דברי ראש העיר בארוע ראש השנה
ערב טוב לכולם, אני שמח לראות קהל רב כזה בערב בו התכנסנו כולנו לקבל את פניה של השנה החדשה. ימים אלה, ימי ערב ראש השנה, הם חלון להתחלות חדשות ולתוכניות לעתיד. שנה חדשה ניצבת בפתח, צומת של הזדמנויות חדשות לכולנו, איש איש בהתאם לשאיפות ולרצונות שלו. זהו גם זמן טוב להיעצר ולחשוב על השנה שחלפה. זו היתה בהחלט שנה טובה לרעננה, ויש לנו במה להתגאות. במסגרת ההתחדשות העירונית, פעלנו לחידוש תשתיות עירוניות, כבישים, ומה שמתחת להם ואנו ממשיכים לחדש את רחוב אחוזה ולהחזיר את חיי התרבות למרכז העיר. ואכן, חיי התרבות לא רק שחזרו למרכז העיר, הם חזרו – ובגדול. כולנו נהנינו השנה מחיי תרבות עשירים וממגוון עצום של אירועים. רעננה נשמה ונהנתה תרבות. גם בספורט לא טמנו את ידנו בצלחת. הספורט העממי המשיך להתרחב ולהתפשט בצד הישגים לא מבוטלים של הקבוצות התחרותיות העירוניות. לספורט יש ברעננה מקום חשוב ביותר. השבוע פתחנו את שנת הלימודים החדשה בגנים ובבתי הספר בעיר. כ-14,000 תלמידים החלו את לימודיהם נאמנים למדיניות העירונית שלנו, כל ילד וילדה ברעננה משתלב במוסדות החינוך בעיר. ברעננה, לכל תלמיד נמצאת מסגרת עירונית מתאימה, מגיל 3 ועד לסיום התיכון ובחינות הבגרות! בעיני, הכל מתחיל בחינוך! אני רואה בו אתגר לאומי העומד בראש סדר העדיפויות העירוני, ומאמין שילדי רעננה ובוגרי מערכת החינוך העירונית, יהיו מנהיגי העתיד של מדינת ישראל, ויובילו את תחומי החברה והקהילה, המדע והטכנולוגיה, התרבות המוסיקה והספורט. אני מבקש להודות הערב לעובדי מערכת החינוך ולכל עובדי עיריית רעננה על המאמצים הגדולים בהכנת הגנים ובתי הספר לפתיחת שנת הלימודים. מערכת החינוך ברעננה היא סמל ודוגמא בכל הארץ בזכותכם! עשיתם עבודה נפלאה - כל הכבוד! לפני שלושה ימים הוזמנתי על ידי משפחת קליין לטכס מרגש של הענקת אות העוז על הגבורה העילאית לבנם, רועי קליין זכרו לברכה, יחד עם 37 גיבורים, שהרמטכ"ל כינה אותם השׂעור שבעיסה. בצדק הוא כינה אותם כך. אנחנו ברעננה החלטנו להנציח את רועי קליין ואת המורשת שהשאיר אחריו, וקראנו לתיכון העירוני הדתי לבנים שהקמנו בעיר על שמו. יש לנו את הזכות לחיות בעיר שאחד המאפיינים המרכזיים בה הוא הסובלנות והסבלנות. אנחנו חיים יחד דתיים וחילוניים, עולים וותיקים, צעירים ומבוגרים, מקבלים את השונה והאחר, מתנדבים ומסייעים לבעלי צרכים מיוחדים. זה המקום להוקיר ולהודות לכל ארגוני המתנדבים בעיר, שעושים לילות כימים למען תושבי רעננה. החלטנו שבתשס"ח הסובלנות והמעורבות החברתית יונפו כדגלים במערכת החינוך ובעיר כולה. בטרם אסיים, ברצוני להודות ולברך את כל עובדי העירייה שבזכותם זכינו להיות העיר היחידה בארץ שמסיימת זו השנה ה- 12 ברציפות את שנת התקציב בצורה מאוזנת ובעודף תקציבי. בזכות פועלכם, זוכים כל תושבי העיר לגור בעיר ירוקה, מטופחת ובעלת איכות חיים גבוהה. לסיום אני מברך את כולנו, שנעמיק את הזהות הלאומית. שנכבד את היותנו ישראלים ונהיה גאים בכך ובמדינה שלנו שהשנה ימלאו לה 60. תהא זו שנת קירוב לבבות בה נשכיל למצוא את המתכון שיהפוך את חיינו למתוקים כדבש . אני מבקש לסיים את דברי בתפילה, שבשנה הבאה עלינו לטובה, יחזרו כל חיילנו הנעדרים וששלושת החיילים החטופים: גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר, ישובו בריאים ושלמים הביתה, הביתה. שנה טובה וחג שמח!