שאלה לילית בנושא

../images/Emo29.gifשאלה לילית בנושא ../images/Emo94.gif../images/Emo210.gif../images/Emo97.gif

אבל בטח עד שתקראו אותה יהיה כבר בוקר....
אז איך מתפקד המטבח שלכם בשמיטה? על מה מקפידים? איפה קונים? מנויים לאוצר הארץ? ומה הפתרונות שלכם לשמירת קדושת שביעית?
 
המחייה שלנו התייקרה באופן ניכר...

אנחנו קונים פרות וירקות רק בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית שהם גידולים של ערבים בעיקר ובגלל שהערבים לא מגדלים סחורה כ"כ יפה כמו היהודים, יש המון פסולת וממילא ההיצע דליותר ויקר הרבה יותר.... אז אנחנו קונים קצת מכל דבר כדי שלפחות לא יהיה מצב שמשהו יתרקב ויזרק... כמו כן אנחנו גם קונים לעיתים רחוקות אוצר בית דין אבל זה מאד מסובך לשמור קדושת שביעית אז כמעט ולא....
 
אני לא אתייחס לענין העקרוני

למרות שמאוד מדגדג לי... אבל אשאל משהו שקשור לתכל'ס- במה את מוצאת שמסובך לשמור על קדושת שביעית? תוכלי לתת דוגמאות?
 
באמת מה יש להתייחס ולהתווכח

זה הרי ענין עקרוני כמו שכתבת...
אתן לך דוגמא: קנינו לפני שבת עגבניות מאוצר בית דין ובלי לחשוב יותר מידי בעלי הכניס אותם לבלנדר עם שום ושמן זית ועשה מהן "סלט ערבי" -אנחנו אוהבים לאכל את זה בליל שבת עם הדגים והטחינה... הקיצר-הוא רוצה להעביר את זה לקופסת אחסון ואז פתאום הוא קולט שזה חתיכת בעיה כי אסור לשטוף את הבלנדר אם נשאר בו רסק עגבניות! אז ממש לא ידענו מה לעשות! ליקקנו וליקקנו כמה שהצלחנו אבל זה היה ממש בעיתי... ואח"כ בסעודת שבת כל הזמן הזכרנו לכולם שיזהרו עם זה בקדושת שביעית ושלא ישפכו מחוץ לצלחת ושיגמרו הכל מהצלחת... בקיצור- חתיכת לחץ
הבנתוש?
 
ההממממ...

זו באמת הפסיקה המקובלת בעולם החרדי? שאסור לשטוף את הבלנדר לאחר שהוצאת ממנו את המזון הניתן להוצאה? :-* ומה פתאום שחייבים לגמור הכל מהצלחת? הרי גם לשיטה המחמירה ביותר ניתן לזרוק מה שלא אכלו לתוך שתי שקיות {למחמירים} ולא לזרוק את השקית הזו/שקיות האלו באותו יום {למחמירים, כאמור}. מאיפה נכנס הלחץ לתמונה?
 
איך אני מנגבת רסק עגבניות לתוך שקית?

חחחח
ואיך אני מעבירה שאריות מהבלנדר לשקית??
האמת היא שאפשר פשוט לאכול את הירקות והפירות בצורה נורמלית ואז שמים שאריות בשקית כמו שציינת אבל כשרוצים לבשל או לרסק זה הופך נראה לי לקצת מסובך... אבל אני לא כ"כ בקיעה בהלכות שמיטה וכנ"ל בעלי כך שיכול להיות שאת צודקת וזה יותר פשוט ממה שזה נראה... כמו בכל המצוות- יש לנו קומבינות כנראה גם בזה...חחחח
 
אצלנו זה הולך ככה..

לגבי ירקות כגון, עגבניות, מלפפון (פפון כמו שהזאטוט שלי אומר) פלפל, כרגע כל עוד המחירים הם כאלו, נכנסים אלינו רק בשבת. כמובן שאנו קונים רק בחנות עם הכשר מהודר. לגבי קדושת שביעית נעשה פה קצת סדר. אין דבר כזה עגבניות של אוצר בית דין, יש או תוצרת חו``ל או נכרי, או היתר מכירה. אוצר בי``ד זה רק בפירות וכרגע אין עדיין פירות של אוצר בי``ד רק בננות. ישנם הנוהגים כשיטת החזו``א שיש לשמור ק``ש (פח שמיטה וכו`) בפירות נכרי, מנהג זה נוהגים בעיקר בבני ברק. בירושלים רובם אינם נוהגים כך. אנחנו לא נוהגים לשמור ק``ש בפירות נכרי. לגבי שנת השמיטה עצמה, גם אם נסבור שהמצוה היא מדרבן, אני חושב שמצוה שמגיעה פעם בשבע שנים מן הראוי לקיימה כהלכתה.
 
אבל אבל

אבא שלי קנה בירושלים לפני שבועיים ביום שישי עגבניות של אוצר בית דין
ועליהן נסוב כל הסיפור ה"מרתק" הנ"ל... מוזר...
 
אין מצב

לעבגניות של אוצר בית דין ודאי לא בירושלים, אין שום בד"צ שמתעסק עם ירקות של אוצר בית דין,
 
נדמה לי שיש המבלבלים בין

אוצר הארץ לאוצר בית דין.
בהחלט ישנם בירושלים עגבניות של אוצר הארץ! אם הם מאוצר בי"ד, מצעים מנותקים, ערבה או היתר מכירה- אין לי מושג...
 
יש מצב!

אלו היו עגבניות שגדלו בשישית ונלקטו בתחילת שביעית...משהו כזה בכל אופן אם הצלחתי להבין מה שבעלי הסביר לי...
 
אצלנו זה ככה:

אנחנו מנויים "לאוצר הארץ" (יש לנו מכולת בשכונה שמוכרת את הירקות שלהם) ובמטבח-שמים ירקות\פירות "בפח שמיטה"
 
../images/Emo13.gif

קראתי הערה מעניינת- שממש לא ראוי לכתוב או לקרוא לכך "פח שמיטה"- הרי קדושה ופח לא ממש הולכים טוב יחד... אלא לכתוב/לקרוא "קדושת שביעית". זה הרבה מעבר לטרימינולוגיה כמובן...
 
כל מה שאפשר מאוצרך הארץ, היתר היתר מכירה

לא קונים בשום אופן גידול נוכרי (אלא אם כן זה משהו שפשוט אין אותו גם בימים הרגילים). גם אם היתר מכירה הוא מחלוקת אני מעדיפה תוצרת יהודית עם אישור רבני ולא לפרנס ערבים
 
למעלה