כנויים לאנשים

niya

New member
הרגת אותי../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

niya

New member
אשאיג, את זוכרת

שהינו קוראים לאבי של יעקוב צ'ימיגה? כי כשהם באו לביקור בארץ, לפני שהם עלו, הוא לא הבין מה נאמר וכל הזמן שאל "צ'ימיגה"...

niya

New member
וגם

שרוואלוש פלך - לילד שהמכנסיים שלו היו "נוזלים" ולי אבא היה קורא בכינוי ששנאתי (כי המשמעות שלו היתה "שמנה") אז אני לא אכתוב אותו כאן...

פרויז1

New member
האחיות הגדולות שלי כינו אותי :

נֵי יֵה ע'ליוּן חליל של נרגילה הכוונה לצינור שדרכו שאפו את העשן של הנרגילה לפה. וכי מדוע? כה רזה הייתי.
נייה ע'ליון. זה היה מצחיק אותי. הן היו מתנפלות עלי ומדגדגות אותי בכפות הרגליים, אני הייתי מתעלף מצחוק, אמי היתה נוזפת בהן ואז הן היו מפסיקות. עד לפני מספר שנים לא סבלתי כל מגע בכפות הרגליים, עד שהתחלתי להשתמש ב : סַנגֵה פָּא. ואין לי כבר את הרגישות. לאחותי ולאחי , בגלל צבע העיניים שלהם גם כן קראו : צֵ'ש גוֹרבֵּה עיני חתול לאחותי הבכורה קראו : אַסבֵּה כּוֹוּלי סוסה צועניה היו לה צמות שחורות מבריקות וארוכות, היאג היתה מקפצת לאורל ולרוחב הבית (סליחה! החדר הגדול) , עושה קולות דהירת סוסים בלשונה וצמתה/צמותיה היפייפיות התקפצו כמו צועניה. הארכתי מדי.

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אהה ../images/Emo70.gif

מה זה נייה? גם זה נֵי של ע'ליון? גם את היית רזונת? למה קראו לך נייה? שכחתי.!

דוטקצי

New member
סַנגֵה פָּא

סַנגֵה פָּא=אבן מחוספסת, בדרך כלל שחורה,מבזלת, משפשפים בה את עקב הרגל, הפרסים כל כך אסטתים=תמיד כפות הרגליים מטופחות בגלל השימוש בסַנגֵה פָּא,

פרויז1

New member
את כל כף הרגל,

זה היה עושה לי בהתחלה ע'ל ע'לי (דיגדוגים בלתי נסבלים - ולאט לאט הסתדר). בנוסף : יש לי מברשת ניילון קשיחה עבור בין אצבעות הרגלים, האצבעות מלמעלה וחריצים שבין הציפורניים לבשר.

דוטקצי

New member
תרבות נקיון כף הרגל

אני זוכרת את אבא בטכסיות מטפח את כפות רגליו- ציפורני הרגל שנגזרו במספריים-נקברו באדמה, מ ד ה ים ,

דוטקצי

New member
אצלינו אבא לא שרף

אלא טמן את הציפורניים רחוק מהבית, באדמה,לפי דעתי זה בא מהמקום שציפורניים זה חלק מהגוף, הוא היה מתחלחל שאנחנו הבנות המפונקות שלו גזרנו ציפורניים במרפסת, שומו שמיים איך שהוא היה מתחלחל

niya

New member
אצלנו

אסור היה לדרוך על ציפורן גזוזה - לא יודעת למה ואני יודעת (בלי קשר לפרסים) שיש איזו אמונה תפלה שאישה בהריון שדורכת על ציפורן גזוזה תפיל

אשאיג

New member
וגם שצריך לגזוז ציפורניים

מעל מים. במקרה שלנו מעל האסלה... ואפרופו סנגה פא - במקום מגורי יש חנות איראנית בשם יקטה yekta שמוכרת "סנגה פא יאזד". מה המיוחד בהם?

niya

New member
וכסא האמום../images/Emo218.gif../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif

(ספוג הרחצה העוקצני, לטיפוח הגוף)
מה עם זה, הא? לנו בבית זכור מקרה משעשע - כילדים עשו לנו ההורים מנוי לבריכת השחייה הקרובה הביתה (ומה יצא, מה? עד היום אני מלמדת את כל העולם שחייה...) ויום אחד במלתחות התקלחנו כולנו ואני צעקתי לאמא מהמקלחת שלי למחלקת ממול, "אמא, תביאי ת'כיסא המום" כנראה במבטא פרסי לעילא ולעילא עד היום אשאיג אחותי "יורדת" עלי עלזה (כולה הייתי בת 11-12)...

דוטקצי

New member
../images/Emo221.gif ../images/Emo3.gifהכסא האמום שלנו../images/Emo182.gif

הכסא האמום שלנו ,היה פאר יצירתה/מעשה ידי אמא
,בצבע שחור,מבד מיוחד,אני חושבת ששפשופי העור בכסא האמום שלנו,יצרו לנו מרקם עור רך ונעים,,עד עצם היום הזה,,

פרויז1

New member
לאחר שעלינו ארצה, רק

ההורים המשיכו במסורת הכיסה המום והסנגה פָּא. אני חידשתי את מסורת הסנגה פא לפני מספר שנים. ותנחשו מאיפה הסנגה פא שלי?
לא יזדי ולא מעיר הקודש דווקה. פשוט באחד מהעיולים (בקיסריה או בהמשך), אספתי 2 חתיכות של אבן בזלת די קטנות, שאחד מהם משרת אותי שנים וימשיך לעשות זאת בנאמנות..

niya

New member
גם אני עשיתי את זה

בטיול האחרון ברמת הגולן

למעלה