Amitus

New member
../images/Emo27.gif

היום קרה לי משהו מוזר בכיתה. בעצם זה לא מוזר,זה קורה כל הזמן אבל היום..היום זה היה ברמה ממש אחרת. המחנך ניצל את שעת המחנך כדי להעביר לנו מסרים ממורים, לבקר את ההתנהגות של כמה מהכיתה שלי ולהגיד באופן כללי שיחסית לכיתת העילית של הבצפר אנחנו מתנהגים ממש לא בסדר ושמורים לא מזהים אותנו כבר.. ואז הוא דיבר על הטיול השנתי. למרות השביתה והעובדה שאנחנו י"ב החליטו חברי השכבה ללחוץ על הנהלת בית הספר לקיים את הטיול...והם הצליחו. ולדעתי פה יצא המרצע מן השק..המצב של השביתה והלחץ ממש "שירת" את בית הספר במניעת הטיול כי למעשה הסיבה האמיתית היא ההתפרעויות של י"בניקים,שתיית אלכוהול, יציאה להסתובבות בעיר בלילה (הטיול הוא לאילת..זה להרי אילת) וכל הדברים.. בהתחלה הוא אמר שמי שלא יביא אישור בריאות לא יוצא. אחר כך שמי שלא מביא אישור הורים לא יוצא, כאשר יש כמה שההורים יצטרכו לחתום על ערבות כזאת להתנהגות נאותה של הילד שלהם ושאם הוא לא יתנהג יפה ישלחו אותו במונית על חשובנם לבית. אחר כך הוא אמר שמי שיביא שתייה אלכוהלית מסתכן בחזרה הביתה. ואחר כך הוא אמר שהמורים רשאים לחטט בתיקים שלנו כי כבר היו מקרים מעולם..ושלא נעז לשים וודקה בבקבוק מים מינרלים. הרגשתי כאילו אני בפתחו של גן חיות. כאילו המורים שיוצאים עם הכיתה שלהם לטיול הזה מקללים את השנייה שלא הלכו להוציא איזה אישור מחלה. כאילו אנחנו חבורת חוליגנים שלא יודעת שובע. כאילו..הם ניסו להקיף ב"אסור ,אסור ,אסור" הזה את כל הדברים האפשרייים שנוכל להתחכם בהם..כיסו את עצמם. בעיקרון זה לא שהם ממציאים, הדברים האלה קורים, והיו יותר מדי כאלה..קטע הוא שאני מנסה לחשוב מאיפה זה נובע ההתנהגות הזאת של אנשים, למה משלחות לפולין עושות ונדליזם בחדרים במלון,כנ"ל באכסניות של טיולים שנתיים, וגם השחתה של הסביבה וליכלוך..הולכים בשבילים וזורקים את החטיפים,עושים ממש שטויות סתם..בשביל הקטע..מאיפה התרבות הזאת..או יותר נכון החוסר תרבות הזה ?

אצלנו תמו ימי הטיולים השנתיים ליומיים

והטיול המסורתי לאילת בפרט, מאותן סיבות. והאמת היא שאני יכולה להבין את המורים..

meitush123

New member
לי היו טיולים שנתיים מעולים

בית הספר הקודם שלי היה בית ספר קיבוצי. אז הנורמה היתה לישון בחוץ ולבשל לעצמנו וכו'. (כמו טיול תנועה רק בלי המון ב.ב.ב. ובלי האוכל המעאפן של התנועה אבל גם בלי הקבוצה וההווי של הטיול התנועתי) עכשיו אני בבית ספר פרטי. הטיול השנתי שנה שעברה היה מצוין . אמנם ישנו רק לילה אחד בחוץ ועוד שניים באכסניה (השנה זה יהיה שונה) והיתה בערב הראשון פעילות ממש מפגרת של האכסניה שאף אחד לא ידע איפה לקבור את עצמו אבל האוירה היתה מעולה והמסלולים היו מסלולים ובגלל שאנחנו פנימיה לא היתה מוטיבציה מיוחדת לעשות המון שטויות (חוץ מזה שאנחנו בעצם חבורת חננות)

jenny sos

New member
טוב.. זה נשמע קצת מוגזם..

