תיאולוגי

שרוליק8

New member
שלום לכולם..

יש לי שאלה קטנה שאני מתחבט בה ,אם תוכלו לעזור לי אשמח. האם לפי הברית החדשה ,סיפור בריאת העולם זהה לסיפור אצלנו? אני מקווה שאפשר לעלות נושא זה בפורום ,אם לא סליחה מראש...

שאלה

מיהו "שורש ישי שעומד לנס עמים"? לדענית דעתי זה ישוע. מה אתם חושבים? מייק חסידו הנלהב של ישוע מלך ישראל

שוחר1

New member
נוצרים עליך פלגיה. דווקא ביום חג פו

רים. חסידי ישו רוצים לצער אותנו, ולהזכיר לנו מה הם עשו לנו בכל ההיסטוריה. חוסר נימוס, חוסר טקט, או רשעות לשמה?

lion 7

New member
למשתתפי פורום תנ``ך היקרים מאד

ול``פלגיה`` במיוחד כל טוב לך על הסובלנות וניהול הפורום זה , שאני קורא בו לפעמים, ולא משתתף בו, רק שלא אתערב בחייכם האישיים הרוחניים , או הלימוד מהספר הנפלא שנקרא תנ``ך, שקראתי אותו שהוא בעצם קודש כמו שזה קדוש בעיניכם. בפורום תיאולוגיה ודתות שונות, התפרצו כמה ממשתתפי הפורום שלך , אחד בשם (שוחר 1) והציף את הפורום שלנו (שגם הוא סובל די קשה) והוסיף שמן למדורה, הציף את הפורום שלנו בהודעות גנאי נגד המשיחיות (נצרות), ואני מבקש מכם חברי הפורום : האם זה ראוי להעביר את השינאה לפורום של ``תיאולוגיה ודתות שונות``? האם זו דרך הארץ שמלמד התנ``ך? אתם מסכימים עם ההתפרצות בהצפה לפורום שהוא עכשיו בלי ניהול. להזכיר לכם בפורום תיאולוגיה ישנם אנשים יהודים ולא יהודים , מגוון ומיוצג מיהודים דתיים/מסורתיים משיחים(נוצרים) וגם מוסלמים ובודהסטים.. אתאיסטים... האם חברי הפורום היקרים מסכימים עם הגישה הזאת של ``שוחר1``?? ולמה בעצם הוא מראה את הצד הלא מובן באמונתו אני אישית מכבד כל אדם אשר הוא, ולמה לרדת על המשיחים או אחרים? מי נותן לו זכות? התנ``ך? אתם מסכימים עם התפרצותו לפורום שלנו?

פלגיה

New member
../images/Emo26.gif

הברית החדשה התלבשה על התנ"ך המקורי וכתבה לה מעין "המשך". ולכן סיפור בריאת העולם זהה לסיפור שאנחנו מכירים מהתנ"ך.

פלגיה

New member
לא זה ולא זה ולא זה

סתם משיעמום. אפשר להתעצבן, אפשר להתרגז. הכי טוב - להתעלם.

פלגיה

New member
שלום לך lion

כל גולש הוא אדם בפני עצמו, ויש לו אחריות על הודעותיו-הוא. האחריות שלי היא על הגלישה בפורום הזה, ולא על הגלישה בפורומים שונים. אם יש לך ביקורת על גולש כזה או אחר - פנה אליו ישירות במסר, או פנה בתלונה להנהלת הפורומים. לפורום תנ"ך - אין נציג רשמי, ואין התנהגות של גולש אחד מייצגת אף גולש אחר חוץ ממנו עצמו. כאשר באים להציק לנו כאן (ויש כאלה שבאים - גם משיחיים) - אנחנו פותרים את הבעיה בתוך הפורום ולא פונים בתלונה לפורומים אחרים.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo9.gif לפלגיה, אל תצתנעי

כל אחד מאיתנו מייצג את עצמו, את האמת הצרופה האחת והיחידה, את עם ישראל, וכמובן את דבר הא-ל עצמו. וברוך השם, למרות זאת, הפורום מצליח לנווט נושאים בעיקר בצורה עיניינית, ופחות בהשתלחויות של גולש בגולש.

