ראש עיריית רעננה מתארח

../images/Emo75.gifשרשור שאלות לראש העיר../images/Emo76.gif../images/Emo74.gif

אני שמחה להזכיר לכולנו על אירוחו המתקרב של ראש העיר, מר נחום חופרי, בפורום רעננה
חופרי יגיע לפורום ביום ב' 10.9.07 בשעה 21.30, על מנת לאחל שנה טובה לגולשים ולגולשות ולשוחח איתם/ן על השנה הטובה ומרובת הפעילויות שעברה על העיר רעננה (קצת מזה נכלל בנאומו אמש בפארק), ועל התכניות לזו שעומדת בפתח. כמו כן ישמח ראש העיר לענות לשאלות גולשות וגולשים בנושאים שונים המעסיקים אתכם/ן. אתם/ן מוזמנים/ות להציב שאלות בפורום כבר מעכשיו
הכי חשוב - תודה לנחום חופרי על שבערב בו הוא מבקר ב- 9 (
) הרמות כוסית לשנה החדשה, הוא מקפיד ומתארח גם אצלינו!

ATAF151

New member
התיכון הדתי

האם לא היה נכון להקים תיכון דתי בשיתוף עיריות נוספות כגון הרצליה? בינתיים אנחנו רואים שמתוך 4 בתי ספר יסודיים דתיים בעיר, רק 45 תלמידים בחרו להירשם לתיכון וזאת למרות מאמצי השיווק האדירים והכיתות הקטנות מאוד שהובטחו להם. ובנוסף משרד החינוך מסרב לשלם עבור בינוי בית הספר הזה וכך העירייה כבר הקצתה 4 מיליון שקל, כאשר מיליונים רבים נוספים יוצאו בהמשך. אמנם נכון תיאורטית שיש אחוז גבוה של דתיים בעיר ולכן אפשר לצפות לביקוש גדול, אבל עובדתית הציבור הדתי בכל הארץ מדיר רגליו מבתי ספר תיכוניים ממלכתיים ואפילו בירושליים עם יותר מ 100 אלף דתיים לאומיים, קשה למצוא בית ספר תיכון ממלכתי דתי בלי רקע של רשת פרטית.

עניין הספורטק

כידוע לך (אני מניח) הספורטק של רעננה הוא בין הפעילים בשרון, אין ספק שהושקעו בו כספים רבים, מעת לעת מחליפים את השערים והסלים,, רשתות וכדומה.. כאשר יש צורך בכך. רציתי להביא לתשומת ליבך את איכות המשטח שלא חודש מזה שנים מספר.. ומצבו לא טוב בלשון המעטה, ניתן אף ךהגיד שהוא מסכן את המשתמשים בו, מכיון שמרוב שהוא שחוק מחליקים עליו בקלות רבה, אודה לך מאוד אם תוכל לדאוג לחידושו של המשטח. תודה על ההתיחסות. *יש לציין שאני כותב משם יוזר אחד, אבל הנושא נוגע לתושבים רבים, אם יש צורך ברשימת חתימות או משהו בסגנון אני אהיה יותר משמח להמציא אותה

מחזק את דבריו..

כל יום יש צעירים ומבוגרים רבים שבאים לשחק כדורסל וכדורגל.. האספלט הגיע למצב ממש לא טוב, ורבים מחליקים מתחת לסלים וליד השערים.. אז אם יהיה אפשר לטפל בענין רבים כמוני וכמו זה שמעליי ישמחו שייעשה משהו בנידון תודה רבה!

תודה על שאלתך - משטח מגרש הכדורסל בספורטק

נושא הספורט קרוב לליבי ועל כן אבקש כבר מחר ממנהל רשות הספורט לבצע בדיקה יסודית במגרש. על מסקנות הבדיקה יטופל המשטח. אנא פנה אלי שוב במידה ותראה כי עבר זמן ולא טופל הנושא.

נומנום

New member
אולי ניתן יהיה לאוסיף גם סלים לילדים...

בגובה יותר נמוך- כמו שיש בספורטק בהרצליה. תודה.

