על נושא קצת אחר,

dralan

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif

זאת הדעה שלה וחוץ מזה יש אנשים שבאמת קשה להם עם הסיטואציה - דוד שלי למשל מתעלף כשהוא רואה אפילו טיפת דם. אז נכון שהוא יכול לבקש ממישהו אחר שיעזור, אבל אתם לא יכולים לבקש ממנו ``להתגבר על הגועל`` כי אחרת יהיה לכם גם אדם מעולף לטפל בו בנוסף לפצוע...

Super Alonit

New member
שמע בנאדם,

אתה חושב שלנו קל עם סיטואציה כזו? שיש מישהו שיבוא בכיף שלו, וינסה לעזור לבנאדם שחצי מהמוח שלו מרוח על הכביש בלי להיגעל? אז אתה טועה, יש מעט מאוד כאלה. ובגלל הגישה של הגועל הבנאדם הזה מת. אנשים העדיפו לא להסתכל, עקפו אותו והמשיכו הלאה. יכול להיות שאם מישהו היה מנסה לעזור לו באותו רגע, היה סיכוי להציל אותו. אני יכולה לומר לך אישית שאני נגעלת מהכל, פצעים, ג'וקים, דם, ובטח שחלקים פנימיים מרוחים על כביש לא עושים לי את זה... אבל הייתי פעם עם אבא שלי בסיטואציה דומה, ועזרנו לבנאדם כמה שיכולנו. נסענו בדרך מירושלים להוריד אותי בבי"ס ולהמשיך לעבודה של אבא שלי וראינו איש מבוגר עם אופנוע שוכב באמצע הכביש ואנשים עוקפים אותו. אז אנחנו יצאנו ועוד כמה אנשים ממכוניות והזמינו אמבולנס לעזור. בינתיים בין כל האנשים שבאו וניסו להציע עזרה, לאחד היה לו ידע ברפואה והוא עזר לבנאדם והשאר התקשרו לאמבולנס ועזרו לו. ושמע, הבנאדם שכב בתוך שלולית של דם. נראה לך שהיה לי ולשאר האנשים שם קל לראות את זה? אבל צריך להתגבר על הגועל ולנסות לעזור, אין ברירה.

Super Alonit

New member
לא, היא פשוט לוקחת את זה קשה.

אם תסתכלי על זה תראי שלא כתבנו לה "איזה איכסה את! את אישתו של השטן! תישרפי בגהנום יא לא עוזרת לאנשים עם חצי מוח מרוח על הכביש!" אלא פשוט שאלנו איך לעזאזל אפשר והסברנו לה שכן, גם אותנו זה מגעיל, אבל אין ברירה וצריך להתגבר על זה. אם כל אחד יאמר שזה מגעיל אותו ושמישהו אחר ילך לעזור, אז בסוף נגיע למצב (שזה בעצם מה שקרה) שאף אחד לא עצר לעזור.

Liquid Dreams

New member
אני לוקחת את זה קשה?

אתם אלה שלוקחים את זה קשה! אם אתם הייתם עוברים שם הייתם מסוגלים לעשות את זה כנראה ואני לא, וזהו! למה אתם חייבים להתנפל ככה? ועובדה שלא כל אחד פה אמר שזה מגעיל אותו ושהוא עובר את זה וממשיך הלאה, רק אני אמרתי את זה, אבל תאמיני לי שלא הייתי עושה את זה בלב שלם, אלונה, ואני זו ששואלת אתכם איך אתם כן יכולים להסתכל על דברים כאלה בלי, כמו שדניאל אמר, להתעלף או משהו>< אחרי כל התגובות המגעילות של כמה אנשים כבר ממש לא נחמד לי להיות פה, ומכל ההתקפות שלכם כבר נמאס לי.

