נֵי יֵה ע'ליוּן חליל של נרגילה הכוונה לצינור שדרכו שאפו את העשן של הנרגילה לפה. וכי מדוע? כה רזה הייתי.
נייה ע'ליון. זה היה מצחיק אותי. הן היו מתנפלות עלי ומדגדגות אותי בכפות הרגליים, אני הייתי מתעלף מצחוק, אמי היתה נוזפת בהן ואז הן היו מפסיקות. עד לפני מספר שנים לא סבלתי כל מגע בכפות הרגליים, עד שהתחלתי להשתמש ב : סַנגֵה פָּא. ואין לי כבר את הרגישות. לאחותי ולאחי , בגלל צבע העיניים שלהם גם כן קראו : צֵ'ש גוֹרבֵּה עיני חתול לאחותי הבכורה קראו : אַסבֵּה כּוֹוּלי סוסה צועניה היו לה צמות שחורות מבריקות וארוכות, היאג היתה מקפצת לאורל ולרוחב הבית (סליחה! החדר הגדול) , עושה קולות דהירת סוסים בלשונה וצמתה/צמותיה היפייפיות התקפצו כמו צועניה. הארכתי מדי.
זה היה עושה לי בהתחלה ע'ל ע'לי (דיגדוגים בלתי נסבלים - ולאט לאט הסתדר). בנוסף : יש לי מברשת ניילון קשיחה עבור בין אצבעות הרגלים, האצבעות מלמעלה וחריצים שבין הציפורניים לבשר.
אלא טמן את הציפורניים רחוק מהבית, באדמה,לפי דעתי זה בא מהמקום שציפורניים זה חלק מהגוף, הוא היה מתחלחל שאנחנו הבנות המפונקות שלו גזרנו ציפורניים במרפסת, שומו שמיים איך שהוא היה מתחלחל
מה עם זה, הא? לנו בבית זכור מקרה משעשע - כילדים עשו לנו ההורים מנוי לבריכת השחייה הקרובה הביתה (ומה יצא, מה? עד היום אני מלמדת את כל העולם שחייה...) ויום אחד במלתחות התקלחנו כולנו ואני צעקתי לאמא מהמקלחת שלי למחלקת ממול, "אמא, תביאי ת'כיסא המום" כנראה במבטא פרסי לעילא ולעילא עד היום אשאיג אחותי "יורדת" עלי עלזה (כולה הייתי בת 11-12)...
ההורים המשיכו במסורת הכיסה המום והסנגה פָּא. אני חידשתי את מסורת הסנגה פא לפני מספר שנים. ותנחשו מאיפה הסנגה פא שלי?
לא יזדי ולא מעיר הקודש דווקה. פשוט באחד מהעיולים (בקיסריה או בהמשך), אספתי 2 חתיכות של אבן בזלת די קטנות, שאחד מהם משרת אותי שנים וימשיך לעשות זאת בנאמנות..