למר נחום חופרי

בתיכון מור מטרו - ווסט החליפו השנה את כל המזגנים בבית הספר. בתיכון אוסטרובסקי שבו אני לומד חלק מהמזגנים אינם פועלים, חלקם מטפטים והמצב קשה. מעבירים אותנו כיתות כל פעם בגלל מזגן אחד שפשוט מוריד שלוליות של מים לתוך הכיתה. למה העירייה מפלה את תיכון אוסטרובסקי בדברים שכאלו? למה תיכונים אחרים זוכים לתנאי תברואה ואיכות טובים יותר, בזמן שאוסטרובסקי חוזר אחורה בזמן? מחכה לתשובתך. תודה :)

החלפת מזגנים

שלום לך, מדי שנה בקיץ מוחלפים מזגנים בבתי הספר על פי בדיקה שנערכת באופן קבוע וסדיר. לשם הבהרת העובדות, הוחלפו בשנה במטרו 7 מזגנים ובאוסטרובסקי 9 מזגנים. כמו כן, בתחילת השנה ביקרו טכנאים בכל בתי הספר על מנת לתקן תקלות שהתעוררו לאחר שהמזגנים לא פעלו בחופשת הקיץ. אני אודה לך מאוד אם תציין בפני את הכיתה הספציפית בה קיימת דליפה מהמזגן. מטרתנו היא אכן לדאוג שכל המזגנים יפעלו כיאות.

זה לא רק המזגנים

אוסטרובסקי בחיים לא יהיה כמו תיכון מור או אביב, אין ספק ואני לא משלה את עצמי. מכיוון שאוסטרובסקי הוא מבנה מיושן ביותר. אבל לפחות שיהיו תנאים מינימליים. הבית ספר נראה יותר כמו בית ספר ממזרח ירושלים ולא כמו ביה"ס מרעננה. השירותים במצב נוראי, על נייר טואלט אנחנו רק יכולים לחלום ואני מכיר אישית תלמידים כולל אני, שנאלצים "להתפלח" מבית הספר למרכז גירון או פוזין הקרובים כדי ללכת לשירותים, אין מלתחות ואנו נאלצים להחליף בגדים בזוהמה שבשירותים, עומדים על הנעליים שלנו כדי לא להתלכלך. הקפיטריה שורצת נמלים אין ספור וליכלוך ברמה תברואתית נוראית, מגרש גם אין ולא משנה כמה חול שופכים שם, הכיתות עצמן מתקלפות ומתפוררות. המזגנים מפסיקים לעבוד כל כמה דקות ומשרד החינוך התקין מחסומים על החלונות שכמעט ואי אפשר לפתוח אותם. ידוע לי שהולכים להעביר את תיכון אוסטרובסקי לאיזור הפארק. אז או שיפרקו את הבית ספר הזה וזהו, או שידאגו לנו לתנאים מינימליים. אנחנו מרגישים שבגלל שאוסטרובסקי ייהרס בשנים הקרובות אז רק מזניחים אותו. אשמח לקבל ממך עוד תשובה :) וכל הכבוד על השתתפותך בפורום המיוחד הזה!

