מוקדש ל"משיח", "גרינע בהמה"..

פארשטעמפלען

דאכט זיך מיר אז א שטעמפל און א זיגעל איז דער זעלבער זאך. איא? און פארט זעהען מיר א חילוק, אז "פארשטעמפלען" מיינט פשוט געבען א קנאק מיטן שטעמפעל "והכל חתום וברור". אבער "פארזיגלען", מיין איך, וועט הייסן פארחתמענען א פארשלאסענע טיר ("אטימת בתים"), אדער א פארמאכטן קאנווערט א.ד.ג. איז דאס ריכטיג?

fanti

New member
וואס איז ער אה קאץ ? ../images/Emo54.gif../images/Emo35.gif

פאר וואס דארף ער זיין פארביטערט ? מהכתוב פה על הירושלמים נראה שהם צריכים להשמר מלהסתכל בראי שהרי הם פוחדים מחתולים
מכלבים
ואם יביטו בראי יפחדו כנראה גם מעצמם

TAMNUNA1

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gifובאשר לחתולים../images/Emo110.gif

מאחר וחזרתי לא מכבר מלמודי היידיש שלי בתל-אביב, מעט עייפה, את ספור חתולי אביא בימים הקרובים. מה שכן במשפחתנו דהיינו אצל בעלי ואנכי יש חלוקי דעות כבדים בהתייחסות לחתול שחור חתול לבן. בעלי למשל סבור שחתול שחור מביא מזל, ולא סתם מזל מזל גדול. ואני ואיך לא, מאמינה בדיוק בהפך הגמור שחתול שחור מביא מזל אבל הכי רע שבעולם. אז לעיתים שחתול חוצה את רכבנו אני מאיצה בו "תן גז חתול שחור" הוא מעט את הרכב ואומר אוי איזה מזל הולך להיות לי ואני יורקת 3 פעמים , טפו, טופו, טפו.....אגב אמא שלי היתה משליכה אבן שחתול שחור חצה את דרכה, שאלתיה למה? אמרה שהמזל הרע יהיה לאבן...... ספור על 4 החתולים הסיאמיים שלי שלאחת מהן נולד חתול שחור.....כמו שאמרתי בימים הקרובים במדור "על חתולים חיות אחרות וכל השאר". א´ מעשה פון קעצעלעך.........

ora11

New member
בוקר טוב../images/Emo183.gif

איך אומרים ביידיש החתול תמיד נופל על הרגליים? זה ביטוי לאחד שתמיד מסתדר. ומתי אומרים הקאצדיק קואפ(ראש) שיהיה יום טוב עם הרבה גשם. אורה

t a m n u n a1

New member
אורה נכון מאד תמיד מוצאת../images/Emo110.gif

את עצמי אומרת כך על אלה שבסופו של דבר מכניעים אותי...... וכמובן גם משתמשת באימרה "ה´ קאפ וי א´ ה´ קעצל", על אלה שהראש שלהם לא מי יודע מה. לידענים!!!!! תכתבו בבקשה את האימרה/ות בדיוק כמו שאומרים בלי שגיאות. נכון נועם גילה יצרתיות רבה והכי הכי התחשבות..באלה שרוצים אבל לא יכולים ליידישיטים, המקצוענים האלה.

1haam

New member
וואַרף די קאַץ ווי דו ווילסט,../images/Emo54.gif

בלייַבט זי אַלץ שטיין אויף די פיס

TAMNUNA1

New member
../images/Emo50.gifנועמק´ה תבורך!!!!../images/Emo110.gif

על זה שבדרך זו תקרב את אלה שפוחדים, מהססים, ולא יודעים, או כן יודעים ולא מעזים לאכול את הפורום הנפלא הזה. זו אחת הדרכים לקרב לבבות נוספים לתרבות היידיש ולשפתה. גילית למרות גילך הצעיר רגישות גדולה ישר כח!!!!!!!!

ה מ ש י ח

New member
נועם ../images/Emo142.gif מקיים הבטחות.

מ´זתומרת "למרות גילו הצעיר"?? ומה אני אגיד? אם הוא צעיר, אני עוד לא בקעתי מהביצה!! תגידו תודה על זה שיש לכם מנהל פורום כזה חמוד. מי הבהמה שלי?? (שוב, בהמה זה כינוי חיבה בסלנג הדרום סורי)

t a m n u n a1

New member
ה מ ש י ח - לא נשבור לך ../images/Emo110.gif

את המילה ונסכים שיש לנו מנהל פורום לא רק חמוד כי אם גם ידען גדול ברזי האידישקייט, בין איך מקנא..... וזאת למרות גילו הצעיר חחחחחחחחחחחח ואולי בגלל................ אמרת שנגיד תודה המשיח!!!!!!!!! אז תודה!!!!!!!!!!!!!! נונה

למעלה