חג מולד שמח לכולם!

juggernaut

New member
זה לא משנה

אתה לא דתי אבל לפתוח בירכת חג שמח ולהגיד מרי קריסמס זה ממש לא מתאים בפורום במדינת ישראל. לא אמרתח לא לאחל - להפך. אני בעד שכל אחד יעשה מה שטוב לו..אבל זה אבסורד שכאן אומרים קודם כל חג מולד שמח במקום חג חנוכה שמח. זה מאוד מפגר.

תגובה

קודם כל, לא ידעתי שהיום חנוכה, אחרת הייתי רושם חנוכריסמס (או חנוכה וכריסמס) חשבתי שמחר מתחיל - כי החופש שלי מתחיל מחר (מכללה, חופשים אחרים) אני לא חושב שזה שאני גר במדינת ישראל אומר שאני צריך לכתוב דברים מסויימים ולא אחרים מדינה היא מדינה, ודת היא דת גם אם מדינת ישראל מוגדרת כיהודית דתית - אני עדיין מבצע הפרדה בין דת למדינה, וחג זה בתחום הדת אני לא מאחל חג שמח אף פעם, לאף אחד גם לא שבוע טוב, ולא שום דבר מהדברים האלו כי אני חושב שזה חסר טעם, זה לא מביא תועלת זו בחירה אישית שלי, עליה אי אפשר לשפוט אותי כריסמס זה מיוחד, ומשעשע יותר, כי הרי הרוב כאן לא חוגגים את זה, זה מייחד קצת את ההודעה, וזו היתה המטרה היחידה שלי כן זה נשמע נוראי, אבל זה אני.
לסיכום אבל אני כן אגיד שזה נראה אבסורד, כי כביכול כולם חוגגים חנוכה בארץ הזו והכל - אבל יש לי סיבות, כמו שפרטתי, עם כמה שהן אנוכיות

juggernaut

New member
לפחות אתה מודע לעובדה

שאתה אנוכי ואומר שטויות...(לא שיש לי משהו נגדך). פשוט ההודעה הזאת משום מה צרמה לי. שטרחת לכתוב חג מולד שמח. ומה סתומרת אתה לא עושה את ההפרדה הזאת? אתה לא גר במדינה נפרדת אתה גר בארץ ישראל ובתור אזרח(עם כל הכבוד) יכול להיות נחמד אם תקבל את ההגדרה של המדינה. וההגדרה של המדינה היא לא מדינת כלל אזרחייה. היא מדינה יהודית. אבל שיהיה הסברת את עצמך אני לא צריך יותר מדי

יש חופש מדת

אני לא מאמין ביהדות, ולכן אני לא רואה שום חשיבות בחגיגת החג הזה - מבחינתי כמו שאמרתי (במילים אחרות), איך המדינה מוגדרת לא מעניין אותי - אני לא חי לפי הגדרות, אני חי לפי המציאות אני לא מאמין, אני לא חוגג את החג - ולכן אין שום סיבה שיכפו עלי לאחל לאחרים על החג הזה הסיבה שאיחלתי על כריסמס כמו שאמרתי לא קשורה, מכיוון שאף אחד כאן לא חוגג כריסמס בכלל.

אגב, אני אנוכי - אבל לא אומר שטויות

אתה מנסה לכפות את הדעה שלך עלי ולכן אני לא אתן לזה לקרות חופש הביטוי, שמעת על זה ?

juggernaut

New member
וואי לקחת מה זה רחוק

(מצטער שלא הגבתי..הרגשתי לא משהו אתמול אז הלכתי לישון) מי מנסה לכפות את הדעה? סתם אמרתי שזה מאוד צורם לי שבפורום בישראל כותבים ככה אם זה לא היה מזיז לך( כמו שאמרת) לא היית צריך בכלל לטרוח להגיב. אבל עובדה שהגבת.

מזיז לי התגובה שלך

שהולכת נגדי אני לא מסוגל לשבת ולהתעלם מתגובות, אני חייב להכנס לדיון/ויכוח ככה אני ואין שום קשר לנושא

juggernaut

New member
אז חבל

כי באמת שלא היית נגדך כמו שאמרתי, צרמה לי הכותרת של ההודעה. זה הכל.