עומר247

New member
השאלות שלי

1. כל מי שעובר ברחוב וויצמן ברעננה, בחלק שבין רחוב קרן היסוד לרחוב הנשיאים רואה שיכוני רכבת ישנים ומתפוררים בצפיפות. יש מספר בעיות ברחוב, ביניהן הכביש העמוס והרועש שאין בינו לבין הרחוב חומת מגן כמו שיש בשכונות כמו לב הפארק, קריית גנים ו2005. ברחוב יש גם ריח מאוד מסריח של ביוב. גם לתושבים יש חלק בעניין בשעה שהם זורקים את הזבל שלהם מסביב לפחים המוטמנים באדמה במקום בתוכם, ובהזנחה של חצרות הבתים. עכשיו כשמשפצים את רחוב מגדל ומחליפים את חומות הבתים, האם העירייה מתכוונת לשקם את מראה הרחוב, להוסיף חומה שתחצוץ ותסתיר את הכביש העמוס והמזהם? ולמה לא פותרים את הבעייה של הביוב? אני אישית הייתי פשוט הורס את כל הרחוב הזה (אולי פינוי בינוי?). 2. משני צידיו של הפארק, ליד האמפי ובמקביל למגרשי הספורט בצד השני, יש כיום שטחים ריקים ללא שימוש. למה לא מחברים אותם לפארק ומגדילים את השטח שלו? אפשר גם לבנות עליהם אטרקציות נוספות, אפילו בתשלום. 3. השיפוץ של בניין העירייה יצא ממש יפה, האם יש כוונה לשפץ גם את הבית כנסת הגדול? שני הבניינים כמעט צמודים וחולקים חצר משותפת. המראה יהיה מושלם כששני הבניינים יהיו משופצים בהתאם ולצד בניין העירייה יהיה גן הבנים המפואר שמתוכנן. 4. הצעתי גם לשפץ את המגדל העגול במרכז שושן ואולי להתקין עליו מסך גדול שיוכל לשדר חדשות עירוניות, משחקי ספורט חשובים ופרסומות של חנויות באחוזה. מה ראש העיר חושב על זה? חנה, אולי את יכולה לחבר את השרשור בנושא לכאן? 5. העירייה מאמצת את חיל התקשוב ואת בה"ד 7, אני חושב שכדאי אולי להקים איזשהו אתר לכבודם כאן בעיר. כיכר מיוחדת או אפילו גן משולב באתר הנצחה. מה דעתך? חג שמח לראש העיר ולחברי הפורום.

שלום עומר, אענה לשאלותיך

מתחם ויצמן 121 - המתחם שופץ לפני מס' שנים בסיוע משרד השיכון ועיריית רעננה. הבתים אכן נמצאים על כביש סואן אך המרחק בינם לבין הכביש סביר, מה גם שבין הבית לבין הכביש חוצצת חומת ירק צפופה. פתרון של פינוי בינוי במתחם זה הינו הגיוני ואנו נבוא בדברים עם תושבי הבית כדי לבדוק אפשרות לקדם את הנושא. הפתרון מורכב וארוך טווח, כמובן. השטחים הריקים ליד הפארק - שטחים אלו אינם בבעלות העיריה. שיפוץ ביה"כ הגדול - המבנה והאדמה אינם בבעלות העירייה. אם בעלי בתיה"כ יפנו לעירייה בבקשה לסייע בשיפוץ המבנה - נשקול זאת בחיוב. המבנה יציב ונראה נאה לעין גם היום. המגדל במרכז שושן - הרעיון יפה, לכשנגיע לשם עם שיפוץ אחוזה - נשמח אם תעלה זאת שוב. חיל תקשוב ובה"ד 7 - בבסיס בצריפין נבנתה על ידינו ככר רעננה, הוקמה על ידינו סככה למפגשי הורים וחיילים, אנו עורכים סיורים של בתיה"ס היסודיים בבבסיסים ושומרים על קשר רציף עם החיילים והמפקדים בבה"ד 7.

