על נושא קצת אחר,

דיברו על זה איתנו היום בשיעור תעבורה, פשוט

מזעזע. :/ אבל אני באמת שלא חושבת שלברוח לחו"ל זה פתרון ריאלי, לא סתם אומרים שאפשר בניו יורק להישדד/להרג/להאנס באור יום ברחוב עמוס ושלאף אחד לא יהיה אכפת ויעזור לך. בארץ לפחות אין בעיות של אנטישמיות, ויש סוג של קשר בין כולם, גם אם הוא מאוד מאוד רופף בגלל כל הגזענות והשנאת חינם. בתור אחת שיצא לה לגור בחו"ל למשך תקופה (חצי שנה בצרפת מלפני כמה שנים), עדיף ישראל. אין מה להשוות אפילו.

Prophet Of God

New member
זה לא שולח לי את ההודעה :<

אני אוהב את ארץ ישראל. אני אוהב את מדינת ישראל. לבוא ולהגיד, בחול יותר טוב, זה בולשיט, כי זה אנשים שמחפשים פתרונות קלים, אני לא אומר להשאר פה בכל בכל מחיר, כי לפעמים יש מקרים שאין ברירה. אבל כל עוד יש ברירה, הבית שלנו זה פה, ואני ראיתי את זה כלכך ברור במסע לפולין, וכל אחד שנסע יבין אותי עכשיו. אין לנו מקום אחר, להגיד שבמקום אחר יהיה יותר טוב, זה לגרום לעצמך להאמין באמונות שווא, ולהעדיף להתרחק מבעיות מאשר להתמודד איתם, וזה אנשים שתמיד מתלוננים ותמיד רע להם, כי הם לא יודעים לבוא ולפתור את הבעיות שלהם ולעמוד מולם. במקרה הזה ספציפית אני הייתי נורא מופתע, כי אחד הגדולות של העם פה, זה עזרה הדדית וחברות לא נורמלית. בכלכך הרבה מקרים אני ראיתי איך אנשים פה מתגייסים אחד בשביל השני. מה שענבר אמרה זה לא נכון, לא תמיד צריך לצעוק, את אומרת את זה, כי כשמישו צועק והתקשורת משתפת עם זה פעולה, אז את שומעת על זה. אבל קחי בחשבון שיש אנשים שעוזרים בלי שאת יודעת, ואני מוכן לחתום על זה. אני יודע שתמיד שאני רואה[סתם דוג'] מישו בכביש שהלך לו המצבר אני לוחץ על אבא שלי שנעצור ונעזור. לא תמיד זה עוזר, אבל יש מקרים. אני מאמין שתעזור ויעזרו לך, זה דרך העולם. הנהג אופנוע המסכן הזה, שלא חשוב כרגע אם הוא אשם שבמה שקרה לו או לא, הוא מסכן. מסכן כי במקרה קרה שלא עזרו לו, שזה מוזר מאוד, שקשה לי להאמין בזה, אני רואה ולא מאמין. באמת ציפיתי שמישו יעזור לו, ובסופו של דבר עזרו לו, נכון, מאוחר מדי, אבל אל תשכחו שבסוף עזרו לו. וברוך השם ושיבורכו אותם אנשים. האנשים שלא עזרו, אני לא אאחל להם רע, זה לא במקום, אבל אני מאמין שמלמעלה כבר דואגים להם. בכל מקרה, אל תשכחו, שלמרות שישראלים טובים בלהתלונן, יש לנו ארץ נהדרת, ארץ גדולה, ואנשים טובים. אנשים נהנים להגיד שישראלים זה עם חרא, למרות שאני יכול להביא לך מלא דוג' של עמים גרועים יותר, של מדינות מעאפנות יותר, ואני לא הייתי רוצה לחיות בשום מקום אחר. סורי על החפירה, זה נושא קרוב ללבי :p

The Cat Woman

New member
תשמע, למדתי בתיכון תקשורת ומדע"ח (גם סוציו')

