טופיק

blacknwhite

New member
זה נכון חלקית גם אצלנו...

אבל תודה לאל- זה הולך ופוחת עם השנים, והאמת שבכיתות היותר גדולות (יא-יב) בכלל לא שמים לב
וזה דווקא נחמד
ביסודי באמת היה די זוועה, אבל האמת שמי שנורא רצה מהמחוננים ללכת ולמצוא חברים בשכבה עשה את זה יופי, סתם לא התחשק לנו
אבל זה נכון שיש את הסטיגמה של ה"חנונים" ואז יש את אלה שמצדיקים את הסטיגמה, אלה שעושים הכל כולל סמים כדי להוכיח שזה לא נכון (אני סתם מגזימה, אבל אתם מבינים את הרעיון) ואלה שלא אכפת להם. זהו, סיימתי לחפור

blacknwhite

New member
אוקי, עכשיו הבנתי למה התכוונת.

לפי מה שאני הבנתי, הכוונה לך אולי היתה שמחוננים הם לא "מנודים חברתית" בהכרח אלא "חריגים" יותר. אנשים שמרגישים אולי קצת שונים מחלק מהשאר. אנשים כאלה (ואני לא מוציאה את עצמי מהכלל הזה) אולי פשוט מחפשים יותר את המוזיקה שהיא קצת שונה. לא מוזיקה שמחפשת להיות שונה- אבל לא מוזיקה שרוצה בהכרח להיות כמו כולם. קצת כמו האנשים עצמם. זה לא הרצון להיות שונה בכוונה, זה הרצון לא להיות חלק בלתי נפרד מהעדר שדומה בדיוק לכל השאר. זהו, סיימתי לחפור. אני מקווה שהבנתם, ואם לא, לא נורא...
(אה, ואני מצטערת שקצת התנפלתי עליך קודם
)

ש נ י1

New member
זה נכון חלקית

אצלי בבית ספר למשל, התלמידים זוכים דייקא להרבה הערכה, לפחות ממה שאני רואה. אבל אפשר להגיד משהו קצת אחר... יכול להיות שהסיבה היא שעל תלמידים מחוננים מופעלים הרבה לחצים, יש להם שאיפות גבוהות מעצמם והם גם משקיעים הרבה אנרגיה בלימודים, בגלל זה הם נמשכים לסגנון מוזיקה שיכול לגרום להם "להתפרק" ולצאת מכל הלחצים, או באופן כללי להמשך למוזיקה כי זה דבר מאוד מרגיע (למשל אנשים אינטיליגנטים ששומעים ג'אז). אבל אסור לשכוח שמוזיקה זה אחרי הכל עניין של טעם, אז יש אנשים שפשוט לא אוהבים מוזיקה מסויימת, לא משנה כמה הם חכמים

דום מטאל ../images/Emo99.gif

אבל מה עם מוזיקת דכאון, גם שם הכל על בדידות, סמים, כלא ושאר ירקות של זמרים ישראליים גרועים.

אממ...

אני חושבת שפשוט אנשים שבאמת אוהבים את סגנונות המוזיקה האלו, הם לרוב מתוחכמים ועמוקים יותר. כי לרוב (לא בכל הסגנונות ולא בכל המקרים) יש בשירים משהו מעבר ליצור יפה שרוקד בחצי-עירום ושר במכניות שירים שאיזו מכונה המציאה על אהבה או פופולריות.

מסכימה איתך../images/Emo45.gif

זה לא מצביע על כך שהם חכמים יותר בהכרח,אלא כמו שאמרת-יותר עמוקים ומתוכחמים. יש הרבה אנשים חכמים שאוהבים סגנונות מוזיקה אחרים.

dralan

New member
נכון

חוץ מזה שיש עוד סגנונות עמוקים (הרי השאר לא מסתכם בפופ וראפ...)

dralan

New member
נכון

אבל אני חושב שזה בעיקר בגילאים מוקדמים ושזה מפתח בעיקר יכולות שכליות פשוטות (מוטוריקה וכאלה)

אהא.

בגלל זה ממליצים להורים להשמיע לתינוקות שלםה מוזיקה קלאסית.יש אפילו דיסקים שלמים של מוזיקה קלאסית שמיועדים לתינוקות. יכולות מוטוריות זה לא בדיוק מפתח-ההתפתחות של היכולות הללו תלויה בעיקר בתורשה ובבשילה-אבל יכולות קוגניטיביות זה בהחלט מפתח.

The Cat Woman

New member
אמ...

זה יהיה נורא מכליל וסטיגמטי: מי שלא שומע מטאל/רוק הוא פשוט אדיוט ולכן לא מצליח גם בלימודים... תשתעשעו רגע ברעיון

Itay Simons

New member
זה מתחיל כמו השאלות האלה של הפסיכו...

1. כל מי ששומע מטאל הוא אידיוט. 2. כל מי שלא שומע מטאל לא מצליח בלימודים. מה מהבאים נכון? א. אידיוטים לא שומעים מטאל. ב. כל מי שמצליח בלימודים שומע מטאל. ג. כל מי ששומע מטאל הוא אינו אידיוט. ד. פסיכו

Super Alonit

New member
אוף, בילבלת אותי נורא!~

תסביר מה התשובה הנכונה, אני מהמרת על ב' אבל מצד שני יש לי כזאת סמטוחה במוח מכל האופציות ככה שאני ממש לא סגורה על זה. :X

למעלה