כאילו השכבה שלי אמורה לצאת ל"מסע לאילת" מחר בערב.. ואני הודעתי למחנכת שלי מבעוד מועד שאני לא מתכוונת לצאת מסיבה עקרונית. כל הקונספט הזה של הכביכול "מסע לאילת" הא מגוחך! בכלל, תחשבו על זה: אנחנו מבלים בבצפר 12 שנים! באמת 12 שנים שאנחנו רואים את אותם אנשים יום-יום .. טוב פחות או יותר, אבל יש אנשים שאנחנו איתם במגע יומיומי לפחות 3 שנים כבר, וזה באמת המווון זמן. ורוב האנשים שאיתנו בבצפר הם אנשים שיש לנו איתם קשר שיטחי להפליא! פשוט "היי - ביי" שכאלה. או מי יודע אולי אפילו "איך היה היום?" או לחלופין "איזה זונה המורה ללשון הא..?" ורוב מערכות היחסים הבית ספריות הן בדיוק כאלו. וזה מפתיעה וזה עצוב, כי האנשים האלה סובבים אותנו במשך רוב החיים שלנו, החל מגיל 6 ועד גיל 18 .. ורק תחשבו שאם בית הספר היה רואה את הנתון הזה ועושה איתו משהו, אבל משהו באמת, ולא כמו שהוא טוען "לגבש את השכבה" אז נצא למסע לאילת.. שבו נדחוף לתלמידים גודש של ריגושים רגעיים וחוויות "מגבשות" כביכול, ואז נשאיר את זה לידי הגורל. באמת שיכול היה להיווצר משהו מדהים, כי הבמה הזאת של בית הספר היא במה עצומה, אבל במקום לפנות לרגש, שוב ושוב ושוב פונים לריגושים הרגעיים האלה. כל טיול שנתי שעברנו, הגדנ"ע, "המסע לאילת", פולין.. הכל כל כך רגעי ונשכח כל כך מהר. המחנכת שלנו אפילו לא התיימרה להגיד לנו כל כך הרבה "אסור" היא אמרה שהיא כבר יודעת איך זה עובד.. והיא אמרה שיהיה לנו "ערב דיסקו" ושיהיו לנו 5 שעות חופשיות באילת (כן, בואו נזרוק את הילדים באילת ל-5 שעות.. אחרי שהם ישתכרו היטב אולי הם יפתחו קשרים אמיתיים מעל בקבוק הוודקה) ושאף אחד לא עומד לפשפש לנו בתיקים, או להריח לנו את הפה, פשוט שאף אחד לא יחזור למלון בניידת, מקיא, או נופל מהרגליים ..

baglemaster

New member
רגע רגע!

גם לי יש טיול לאילת ל-3 ימים, גם אותי הולכים לזרוק באילת לכמה שעות כדי שעאשה שופינג, גם אצלי אנשים בשכבה יביאו וודקה (בבקבוקים של שמפו, מישהו פעם אמר לי). אבל, יש לי חברים בבית ספר, שאני מרגיש איתם כמו שאני מרגיש עם אנשים מהקבוצה בתנועה. לצאת איתם לטיול, (וכן, יש אחלה מסלולים בהרי אילת, שחבל שרק מחוז נגב מטייל בהם בתנועה) זה כמו לצאת לטיול עם הקבוצה (בייחוד שכבר יצא לי לצאת לטיול תנועתי בלי מדריך) לא ברור לי למה את מראש פוסלת טיול שיכול להיות טוב

jenny sos

New member
אני לא פוסלת את הבילוי עם השכבה

אני פוסלת את הקונספט שלו ...

שקד גבע

New member
מה שיוצא בדרך כלל

בטיולים שנתיים זה קשרי "טיולשנתי" (כמה מפתיע) שכולם מרגישים איך הכתה התגבשה ואיך היה כיף ועכשיו כולם החברים הכי טוב. וזה נעלם בשלושה ימי לימודים. גם לנו יש השנה טיול שנתי לאילת אני כנרא לא אצה אליו בגלל התנגשות באירועים משפחתיים כאלה ואחרים

kogi6

New member
ג'ני..נראה לי שאת מפספסת משהו..

כל המטרה של טיול שנתי זה לא גיבוש השכבה.. אי אפשר להשיג דבר כזה ביומיים שלושה.. המטרה זה תכלס לנוח מהלימודים ולסוע לעשות כיף כל החברים.. אבל מה שכן.. בבצפר שלי שנה שעברה היה לנו במקום טיול שנתי.. מסע ישראלי מבראשית... שזה כאילו טיול לשבוע.. שבו אתה נמצא עם אנשים אחרים מהשכבה בנוסף לחברים שלך.. חילקו לנו את השכבה לקבוצות שכל קבוצה מכילה 2 קבוצות: קבוצה ראשונה זה אתה וחברים שלך.. וקבוצה שניה זה קבוצה אחרת של ילדים ומחברים אותכם לקבוצה אחת למסע.. משהו כמו 20 ילדים בקבוצה... כי המטרה של המסע היא גיבוש שכבתי.. וגם הכרת עצמך והכרת הארץ ועוד דברים כאלה.. ואחרי המסע הזה שהיו בו המון פעיליות והמון דברים.. באמת השכבה מאוד התגבשה וניהיו חברויות חדשות אחרי זה והתחלתי לדבר עם ילדים שבחיים לא חשבתי שאני יגיד להם היי אפילו.. וזה באמת הרגשנו שהיה מסע ולא סתם טיול.. היה לו גם משמעות ממש גדולה וגם המון המון המון כיף וחוויות... [אם למישהו יש את המסע הזה בבצפר אני ממש ממליץ לצאת].. אז הנקודה הסופית שלי בעצם שאת לא צריכה לעשות חרם על הטיול בגלל הדעה הזאת.. כי לדעתי זה לא המטרה של הטיול השנתי כמו שאמרתי למעלה :) חח מצטער על החפירה. יום טוב.. :)

MnIkAiSc

New member
כן, אז שבוע בדיוק כולם בשכבה היו חברים

ואז הכל חזר להיות בדיוק כמו שהוא היה..