יש הבדל בין שני המקרים

מקרה אחד זה באמת תחושת גועל רצינית ולא כמו שיש לכל בן אדם שיכול להתגבר על זה שבאמת לא יכול לפעול כמו שמצפים ממנו במקרים כאלה ומקרה אחר לגמרי שהן אדם מחליט להתעלם מאיש פצוע רק בגלל שהוא ממהר או שלא אכפת לו.... אני באמת לא חושבת שמאיה נשארת אדישה למקרים כאלה אבל היא פשוט לא מסוגלת לנהוג כמוכם וזה ממש לא המקרה של כל האנשים שעברו לידו (ושמעתי שגם כמה מהם עליו אבל אני לא יודעת אם זה נכון) כי ברור שלא לכל האנשים האלה יש לכולם את הפוביה הזה... אז דיי לסקול אותה!

Super Alonit

New member
אני מניחה שכמעט כל אחד היה נגעל,

אבל להקטין ראש ולומר שמישהו אחר כבר יעשה את העבודה המלוכלכת זה קל מאוד. אני לא מאמינה שעשרות האנשים האלה מיהרו, היו גם המון שנגעלו והעדיפו לא להיות בעסק. וזה אחת הסיבות שהאיש הזה מת עכשיו, בגלל האנוכיות הזאת. אז זה מגעיל אותך? סואו וואט?! זה חיים של בנאדם! או שאפשר לפחות להתקשר לאמבולנס... משהו! מה זה להמשיך הלאה ושמישהו אחר יעזור?! זה נשמע לך הגיוני?

יש גועל ויש גועל

אני בטוחה שכל האנשים שראו אותו ונגעלו והעדיפו להתעלם יכולו להתגבר על זה אבל יש גם אנשים שלא! אני לא אומרת שצריך להקטין ראש ואפשר לקרוא לאמבולנס לפחות ולהשאיר אנשים אחרים עם הפצוע אם אי אפשר לסבול את המראות של זה אבל את לא יכולה לשפוט אנשים ילדה בת 12 על זה שהיא לא יכולה לראות אדם פצוע ככה וחוץ מזה על הכביש יש אנשים יותר מבוגרים ואולי היה אדם אחד בקושי שבאמת מתעלף מדברים כאלה אבל כל השאר לא! וזה מה שמגעיל אותי..... אי אפשר לשפוט אנשים על פוביות שיש להם כמו שאת לא יכולה לכעוס על אדם עם פחד גבהים אבל אין הרבה אנשים עם פוביות כאלה וגם אם יש.. תמיד אפשר לקרוא לאדם אחר....

Prophet Of God

New member
*צ'יק פייט* שמישו יזרוק עליהם בוץ! הוהוהוהוהו

לכל המתעצבנים, תחסכו ממני.

Super Alonit

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אתה בנאדם!

סופסוף מישהו קטע את הויכוח המייגע הזה בקצת הומור.
איזה דיון מיותר, בחיי.

blacknwhite

New member
די! די כבר עם הציניות הזאת!

טוב עזבו... המורה לביולוגיה נעל
תמשיכו עם הציניות, תתעלמו ממני, הכל בסדר

את לא יכולה לדעת מה הסיבות של כל אחד מהם

תהיי סמוכה ובטוחה שיש מספיק אנשים שלא נגעלים מדם, כדי שאלה שכן נגעלים יהוו רק נתח קטן משיירות המכוניות שעברו שם. זה הכל עניין של בחירה, האם שווה להתעכב ולעזור, או למהר ליעד ולהשאיר את העבודה לאנשים אחרים.

ש נ י1

New member
כשאמרתי "להתגבר על הגועל"

לא התכוונתי שהיא צריכה לעמוד ולבהות בפצוע, אלא לנסות להתגבר על השוק ולעשות משהו... כל דבר שמתראפשר לה, והיא לא חייבת לגעת אותלהסתכל על הפצוע אם היא לא מסוגלת, היא יכולה להזעיק עזרה בכמה דרכים. אבל לפחות לעשות משהו... להמשיך לסוע זה בטוח לא הפתרון!

למעלה