יוו אתם יכולים לעזור לי?

תמיר1991

New member
מה מושלם בו? לא שמעתי עליו דברים

כ"כ טובים
אגב, לאיזה תיכון הלכת? תמיר.

Nimst

New member
הוא מושלם.

באמת שהוא מושלם. למדתי בגימנסיה הרצליה.

Nimst

New member
אין מה להשוות

כלומר, ממש שאין. הגימנסיה נוראית בעיניי. היא בטח יותר טובה מהרוב הגדול של התיכונים, אבל היא נוראית בהשוואה לטבע.

אצלנו זה לא יקרה:

כיתת מחוננים בבצפר בצפון הישן של ת"א. רוב מי שמבין משהו בפוליטיקה, שמאלני...

תמיר1991

New member
זהו שאין יותר מעשרה שמבינים משהו,

אפילו בכיתת המחוננים שלנו
ודווקא למען האמת, יש כמה וכמה שנוטים יותר למרכז הפרגמטי, במקום לשמאל שלדעתי כבר איבד את המשמעות שלו עם עליית החמאס, כמו שגם הימין מימין לליכוד [ורוב הליכוד] איבד גם הוא את המשמעות שלו. תמיר.

והיית בצד השמאלי?

מוזר שבישראל יש מתאם מסויים בין רמת חשיבה לנטיה שמאלה...

Theherod

New member
שמאל-מדיני כי אם כל אחד יתנהג כמו

ילד קטן, ותמיד "יגיד את המילה האחרונה", זה אף פעם לא ייגמר. לדעתי אם נעמיד שם משטר ברזל, או, כפי שחבר אמר פעם: "אני לא אומר להרוג את כולם. ממש לא. אבל כל ילד שרק מרים אבן, לירות בו" (הוא, אגב, התכוון לזה ברצינות:-S), זה בכלל לא יגמר. גם להם יש אגו, ורמת כבוד בסיסית שמתחת אליה הם לא יהיו מוכנים לרדת. במצב כזה אין להם כל כך מה להפסיד, ועשויה להיות מהפכה. אני לא מתכוון למה שיש היום, אלא מהפכה מהפכה, כזו שמספר ההרוגים בה לא יתגמד לעומת מספר ההרוגים מתאונות דרכים בכל שנה. בכל מה שקשור לכלכלי-חברתי אני ימני מתון. בעד קפיטליזם עם שילוב של עקרונות סוציאליסטים. אני לא מאמין בטוב האנושי, מספיק להסתכל בחדשות כדי להבין שזה סיפורי ילדים. אני מאמין שצריך לשים אנשים במסגרת (כולל חוקים שלא ניתן לפרשם בצורות שונות וכו'), או ליתר דיוק, לא לסמוך עליהם, כך שהם כן יוכלו לפרוח, אם הם ירצו, אבל שלא יוכלו לעשות ככל העולה על רוחם, כך שמי שלא עובד (אלא אם הוא פשוט לא מסוגל לעבוד), סובל מזה. כבר ראינו מספיק פעמים ששיטת ה"בואו כולנו נעבוד, ואז כולנו נחיה טוב" פשוט לא עובדת, כי תמיד יהיה חכמולוג שהכוח יעלה לו לראש, וינסה להטות את המאזניים לצידו. יש מודל בסוציולוגיה שמסביר לא רע את מה שאני מנסה להגיד, אם אני לא טועה, קוראים לו "העוגה החברתית"

העוגה החברתית היא בכל מקרה.

השאלה איך אתה מחלק אותה, באופן שווה או לפי יכולת. בקשר למהפכה שלהם, אני חושב שצה"ל די מוגבל כרגע, אם הם יעלו את סף האלימות, לנו יש יותר כוח... אם אתה מכניס אנשים למסגרת, אתה מגביל אותם, מקטין את הפוטנציאל. גודם את הכנפיים. כמו ב 1984. בדיוק ההפך משוק חופשי. הרעיון אומר שכל אדם יודע מה עושה לו טוב. כמובן שלעבוד זה לא טוב אבל התמורה עבור העבודה מצדיקה את בזבוז הזמן הפרטי. כשאדם מגדיל את האושר ועושר שלו, הוא גם מגדיל את העושר והאושר הכללי. צריך ללמד כלכלה כחובה בכיתות הנמוכות, בערך בכיתות ד'-ו', להסביר לתלמידים ככה כמה זה טוב להכין שיעורי בית...