אם יש משהו שחפרו לנו איתו- זה התנהגות של אנשים ואיך התקשורת נכנסת כאן. שאלה- אם התפוצצה פצצה באי נטוש ואף אחד לא שמע- האם היא התפוצצה? זו כמו שאלת הביצה והתרנגולת, אי אפשר להחליט על תשובה כי לכל תשובה יש הסבר סותר...
מצד אחד- אני רואה לפעמים עזרה של אנשים ופשוט נדהמת ממנה! אבל מצד שני, אחרי שירות צבאי שהיו כלולים בו הרבה מצבים שגורלי נקשר בגורל הבנות האחרות- יצא לי לחזות גם בלא מעט אגואיזם וזה מגיע לרמות שאין לך מושג אפילו איך להכיל את זה... בתור אחת שבאה מבית שעזרה הדדית בו- זה אחד מערכי היסוד, באמת שהיה לי קשה בצבא, בדיוק בגלל אגואיזם של אנשים... כי כשלא ראיתי את אחי בערך חודש וחצי- זה לא עניין אף אחת שרצתה לצאת עוד שבת הביתה, גם כשזה בא על חשבוני... והיה לי ממש חרא שם בגלל זה כי נתתי להם את הנשמה והם דרכו עלי. אבלללל כמו שאמרתי- זה ממש לא נכון שבמקומות אחרים יותר טוב! מה עדיף? רעב? פליטים? גנבות? אונס? אני מעדיפה להמשיך לגור איפה שגדלתי, כי את ארץ ישראל- אני אוהבת. זו ארץ מדהימה! גם עם כל הצרות שלנו... יש לנו עם חם כ"כ, שיודע לתת ולהעניק כשצריך... אולי לא תמיד, אבל במקומות אחרים לא יותר טוב.

LadySilkworm

New member
קשה לי להסכים.

את האמת.. שכל הזמן יש מקרים פה בארץ. לא תורמים כסף, מקפחים אנשים. ואז שכולם קוראים על זה בעיתון הם אומרים לעצמם "איזה עם נורא אנחנו, איך יכולנו?!" וכעבור שבוע שום דבר לא משתנה, כי עדיין יש אנשים שיקפחו אותם בלי סיבה מוצדקת, ועדיין יהיו אנשים שיסבלו ושהמדינה תקפח אותם. אז מה הרווחנו פה כבר? ואני לא חושבת שבמדינות אחרות הכל מושלם אבל די, איזה מן בית זה?

Prophet Of God

New member
אבל את חייבת להבין.

אין מדינה, או מקום לצורך הדיון, שהכל שם טוב, שאין אבטלה בכלל, ושאין בו דברים לא טובים. זה מין אופוריה לא קיימת כזאת. אל תשכחי שהעולם בנוי על איזון של טוב ורע, ובכל דבר את תמצאי את זה. ויש לנו הרבה יפי נפש, הם לרוב אירופאים :p

LadySilkworm

New member
אבל לא אכפת לי ממדינות אחרות..

כל עוד אני לא גרה בהן, מה אכפת לי מה יש שם.? ואני אמרתי שגם בארצות אחרות לא מושלם, אבל לא יודעת, אני לא מוצאת את עצמי בישראל.

dralan

New member
תמיד יהיו אנשים מקופחים

ואולי זה נשמע לא משהו- אבל מה עדיף? שכולם יעברו למדינה אחרת ואז כולנו נהפוך למקופחים?

LadySilkworm

New member
זה נכון.

אבל בכללי אין מודעות לדברים כאלה. התקשורת אוהבת לזעזע ולרגש את הקהל מדי פעם, ואחרי שבוע כבר שוכחים מהכל. ולא ממש הבנתי את השאלה שלך..אני לא אומרת שכולם צריכים לעבור למדינה אחרת, אבל העובדה היא שאיך שאני רואה את הדברים, לא כל האנשים אוהבי א"י ונהנים לחיות פה [וזה די גולש מהדיון] ונכון זאת המדינה שלנו ונלחמנו קשה כדי להשיג אותה, אבל במקום לתת לתושבים קצת אמון במשהו הכל פה מתפרק. איך אפשר שנתייחס לאחרים אם אפילו מי שאמור בערך לתת דוגמא[הממשלה] דואג רק לעצמו?

Super Alonit

New member
זה פשוט מזעזע.

דיברו איתנו על זה בשיעור מת' היום, אבל עד שקראתי את הכתבה שכרגע שמת לא ידעתי כמה שזה באמת נוראי. לראות את זה, את האדישות הזאת, זה נוראי! מדינה מגעילה! אלה שמייצגים אותנו מושחתים והאזרחים לא הרבה יותר טובים... זה לא נתפס.

Liquid Dreams

New member
הממ..

אני מסכימה שזה מזוויע, אבל! אם אני הייתי עוברת שם ורואה את האיש ההוא, אני אישית לא הייתי מסוגלת אפילו להסתכל לכיוון... דברים כאלו מגעילים ומפחידים אותי, ואישית לא הייתי רוצה שאם חס וחלילה הייתי עוברת שם היו אומרים עליי שאני חסרת לב, או משהו כזה. אבל אני כן מסכימה שזה שמתוך כל הבוודאי עשרות אם לא מאות אנשים שעברו שם לא היה אפילו אחד שהטריח עצמו לעצור, זה כבר ממש ממש מזעזע.

The Cat Woman

New member
סליחה?!?!?!

