מעיןבר מוסרת

• פותח הנושא lulyK
  • פורסם בתאריך

ענתש

New member
קיבלתי את המידע מאנשים שגרים

שם והילדים שלהם לומדים שם - קיבלתי מידע יותר נקודתי במקור אבל אני כבר לא זוכרת כי זה היה לפני שנה כשביררתי על אפשרות לקנות שם קרקע, אם תרצי אחפש אם שמרתי את המיילים שהוחלפו ביני ובין האנשים האלו על איכות החינוך, רמת בתי הספר - אני מדבר על יסודי ותיכון ולא על גנים (כי אני מחפשת מקום לחיות בו לטווח ארוך), ועל התנהלות המורים מול הבעיות שעולות שם... אלו הסיפורים ששאלתי ושמעתי. כתבתי בהמשך ההודעה שלי - כשבודקים מקום יש לבדוק עם אלו שלא מרוצים ולראות אם את יכולה לקבל את מה שהם לא מרוצים מהם. ואותי מאד הרתיע המידע על מערכת החינוך שקיבלתי מיותר מהורה אחד (לא מרוצה) שילדיו לומדים בבית הספר.

אבל בדיוק מה שמפריע לי פה זו ההכללה

יש המון בתי ספר ובתי ספר תיכוניים באזור. חלקם טובים, חלקם פחות וחלקם בטח גרועים. העובדה שהאזור מאוכלס כגוש (כלומר, שהמרחקים בו אינם גדולים זה מזה) מאפשרת למי שרוצה ללמוד ברמה גבוהה ללמוד ב"אורט זכרון" למשל, או ב"תיכון חדרה", שנחשבים לטובים ברמות הציונים הגבוהות. יש את בי"ס גוונים שמאכלס ילדי קיבוצים ומושבים ביחד ונחשב בי"ס מאוד מוצלח בהיבט החברתי והתרבותי ומעורבותו בקהילה. יש את ביה"ס הדמוקרטי שמתאים לחלק מהאנשים ולהשקפת חייהם ומלמדים בו מיטב המורים בארץ, יש בתי ספר ללקויי למידה, כמו בי"ס תום וביה"ס בגבעת חיים. בקיצור... יש לא מעט בתי ספר, שונים ומגוונים ואני בטוחה שיש בהם כאלה שאינם נופלים ברמת החינוך וההישגים שלהם ממקומות אחרים בארץ. זה בסדר שלא רצית לגור באזור בגלל החינוך, אבל זה נשמע לי לא בדוק עד הסוף (לא מתאים לך, דרך אגב...). לגבי האסטמה - אני מודה שלא חשבתי על זה ויכול להיות שספציפית לשרון וללוטן זה לא מתאים. אכן יש פה זיהום אויר מהארובות. אני לא יודעת אם זה האיזור שיש בו הכי הרבה אסטמתים בארץ, אבל בטח יש פה יותר מבערד.

sipor

New member
ענתש...

אני נוהגת לקרוא אותך תמיד וללמוד ממך הרבה. הפעם נראה לי שמה שאת כותבת גזור משמועות ולא מעובדות כמו שאת תמיד נוהגת לבדוק. את לא ממליצה על פרדס חנה בגלל החינוך ? זיהום אויר? , אני לא מאזור פרדס חנה אבל יחד עם זאת המידע הזה נשמע מאוד תמוה.. אשמח לקבל קישורים או מאמרים או בכלל רקע ללמה החלטת ככה?

ענתש

New member
לגבי החינוך עניתי למעלה.

לגבי זיהום האויר - ציינתי שזו עובדה שלא בדקתי, היות וממילא "ירדתי" מלגור שם בגלל החינוך. את העובדה קיבלתי מאישה שגרה היום בזכרון אחרי שבדקה היטב את כל האזור (העדיפה ישוב יותר קטן) וזו אחת העובדות שהיא הציגה בפניי. אין לי מושג איך בודקים עובדות על ישוב מגורים... אם הייתי מגיעה למצב של לקנות את השטח הייתי בוודאי בודקת עובדות עם חברת "בדק בית". אבל לא הגעתי לזה ומה ששמעתי מאנשים שגרים שם, כפי שאמרתי, וינם מרוצים - הרתיע אותי מאד.

אני בדקתי את זיהום האויר במספרים

והוא הכי גבוה בארץ בפרדס חנה וכרכור ואחר כך טבעון... אני בעד יוקנעם או המושבים בשרון או בחוף הכרמל.

daldan

New member
איפה בדקת?