N°C°M

New member
גם אני הייתי במסע ישראלי מבראשית

וזה ממש לא נכון, לפחות אצלנו זה לא נכון. נכון, הקשרים הם לא חזקים כמו שהם היו שרק חזרנו אבל קשרים מחוזקים ע"י בני אדם.. ואם אנשים בוחרים לא לחזק קשרים ברור שזה יחזור להיות כמו שהיה קודם..ולא רק בשכבה שלכם..בחיים בכלל.. ומסע ישראלי מבראשית זה מסע מדהים.

kogi6

New member
קרן..

כנראה שאם היית מסתובבת עם יותר ילדים בשכבה שלנו אז היית יודעת קצת מה השתנה.. כי זה ממש לא נכון מה שאמרת.. הדבר היחיד זה שבדיוק כשחזרנו הייתה נפילה כזאת ובאמת הכל חזר להיות כמו שהיה.. אבל מאז זה רק התחיל להתפתח עוד ועוד .. ובאמת לאנשים נוצרו המון קשרים בגלל בראשית..

jenny sos

New member
בכוונה לא הזכרתי את המסע הישראלי ../images/Emo8.gif

גם לנו עשו את המסע הישראלי.. והוא באמת היה שונה משאר הטיולים.. הוא באמת תרם המון ונעשה בצורה טובה שלא היתה מבוססת רק על מסיבות או כיף שנמשך שניה וחצי.. ואני מצטערת אם הכללתי... ואני גם יצאתי לטיולים שנתיים עד עכשיו.. כי אני כן אוהבת טיולים, אני כן אוהבת לטייל עם השכבה שלי.. אבל אילת פשוט מרגיש לי כמו הקצנה גרועה של כל הדברים שאני לא אוהבת בבית הספר..

שקד גבע

New member
המסע הישראלי אצלנו

היה בעיתי. הדבר הכי חיובי בו והכי גדול בו שזה גרם לאנשים לדבר אחד עם השני ולנסות לפתח עמדה ולחשוב ולבחון את המציאות אבל מצד שני במסע שלנו כל המדריכים היו דתיים 'כתומים' מה שנקרא. כשבקרנו בגוש עציון (עוד דבר נגד הטיול-עברנו את הקו הירוק לא בכל המסעות עושים את זה..) עם עצרו את עצמם בקושי מלקפוץ על האדמה ולבצע בה את זממם אני מניח שאתם יכולים לדעת על מה הם דברו שם. לעמות זואת מול קבר רבין הן דברו על האחדות הלאומית. השיחות שם היו מאוד פוליטית באורנטציה ימנית שהוצגה כאמת.

jenny sos

New member
באמת?!

וואו .. אצלינו גם רוב המדריכים היו דתיים, חברה מבני עקיבא רובם.. אבל הם היו ממש מגניבים. זה היה ממש מדהים המפגש איתם.. כאילו באחד הימים ממש נוצרה שיחה מדהימה ביני ועוד חברה שלי [גם מהתנועה] לגבי תנועות נוער והת]קיד שלהן בחברה.. ובכלל הוא נורא התעניין לשמוע למה אנחנו בתנועה מחנכים, והוא היה באמת מדהים והשיחה היתה מאוד פתוחה.. זאת באמת אחת ה-חוויות .. והיא גם לא היתה אצלינו נורא פרו-ימנית, כאילו נסענו לאיזה קיבוץ, שמספק עבודה לאנשים שפינו אותם בהתנתקות.. והייתה שיחה עם אדם אחד שפונה .. וכאילו זאת היתה שיחה פתוחה.. ולא דחפו אותנו לשום דבר, זה היה בעיקר פשוט להציג את הצד של המפונים גם, וזה הרגיש לי נורא משמעותי..

שקד גבע

New member
כן גם היתה לנו

'שיחה' עם ח"כ לשעבר מהמפדל ששמו ברך לי שפשוט נתן שעה וחצי על חשיבות השטחים וכמה זואת הציונות המודרנית ולא סתם תפה שלו ולא נתן לאף אחד להגיד כלום

כשהוא אמר

על זה שהערבים כבשו את גוש עציון- "הרצחת וגם ירשת?" ואחר כך סיפר איך היהודים הגיבורים כבשו מחדש את המקום...

A Man 14

New member
אצלנו המסע הישראלי

בוטל!! בגלל השביתה! היינו אמורים לצאת בערך שבוע אחרי חנוכה, אבל אז ביטלו אותו לגמרי! זה כל כך לא הוגן! כנ"ל לגבי הגדנ"ע ובעצם כל פעילות שהיא לא לשבת בכיתה ולשנן חומר

A Man 14

New member
אצלנו המסע הישראלי

בוטל!! בגלל השביתה! היינו אמורים לצאת בערך שבוע אחרי חנוכה, אבל אז ביטלו אותו לגמרי! זה כל כך לא הוגן! כנ"ל לגבי הגדנ"ע ובעצם כל פעילות שהיא לא לשבת בכיתה ולשנן חומר

למעלה