מוקדש ל"משיח", "גרינע בהמה"..

../images/Emo32.gif מוקדש ל"משיח", "גרינע בהמה"..

כידוע, אנחנו אנשים שמדברים גם עברית ומתעניינים בתחומים רבים להם כל קשר ליידיש. אז הזה השרשור בו תוכלו לכתוב ככל העולה על רוחכםם ובכל שפה שלא תהיה! אני אישית אשמח לראות כאן תמונות של חתולים, אבל אפשר גם חתולות
[השרשור מוקדש ל"משיח", "גרינע בהמה" וכו´ שלא יודעות איך לאכול את הפורום הזה
]

ה מ ש י ח

New member
אני לא מאמינה שבאמת עשית את זה..

יו, אתה ממש לא רציני!!! מזל שאתה לא רואה אותי כי קיבלתי עכשיו גוון ארגמני
זוהר שכזה.. וזה לא "גרינע בהמה" זה "גרינע בהיימה"!! יההההההההה, הקדישו לי שירשור אוף טופיק בפורום רציני יחסית.. כבוד!!!! הי, נועם, אם כבר חתולים, שתדע לך שאני ממש לא אוהבת את החיה הגועלית הזו והייתה לי בחצר חתולה שקראו לה "ושתי" שתמיד הייתי משסה בה את הזאבה היפהפיה שלי. היה שמח
אתמול שמעתי ילד בן 3 אומר "חתולה" בסלנג כזה של ילדי רחוב כשהטעם הוא ב"תו" (חתולה). זה היה ממש מצחיק.

סיפורים על חתולים ואנשים

בילדות שלי היתה לנו אמונה טפילה (ההורים שלי עדין מאמינים בזה) שכזאת שכל מי שיורק לכיוון החתול ישכח את כל מה שהוא למד. אז מה היינו עושים? היינו זורקים עליהם אבנים, מתעללים בהם רק לא יורקים עליהם! אני ממש מרחם על החתולים בשכונות החרדיות שכל הזמן נרדפים על לא עוול בכפם. הם מתרגלים מיום הולדתם לברוח מאנשים. אפשר לראות במפורש שחתול באזור חרדי לא מתקרב לבן אדם, הוא לא נותן אימון באנשים. הוא רגיל שבועטים בו. אפרופו בעיטות בחתול: לפני כשנה קראתי חלקים מספרו של זלמן שניאור – "די משומדת". שם מתוארת חתולה חמודה שבעל הבית, גיבור הספר, בועט בה כל הזמן מתחת לשולחן. היא מסכנה ומפילה את החתלתלים. הוא רשע-מרושע ואילו אשתו עדינה ורגישה. אגב, הספר הזה מומלץ ביותר. [פיתחו בבקשה את התמונה, היא אמורה לזוז]

1haam

New member
במקום שם אין איש, גיב דעם קאץ

א קוש... פארוואס האט נישט גאט געזאגט צו האבן רחמנות אויף היימישע חיה´לעך? דאס קען איך נישט פארשטיין. און אפשר שטייט דאס געשריבן אויף די הייליקע תורה, נאר די חרדישע פארשוינן פאלג דאס נישט? גיי ווייס. אהבת חיות אינה תלויה בדבר. אם לא אמרו את זה, אז אני טובע כאן את המונח. Thus said one_am to no_am

החתולים והחרדים

מתי היית לאחרונה בשכונה חרדית? חתולי פחי הזבל במאה שערים אינם בורחים מאנשים. בשאר השכונות החרדיות, האנשים בורחים מחתולים ולא להיפך.

אני אשאל אותך הפוך

מתי היית בשכונה חילונית? בשכונות חילוניות אתה פוגש חתולים שמתקרבים אליך ומנסים לגנוב ממך ליטוף קל, מתחכחים ברגל שלך ומגרגרים גררררר. בשכונות חרדיות לא תראה את זה. שם חתול רגיל שכאשר הוא מתקרב לאדם מחשיבים אותו ל"משוגע" - אַ משוגענע קאַץ, ומגרשים אותו ב"אופס, לך מכאן..." עם תנועת בעיטה כדי להפחיד אותו. אני באופן קובע מבקר בשכונות חרדיות, כולל מאה שערים, אונגערישע הייזער, בתי נייטין וכו´.

