מעיןבר מוסרת

• פותח הנושא lulyK
  • פורסם בתאריך
בטבעון זיהום האויר הכי קשה בארץ

אני כאסמטית חיפאית לשעבר לא הייתי הולכת במודע לגור מתחת לענן של זיהום אויר.

נקודה טובה. לוטן ואני אסטמטיות../images/Emo10.gif

מה מקיף הענן הזה של זיהום האויר? כלומר, מאלו ישובים כדאי להמנע?

ענתש

New member
אז גם מפרדס חנה-כרכור

הענן של הארובות מחדרה עובר מעל בנימינה ויורד על פרדס חנה-כרכור כנראה בגלל מבנה הקרקע.

אנחנו לא כל-כך אוהבים את השכונות

הלווייניות האלו שקמו מסביב לירושלים. הם לא ישובים ולא ערים ודי מהווים רק מקום לחזור לישון בלילה לאחר יום עבודה. וגם אין שם שום גישה לטבע. יכול להיות שאני טועה וזה הפך להיות מקום מגובש ומקסים. תודה בכל אופן!

את גבעת זאב

אני מכירה, בגלל שבעלי עובד שם (ויש סיכוי מסויים שנעבור לשם בעוד מס' חודשים), אנחנו גרים במקום אחר (נראה לי שאת יודעת איפה...) יש בו שילוב של עיר (קניון, כל קופות החולים, קצת משרדי ממשלה) עם ישוב, יש חיי קהילה מאוד פוריים, אני מאוד אוהבת את המקום גם מהבחינה החברתית. אנחנו אישית גרים ממש בטבע, כמעט כל אחה"צ עולה עדר של כבשים מהוואדי שסמוך אלינו, צופים מהבית פה על איילים, (ממש גן חיות) מה שכן הנוף בעונות מסויימות קצת מדברי..., אתם מוזמנים לבקר....

rona25

New member
מושבים בפרוזדור ירושלים

יש המון למען האמת אנחנו גם שוקלים לעבור לשם בעתיד הלא רחוק

rona25

New member
יש גם בשכירות בקיבוצים באיזור

נחשון, הראל, צובה יש לנו מכר שגר בשכירות באחד המושבים - נוף מדהים ושלווה הביא לנו גם חשק

ואני כמו חושחשה מציעה לך לבוא לפרדס

חנה כרכור. (או לבדוק כאן את האופציות) נתחיל מהמחיר: המחירים כאן במקרה היקר ביותר מגיעים ל 600$ לבית גדול מאוד עם גינה גדולה. אפשר גם למצוא מציאות ב 3/4 מחיר ואפילו קרוב לחצי מחיר (צריך לזכור שאהל ב 300-400$ זה בדרך כלל בתים משנות ה 50 ולא החדשים) מבחינת הדת: יש כאן הכל מכל, יש חילונים יש דתיים מכל מיני זרמים יש לא מעט בתי כנסת. יש את החברה של "ימימה" שיש להם בית כנסת (שאנחנו הולכים לבית כנסת נגיד בשמחת תורה זה רק לשם כי שם הכי שמח). נגישות: רכבת - תוך חצי שעה בת"א, תוך חצי שעה בחיפה, קרוב לכביש שש, וקרוב לכביש חיפה ת"א. מבחינתי פרדס חנה כרכור זה מרכז הארץ. עבודה: יש את פארק תעשיות קיסריה. יש את חדרה את א.ת. עמק חפר שמתחיל להתפתח מאוד. ויש עוד כל מיני בין לבין. יש הרבה שעובדים בחיפה או בת"א סה"כ לוקח 3/4 שעה להגיע לעיר בגלל הרכבת. חינוך: תראי, החינוך הפרטי כאן הוא נהדר - ואני מדברת עד כיתה א'. יש כאן הכל - מפרטי בקיבוצים, ועד משפחתונים קטנים, דתיים, חילוניים ומה לא. בקשר לבתי ספר - הבית ספר בכרכרו נחשב מצויין. יש בפרדס חנה בית ספר חדש שהוא גם נחשב לטוב מאוד. בפרדס חנה יש בית ספר דתי שגם נחשב טוב.. אוכלוסיה: אני כל כך אוהבת את האוכלוסיה כאן - כי יש פה הכל מהכל - ומה שיפה זה שכולם מסתדרים עם כולם (לרוב) יש את בני המושבה, ויש את ה"יאפים" שהגיעו מת"א לאיכות חיים, ויש את הפריקים והעולים החדשים ודתיים ומה לא. אני מגיעה למרכז המושבה - ואני מרגישה כל כך בית - וזה ההרגשה שלי מאז שהגעתי לכאן. מ הירוק: יש כאן לא מעט שטחים פתוחים. הים יחסית קרוב השדות קרובים. תחילת הכרמל - קרוב. אזור דליה קרוב. אנחנו מטיילים די הרבה באזור - וכל פעם מגלים מקומות חדשים. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אשמח לעזור לך.

