לא מרגישים שזה המקום בו אנחנו מרגישים שלמים עם עצמנו. שנינו אף פעם לא חיינו מחוץ לעיר ולכן אנחנו לא בטוחים איך נסתדר עם המעבר. זה צריך להיות למקום שיתאים לנו כמו כפפה. תודה על המחשבה!

sipor

New member
זכרון יעקב ../images/Emo20.gif

לדעתי עונה על כל מה שתארת, או האזור הזה. הגליל העליון. נראה לי שמקום מקסים מאוד, אני עובדת די הרבה באזור. אבל מקום עבודה. נראה לי שיהיה קצת קשה. בזכרון קהילה מעורבת דתית וחילונית גמורה הכל ממוזג. ובכלל כל מה שתיארת...

עינבלית

New member
זכרון לא יקרה פחד- תלוי איפה

כמו בכל מקום. ויש הזדמנויות. אבל זכרון לחה לא פחות מחיפה ולכן לדעתי לא יהיה להם נעים בה. אולי טיבעון? גם בה אפשר למצוא בתים קטנים ודירות עם גינה במחיר של 300$ ומעלה והיא הרבה יותר פנימית ויבשה. אוכלוסיה מעורבת, ובקריית עמל יש בי"ס אנטרופוסופי מעולה.

sipor

New member
אבל גם את הזיהום אויר

הכי גרוע באיזור חיפה. ויש פרויקט חדש בזכרון, חלומות זכרון, אני הבנתי שזה דירות ולא בתים פרטים, כך שהמחיר בהתאם.

שכחתי להוסיף: מקום זול.../images/Emo163.gif

אנחנו גם מוכנים לגור בשכירות לטווח ארוך, אם מחירי הדירות יקרים מדי.

כל כך מבינה אותך../images/Emo24.gif

דווקא לנו קצת יותר כיף עכשיו בשכונה של הוריך, הקיץ הוציא את האנשים לרחוב והתחלנו להכיר קצת
שמעתי מחבר על מקום שנקרא כפר האורנים באיזור מודיעין, הוא אומר שזה מקום עם דגש קהילתי מאוד חזק ואנשים איכותיים, אחרי זה הסתבר לי שזה ישוב חילוני-דתי. לא מכירה אישית אז לא יכולה לההוסיף מעבר לזה. לגבי ודים, הבנתי שביקנעם יש קצת הייטק, אולי זה יעזור.

אני שמחה שכיף לכם יותר!

אני מקווה שילך וישתפר. ההורים שלי לא גרים שם כבר כמה שנים. הם עברו לקטמון הישנה, שהייתי עוברת לשם בשמחה, לולא המחירים מרקיעי השחקים. כפר האורנים - נבדוק. את יודעת משהו על יקנעם?

לא יודעת על יקנעם הרבה

מעבר לזה שיש שם כמה חברות הייטק ושזה יחסית בצפון. (אולי תעברו לפה, די זול פה, במיוחד אם באים לצד של הגבעה של הצעירים) תודה

דוקא בכרכור ביקרתי כילדה קטנה

והמקום עשה עלי רושם של גן עדן עלי אדמות. תוכלי לספר קצת על המקום? ואולי גם קצת על מחירי בתים/שכירות?

צר לי, אנחנו לא חוזרים לכיוון שלכם

אבל אני ממש שמחה שמצאת קצת חברה טובה. בגדול אנחנו מעדיפים את דרום העיר, לאחר שנים של מגורים בצפונה.

אני אשמח לשמוע על המקום בכלל.

אני לא מכירה אותו. כמה הוא גדול, איך האוכלוסיה ומה מאפיין אותה, איך מסודות החינוך, נוף, מחירי קניה ושכירות וכל העולה על רוחך. תודה!

