הודעות שאינן שייכות לפורום

• פותח הנושא clm
  • פורסם בתאריך

אלישיר

New member
אתם יודעים... כל פעם שאני רואה את

בעזי"ת ההודעה על שהיה טעים אני פשוט מתחיל לצחוק. אז כדי שתהיה מילתא דבדיחותא קבועה אציע , ווווווווווווווווווווווובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקשששששששששששששששששששששששההההההההההההההההההההה תקבלו: שה
ישא מעתה ועד עולם בראשו את ההודעה על שהיה טעים.
|X
|
טוב נמאס....

giingiit

New member
שתקראנה עיניך את שמקלדתך מדפיסה

תיארת את כל העבירות שאתה עושה, ואחר כך ציינת שאתה שונא אותנו. אולי לא שמת לב אבל כתבת את הבעיה, ובסוף את התוצאה. זה מה שקורה למי שאוכל נבילות וטריפות ושקצים ושרצים.

ועל זה כבר לימדונו חז"ל

"בבלאי טפשאי דאכלי נהמא בנהמא". הבבלים טפשים, שהיו אוכלים לחם עם לחם. היינו שיש לגוון בשביל הטעם הטוב. ולא לאכול מין במינו יחדיו. והנה חזיר אוכל חזיר, כלב אוכל כלב ונמלה אוכלת נמלה. לא כן סדרי הבריאה. אלא ש"ואתא כלבא ואכל לשונרא דאכלה לגדיא". אני מקווה שעדיין לא הגעת לחינוך, ויש לך עדיין סיכוי להחכים. לא כמו אלה הזקנים שנאמר עליהם כל שמזקינים מטפשים.

../images/Emo151.gif זו הסיבה שהטלפונים הסלולריים

זוכים לפופולריות רבה כל כך בקרב בניו (ובנותיו) הצעירים של הציבור החרדי - הם מאפשרים גלישה נוחה במסלול עוקף הורים ורבנים... אגב, לחרדים שבפורום, איך זה שאתם, המעלים על נס את הציות לרבנים, מתעלמים מהם לחלוטין כאשר הם אוסרים על שימוש בטלפונים הנ"ל?! כשזה לא נוח ולא מקדם אינטרסים כלכליים (מה שקרוי בלע"ז "הסחטנות החרדית") הרבנים הופכים ל"קשישים שלא מבינים את צרכי הדור". אשמח לקבל תשובה כנה ולא התחמקויות מפולפלות וחסרות ערך!!!

נסיון לתשובה:

(סתם מענין לדעת, מתי הציות לרבנים "מקדם אינטרסים כלכליים"???) ולעניננו, בא ונבדיל בין עקרון למעשה, כלומר, מי שבעיקרון אינו מוכן לשמוע לרבנים, שונה בהרבה (מאוד!!!) מזה שבעיקרון שומע, רק שיש דברים שקשה לקיים בפועל. לא שאני מצדיק את אי הציות בפועל, אבל ברור שזה שונה. כמו שברור שיש הבדל בין זה שאומר שאין צורך לקיים מצוות לבין זה שאומר שצריך, אבל קשה לו להתגבר על היצר. לכן אין מקום להתרסתך כלפי החרדים המתגאים ב"ציות לרבנים".

נסיון כושל...

קצת אודות אינטרסים כלכליים: ההתגייסות של החרדי הממוצע למען המפלגות החרדיות היא צעד אינטרסנטי מובהק שכן הוא יודע שברגע שכוחם של נציגיו בכנסת יצטמצם (כפי שקרה בבחירות האחרונות) הוא יפגע בכיסו בצורה אנושה. התקציבים האדירים שהוזרמו לציבור החרדי, תחת ההגדרה של קצבאות ילדים, תקציבי ישיבות וכיו"ב, הם שאפשרו לו להתקיים במתכונתו הנוכחית - והנוחה (השתמטות משירות צבאי, מנשיאה בנטל הכלכלי). נדמה לי שזה אינטרס כלכלי מובהק, לא כן, ידידי?! אגב, כחרדי בוודאי שמעת על קריאת הרבנים שבסופו של דבר נסחפו עם הזרם והבינו שאין ביכולתם להאבק בטלפונים הסלולריים, אולם ניסו בכל זאת לנתב את המשתמשים אל חברת "סלקום". גם זה, כידוע, איננו אינטרס כלכלי. מדובר בשיקולים מוסריים טהורים לחלוטין. אשרי המאמין. ב. ברגע שחוסר הציות לרבנים הופך לתופעה, אין מנוס מהתחושה ש"משהו רקוב בממלכת דנמרק", אם לצטט משקספיר. מדובר בנושאי הפלאפונים, רשיונות הנהיגה, איסור על נסיעה בטרמפים (כלי התחבורה העיקרי של בחורי ישיבות כידוע), מלחמתם האבודה ברדיו ובאינטרנט וכו' וכו'. זה מוזר, אתה לא חושב?! אי אפשר להצהיר ש"בעיקרון" אתה מקבל את מרותם ובכל זאת, בכל ענין מעשי לפעול אחרת "כי קשה לך". זה קצת מגוחך.

אחד, אחד.

בענין ה"כלכלי": הנסיון לנתב את הציבור ל"סלקום", נעשה על ידי אדם אחד אינטרסנט כנגד פלאפון. שמו ידוע בציבור, ואם אתה אכן כ"כ מעורה בחיי הציבור החרדי סביר שתדע במי מדובר. כל קשר בינו לבין הרבנים, כולל אלה שבשמם השתמש, מקרי בהחלט. הוא משייך את עצמו לחוג שונה לגמרי מזה של הרבנים האלה. ההצבעה למפלגות החרדיות קשורה לציות לרבנים? זה כמעט כמו שהצבעת העולים למפלגות העולים קשורה לציותם לדבריו של שרנסקי/ליברמן (לא הסמינרים, הפוליטיקאים...).

