../images/Emo126.gif חלק

-מכאן השיר רלוונטי../images/Emo126.gif
דני הרים את ידו, ושם אותה בתוך כף ידה הרועדת של טל. היא החלה להרגיש את ליבה הולם בקרבה, מישהו שיחק בתוך חדריו במשחקים מסוכנים. הוא היה נראה המום מסיפורה, הוא שם את ידו השנייה על פיו ופלט מספר קללות. "זאת הייתה הסטירה השלישית שלי באותה השנה," המשיכה טל ומחתה דמעה שנזלה מעיניה מבלי שדני שם לב. "הייתי רק בת שש וחצי,ילדה קטנה". היא הרגישה את ידו החמה בתוך כף ידה, ולא פסקה מלרעוד. החום שלו שידר אליה מסרים אל תוך גופה. היא נזכרה בליטופים שהייתה רוני מקבלת, לעומת הצעקות שהייתה היא זוכה להן. היא לא רצתה לחיות בצורה שכזאת, היא לא רצתה שיעשו לה הפליות. הסבא היה לוקח את רוני אל פארק השעשועים, ומשאיר את טל בחדר, לחשוב על מעשיה הרעים. הוא אהב את רוני, טל תמיד תזכור לו את האהבה הזאת. היא לא ניסתה להתנקם אף פעם, או להעלות את הסיפור הזה על פסק יומה. אך מה שנעשה, נעשה כבר. אך אף מעשה לא הצדיק את האי-שיוויון, ההפליות, שעשה הסבא בין הבנות. טל לא יכלה להמשיך לדבר, הזכרונות שעלו בה הציקו לה. היא הרגישה פתוחה מידי, כול סיוטיה וחלומות בלהות שלה קמו לתחיה היום, בערב הזה.והן מכות בה אחת אחרי השנייה. היא לא בכתה עוד, הדמעות שלה התייבשו בתוך עיניה ולא יצאו משם. היא שמחה על כך, היא לא אהבה להראות לאנשים את נקודת התורפה שלה, הבכי. הצלקות מחיה היו פתוחות כעת, כול הכאב על ילדותה פקד את מוחה בתמונה אחר תמונה. "ומאז הפכתי להיות ה'צל',אם ככה אומרים את זה, של עצמי. הפכתי בן-שניה להיות 'אילמת' לידו, פחדתי ממנו". דני פלט קללה עסיסית והביט בה בריכוז, הוא תפס את ראשו בידיו ואמר "אלוהים" בשקט. "דני" אמרה טל בשקט, דימעה חרישית ברחה מעיניה. הוא הרים את פניו והביט בה מבלי להבחין בדמעה הנסוגה מצד לחיה. טל הניחה את ראשה על כתפו של דני, שהתקדם לעברה וכרך את זרועותיו סביבה. היא התמכרה לתחושת החמימות שלו ושתקה. הוא מילמל בעצבנות "אוי, אלוהים. אוי, אלוהים" מידי פעם ונשך את שפתו התחתונה. "אני לא מאמין שהוא סטר לך" אמר דני וחיבק אותה בחוזקה, הוא הזיז את פניו באי-אמון מימין לשמאל והרים את מבטו הכואב. טל שיפשפה את עיניה ואמרה "הוא סטר לי באכזריות דני, כמו שמוכר הבלונים סטר לי. הייתי ילדה קטנה, בסך הכול חיפשתי מעט חום ואהבה, לא יותר מזה". דני ליטף את שיערה ואמר בקול שקט ודרמטי "הוא מטורף טל, גיל שש זה גיל מתוק. גיל שבו התינוק משתנה לילד. הוא הרס לך את הגיל הזה, הוא החריב אותו. הוא מחק לך את הזכות להיות ילדה". "אבל הוא מת דני, אני שמחה שהוא מת" לחשה טל בשקט, וחיזקה את אחיזתה בו. "אל תגידי את זה,את לא באמת שמחה. את רק מחפה על הסבל שהוא עשה לך בכעס" אמר דני בשקט. "דני הוא עינה אותי, הוא גרם לי להפוך לילדה אפלה. אני לא ראיתי ברביות וסוכריות בעבר שלי" אמרה טל, "אני ראיתי רק חושך, את החושך שהיה בחדר הזה בכול הזמן שהוא היה מכניס אותי לשם". "מה-זאת-זאת –אומרת-בכול-הזמן-שהוא-היה מכניס אותך לשם?" שאל דני, וניער