חתולים חרדים מחרדים?

לפחות ירדנו מ"בעיטה" ל"תנועת בעיטה". אני מתגורר בשכונה חרדית, בחצרי מתגוררים ומתגודדים חתולים רבים לשמחת לבב ילדי השכונה שצופים בהם בהמוניהם. אבל כשאחד החתולים פונה לצאת מהחצר אל הרחוב, אזי נשמעות זעקות אימים מפי הילדים הנפוצים לכל עבר... א חרדשי אינגעלע האט מוירא פון א קאץ, אזוי ווי א דערוואקסענעם פון א הונט... איך בין גיווען א תל-אביב´ער קינד, און דארט האט מען גיוואוסט בשעת מ´זעט א הונט דארף מען צוגיין און גלעטען איהם. קומענדיק אין ירושלים האב איך זיך אויסגילערנט, אז בשעת מ´זעט א הונט דארף מען אנטלויפען, כאטשיק צו די טרעטואר פון די אנדערע זייט. אין ירושלים זיינען די יידישע "גענים" מער אנטוויקעלט...

כשהיינו מורידים את הזבל

בבית הורי בשכונת גאולה, היינו קודם זורקים כמה אבנים על פח הזבל כדי להעיף את כל החתולים "שלא יקפצו לפנים", ורק אז ניגשנו בחשש לפח הגדול. אגב, ברחוב בו ההורים שלי גרים, הצפרע הענק נמצא ממש במרכז הרחוב. רכבים צריכים לעקוף אותו. וזאת משום מה?... בגלל סכסוך שכנים סביב השאלה היכן ימוקם הצפרדע, בצד ימין או בצד שמאל

חתולים וצפרדים

מיר האבן אנגעהייבן מיט קעץ, און צוגיקומען צו צפרדעים (דזאבעס). אורה האט צוגילייגט פון אירע זייט די מעשה מיט "שווארצע קעץ". מה משותף לכל אלה? באיי אונדז די אשכנזים זאגט מען: א שווארצע קאץ איז אדורך צווישען אונדז (און דערפאר זיינען מיר אויס חברים). אבער באיי די ספרדים זאגט מען: עברה בינינו צפרדע (אזוי האט גיזאגט הרב עובדיה יוסף וועגען די באציאונגען צווישען איהם און דער צווייטער "רב ראשי" הרב גורן). הערר נועם! אפשר קענט איהר מיר באזארגען מיט א שיינעם "ער" ציג אלס א פערזענליכען "אייקאן"?

ואני רוצה אייקון |פולניה|

אגב, אשמח אם הדיון יתנהל בשרשור הזה בעברית, כי כל מטרתו הוא
ולאפשר הצצה לאנשים נכים (שיודעים רק עברית רח"ל).

ה מ ש י ח

New member
נועם! מה זה צריך להיות????

"לאנשים נכים (שיודעים רק עברית רח"ל)." סליחה??? תחזור בך, תתנצל ותנסה לעשות את המאמץ הזה של לחשוב על מה שאתה כותב להבא. במיוחד שיש לך כבשונת מהירת חימה בפורום שתרד לך לחיים על כל שטות שתכתוב. אגב, אם ברוסית "ברשקה" זה כבשה, בגרמנית אם אני לא טועה זה "ברניו" איך זה ביידיש?

לעמעלע

איך אמר הנסיך הקטן לטייס: זײַט אַזוי גוט, צײכן מיר אַ לעמעלע! [תרגום לנכים: בבקשה, צייר לי כבשה].

1haam

New member
גם אצלנו היו אומרים א שעפסל

אגב, קלאריס, האם הכבשים ממשיכות עדיין להבעית אותך בחלומות הליל?

fanti

New member
מי זו קלאריס ולמה לשבת לבד .?

עלנט אליין - בדד , בודד

למעלה