התגעגעתם אלי?

• פותח הנושא bioc1
  • פורסם בתאריך

bioc1

New member
קראתי. ואני אצטט

כתבת :"עצם ההתנגדות שלך מעמידה סיבה מספיק טובה לקיום המצעד בכל שנה". מכאן את מניחה שאני מתנגדת ומעמידה את המצעד בסכנה. כתבת: "ואני חושבת שאת לא במקום להחליט לאחרים"- איפה החלטתי בשביל אחרים? כתבת: "כך שלך אין זכות להחליט עבורם" - שוב. מי החליט בשביל מישהו כאן? כתבת: "אז למה את מתעקשת לשלול משהו "- אני לא שוללת את המצעד אף על פי שאני חושבת שניתן לוותר עליו ואני לא רואה בו תועלת. אפשר להשיג זכויות בדרכים אחרות מועילות יותר.

ביוסי העם(פורום) איתך, דני פשוט אוהבת

לשפוך מגילות בלי שום קשר לעניין, הרי היא לא באמת התייחסה למה שכתבת, אלא רק הוציאה מגילה מוכנה מראש.

daniella1980

New member
ואתה קשקשן שנדחף

לכל מקום כדי לחרחר מריבות עם אפס תרומה לדיון. אם יש לך דיעה בנושא - תביע אותה ותפסיק להיות פחדן שנתלה על אחרים. אני מחכה לשמוע את דעתך על מצעד הגאווה ולא את דעתך על כישורי הקריאה שלי.

ביום שישי אני הייתי במצעד,איפה את היית?

מי שהיה דואג/ת לקרוא משהו מ ה10+ הודעות שלי בשרשור היה יודע מה דעתי על המצעד/ים, יש לי הרבה מה להגיד על המצעד אחרי התגובות של טל הבנתי שאין טעם, אם היתה מעדכנת אותי שבוע שעבר על התמנותה לדוברת הקהילה היתה חוסכת הרבה עוגמת נפש לכל אלו שנאלצו לצעוד איתי יחד, מה לעשות לומדים , בפעם הבאה שכמותי לא יצעד יותר עם שכמותה.

טל קר

New member
לכל אדם יש סל של תכונות והתנהגויות

אפשר להיות מרוצים מחלק מהם ולא להיות מרוצים מחלק אחר. גם שכמותך מוזמנים לצעוד אם הם תומכים במצעד, אין אף אחד שתומך שאגיד לו שהוא לא מוזמן. זה לא אומר שאני לא אביע את דעתי כשאני מזהה מצב בו מישהו חושב שבגלל שהוא השתתף יש לו חסינות דיפלומטית מפני כל התבטאות פוגעת בנושא.

איזה נושא? את מדברת כל כך הרבה שטויות

שאפילו את כבר לא יודעת מה את אומרת, איזו התבטאות פוגעת? אמנם את לא למדת מדעים מדוייקים אבל אצלנו באונ' לימדו שטענה צריכה להיות מגובה בהוכחות מוצקות! איפה ההוכחות לכל הטענות השקריות שלך? אני מבין דוגמאות לא העלבות מוכנות מראש

daniella1980

New member
סמנטיקה.

לא אמרתי שאת הולכת עם אלה ומכה את הצועדים או שאת אוסרת עליהם לצעוד. אבל עצם הבעת דיעה שלילית על ביטוי למאבק חשוב כלכך זו התנגדות - התנגדות עקרונית שיכולה להוציא רוח ממפרשים של אנשים שעבורם זה אקט סימלי וחשוב, התנגדות שמשפיעה מאוד על הלך הרוח כשזה את ועוד הרבה אחרים. כל אחד יכול להגיד "אני דווקא בעד שוויון זכויות להומוסקסואלים" ובו זמנית לזלזל בבחירה ובזכות שלהם לצעוד - "זה מיותר". הנה לך לדוגמא ההצעה המדהימה לתיקון חוק ירושלים בנוגע למצעד הגאווה בירושלים- זה אחד הביטויים של ההתנגדות הנחמדה הזו - תעשו מה שאתם רוצים אבל אל תצעדו בעיר שלי. הרי הוא לא בא לומר "בוא נהרוג אותם" אלא רק "שלא יצעדו בעיר שלי". זו דוגמא לכך שכל ההתנגדויות העקרוניות האלו לבחירתה של קהילה לבטא את עצמה בצורה הזו ולצעוד למען זכויותיה עשויות להביא לחקיקת בלתי דמוקרטית בעליל שתגיד לאדם שאסור לו להיות. שיהיה לו במקום אחר. ולמקרה שתגידי שלא הבנתי אותך ואני לא קוראת אותך וכל מחרחרי המריבות יצטרפו - אני לא אומרת שאת חוקקת את החוק ואני לא אומרת שאת זו שתאכוף אותו, אני רק אומרת שאי התמיכה שלך כאזרח במדינת ישראל מהווה גושפנקא חברתית לעצור אנשים מלצעוד למען זכויותיהם, ולכן לדעתי היא חלק מהתהליך.

טל קר

New member
יש הבדל של שמים וארץ לבין להגיד 'אפשר להשיג

זכויות בדרכים אחרים מועילות יותר' (למרות שגם זה ללא נימוק טיעון נשמע על פניו כמו קלישאה ריקה מתוכן. מצעדים אגב נחשבים לדרך מהשורה הראשונה להפגנת זכויות, ויותר ויותר קבוצות רוצות להצטרף לצעידה (למשל הצעידה של ויקי קנפו, למשל המצעדים שיש לצרכני בריאות הנפש, ודאי שמצעדים של שחורים בארה"ב, וגם יהודים צועדים בפולניה במצעד החיים כאמירה). ) לבין להגיד שזו 'פרובוקציה מיותרת'. עכשיו, אולי את חושבת שכשאומרים על משהו שהוא 'פרובוקציה מיותרת' זה לא מביע התנגדות, ואפילו לא שולל אבל רוב האנשים, לפחות אלו שאני מכירה, יבינו אחרת.

ואני חושב

שליפי נפש הכי קל להתנשא, אפילו לא צריך לקרוא קודם את מה שמגיבים אליו אלא ישר לירות את האג'נדה המהודקת והמוכנה מראש.

zooti

New member
נראה לי

שלמרות שארגוני זב"ח בתור ארגונים לא היו, הפעילים שלהם ועוד איך הגיעו (חוץ ממני. אני לא הגעתי כי היתה לי תאונה קטנה ואני מקורקעת לכמה שבועות. סליחה). ונראה לי שתמצא את המאמר הזה מעניין http://forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=436975

zooti

New member
מי אלו הראלים?

אני לא יודעת למה ארגוני זב"ח לא הודיעו על כך שהם שם, אבל, כמו שאמרתי, לא חסרו במצעד הפעילים שמרכיבים את הארגונים.

או הו הראלים הם משהו מיוחד

ראלים פה, ותמונה שלהם מהמצעד=====> לא ראיתית ארגוני זב'ח כחלק מהמצעד גם כביסה שחורה נעלמה למרות שהם חילקקו משהו

zooti

New member
כביסה שחורה נעלמה? ../images/Emo2.gif

זה אפילו יותר מפתיע משאר הארגונים - שלא זכור לי שראיתי אותם במצעדים כארגון (אפילו במצעד שהם ארגנו, הם באו בתור פעילים ולא בתור ארגון).

למעלה