Theherod

New member
ארר, צודק, אם כך שכחתי מה השם של

המודל. בכל אופן, זה לא משנה אם לנו יש יותר כוח. אתה באמת רוצה לעשות גם פה ג'נוסייד? כי זה מה שיקרה במקרה כזה, לא משנה מי אשם. ידעתי שהקטע עם המסגרת יובן לא נכון, המ... איך להסביר... חוקים למשל, לדאוג לחוקק אותם כך שלא ניתן יהיה לפרשם בדרכים שונות, להתוות לאזרח צורת חיים מגודרת היטב, בלי פרצות. כמובן שלהשאיר לו חופש פעולה, אבל שהגדר שיש מסביב, תהיה מבטון. מבחינה כלכלית, הכוונה היא לא בדיוק לכלוא אותו, אלא שיבין איפה הוא חי, שתהיה לו רשת הצלה, אבל קצת מעל הרצפה, ולא בין שני הגגות של מגדלי עזריאלי. שלא יחשוב "טוב, אני יכול לא לעבוד ולחיות מהעבודה של הפרייארים האחרים" (אהמ אהמ דוסים), שזה מה שקורה במשטרים הקומוניסטים-המושחתים עולים לשלטון וחיים על חשבון העם, יחד עם כל מקורביהם, אלא ש"אם אני לא אעבוד, אני אהיה עני, כל חיי ידפקו וקרוב לוודאי גם חייהם של צאצאי".

רצח עם לא יהיה פה...

זה לא יהיה רצח שיטתי, ברגע שימותו אצלם מספיק אנשים, הם יפסיקו. כל הרעיון מאחורי החוק זה שיהיה אפשר לפרשו בכמה דרכים. עו"ד מחוקקים חוקים כדי שתהיה להם הכנסה
הכל מאוד יפה אבל מה אתה מציע בתכלס? איך הרשת ביטחון מעל הרצפה שעשויה מבטון עובדת?

Theherod

New member
אז אתה אומר "אפשר להשפיל אותם,

לשלול מהם כל שבריר של כבוד עצמי, הם לא יכולים לעשות כלום, ברגע שנהרוג מהם מספיק הם יבינו מי לובש את המכנסיים (תמיד רציתי להשתמש בתרגום המזעזע מאנגלית)"? חשבתי שאנחנו קצת יותר מפותחים מזה. ברור שצריך להלחם בטרור, אבל להשתמש בשיטת המקל והגזר, ולא בשיטת ה"אלת ברזל חשמלית דוקרנית טבולה בציאניד וזהו". שלא תחשוב שיש לי אמון רב מדי בממשלה שלהם, אבל גם לעם הפלסטיני אין אמון בנו, לכן הויתורים ולקיחת הסיכונים צריכים להיות הדדים, ולא להגיד להם "קודם כל תוותרו ואז נדבר", גם אם יש לנו יותר כוח, פשוט כי זה לא יעבוד. היה מדיצ'י אחד, ברח לי שמו, זה שהקים את אוניברסיטת אפלטון ואת הפסלים המפורסם ההוא (כמו שאתם רואים, אני לא משהו בשמות), שויתר על לימודי המשפטים שלו כי החוקים חופשיים מדי, והוא ידע שהוא לא יוכל עשות צדק, ויהיה חייב (כדי לשרוד במערכת) לפנות לשחיתות. מה אני מציע בתכל'ס? שאלה מצוינות, אני מאוד שמח ששאלת אותה, אבל לא זו השאלה...
אני מציע דמי נכות גבוהים יותר ממה שיש היום, כנ"ל עזרה לגמלאים (ולבע"ח, כמובן, אבל זה לא קשור), אבל רק לנכים שבאמת לא יכולים לעבוד, בין אם זו נכות של רגל כרותה, או בעיה רפואית של אנמיה קשה שנובעת מחוסר יכולת לספוג את הברזל, מה שמביא את האדם למצב שהוא לא ממש יכול לעבוד. מצד שני, שלא כל דביל שלא מתחשק לו לעבוד יקבל דמי אבטלה. אולי זה נשמע אכזרי, אבל היום יש לא מעט עלוקות שמעדיפים פשוט לא לעבוד, אפילו אם הם מקבלים פחות כסף. את הכסף הזה עדיף להשקיע ביצירת מקומות עבודה, פיתוח הכלכלה וכו'. סיפוק תמיכה מסוימת למי שהולך לראיונות עבודה, או מתחיל לעבוד אבל עוד אין לו כסף לשלם על דירה/אוכל/מים. הרי אם יבוא אליך לראיון עבודה קבצן מלוכלך עם בגדים מרופטים, ומישהו נקי ומצוחצח, עם כלי תחבורה וכו', מתבקש שבאופן טבעי תבחר בשני. כאן נכנס השירות שאני מדבר עליו. לתת קצבת מים קטנה חינם למי שמוכיח שהוא מנסה למצוא עבודה, אולי גם בגדים ומברשת שיניים, כך שהוא יוכל לבוא בלי שלשני יש עליונות עליו (מהבחינה הזאת). עכשיו, נניח שקיבלת אותו, איפה הוא יחיה? הוא צריך חודשיים-שלושה לפחות, עד שהוא ירוויח מספיק כסף לממן לעצמו מגורים. גם כאן המדינה צריכה לעזור, ולהלוות לו כסף (בלי ריבית, עם הצמדה) עם השנים הוא יחזיר למדינה את הכסף שהיא השקיעה בו. הנקודה הועברה, או שצריך עוד דוגמאות?

למעלה