והזיות השבוע

אחמס1

New member
שניים למטה ואחד למעלה ../images/Emo3.gif

אבל המבנה של הניוטרון הרבה יותר מסובך מזה... udd הם רק ה-"קוורקים הוולנטיים" שאפקטיבית קובעים את (חוסר) הצבע והמטען החשמלי (ושאר המספרים)). יש בנוסף להם כל מיני גלואונים, שמידי פעם יוצרים זוגות. כתוצאה מכך תנע של פרוטון או ניוטרון, נישא "קצת" ע"י strange ו-charm. וזה "רע" כי במאיץ הדרונים כמו LHC לא יהיה ניתן לדעת מה באמת האנרגיה של ההתנגשות (עד שרטרואקטיבית מודדים את אנרגית כל התוצרים) לעומת מאיץ לפטונים כמו LEP, שניגח רק אלקטרונים ופוזיטרונים. זאת משום שכאשר שני הדרונים עושים אינטראקציה, למעשה רק שני "פרטונים" (שימו לב לאיות) בתוכם (שיכולים להיות קוורקים או גלואונים) ממש משתתפים בה, וכל אחד נושא פחות תנע מאשר כל ההדרון.

niv1990

New member
זה כנראה בגלל שהסתכלתי על הריקוד הפוך ../images/Emo163.gif

האם זה לא יפריע לדעת מה האנרגיה החסרה? (אם הבנתי נכון אנחנו לא יודעים מה האנרגיה ההתחלתית בדיוק).

אחמס1

New member
כנראה שכן

אבל כנראה שזה לא אמור לשנות במיוחד. למשל עבור יצירת בוזון היגס צריך "מספיק" אנרגיה, ואחרי שהוא נוצר לא ממש אכפת לך מה התהליך שיצר אותו*. את המסה של ההיגס מודדים לפי תוצרי הדעיכה שלו (הוא כמובן יכול לדעוך לניוטרינים, אבל מן הסתם לא נדע שנוצר היגס והוא דעך לניוטרינים. מצד שני "חתימת הזהב" שלו היא ארבעה לפטונים טעונים, וזה מה שהולכים לחפש ב-LHC). * זה לא ממש מדוייק. זה כן אכפת כי בשביל שהתיאוריה תהיה נכונה אז חתך פעולה של כל תהליך לייצור ההיגס צריך להתאים לתיאוריה. אבל כנראה שאפשר לקחת את מבנה הפרוטון בחשבון בחישובים האלה.

כותב 485

New member
דומה, אבל באופן מובהק לא

טקסטים עצבריים הם מאוד נטולי רגש ומתארים בלבד את העובדות הלא נכונות או ברורות ואת ניתוחן הבלתי-לוגי. הטקסט שלפנינו הוא בעל מאפייני ניו-אייג' מובהקים. כמו כן, טקסט הוא לא עצברי אלא אם הוא מכיל כמה עשרות מילים שהומצאו לצורך הטקסט ולא קיימים בשום שפה. לעומת זאת במקרה כאן, כל המילים הן בעברית והכותב נותן להן פירוש מפולסף משלו.

../images/Emo13.gif

יציאה חוץ גופית... בהתחלה חשבתי על משהו אחר.... וההוכחה שאלוהים קיים... מר. קרמר חילקת שם באפס ואסור לחלק באפס.

aetzbar

New member
הרבה זמן כבר לא ביקרתי בפורום, וזוהי

הזדמנות להעמיד לביקורת ושיפוט של המשתתפים, את "עיקרון השילוב", המקשר בין שלושת התחומים "הנפרדים כביכול" והם , הפיסיקה, הגיאומטריה, והמתמטיקה. בברכה א.עצבר

הטרחן

New member
איך "עיקרון השילוב" ממומש בקשר פרפר?

kaplanal

New member
לפני המפץ הגדול לא היה שום דבר ../images/Emo10.gif

והאנרגיה שהשתחררה גרמה להיווצרות חלקיקים ואטומים

sagima

New member
...

"the entire Universe was in fact sneezed out of the nose of a being called the Great Green Arkleseizure."​

kaplanal

New member
אני לא מומחה בנושאים האלה

אבל בתורת הקוונטים,החלקיקים יכולים להיווצר יש מאין,וגם להיעלם בצורה כזאת בתהליך אניהילציה. כאשר מנסים לחבר תורת היחסות עם תורת הקוונטים,מסתכלים על היקום כולו כמו אובייקט קוונטי,למרות שבתוך היקום מה שקובע זה תורת היחסות

יש לי תאוריה

בנושא הזה אני יכול לשלוח לך את המאמר או כנס לבלוג שלי או לאתר, מעניין מה דעתך. תורת הקוונטים לדעתי מבלבלת, לפחות אותי, כי אם אני יוצר את החלקיקים, אז אני מחליט מתי יעלמו, אז מה קורה ביקום, מי מחליט? לדעתי תורת היחסות של אינשטיין ממה שאני הבנתי היא לא רלוונטית, מכמה סיבות, אחת הוא מתייחס לממד הזמן, שנית יש לו פרמטרים קבועים, כמו מהירות האור ועוד... כך שאם המדענים מסתמכים על אינשטיין יכול להיות שהם מעוותים את המציאות.

kaplanal

New member
זאת לא תאוריה דטרמיניסטית

ישנה סבירות מסויימת שהם יוצרו או יעלמו,אבל אין משהו שמחליט שהחלקיק הספיציפי חייב להיוצר. זה גם אבן היסוד של תורת הקוונטים. אתה יכול לקרוא על זה בבלוג שלי במאמר על התפשטות היקום

לדעתי צרכה להיות

כן תאוריה בעלת סיבה. לדעתי מבחינה אבולוציונית יש סיבה לכל דבר. אנחנו בני האנוש עשויים מאנרגיה, מחומר, למה פיתחנו את עצמנו? למה אנחנו מנסים להבין?

sagima

New member
קודם כל

תבין למה אתה שואל "למה?", ואז אולי תבין שלא הכל קיים מסיבה מסוימת. בכל מקרה מקרה, אין קשר בין הווצרות היקום לאבולוציה (לפחות לא קשר כמו שאתה התכוונת).

למעלה