הודעות שאינן שייכות לפורום

• פותח הנושא clm
  • פורסם בתאריך
למה?

עשינו משהו רע? היינו "פויה"? באמת, היה פה משהו שנוגד את כללי הפורום? אז אני מתנצל. אבל גם את הגבת לזה!

תקרא בבקשה סעיף 9 בכללי הפורום

פורום חרדים לא מיועד לויכוחים מהסוג הזה. אני הגבתי לשרשור עם הויכוח ההלכתי לפני ששרשרתי אותו לשרשור
? מעניין, אשמח מאוד לקבל לינק להודעה שכזאת.

ואם אתה מתכוון להודעה של הטלפון

בזה אתה צודק, זה היה לפני שהפורום הוצף בהודעות שלא שייכות לפורום. חוץ מזה, זכותו של כל מנהל פורום לשרשר הודעות בדף הראשי כרצונו.

אני מדבר על התגובה שלך להודעה

"זה לא פרדוקסלי?". את הודעת כללי הפורום לא הצלחתי למצוא שוב, אני מהפלאפון, נא להתחשב. ולמה ויכוח בנושא "האם התינוקות נתפסים בעווננו" מותר, וויכוח עניני שאינו פוגע, בענין יחס היהדות לזרים, אסור?

אין לי בעיה עם עצם השרשור

סדרי את הדף הראשי איך שבא לך, כל זמן שזה לא מפריע לשימוש בפורום. אבל למה הכותרת הזו, ולמה שמים את השרשור של קיכלין (כתבתי נכון?) יחד עם הודעות השיטנה של החזיר?

מכיוון שלי זה כלל לא משנה אם

זאת הודעה של שונא חרדים או הודעה של גולש שמחפש ויכוחים. הפורום לא נפתח בשביל דיונים בין דתיים (ובכלל זה חרדים) ובין חילוניים. יש כבר פורום כזה בתפוז וזה נקרא: דתיים חילוניים. מנהלי הפורום לא יתנו לפורום הזה להתפתח לכיוון של ויכוחים בין דתיים (וזה לא משנה אם זה חרדים או כיפות סרוגות ובין חילוניים). למה? מכיוון שבמשך הזמן ויכוחים כאלה משתלטים על כל הפורום (כאשר הלא דתיים רואים שנותנים להם בימה חופשית ומזעיקים את כל החברה - ואת זה אני אומרת מניסיון העבר שלי כמנהלת פורום).

ושוב, עיקר תלונתי היא על השרשור

העניני והליברלי של קוכולין. אין זה ויכוח אלא החלפת מידע באופן עניני. זו דעתי, ואשמח לשמוע אם את חושבת אחרת.

לא הבנתי, יש לך בעיה לענות תגובה

כשזה נמצא בשרשור? לא הבנתי מה הבעיה? וכי מחקתי את ההודעה? שרשרתי הודעות
ביחד כדי שהשרשורים שמלכתחילה הפורום לא נועד אליהם לא ישתלטו על הפורום וכך גם אעשה בעתיד. לא מחקתי את ההודעה. קשה לאנשים להגיב כשזה נמצא בשרשור כזה ארוך? שיתרגלו
פורום חרדים זה פורום חברתי ולא פורום ויכוחים. רוצים לכתוב כאן מידי פעם הודעות
? אין לי בעיה עם זה. אבל, זה ישורשר לשרשור

חשבתי על זה שאתה כותב מפלאפון

ולכן הכנסתי לפורום מחדש את כללי הפורום. הנה הלינק להודעה שהכנסתי עכשיו.

גם את הלינק בצורתו זו לא רואים

בפלאפון... אבל קראתי כבר את ההודעה, תודה על ההתחשבות. ולעניננו, דיברת על סעיף 10, אני מניח. אני הבנתי את מה שהיה פה לא כוויכוח בין דתות אלא כשאלה ענינית מה היחס של דת אחת לשניה, בלי לקבוע אם זה צודק/אנושי/הוגן/הגיוני וכו´ או איזו דת עדיפה. אינני רואה הבדל בין זה לבין שאלה על סליחות ברדיו או האם תינוקות נתפסים בעוונותינו.