בנאדם שוכב שם על הרצפה גוסס ומה שאיכפת לך זה שדברים כאלה מגעילים אותך??? הנה, בדיוק על זה אני מדברת... אוף! גם אותי מגעילים דברים כאלה והידע שלי ברפואה הוא בסיסי ביותר, אבל המינימום שאפשר לעשות- זה לעצור את התנועה, להתקשר למשטרה, למד"א... משהו! יודעת משהו? לפני כמה שנים עשיתי בייביסיטר לבת-דודה שלי, היא רבה עם אחד האחים שלה והתחילה לבכות- הילדה נכנסה להסטריה, הפנים שלה היו חסרות הבעה, היא לא נשמה והשפתיים שלה נהיו כחולות. אני כמעט קפאתי על מקומי אבל הייתי ה"מבוגר" היחיד באיזור (וגם כן מזה מבוגרת- בת 15 או 16)- פשוט התחלתי להנשים אותה, עם כמה שזה היה נראה לי מוזר ולא היה לי מושג מה אני עושה. היום הילדה הזו לא הייתה חיה אם הייתי אומרת "זה ממש מגעיל אותי ומפחיד אותי". קיצר- מה שראיתי בהודעה שלך זה אגואיזם והקטנת ראש. בנאדם גוסס ואת חושבת על מה יגידו עליך אנשים- שלא יגידו שאת קרה וחסרת לב... אז לא, אולי את זה לא יגידו אבל להגיד שזה נובע מאגואיזם? וואלה, כן. אגב- עוד מקרה שקרה- כשהייתי בבית לחם יצאנו לסיור על החומה וזרקו עלינו אבנים, אחת האבנים פגעה בקצינה שלי בראש- יצא לה דם מהמצח והיא התעלפה. גם אז נראה לך שהייתי זזה הצידה ואומרת "זה מגעיל ומפחיד אותי... שהקצינה תמות" ? יודעת מה, גם לסמוך על אנשים אחרים שיעשו בשבילך את העבודה השחורה- זה לא בסדר... אם כל אחד יגיד "אותי זה מגעיל, אני אתן להם לעצור בצד ולעזור לאיש הגוסס..." ואני מתארת לי שזה באמת מה שקרה- כולם אמרו לעצמם שבטח מישהו אחר יעצור, אז זה בסדר להמשיך הלאה כאילו כלום. ולא, זה ממש לא בסדר! כי אם מישהו היה עוצר בשניה שזה קרה- או שנהג המשאית היה עוצר כשהוא שמע "בום" או לפחות היה מסתכל במראה כדי לראות מה קרה- אולי האדם הזה היה היום בחיים! לאדם הזה הייתה משפחה שעכשיו מתאבלת בגלל אדישות של אחרים! מצטערת על החפירה המרובה ומצטערת שאני נשמעת ככה תוקפנית, זה פשוט הרגיז אותי השאננות הזו... בגלל זה אנשים מתים היום- מאדישות לתוצאות. לא מתאונות דרכים.

Liquid Dreams

New member
זה בסדר, סלחתי:)

כן, אכפת לי שדברים כאלה מגעילים אותי, תסלחי לי שפעם כשראיתי ~בסרט~ גופה בלי ראש והראש נמצא לידה אחר כך לא ישנתי חמישה ימים, כל פעם שהסתובבתי פחדתי שזה יהיה שם על הרצפה, ובכיתי כל פעם שנזכרתי בזה ממש? אני אומרת על עצמי שאני ~לא~ מסוגלת להסתכל על דברים כאלה, וכל הכבוד לך באמת שאת עשית מה שעשית, אני לא הייתי יכולה לעשות את זה!

ש נ י1

New member
בשביל להזעיק עזרה לא צריך להסתכל לכיוון אפילו

זה הדבר הבסיסי שכל אחר יכול לעשות. מה לעשות, יש מצבים בחיים שצריך להתגבר על הגועל ולעשות לפחות את המינימום.

../images/Emo45.gif

הייתה אישה שעצרה בצד השני של הכביש והתקשרה לאמבולנס אבל לא נשארה שם כי היא הייתה באוטו עם בעלה וילד בן 8 וכנראה שלא רצתה שהילד יראה את זה...

Super Alonit

New member
לא ציפיתי לשמוע דבר כזה ממישהו מהפורום.

כן, זה מגעיל לראות מישהו מרוח מפרפר על הכביש, אבל אם העזרה שלך יכולה להציל את החיים שלו אז צריך להתגבר על זה. אני לא מבינה איך מישהו שראה את זה ולא עזר יכול לחיות עם עצמו, אני הייתי מתה מהנקיפות מצפון.

למעלה