את ראשו. "זה היה העונש שלו, הייתי חוטאת בעיניו. וחוטאים צריכים לחיות באפלה, הוא היה איש דתי" אמרה טל בקול חנוק. היא הריגהש את הרעדים חוזרים ומחלפים בגופה. היא נזכרה בחושך שאפף אותה, אך היא לא צעקה, היא לא צרחה. היא רק ישבה שם בשקט, מביטה אל הקירות השחורות, מדמיינת יצורים גדולים הנמצאים על ידה. היא הייתה ילדה, ילדה שאיבדה את הילדות שלה והתבגרה בתוך כמה רגעים. דני הביט בה בעיניים קרועות, לא היו מילים בפיו שיכלו לתאר את הרגשתו הזוועתית. טל הרימה את פרצופה ואמרה "מאז, אני לא מספרת כלום לאיש, אני מספרת רק לך דני, ואני לא יודעת למה אפילו. דני הביט אל תוך עיניה והשיב "לפעמים בריא להשתחרר מן החלקים האפורים שבעבר שלנו. אני מסתכל עלייך, ואני רואה בחורה רגילה. אני לא רואה ילדה קטנה שעברה זוועות". טל הנהנה עם ראשה, והשפילה את מבטה אל מעבר לכתפו. "אני רואה נערה מצחיקה, חייכנית, מתלבשת יפה ונראית—" "ונראית מה?" שאלה טל בשקט, והרימה את מבטה בשנייה. "נראית מעולה" פסק דני והעביר נושא במהירות. "אבל הפואנטה היא, שכשאני מסתכל אל תוך תוכך. אני רואה משהו אחר. אני רואה דברים שחורים,אפלים. זה גורם ללב שלי להחמיץ, אני מרגיש בר-מזל על ידך". דני נשמע לה לרגע היסטרית, הוא דיבר בנימה עצובה ופלט "או, אלוהים" וקבר את ראשה בין שיערותיה. "אני מבינה אותך," אמרה טל בשקט "אני מרגישה מבולבלת ועייפה בו זמנית". דני התנתק ממנה ושאל "הגיע הזמן לישון?". "אני פוחדת לישון, הגלל שהסיוטים שלי 'משחזרים' את עצמם" השיבה טל בדרמטיות. "משחזרים?" חזר אחרי דני וחייך "את מתכוונת ל'רודפים'?". "כן" אמרה טל בשקט. דני אחז בידה הקרירה ואמר "אני לא רוצה לעזוב, אבל אני חייבת ללכת לישון. מחר מצפה לנו יום של חזרות מעייף, והופעה אחת. זה לא הולך להיות לילה, הלילה הזה". "בהחלט" אמרה טל בלחש. "אני שמחה שהוצאתי את הסיפור ממני, זה כואב" הוסיפה טל לאחר כמה רגעים. היא התבוננה על עיני-האגם של דני. וראתה זיק של עצב נדלק אי-שם במעמקים שבתוכם. "איך זה שאת שמחה פתאום?" שאל דני והעיף תלתל שובב מעיניו. "כמו שאתה אמרת דני, זוהי התנהגות של בן-אדם שבכה מספיק בחייו, ויודע סבל-מהו" ציטטה אותו טל וחייכה. היא לא יכלה עוד לבכות, היא לא יכלה לחפש עוד בתוך פצעיה את הכעס. היא רצתה להתנתק מן העבר ולהתחיל בדף חדש. "ואני שמח שהיכרתי אותך, את הופכת אותי לנקבה מרגע לרגע" השיב דני וצחק. טל צחקה ואמרה "זה בריא". "את נראת עייפה, ועדיף שאני אחזור אל החדר. אם דאגי היה שומע את מה שאת מספרת לי, הוא היה מתפחלץ בין רגע" אמר דני וחייך מעט. טל לא הבינה את כול דבריו, אבל בחרה לחייך. "אני לא יכולה לדמיין את עצמי מספרת לטום או להארי את הסיפור שלי" השיבה טל בהרהור. "ומה עם דאגי?" שאל דני והתעסק עם אצבעותיו. "אני לא יודעת, אני מרגישה שאני יכולה לדבר איתו.אבל לא כמו איתך, הוא עושה איתי דברים אחרים שאתה לא עושה" אמרה טל. "אני פשוט מרגיש שאני לוקח את הרגשות שלך, ומרגיש אותם אצלי. כואב לי בשבילך" אמר דני והחליף נושא.
יש המשך~~