(המשך...)

אפילו בש"ס, שם הסקרים מורים על אחוז גבוה שמצביע "בגלל הרב עובדיה", גם זה לא מתוך "ציות לרבנים", כי אם מתוך ציות למי שבעיניהם מסמל את הגאוה המזרחית ואת הרמת כבודם. כך לפי דעתי. ובא לא ניכנס לוויכוח בענין ההשתמטות, הקיצבאות וכו´, אפילו שהעלית זאת בצורה קצת מרגיזה. ב. בעניין הציות לרבנים: בדקת כמה מהציבור אכן מציית להוראות שהזכרת או שאתה רק רואה את אלה העוברים עליהן? בישיבה בה אני לומד את הרשיונות ניתן לספור על כף יד אחת. רדיו כמעט ואינו בנמצא. הפלאפונים במגמת הכחדה. מה עוד הזכרת?

(המשך 2...)

וישיבתי נקראת פתוחה יחסית, מה קורה בתפרח ובאור ישראל? כך שטענותיך מופנות כלפי ציבור קטן ולא כלפי הציבור החרדי בכללותו. זה לבד שומט את הקרקע מתחת טענותיך, שהרי תמיד יש את יוצאי הדופן והשוליים בכל ציבור.

ראינו את היוצאי דופן שלכם....

שבאבניקים לבושים כמו חילונים רק עם כיפה שחורה שעושה את כל ההבדל בינהם לבין ערסים, נערים חסידים שכבר מורידים פאות והולכים עם טי-שרטים, קבוצת בנות חרדיות מסתובבות בתל אביב סמוך לרח' המסגר, בנים ובנות חרדים ליטאים שמשחקים על החוף אמת או חובה, שאחת מהבנות המשימה שלה הייתה לקפוץ על חבר שלי ולנשק אותו, זוגות צעירים חרדים שהנשים מסתובבות כמו אני לא יודע, עם כל הפאות האלו ובגדים צמודים וטון איפור, ילדים הומואים בישיבות,כבר הנוער חרדי קרוי בשם "ילדי הברזלים", אה ועוד דבר שראיתי- ילד וילדה חרדים בני 16/17 ליד פאב על חוף בתל אביב קונה לחברה שלו פרח, וכמובן אני מסכים איתך כל זה רק יוצאי דופן... בקיצור כל זה חילול שם-שמים גדול יותר מכל דבר, ודרך אגב צריך להליף לבני-ברק ותל אביב את השמות- תל אביב-עיר התורה. ובני ברק-עיר החטאים, מילא כל הישיבות והרבנים שם זה רק כסף,כבוד,גאווה,כסף,כבוד,גאווה ועוד קצת כסף. ואני יודע שכל הדברים האלו נעשים בסתר, כי כל העולם החרדי צבוע, מתחת לשטיח, שלוקח את התורה ומלביש בה את השקר שלו. שרדנו את אהוד ברק נשרוד גם אותכם....

BaaMan

New member
רבנו לימד אותנו אחרת

בס"ד רבנו לימד אותנו לדון לכף זכות אתה לא קולט שמה שראית זה רק חלק קטן? אי אפשר להכליל זה טיפשי להכליל(מנסיון)מה גם זה לא נכון. ואיך אתה מגדיר את עצמך אחי היהודי היקר?

E S

New member
יש ויש... והעיקר לא לעשות........

הכללה אין מה לעשות אנחנו חיים בעולם מסוכן ובדור הזה מאד קשה לשמור תורה ומצוות כהלכה ואם כל אחד מאיתנו יסתכל על עצמו ויראה מה הוא צריך לתקן.בעצמו ורבה באהבה בינינו אז הכל יהיה בסדר ואנחנו מה עושים???? בדיוק ההיפך אז בואו ננסה כל אחד לתקן קצת ממידותיו ונרבה באהבה ונהיה מאוחדים אז הכל יהיה הכי טוב והעיקר לא לרכל אל אף אחד טוב לא יוצא מזה רק רע ושנאה אז בואו נתחזק כולנו בפסוק הקדוש "ואהבת לרעך כמוך"

מי אמר לך שהחרדים הולכים לאינטרנט

אתה מדבר שטויות. תלך לישיבות ולסמינרים ותראה לי מישהו מהם באינטרנט. אל תהיה טיפש כזה. אז מה אם יש כאן פורום של חרדים. הרי כמה מכאן חרדים? אולי אחוז קטן ביותר. הנה למשל אתה כנראה לא נטורי קרתא. אז תעשה חשבון כמה אנשים שיש כאן, הפורום ה"חרדי" היחיד בכל תפוז. ואני לא יודע אם עשרה אחוז ממנו בכלל חרדים. ולפי היולדות ששה בכרס אחד שאצל החרדים. הרי שאנחנו כאן אפילו לא אחד חלקי חמש מאות אלף. אם תספור כמה אנסים, גנבים ורוצחים ישראלים בבתי כלא בעולם, זה אחוז יותר גדול מכלל החילוניים מאשר האחוז של החרדים שנמצאים כאן. ובכלל מי אמר לך שיש כאן חרדים? אני מאמין שאם החרדי היה נכנס לאינטרנט בגניבה באמת. אז הוא לא היה נכנס לכאן. כי חרדים יש לו מספיק בבית. והטלפונים שדברת עליהם, חבל לי על הזמן בשביל להוכיח לך כמה אתה טועה. וגם הצלחת להעלות לי את הלחץ דם, אז אני מפסיק כאן.

למעלה