כאשר התלבטנו לגבי קניית דירה במקום בררתי במספר מקומות ולא קיבלתי תשובות כאלו, גם לגבי האמירה שבאזור הזה יש הכי הרבה חולי אסטמה - התשובוצ שקיבלתי שלא נערך שום מחקר מעמיק בנושא וזה לא הוכח.

daldan

New member
ענתש - נראה כי את קבלת מידע

בעיקר משמועות וזה ממש לא מתאים לך. נכון, תמיד יהיו אנשים לא מרוצים - וכדאי לשמוע את דעתם. אבל להסיק מדבריהם הלא אובייקטיבים על המציאות זה דבר שונה. נכון גם שאני לא ממש אובייקטיבית כוון שבחרתי לחיות כאן, אבל הדרך שבה את אומרת את הדברים בצורה כה גורפת ומשכנעת ע"ס עדויות של אנשים בלבד היא מאד מטעה. החינוך באזור כפי שכתבה טלי מחולק למספר רב של בתי ספר וניתן בהחלט למצוא את המקום המתאים לילדייך. בית הספר היסודי בכרכור למשל הוא אחד מבתי הספר המשמשים לדוגמה באיכותו ובשיתוף הקהילתי בו למשלחות ולמשתלמים בתחום החינוך המגיעים לארץ.

ענתש

New member
טוב, אחרי שעשיתי טעות אחת מרה

(המקום שאני גרה בו היום שהוא זוועתי ולפני שנגה תלך לכיתה א' אנחנו נברח מפה, מקווה
) אני יודעת בבירור ששמועות זה ה-מקור מידע המוסמך. אף נתונים סטטיסטים כאלו או אחרים לא יתנו לך את התמונה המלאה. גם הישוב בו אני גרה היום מתהדר במערכת חינוך שהיא דוגמא ומופת, הישגים גבוהים (לא חוכמה כשאת כל החלשים מעיפים בכיתה י') וחזות נפלאה. כל זה על הנייר ובסטטיסטיקות. בפועל ? המון אלימות, מורים לא ברמה, אין שום גישה חינוכית או יכולת התמודדות עם בעיות... זוועה. אז בפעם הבאה כשהורה אומר לי שהילד שלו הולך לבית ספר ויש שם אלימות ונוער פחות איכותי והמורים לא יודעים להתמודד אז אני מקשיבה, אפילו שזו שמועה. מה לעשות, מנסה להמנע מטעות שכבר עשיתי.

daldan

New member
כמובן שזו זכותך לקבל החלטות

בצורה כזו, אבל אני הייתי נמנעת מלהמליץ באופן גורף לכאן או לכאן ע"ס השמועות.

ענתש

New member
איפה המלצתי באופן גורף ?

סייגתי את זה במילים של "לפי מה שאני שמעתי" ואפילו הסברתי שהמקור הוא אנשים שלא מרוצים... קראתי שוב את ההודעה המקורית ואין בה שמץ של נחרצות לדעתי. מתנצלת אם מישהי נפגעה, זו לא היתה הכוונה. רק חלקתי את מה שביררתי עבור עצמי ומה ששמעתי. אגב, עוד לא מצאתי מקום אחר לגור ואני מחפשת כבר שנתיים... אומר משהו על רמת הבררנות שלי - לא ? (אני רק סגורה על האזור, לא על ישוב).

אילו הייתי מקבלת תשובה כזאת מחברים

לא מרוצים, הייתי מקסימום מחליטה לא לשלוח את בני למוסד חינוך כזה או אחר, לא הייתי שופטת לחומרה את "האזור". אבל זאת אני וגם אני לא מצאתי נחרצות בהודעה שלך (רק הכללה).

תודה רבה לכל המשקיעות מחשבה../images/Emo20.gif

אתן באמת נפלאות, ומה שהכי חשוב - נראה שאנשים כאן מאוד אוהבים את מקום מגוריהם. נתתן לנו הרבה חומר למחשבה וידע על ישובים שלא ידענו שקיימים או שלא לקחנו בחשבון (בעיקר יקנעם וכפר האורנים). זה בטח יקח לנו עוד הרבה זמן עד שנזיז את עצמנו, אבל אני מבטיחה לדווח על התפתחויות בנושא.

yaelia

New member
שרוני,

אנחנו התחלנו לחשוב על מושבים מחוץ לירושלים בכיוון של עמק האלה. גם הרבה טבע, גם האזור הכי יפה שיש (טוב, טוב, חוץ מהגליל), וגם לא רחוק משום מקום. בואי נקים צ'כונה

זהו, שאני לא מכירה את הישובים באזור

בכלל. הם לא מאוד מנותקים? האזור מדהים, אין ספק! ולגור איתך באותה צ'כונה מעלה מאוד את הסיכוי שיום אחד נפגש, נכון?...

פלגיה

New member
שטחים מתאים לכם?

כי כפר אדומים נשמע לי תפור. התרשמתי שהוא יופי של מקום ויופי של אנשים, ולא רחוק מירושלים.

למעלה