באזור שלנו (ליד זכרון...)

אבל פחות יקר מזכרון - בנימינה, פרדס חנה, כרכור, או אחת המושבות באזור (יש הרבה). אזור מאוד רוחני, מוקף טבע, במקום מאוד טוב באמצע בין תל אביב לחיפה.

daldan

New member
ממליצה גם - פרדס חנה כרכור

והסיבות: מקום יחסית קטן (יחסית לעיר זו בכל זאת מושבה) אם את מעוניינת בפרטיות את בהחלט יכולה לקבל אותה כאן (בניגוד לישוב קהילתי), מבחינת מסורת ודת תוכלי למצוא כאן שלל אפשרויות שיוכלו לענות על בצרכים שלכם (מבתי כנסת ועד למוסדות חינוך) ואזור מאד רוחני. מכוון שזהו מקום משותף לחילונים ויהודים אין כאן בעיה של נסיעה בשבת, כל אחד חי את חייו. לגבי העבודה - האופציות פתוחות. כביש 6 הוא ממש כאן ואיתו הדרך למרכז מתקצרת (בעלי נוסע כל יום ללוד), יש את איזור התעשיה של נתניה, קיסריה ויוקנעם בסביבה (עד חצי שעה נסיעה) ועם הרכבת כמובן אפשר להגיע לחיפה (אזור תעשיה מת"מ למשל) או לכוון המרכז תוך חצי שעה. ובשבילך יש כאן אזור בפריחה (לא סתם "דרך אם" שהפך לדיאדה התחיל מכאן - יש כאן משהו מיוחד באויר). וכמובן שהאיזור משפוע בטבע. (מכוון שבמקור אני מהגליל וגרתי שם באזורים שונים אני יכולה גם להמליץ על האזור ההוא - אך בנוגע לעבודה זה בהחלט חסרון גדול שגם השפיע על ההחלטה שלנו) הדבר היחידי שאני לא יכולה להבטיח לך זה עניין הלחות - אמנם זה לא הלחות של גוש דן, אבל בוודאי שגם לא היובש של ירושלים ומדבר יהודה.

תודה לכל בנות פרדס-חנה-כרכור!

היה לי חשד שחצי פורום משם ועכשיו הוא התאמת. יש לכן אחלה אזור. ודים לא מאוד מתלהב, אבל אני חושבת על זה מאוד ברצינות. תודה!

ornaok

New member
מכל מה שאת מתארת באמת נשמע שאזור

פרדס חנה כרכור יכול מאוד להתאים לך, ואת כל היתרונות שלו כתבו הבנות שגרות באיזור. מקום נוסף צפונה יותר שיש בו א. תעשיה והייטק זה מגדל העמק, וזה באמת קרוב לרמת ישי המקסימה, לטבעון (שהיא החלום שלי)ולעוד מושבים, קיבומים ויישובים קהילתיים שאני לא מכירה מספיק טוב כדי לומר אם הם מעורבים באוכלוסיה, אם יש בית כנסת, ואיזה חינוך יש שם... בהצלחה ותעדכני אותנו!

