והזיות השבוע

sagima

New member
מה שאתה מדבר עליו זה לא מדע

זה ניו-אייג' ממבו ג'מבו, אז תעשה טובה ותקרא לזה בשם שלו.

טעות.

נעזרתי גם במדע. התודעה זה אטום. מצב צבירה זה מדע. המפץ הגדול זה מדע. ישות רוחנית זה מדע. כתבתי מאמרים על הכל. אתה מחפש תשובה כמו במתמטיקה כמו חלק מהמדענים שאחד שווה לאחד ועל זה לבנות תאוריה ולנסות להבין את האבולוציה לדעתי זה לא נכון. הכל קשור להכל, אחד לא שווה לאחד, כיוון שאין משהו שהוא זהה אולי דומה אבל לא זהה - במפץ הכל התנפץ ולכן הנתונים ועיבוד הנתונים שונים אצלנו במסקנה הסופית. תנסה לא לחפש רק באמצעות מסקנות מדעיות, גם אבל לא רק.

kaplanal

New member
אתה מערבב מושגים שונים

לפי המדע לבן אדם לא חייבת להיות תכלית,והדברים יכולים לקרות לגמרי במקרה.המדע לא טוענת לאמת מוחלטת,וגם אמת מדעית מוחלטת אינה קיימת.המדע מתבסס על תאוריות הגיוניות ועוקבות ,על מספר מאוד קטן של הנחות אקסיומתיות,על הניסויים שמחזקים את התאוריות האלה,ועל הניבויים של התאוריות לגבי תוצאות הניסויים שלא נעשו עד כה, אך יכולים להיעשות במדע.החשיבות של המדע היא חשיבות טכנולוגית בעיקרה. פילוסופיה של המדע עוסק בין היתר בהשלכות שיש למדע על מודעות שלנו לגבי המקום שלנו ביקום,וכל שאר הנושאים. דת ורוחניות מדברות על המקומו של האדם בתוך העולם הזה,על תכלית חייו,על מוסר חייו,על סיבה ותוצאה והם חשובים כשלעצמם לתרבות האנושים כולה. אך כאשר מנסים לקחת מושגים מהמדע כמו מפץ הגדול,והקנות להם משמעויות רוחניות זה כבר פסבדו מדע ופסבדו דת. ישנה מסגרת לוויכוח בין דת ומדע,ולמרות שהמדע לא מושפע מהשקפות הדתיות,אני רואה תופעה שאנשי דת מנסים לבסס את האמונות שלהם בעזרת המדע. הדבר הזה הוא פשטני למדי ומשכנע בעיקר אנשים בעלי אופקים מוגבלים,כאשר הקשר בין רוחניות למדע זה נושא לדיון אקדמי כשלעצמו.

מסכים בתוספת

שהנושאים שציינת הכל קשור להכל, רק צריך לחבר בניהם. מלבד השימוש ב"אנשים מוגבלים".

Alkhimey

New member
אהבתי את המשפט:

"תנסה לא לחפש רק באמצעות מסקנות מדעיות, גם אבל לא רק." הלוגיקה חוגגת!

אחמס1

New member
אלו הם חלקיקים וירטואליים שלא יכולים להתקיים

משום שאז יופר שימור אנרגיה. ותהליך אניהילציה לא משמעותו היעלמות של חלקיקים וירטואליים, אלא אינטראקציה בין חלקיק ואנטיחלקיק שיוצרת פוטון או גלואון. זה לא רלוונטי לגבי איך היקום נוצר. היקום הוא לא חלקיק וירטואלי.

niv1990

New member
אני חושב ששמעתי שעקב אי הודאות

חלקיקים וירטואלים יכולים להתממש לזמן קצר כלשהו בלי לשבור את חוקי השימור. עכשיו אני הולך לדבר ללא כל ביסוס (לפחות אני עושה זאת בשרשור הנכון
): האם יכול להיות כי במידה וניקח תאוריה בה היקום שלנו הוא בעל מיקום במערכת מרובת מימדים, נוכל לאפשר קיום של היקום שלנו אמנם מאוד מצומצם שם, אך גדול מספיק בשבילנו?

אחמס1

New member
זה קצת ניפנוף ידיים

הנקודה היא שהם כן שוברים חוקי שימור. בכל מקרה כל הפירוש הזה של חלקיקים וירטואליים הוא לא ממש הכרחי, אפשר לקרוא להם פרופגטורים של שדות קוונטיים ואז אין צורך לנפנף בידיים ולתרץ שזה אלקטרון/פוטון/Z, אבל הוא לא באמת אמיתי, והוא חי רק לזמן קצר... הפירוש של חלקיקים וירטואליים הוא נוח ופופולרי, אבל אנשים שלא מבינים את המשמעות שלו בתורת השדות עשויים להגיע למסקנות לא קונסיסטנטיות עם שאר התיאוריה.

kaplanal

New member
התיאור שלי הוא פשטני למדי

ברור שאי אפשר להתיחס ליקום כאל חלקיקי וירטואלי,אך הכיוון הוא בשילוב בין תורת היחסות ותורת הקוונטים.

sagima

New member
אתה יודע מה יש בשילוב בין היחסות והקוונטים?

חור שחור.

למעלה