תיאולוגי

shirkoosh1

New member
לפי הספר לוקאס

ישו הוא משושלת דוד המלך גם מצד אימו, מרים.

אלי ו.

New member
היות ואנחנו ב ../images/Emo32.gif אני מרשה לעצמי

להגיב, למרות שלטעמי דיונים כאלה אין מקומם כאן. הייחוס השבטי ביהדות תמיד נקבע לפי האב ("למשפחותם לבית אבותם") ולכן ייחוס לפי האם אינו רלבנטי לנושא. אגב, ההתעקשות הזו על ייחוסו של כריסטוס היא סימבולית לחלוטין. בשלושת האבנגליונים הס'נאופטים (מרקוס/לוקאס/מתיוס) מתואר כריסטוס עצמו בדרשה ע"כ שאין חיוב שהמשיח יבוא מבית דוד. 35 וְיֵשׁוּעַ מְלַמֵּד בַּמִּקְדָּשׁ וַיַּעַן וַיֹּאמַר אֵיךְ יֹאמְרוּ הַסּוֹפְרִים כִּי הַמָּשִׁיחַ בֶּן-דָּוִד הוּא׃ 36 הֲלֹא דָוִד אָמַר בְּרוּחַ הַקֹּדֶשׁ נְאֻם יְהוֹה לַאֲדֹנִי שֵׁב לִימִינִי עַד-אָשִׁית אֹיְבֶיךָ הֲדֹם לְרַגְלֶיךָ׃(תהילים קי' א') 37 הִנֵּה-דָוִד בְּעַצְמוֹ קֹרֵא-לוֹ אָדוֹן וְאֵיךְ הוּא בְנוֹ וַיֶּאֱהַב רֹב הָעָם לִשְׁמֹעַ אֹתוֹ׃

יוסי ר1

Active member
ויבא המן... אגב, חז"ל כינו את ישו

בשם בן פנטירא, כיוון שהיתה סברה שאימו שכבה עם ליגיונר רומי בשם פנתירא. כך שישי אינו מעורב שם.

פלגיה

New member
|אבן| (אין אייקון מתאים)

מוכנה לסקילה
כאן אנחנו חלוקות, כי אני חושבת שבאופן כללי חז"ל (ביטוי כולל להמון אנשים מהרבה תקופות) הם חכמינו זכרונם לברכה, והם אמרו דברים חכמים מאוד. רק צריך להבין את מה שאמרו ולחפש את עומקם של דברים. הבנה פשטנית אכן יכולה להתפרש כשטויות גמורות.

א ס נ ת י

New member
הם נקראים חכמינו

מפאת כבוד, והרבה דברים שהם אמרו מבוססים על השערות והמצאות כי לא הייתה להם תשובה אחרת להסביר דברים שגם הם לא הבינו. הם גם ז"ל לכן הרבה אימרות שלהם צריכות להתעדכן ולהתבטל. להבדיל, הם אמרו הרבה דברים חכמים ופתרו קשיים באופן מופלא.

יוסי ר1

Active member
נוותר על הסקילה אם תשמיטי מילה

אחת: "שטויות". על כל פנים איתגרת אותי, ואני מקווה להביא בקרוב את המקורות (לא שאני רואה מתי אני מתפנה לחפש, אבל אשתדל בהחלט)

יוסי ר1

Active member
עשיתי לעצמי חיים קלים, קבלי בינתיים

שני קישורים. אם יש את נפשך לנבור, גשי למקורות שהירשמן מביא בהערה 11

א ס נ ת י

New member
יקח לי קצת זמן לקרוא את כל זה

בנתיים רק אומר, שלא התכוונתי רק למחלוקת יהודים-נוצרים, אלא לכל דברי חז"ל

יוסי ר1

Active member
על זה פלגיה ענתה כבר.

שטויות אינם בלקסיקון שאמור לתאר את דברי חזל. ואם תטעני שיש דברים שהמדע חידש היום וחז"ל טעו בו, תנסי לחשוב איך יראו בעוד 2000מ שנים השקפותייך על דיאטות או מדע אקטואלי. אני הייתי מתחיל להסמיק מעכשיו.

יוסי ר1

Active member
לאסתי, אין מדובר על כך שהסמקה

תעזור למי מאיתנו. אנו דנים במשמעויות של היגדים. ומשמעות היגד ש"חז"ל דברו שטויות", עבורי היא שמי שאמר זאת אינו מצוי דיו בעולמם של חז"ל, ואינו מכיר את דרכי המדרש והאגדה. כמי שקרא ולמד בעיון מדרשים ואגדות, אני יכול לאמר בכנות, ששטויות עדיין לא מצאתי שם. גם כשמוצאים שם דברים שההיגיון מתקשה לקבל כפשוטם, עדיין תמיד ניתן לחפש מה הניע את בעל הדרשה לדרוש בדרך מוזרה, וברוב המקרים נמצא שיש רציונל עמוק שמכתיב את הדברים. אני בהחלט מסכים שלאורך ההסטוריה נכתבו הרבה ספרים שמכילים שטויות, אבל ספרים אילו מאוחרים לספרות התנאים והאמוראים, שהם הגרעין המרכזי של מה שאנו מכנים "חז"ל".

א ס נ ת י

New member
אסנתי, אסנתי, אסנתי,אסנתי

גם אני למדתי, גם אני מכירה, גם אני מצויה בעולמם, ועדיין אמשיך לחשוב כך.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo140.gif אסנתי, מחילה שהשמטתי אות.

זה אגב מוכיח שאת קוראת בתשומת לב רבה ממה יותר מאשר אני כותב...

שוחר1

New member
למדת? מנכירה? אך לא מספיק מבינה

את הפסיכולוגיה, או תפיסת העולם של כל אחד מכותבי המדרשים. תראי לי מדרש אחד שנראה לך שטויות

the new seagull

New member
יש תרגום לברית החדשה?

יצא לי לאחרונה לקורא הרבה תנ''ך והוא מרתק לדעתי, מענין לקרוא גם את הברית החדשה.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo32.gif בכל חנות ספרים משומשים

תמורת כמה שקלים. כמו כן קיים ארגון מיסיונרי בשם "קרן אחווה משיחית", שישמח לספק לך בחינם כל חומר תעמולה נוצרית שתהיה מוכן לקבל.

למעלה