ההבדל הוא...

דיון בין חרדים...ודיון בין חרדים לחילוניים. סליחה, אני חוזרת שוב פעם, הפורום לא נפתח לויכוחים בין דתיים (וכמו שכתבתי המילה דתיים הכוונה גם לחרדים) ובין שאינם דתיים. ישנו בפורום במיוחד בשביל הדיונים האלה והוא נקרא: פורום דתיים חילוניים.

והבהרה קטנה:

אני עושה הבדל בין הודעות ויכוחים (וכמו שציינת בעצמך בהודעה שלך אליו ברור שמדובר בויכוח) ובין הודעה עם שאלה של גולש/ת תמימה בנושא זה או אחר ביהדות.

קוכולין

New member
המטרה לא היתה לעורר ויכוח

אלא פשוט לשאול שאלה שתעזור לי להבין יותר טוב את הטקסט אותו אני מתרגם. חבל שמנהלי הפורום מוכיחים אי פתיחות כזאת, עד ששמו את ההודעה שלי, שהיתה עניין הלכתי טהור, עם הודעות השמצה בסגנון הודעת החזיר. אם אתם לא מעוניינים שחילונים יכתבו בפורום, אנא אמרו זאת במכתב הפתיחה.

אני לא מתכוונת לנהל את הויכוחים

האלה מעל גבי הפורום, חבל רק שאתה מגיע למסקנה שהיא לחלוטין שגויה. חבל גם שאתה לא קורא את הסברי שלמעלה. אם ברצונך לדבר על הנושא - תיבת המסרים שלי פתוחה בפניך. אם אתה רוצה להמשיך לדבר על הנושא שפתחת בפורום - השרשור הזה פתוח בפניך. לא מחקתי אותך כך שראוי שאנשים יפסיקו לעשות פיל מעכבר. אלא אם כן...אנשים מחפשים לעשות פיל מעכבר

אגב, סתם כדי לסבר את אוזנך...

אם כבר ציינת עניין ההלכתי טהור, נראה לי שפורום "שאל את הרב" יעניין אותך. זה פורום מס' 681

שאלה אמיתית...שקשורה לפורום.

אם לא זה אז מה כן? ~ אני לא מנסה להוציא ממכם את ה"חרדי" שבכם, אלה רק להכניס לכם קצת היגיון וזווית ראיה שונה- מנהלים, אנא לא למחוק.~ ___________________ חרדים- עובדי האלוהים... נכון? ובכדי לתת לאנשים אחרים לחיות- הם גם צריכים לעזור למדינה... נכון? בואו נודה בזה- חרדים שלא עובדים ולא עושים את המוטל עליהם בתור בני אדם שחיים במדינה דמוקרטית, הם נזק. ולכן אני אוהבת דתיים. הם גם משרתי אלוהים וגם מרשתי אדם- כמו כל אדם אחר. אני מאמינה שאיפה שהוא בתורה ישנו הסבר על "מי שתורח ומבשל בערב שבת יוכל בשבת". הלא כן? ובכן- למה העצל, מקבל מלחמו של העובד? לא מסקימה בשום פנים ואופן! והרי הצבא- כמה מימכם הלכתם לשירות?הרב העלה את הילד לתורה בגיל 13... כעבור 5 שנים הוא גם קבר אותו.... ואנו מגינים עליכם, שומרים עליכם- מתים בשבלכם. נותנים לכם אוכל, נותנים לכם מקום לגור בו- כסף. ואתם רוצים עוד. ועוד! עד שלנו כמעט שלא נשאר.... איזה בן אדם אתה באמת? ~ אני לא מנסה להוציא ממכם את ה"חרדי" שבכם, אלה רק להכניס לכם קצת היגיון וזווית ראיה שונה- מנהלים, אנא לא למחוק.~

למעלה