דברי ראש העיר בארוע ראש השנה

ערב טוב לכולם, אני שמח לראות קהל רב כזה בערב בו התכנסנו כולנו לקבל את פניה של השנה החדשה. ימים אלה, ימי ערב ראש השנה, הם חלון להתחלות חדשות ולתוכניות לעתיד. שנה חדשה ניצבת בפתח, צומת של הזדמנויות חדשות לכולנו, איש איש בהתאם לשאיפות ולרצונות שלו. זהו גם זמן טוב להיעצר ולחשוב על השנה שחלפה. זו היתה בהחלט שנה טובה לרעננה, ויש לנו במה להתגאות. במסגרת ההתחדשות העירונית, פעלנו לחידוש תשתיות עירוניות, כבישים, ומה שמתחת להם ואנו ממשיכים לחדש את רחוב אחוזה ולהחזיר את חיי התרבות למרכז העיר. ואכן, חיי התרבות לא רק שחזרו למרכז העיר, הם חזרו – ובגדול. כולנו נהנינו השנה מחיי תרבות עשירים וממגוון עצום של אירועים. רעננה נשמה ונהנתה תרבות. גם בספורט לא טמנו את ידנו בצלחת. הספורט העממי המשיך להתרחב ולהתפשט בצד הישגים לא מבוטלים של הקבוצות התחרותיות העירוניות. לספורט יש ברעננה מקום חשוב ביותר. השבוע פתחנו את שנת הלימודים החדשה בגנים ובבתי הספר בעיר. כ-14,000 תלמידים החלו את לימודיהם נאמנים למדיניות העירונית שלנו, כל ילד וילדה ברעננה משתלב במוסדות החינוך בעיר. ברעננה, לכל תלמיד נמצאת מסגרת עירונית מתאימה, מגיל 3 ועד לסיום התיכון ובחינות הבגרות! בעיני, הכל מתחיל בחינוך! אני רואה בו אתגר לאומי העומד בראש סדר העדיפויות העירוני, ומאמין שילדי רעננה ובוגרי מערכת החינוך העירונית, יהיו מנהיגי העתיד של מדינת ישראל, ויובילו את תחומי החברה והקהילה, המדע והטכנולוגיה, התרבות המוסיקה והספורט. אני מבקש להודות הערב לעובדי מערכת החינוך ולכל עובדי עיריית רעננה על המאמצים הגדולים בהכנת הגנים ובתי הספר לפתיחת שנת הלימודים. מערכת החינוך ברעננה היא סמל ודוגמא בכל הארץ בזכותכם! עשיתם עבודה נפלאה - כל הכבוד! לפני שלושה ימים הוזמנתי על ידי משפחת קליין לטכס מרגש של הענקת אות העוז על הגבורה העילאית לבנם, רועי קליין זכרו לברכה, יחד עם 37 גיבורים, שהרמטכ"ל כינה אותם השׂעור שבעיסה. בצדק הוא כינה אותם כך. אנחנו ברעננה החלטנו להנציח את רועי קליין ואת המורשת שהשאיר אחריו, וקראנו לתיכון העירוני הדתי לבנים שהקמנו בעיר על שמו. יש לנו את הזכות לחיות בעיר שאחד המאפיינים המרכזיים בה הוא הסובלנות והסבלנות. אנחנו חיים יחד דתיים וחילוניים, עולים וותיקים, צעירים ומבוגרים, מקבלים את השונה והאחר, מתנדבים ומסייעים לבעלי צרכים מיוחדים. זה המקום להוקיר ולהודות לכל ארגוני המתנדבים בעיר, שעושים לילות כימים למען תושבי רעננה. החלטנו שבתשס"ח הסובלנות והמעורבות החברתית יונפו כדגלים במערכת החינוך ובעיר כולה. בטרם אסיים, ברצוני להודות ולברך את כל עובדי העירייה שבזכותם זכינו להיות העיר היחידה בארץ שמסיימת זו השנה ה- 12 ברציפות את שנת התקציב בצורה מאוזנת ובעודף תקציבי. בזכות פועלכם, זוכים כל תושבי העיר לגור בעיר ירוקה, מטופחת ובעלת איכות חיים גבוהה. לסיום אני מברך את כולנו, שנעמיק את הזהות הלאומית. שנכבד את היותנו ישראלים ונהיה גאים בכך ובמדינה שלנו שהשנה ימלאו לה 60. תהא זו שנת קירוב לבבות בה נשכיל למצוא את המתכון שיהפוך את חיינו למתוקים כדבש . אני מבקש לסיים את דברי בתפילה, שבשנה הבאה עלינו לטובה, יחזרו כל חיילנו הנעדרים וששלושת החיילים החטופים: גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר, ישובו בריאים ושלמים הביתה, הביתה. שנה טובה וחג שמח!