פלגיה

New member
אני לא נכנסת לפורום תיאולוגיה

על מנת לייצג את עם ישראל או את האמת הצרופה או את האל עצמו. בטח לא כדי לייצג את פורום תנ"ך או מי מגולשיו שמחליט לעשות נפשות נוספות לעם היהודי. זאת היתה כוונתי. וזה שהפורום הזה מצליח לנווט בצורה עניינית - זה נקודה חיובית לרוב הגולשים בפורום שדנים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם זה או אחר.

יוסי ר1

Active member
למען הסר ספק, דברי הוסבו על פורום

תנ"ך בלבד, ולא על פורום תיאולוגיה, שאיני נוהג לפקוד.

שוחר1

New member
לחברים שלום. גם אני לא מבקר

בפורום תיאולוגיה. לאחר הביקור של אחד החברים שם נכנסתי והזדעזעתי. ליאון, שמנסה להציג את עצמו כאן כמלא סובלנות וסבלנות, משמש ככוח מניע בהשמצת חז"ל, מגדיר אותם כממסד היהודי המושחת, משמיץ את הרמב"ם. תוקף את המצוות המעשיות. טוען שהיהודים רצחו את הנוצרים והלאה והלאה. להגיד לכם את האמת הייתי בהלם. הרצחת וגם ירשת?? אלפיים שנות היסטוריה הפכו לאלפיים שנה שהיהודים רדפו נוצרים ולא ההיפך. ממשך כך. הייתי מציע לכם להיכנס אבל אני לא רוצה לצער גם אתכם. נכנסתי באופן חד פעמי. אל תתנו למתק השפתיים של ליאון וחבריו להשפיע עליכם. לדעתי אין להם מקום בפורום זה. אתם מכירים אותי די זמן. אני לא נוהג להשתלח. בסך הכל עניתי לו כפי שכל יהודי צריך לעשות. באומץ, ללא חשש מהרודן העריץ הנוצרי. הגיע הזמן שיבין שאנחנו כבר לא בגלות, והוא לא יכול לאיים עלינו באינקוויציה. ערב טוב לכולם

lion 7

New member
בכל אופן, תודה

על ההיענות והסובלנות, ואני מקווה שאנשים דוגמת ``שוחר 1`` , ילמדו מה היא סובלנות ודרך ארץ דווקא מהתנ``ך, דוגמת משה שהיה מאד סובלני, ופה אני רואה שיש על מי לסמוך כמו ``פלגיה`` ואחרים כדוגמא אישית ..

lion 7

New member
עניו ... בספר (במדבר י``ב - ג)

אחרי שיח משפחתית, שני האחים מעבירים ביקורת מצד מרים ואהרון , על ענין הנישואים לכושיה. בשפות אחרות לאותה מילה עניו, גם האנגלית במילה humble‏-‏ ‎- תואמת את המקור. בשפה שלי שהיא עשירה יותר , מצאתי שם נרדף ומקשר בין עניו עם סובלני , שכנראה תומך בהיותו משה לא רק עניו אלא סובלני גם ביחד.

פלגיה

New member
הפרשנות שלי היא אחרת

והיא נשענת על שפתו המקורית של התנ"ך. אולי פחות עשירה, אבל מקורית.

lion 7

New member
אולי את דתייה וזאת זכותך האמונית

לתנ``ך, אבל את יודעת שהתנ``ך המקורי הוא לא בהכרח עברית צרופה..

masorti

New member
זו אמירה של הסטוריון? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

באיזו שפה לדעתך נכתב התנ"ך המקורי? בסנסקריט?

למעלה