גלשני

New member
גם אני מיקנעם ולכן עונה במקום שירי

בילדות שלי (גדלתי בטבעון) תמיד החשבנו את יקנעם כישוב די חסר חן. לפני כעשור הגיע ליקנעם ראש עיר מדהים שהחל לבצע מהפך בישוב הזה. מאז נבנו כאן אלפי בתים (רוב הבנייה היא של בתים פרטיים), בתי ספר וגנים, הוקם איזור היי טק גדול ומצליח והשיא שעוד צפוי להתרחש בקרוב הוא שכביש 6 יגיע עד למרחק של 5 דקות מהישוב. בעתיד הקרוב אמור להתחיל כאן פרויקט בניה גדול נוסף רק של בתים צמודי קרקע. הישוב עצמו ממקד את עצמו לאוכלוסייה של זוגות צעירים ולכן החינוך מגיל 3 הוא חינם, בתי הספר והגנים מושקעים ויש מתקני משחקים רבים בכל פינה. יקנעם לא סובלת מזיהום אויר גבוה כמו טבעון. מחירי הקנייה לבית פרטי של 4-5 חדרים עם גינה ינועו סביב 140-200 אלף דולר. מחירי ההשכרה לבית דומה ינועו סביב 450-550 דולר. בגדול זה ישוב חמוד עם תחושה קהילתית די חזקה שבו אפשר למצוא בית יפה עם גינה במחיר מאוד סביר. מבחינת מקומות עבודה יקנעם ממוקמת במרחק נסיעה קצרה מחיפה, עפולה, קריות איזור זכרון וקיסריה, מה שמותיר אופציות עבודה רבות. מעבר לזה כביש 6 מאפשר גישה נוחה יחסית לעבודה באיזור המרכז (הבעל שלי נוסע כל יום לעבודה בפתח תקווה). וכמובן הכי חשוב מבטיחים לקבל אותך כאן בזרועות פתוחות

מסכימה עם כל מה ששני אמרה.

אני יודעת שעכשיו יש בבניה בית ספר יסודי ממלכתי דתי. יש דתיים פה, אבל היישוב עצמו (לפחות לא החלק החדש) חילוני. יש בית כנסת שאני יודעת עליו בשכונה שלנו. אזור ההיי-טק מאד מתפתח כאן, וכמו ששני אמרה יש את מגדל העמק שזה רגע שעה נסיעה, עפולה, קיסריה, מת"מ וחיפה, הקריות ואפילו אזור התעשייה בכרמיאל הוא בערך 40 דקות נסיעה. יש מרכז מסחרי (קניון עלק) עם חנויות די מעפנות, אבל יש בנשר (רבע שעה) מרכז מסחרי גדול מאד. יש המון זוגות צעירים בשכונות החדשות והמון המון ילדים. רק בשכונה שלנו יש 10 גני ילדים (טרום חובה וחובה).

אמברון

New member
גם אני חשבתי על כפר אורנים (לפיד)

אגב, אפילו מודיעין עברה לי בראש. מבחינת ודים - זה בין ירושלים לת"א (פקקים בבוקר ואחה"צ, אבל אני עומדת בזה בגבורה כבר שנה!). ולך תהיה שפע של עבודה כאן. יש המון זוגות צעירים עם תינוקות (וזה רק הולך ומתרבה) ואפילו פותחים כאן דיאדה. והיתרון הכי גדול - נחזור להיות שכנות!!! ולגבי חינוך מסורתי - במודיעין יש שתי אופציות בולטות: האחת - גני יזמ"ה (התנועה ליהדות מתקדמת). אנחנו שם ומאוד מרוצים. ויש גם את המדגרות של יח"ד (פחות רפורמי, יותר מסורתי, עם המון חילונים. מסיפורים של אחרים מדובר במסגרת חינוכית יוצאת מן הכלל. אנחנו ננסה להתקבל לביה"ס).

אמברון

New member
ועוד דבר...

מזמינה אתכם אלינו להתרשם מהסביבה ומהאופציות. רק תגידי מתי והמרפסת והמקרר
נפתחים לשירותכם.

יש לי חברה בכפר אורנים, אחלה מקום!

זה מעל לפיד, וקרוב לירושלים כי זה באזור מודיעין, כך שלא בטוח אפילו שודים יצטרך לעזוב את עבודתו. חוץ מזה קרוב לכל אזור התעשייה של לוד, קרוב למרכז וקרוב לירושלים, ולמעשה מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה קיים שם. זה יישוב לא גדול, אבל גם לא קטן (כמה מאות משפחות לדעתי). אנשים איכותיים ביותר, אני מכירה משם שלוש משפחות. הוא יישוב לא יקר, כי חברינו קנו שם בית במחיר סביר. מה שכן, הנוף הוא לא ירוק לחלוטין כי זה אזור מודיעין וחלק מההרים חשופים.

למעלה