אם היינו גרים איפה שאת גרה

אני חושבת שלא היינו מעלים בדעתנו לעזוב את העיר. בסך הכל טוב לנו כאן, אבל לא באזור שלנו. וחוץ מזה, את תראי שעד שאנחנו מזיזים את עצמנו לוקח הרבה זמן. כבר כמעט 31 שנה שאני חיה בירושלים ועוד לא זזתי לשום מקום...

nubi

New member
ואם כבר מדברים

על איזור טבעון, ממליצה על רמות יצחק (לא מאמינה שאני עושה את זה..לקח לי כל כך הרבה זמן להתרגל). זו שכונה של נשר, צמודה ממש לחיפה. ארנונה ושאר מיסים-מחצית מחיפה. נוף מדהים. נשר בכלל מאוד מושקעת-חינוך, פארקים, שירותים. המחירים של הנדל"ן כאן נורמליים ביותר, והכל חדש.

אני שמחה שהתאקלמת ../images/Emo13.gif

תגידי, איך מבחינת זיהום האויר? שני שליש מאיתנו אטסמטיים. ובכלל, עד לאן ענן זיהום האויר מגיע?

nubi

New member
אני מאוד אסמטית

גם אני הגעתי אחרי 6 שנים בירושלים, שם האסטמה שלי נעלמה. זיהום אויר יש. אבל לא נורא. בילדותי בחיפה זיהום האויר היה נורא יותר. ובת"א זיהום אויר הוא פי כמה וכמה מאיזור חיפה.

ענתש

New member
בתור אשת היי טק שמתה לחזור צפונה

(אנחנו צפונים במקור) - קחי בחשבון שהמשכורות בצפון נמוכות בכ-20% מהמרכז ואם את מאבדת את העבודה יש הרבה פחות מבחר. לכן הייתי הולכת על אזור שהוא במרחק נסיעה סביר לכם מאזורי ההיטק ההומים של השרון לפחות, כדי שיהיה יותר מבחר. שעה וחצי נסיעה (סביר ?) זה עד יוקנעם בערך לא צפונה מזה. אני לא ממליצה על פרדס חנה-כרכור. שקלנו את האזור וממה שביררתי החינוך שם ממש לא משהו ובנוסף יש שם זיהום אויר נוראי מהארובות של חדרה ושמעתי עובדה (שלא בדקתי את נכונותה כי אני לא יודעת איפה) שאחוז הילדים האסמטים הכי גדול באזור גר בפרדס-חנה כרכור, בגלל הארובות. החוכמה, כשבוחרים מקום לגור, זה לא לדבר עם מי שמרוצה, אלא לדבר עם מי שלא מרוצה ולראות אם את יכולה לחיות עם הדברים שהוא לא מרוצה מהם... ככה אני ביררתי על האזור. כמו שאמרתי, לא הייתי עוברת צפונה מזה עבור אנשי הייטק, זה משאיר לכם רק את חיפה ויוקנעם כאופציה תעסוקתית וזה ממש מעט. דווקא בתור אסמטית הייתי ממליצה לך להשאר באזור ירושלים. מושביםפ שמאד מצאו חן בעיניי בסביבה שם - כפר דניאל שיש בו עכשיו הרבה מאד צעירים וכל המושבים הקטנים מסביב לכרמי יוסף (כרמי יוסף עצמה מאד יקרה).

"החינוך שם לא משהו" - אני אשמח

אם תביאי דוגמאות או פירוש של מה שכתבת. יכול להיות שזה נכון שהחינוך לא משהו, אבל הייתי שמחה לדעת מה בחינוך פה "לא משהו". אם זה שמועות על גן כזה או אחר, או אם אלה באמת עובדות מוצקות.(נכון, אני מהאזור, לקחתי את זה באופן אישי, נכון...)

למעלה