גם לא זכרתי שחנוכה מתחיל היום

זה באמת עצוב אבל מה אתה מצפה עושים הכל לפי תאריך עברי, כשכל העולם פועל לפי תאריך לועזי אז אני זוכר תאריכים לועזיים קבועים - כמו ה25/12 אבל אני לא יודע מה התאריך העברי היום, ואין סיבה שאני אדע עה..הדת הזאת מסבכת הכל ! בקיצור, סיבה לאכול ולחגוג

juggernaut

New member
אין קשר לתאריך לועזי

אתה בבצפר? בטח זכרת את החג לפי החופש חשבת שהוא מתחיל בשלישי או משו.

הגבתי לגבי זה את האמת

אני במכללה, החופש מתחיל אצלי ביום שני, ובבתי ספר בעיר שלי גם הבנתי שהוא מתחיל ברביעי חשבתי שהחג מתחיל בשני, עם החופש ולא ניסיתי לברר אם זה נכון או לא כי אני לא מדליק נרות, לא חוגג, לא אוכל סופגניות אלא אם אבא קונה, אז למה שיהיה לי אכפת ? אני לא מבין את זה בסדר מסורת אבל אני ממילא לא שומר על זה, ולא מאמין למה שאני אטרח לבדוק תאריך של דבר שאני לא חוגג ?

תגובה

אני חוגג את זה במובן של "יש לי חופש, אני אנצל אותו ואחגוג" - ולא במובן של "עכשיו חנוכה, צריך להדליק נרות ולחגוג בגלל זה" מכיוון שאני לא מאמין בדת, וחנוכה מבחינתי זה חג דתי יהודים ניצלו הרבה פעמים, אני לא רואה בפעם הספציפית הזאת משהו מיוחד

ALiCiA SpInNeT

New member
וכריסמס?

אנשים נולדו הרבה פעמים. אתה יהודי, לא? זה קצת מעליב שאתה לא רוצה להשתייך אלינו, או מתכחש אלינו, אם תרצה, ועצוב, בכלל.

שוב, אני לא חוגג את הכריסמס

והסיבה שכתבתי כריסמס שמח לא קשורה בדת, אין לי כוח להסביר את עצמי שוב. אני לא מתכחש לאף אחד אתם פשוט לא מבינים עיקרון אחד פשוט חופש הביטוי !

ALiCiA SpInNeT

New member
זה לא בדיוק עניין של חופש הביטוי

חופש הדיעה, בסדר, מותר לך לחשוב ככה אבל תראה, חלקינו (גם אם חלק מצומצם ביותר) כאן כן מחשיבים דת ומנהגים, אז זה לא הכי קורקטי לבוא עם משפט כמו "יהודים ניצלו הרבה פעמים, אני לא רואה בפעם הספציפית הזאת משהו מיוחד" P: ,דווקא בגלל שלנו יש רגישות לעניין.

תגובה

1) אתם פתחתם את הדיון על למה ואיך, ואני הגבתי בהתאם למחשבות שלי, אם את רוצה שאני אצנזר את עצמי, היינו צריכים לא לנהל את הדיון מלכתחילה - כי אני לא יכול להציג את הסיבות האמיתיות שלי אם הן פוגעות בך 2) תחשיבו דת ומנהגים, לא אמרתי לכם איך לפעול, אני לא כופה את דרכי על אף אחד, אני רק מנסה להסביר למה אני פועל כך - והרי הוא (או את) שאל. מותר לי להגיד מה שאני רוצה, אין לאף אחד כאן (חוץ מהמנהל/תפוז) זכות לצנזר אותי - כל עוד לא פגעתי בו ספציפית. להגיד את האמונות הדתיות שלי (שאגב יש אנשים שאמרו בצורה תקיפה הרבה יותר בשרשור על אמונה) זה ממש לא פגיעה ספציפית. אם זה מפריע לך, את חופשיה להתעלם, למרות שאני אצטער שזה יגיע לידי כך, ולכן אני אמנע מויכוחים שנוגעים בדת בעתיד, ואני כן מצטער אם פגעתי בך וכמובן שאני לא אדבר ככה על אירוע כמו השואה - שקרוב לליביהם של אחרים, אבל נס חנוכה ודברים כאלו - זה לא שונה (ואפילו יותר מתון) מלהגיד שהתנ"ך הוא ספר המצאות - דבר שנאמר בפורום, ושאפילו הגבתי תגובה שמתנגדת אליה (חשוב להגיד שלא צנזרתי, מותר למי שאמר להגיד את זה אם זו דעתו) לגבי חופש הדעה - ב2 ניסיתי להראות שיש לי גם חופש הביטוי, לפחות בעניין הזה, ולא רק חופש הדעה

למעלה