תגובה
1) אתם פתחתם את הדיון על למה ואיך, ואני הגבתי בהתאם למחשבות שלי, אם את רוצה שאני אצנזר את עצמי, היינו צריכים לא לנהל את הדיון מלכתחילה - כי אני לא יכול להציג את הסיבות האמיתיות שלי אם הן פוגעות בך 2) תחשיבו דת ומנהגים, לא אמרתי לכם איך לפעול, אני לא כופה את דרכי על אף אחד, אני רק מנסה להסביר למה אני פועל כך - והרי הוא (או את) שאל. מותר לי להגיד מה שאני רוצה, אין לאף אחד כאן (חוץ מהמנהל/תפוז) זכות לצנזר אותי - כל עוד לא פגעתי בו ספציפית. להגיד את האמונות הדתיות שלי (שאגב יש אנשים שאמרו בצורה תקיפה הרבה יותר בשרשור על אמונה) זה ממש לא פגיעה ספציפית. אם זה מפריע לך, את חופשיה להתעלם, למרות שאני אצטער שזה יגיע לידי כך, ולכן אני אמנע מויכוחים שנוגעים בדת בעתיד, ואני כן מצטער אם פגעתי בך וכמובן שאני לא אדבר ככה על אירוע כמו השואה - שקרוב לליביהם של אחרים, אבל נס חנוכה ודברים כאלו - זה לא שונה (ואפילו יותר מתון) מלהגיד שהתנ"ך הוא ספר המצאות - דבר שנאמר בפורום, ושאפילו הגבתי תגובה שמתנגדת אליה (חשוב להגיד שלא צנזרתי, מותר למי שאמר להגיד את זה אם זו דעתו) לגבי חופש הדעה - ב2 ניסיתי להראות שיש לי גם חופש הביטוי, לפחות בעניין הזה, ולא רק חופש הדעה