שמאל-מדיני כי אם כל אחד יתנהג כמו
ילד קטן, ותמיד "יגיד את המילה האחרונה", זה אף פעם לא ייגמר. לדעתי אם נעמיד שם משטר ברזל, או, כפי שחבר אמר פעם: "אני לא אומר להרוג את כולם. ממש לא. אבל כל ילד שרק מרים אבן, לירות בו" (הוא, אגב, התכוון לזה ברצינות:-S), זה בכלל לא יגמר. גם להם יש אגו, ורמת כבוד בסיסית שמתחת אליה הם לא יהיו מוכנים לרדת. במצב כזה אין להם כל כך מה להפסיד, ועשויה להיות מהפכה. אני לא מתכוון למה שיש היום, אלא מהפכה מהפכה, כזו שמספר ההרוגים בה לא יתגמד לעומת מספר ההרוגים מתאונות דרכים בכל שנה. בכל מה שקשור לכלכלי-חברתי אני ימני מתון. בעד קפיטליזם עם שילוב של עקרונות סוציאליסטים. אני לא מאמין בטוב האנושי, מספיק להסתכל בחדשות כדי להבין שזה סיפורי ילדים. אני מאמין שצריך לשים אנשים במסגרת (כולל חוקים שלא ניתן לפרשם בצורות שונות וכו'), או ליתר דיוק, לא לסמוך עליהם, כך שהם כן יוכלו לפרוח, אם הם ירצו, אבל שלא יוכלו לעשות ככל העולה על רוחם, כך שמי שלא עובד (אלא אם הוא פשוט לא מסוגל לעבוד), סובל מזה. כבר ראינו מספיק פעמים ששיטת ה"בואו כולנו נעבוד, ואז כולנו נחיה טוב" פשוט לא עובדת, כי תמיד יהיה חכמולוג שהכוח יעלה לו לראש, וינסה להטות את המאזניים לצידו. יש מודל בסוציולוגיה שמסביר לא רע את מה שאני מנסה להגיד, אם אני לא טועה, קוראים לו "העוגה החברתית"