מיחזור

השנה הכרזנו על שנת מיחזור במטרה לקדם את כל נושאי המחזור בעיר, שעיריית רעננה רואה בהם חשיבות רבה. התכנית כוללת הצבת תוספת של מרכזי מחזור ברחבי העיר (ליד בתי"ס בפרט - היכן שאין) והצבת מיכלים כחולים לאיסוף נייר, אשר 450 מהם כבר הוצבו בחדרי האשפה של בתים משותפים.

lul5

New member
שאלות לראש העיר

מר חופרי שלום ברשותך אשאל מ"ס שאלות 1.למה עמותת תל"י לא יכולה להשאר היכן שהם היום בבי"ס מגד ואת תלמידי החינוך הממלכתי חילוני שנשארו שם להעביר לבי"ס זיו? 2.לאחרונה ישנה מגמה של משפחות חילוניות צעירות שעוברות לגור במרכז העיר באזור של מגד וזיו זאת בשל מחיר הדירות הסביר והקרבה למוסדות החינוך, גנים ,ומשרדי העיריה .האם לאור זאת לא צריך לטפח מגמה זו בהרחבה וקידום מערכת החינוך החילונית ולהשאיר את המבנה הגדול והמצוייד קרי זיו ,כדי לתמוך במגמה זו. ולהפך האם אינך חושב שהפניית החינוך החילוני למבנה הישן והקטן ונתינת המבנה הגדול והמצוייד לחינוך הדתי (עדיין ללא אישור משרד החינוך) תעצור את כניסת משפחות חילוניות צעירות לאזור ותמשוך משפחות דתיות דבר שיפר את האיזון העדין באזור. 3.יש בידי מכתב שנשלח אליך בתחילת השנה ממשרד החינוך וסיכומו היה ואני מצטט"כוונת העירייה היא לקיים את בי"ס תל"י במבנה המשמש היום את בי"ס זיו את תלמידי בי"ס זיו להעביר לבי"ס מגד ובמקביל לבנות בי"ס חדש במערב העיר שמימונו מדמי פידיון של בי"ס מגד ." מהותו של מהלך זה משמעו שבתנועה "סיבובית" משרד החינוך מממן את הבניה של בי"ס תל"י וזאת בניגוד להנחיות חוזר מנכ"ל שאישור הקמה של בי"ס יחודי אל אזורי לא תגרום לבניה מיותרת." "אנו מתנגדים למהלך כפי שהעירייה מבקשת לבצע אותו ועד להבהרת הדברים הוקפא התהליך". האם תושבי שכונת 2005 צריכים לראות אותך כאחראי לזה שעדיין אין להם מבנה בי"ס יסודי למרות שיכל להיות כבר השנה מבנה כזה וההחלטה השגויה שלך להעדפת תל"י על ילדי החינוך הממלכתי החילוני בניגוד לדעת משרד החינוך פוגעת גם בהם? 4.ברצוני להפנות לצומת ליבך שמחקרים שערך משרד החינוך על החינוך העצמאי העל אזורי דעת המומחים הייתה כי בתי ספר אלה מעמיקים את הקיטוב בחברה הישראלית ובהמשך מעמיקה את הפערים בין שכבות החברה,ויוצרת בתי ספר למעמדות ומיבשת את החינוך הממלכתי מאוכלוסיה איכותית. הפתרונות צריכות לבוא בהגדלת מעורבות ההורים בתוכן הלימודי בתוך המסגרת הממלכתית . לסיכום, אני מאחל לכולנו שנה של שכל ישר וחשיבה מחודשת ,שכולם יקבלו את שירצו. תל"י ישארו במגד ויקבלו אישור ממשרד החינוך,ילדי זיו ישארו במקומם ,ושבשכונת 2005 יבנה בי"ס יסודי ממלכתי במימון משרד החינוך. כך ישוקם האמון של ההורים בך כולם יהיו מרוצים ויפרגנו לך בחזרה. לסיום אני מאחל לך, למשפחתך ,ולעובדי העירייה המסורים, שנה טובה ובריאות טובה ואושר.

תל"י

בשלב זה לומדים תלמידי תל"י על פי ההסדר הקיים בביה"ס מגד. והיה ויקבלו אישור ממשרד החינוך כמוסד מוכר ורשמי, נעשה אז מאמץ למצוא עבורם מבנה מתאים. כרגע מונים תלמידי תל"י למעלה מ- 250 תלמידים.

למעלה