מעיןבר מוסרת

• פותח הנושא lulyK
  • פורסם בתאריך

אמברון

New member
לגבי תעסוקה באזור - אין מגוון בכלל

כולם עובדים מחוץ לאזור (אלא אם ת"א נחשבת
). לפיד הוא ישוב קטן יותר מכפר אורנים, אבל הגנים בו, למשל, הם בחינם!

התכוונתי שזה קרוב להרבה אזורי תעסוק

חברתי למשל עובדת בחברת הייטק בלוד ובעלה עובד בראש העין (ונוסע דרך כביש 6 בזמן קצר יחסית). המיקום הזה בין ירושלים לתל אביב כשבדרך יש מספר אזורי תעשיה פותח מגוון של אפשרויות תעסוקה.

אתינב

New member
אני מכפר האורנים

אכן היישוב מקסים, קהילתי מאד, עם הרבה פעילוויות לילדים. הישוב הוא חילוני ,אבל יש פה כמה משפחות דתיות שגרות בו וגם בית כנסת. כאמור לא כ"כ ירוק פה ביישוב עצמו אבל מסביב יש ירוק. לדעתי שכירות של בית בן 5 חדרים וגינה היא סביב 650-700 דולר. אני לא בטוחה שיש עכשיו בתים להשכרה וכשיש הם נחטפים מאד מהר. אשמח לענות על שאלות נוספות אתי

הנה עוד שאלות של מתעניינת../images/Emo20.gif

הבנתי שהישוב ממש על הקו הירוק או שחלקו מעבר (מי שסיפר לי לא היה בטוח). מה התכניות בטווח הרחוק לגבי הישוב? האם גדר ההפרדה עוברת או תעבור בקרוב אליו? האם יש כפרים ערבים בקרבת מקום? בטווח ראיה? איך האוירה מבחינה בטחונית ומבחינת בטחון אישי? (פריצות וכו') אני מבינה ממך שהישוב חילוני, כלומר אין הגבלה על חיים חילוניים לחלוטין? תודה רבה לך

מצטרפת לכל השאלות וגם יש לי תשובה

בינתיים - חלק גדול מהישוב נמצא מעבר לקו הירוק, וחלק קטן שלו בתוך הקו הירוק.

את באה להיות שכנה שלי?

כאן ישנן המון אפשרויות מגורים, יש כאן המון שגרים כאן וטסים או נוסעים דרומה לעבודה. אם בכל זאת השכנות אלי תקרוץ לך (גליל עליון - לתזכורת) אפשר לחשוב יחד על מקומות יפים.

אורנה, זה תמיד היה החלום שלי

לגור בגליל. יש לך המלצות על ישובים שנשמעים דומים למה שאנחנו מחפשים? ומה הסיכוי של ודים למצוא עבודה?

מוסדות חינוך דתיים יש רק בעיר

אבל בישובים מסביב יש גם בתי כנסת וגם ניתן לנסוע בשבת. אולי למצוא ישוב ברמת הגולן. לגבי מנהלי רשתות, אם אני מבינה נכון את המושג, אז זה רק במפעלים גדולים או בקיבוצים.

sipi1

New member
רמת הגולן - לא נראה לי

אין שם ישובים מעורבים, מלבד קצרין, אלא רק קהילתיים והומוגניים מאד. (בקצרין - צריך לברר לגבי מוסדות חינוך, נדמה לי שיש בעיר גרעין דתי ולכן סביר שיש גם חינוך מסורתי כלשהו. עבודה, לעומת זאת - קזה מאד למצוא בגולן). הגליל העליון לא יקר, יחסית. יש הרחבות בקיבוצים (וזה כבר כן יקר, ולא יתאים מבחינת החינוך - אבל במרחק של כמה דקות נסיעה מהעיר הכל זמין), יש במושבים הרבה אפשרויות (ושם יש הרבה קהילות מעורבות) ויש גם בנייה חדשה בקרית שמונה עצמה. יש לי הצעה : קחו יומיים חופש, בואו אלינו לצפון לסיבוב, ותתרשמו בעצמכם... מתי אתם באים ?

דש1דש

New member
דוקא יש....

בבני יהודה יש לא מעט דתיים ובית כנסת פעיל ומקסים. (לפחות היה בעבר - עכשיו אני לא ממש מקושרת למקום) חינוך דתי יהיה לא בבני יהודה עצמה אלא בגוש הדתי שממש קרוב. עבודה - זה כבר תלוי במה - אבל יש בדרום הרמה למי שרוצה- ואם לא - אז נוסעים קצת.... איכותחיים עולה במאמץ

תודה על ההזמנה!../images/Emo39.gif

את מקסימה (כהרגלך). אנחנו מגיחים מדי פעם לכחל להתרעננות אצל שרון של אייל וליאור. כשנגיע - נודיע. אני אשמח להפגש איתך וגם עם אורנה.

עמית@

New member
נכון, אבל יש מקומות יקרים יותר

ופחות, וכל מה שתיארת, יש שם ועוד.. אני נולדתי וגדלתי שם, (ויש כמה מבנות הפורום שגרות שם) זה ישוב לא גדול (אבל בכלל לא קטן..) ברמת חיים בינונית/גבוהה, ומכאן נגזרים גם השירותים הסביבתיים (רופאה מעולה אחת בטוח יש שם
)

עינבלית

New member
קריית טבעון יותר זולה מחיפה

ויש גם רמת ישי, יקנעם עילית, שמשית. אפילו בציפורי ניתן לשכור בית קטן. בזמנו בררתי קצת, טווח המחירים נע בין 300 לדירה עם גינה קטנה מאוד ועד 550-600 לבית גדול ומרווח. אם אראה מודעות מעניינות אשלח לך במסר, אני מקבלת את המקומון בד"כ.

גלשני

New member
ענבל, המחירים בטבעון כבר מזמן לא

קרובים אפילו למה שציינת. בשבועות האחרונים אני מלווה את אח שלי שמחפש דירה להשכרה בטבעון ולא מוצא דירה (של 4 חדרים) בפחות מ-650 דולר. טבעון מאוד יקרה.

עינבלית

New member
חברה שלי מצאה דירה עם גינה ב250

אבל לא של 4 חדרים אלא של 2 וחצי, עם גינה גדולה של עצי פרי. לנו למשל לא חשוב שי היו 2 חדרי שינה פלוס סלון אלא חדר שינה גדול וסלון גדול וגינה שווה. תלוי מה מחפשים. וגם- תלוי נורא באזור. בק. עמל זול יותר מבמרכז.

גלשני

New member
אני מתארת לעצמי שזאת יחידת דיור.

ודווקא חלק גדול מהאיזורים בקרית עמל הם היותר נחשבים.

למעלה