תיאולוגי

פלגיה

New member
אף שפה היא לא "צרופה"

אבל התנ"ך לא נכתב לא באנגלית, ולא ברוסית, לא בבבלית ולא בלטינית. גם לא בארמית (רובו הגדול) ולא באשורים או בסנסקריט. התנ"ך נכתב עברית. כמו כל שפה יש גם לעברית השפעות זרות, אבל זו עדין עברית.

lion 7

New member
לא היתה לי שום כוונה להתנצחות פה

גם ספרי קדש אחרים יש לה בעיה `` דומה`` . וזה לא מוריד או מפחית מערך הספר בעיני המאמינים בו.‏ כל טוב

אלי ו.

New member
מה דעתך על מי

שהורג עשרות אלפים מבני עמו מכיון שסגדו לפסל זהב? על נביא שרודף ושוחט 450 כהני דת אחרת? על אדם שהורג זוג העוסק במין פולחני ללא משפט? על ציווי להשמיד כל צאצאי עם אחר? על מי שמקריב את ביתו כקרבן תודה לאל? ובמיוחד בשבילך, מה דעתך על עם זר שבשם הבטחה אלוקית חוזר לארץ ממנה יצאה לפני מאות שנים המשפחה המכוננת של העם, נלחם בעממים החיים שם בשלוה, משעבד חלק מהם ומגרש והורג את השאר?

שוחר1

New member
יוסי, חבל על הזמן: עיניים להם ולא י

יראו אוזניים להם ולא ישמעו. אבותינו כבר העבירו לנו את המסר הזה, ואנו תמיד המומים כשאנחנו נתקלים בזה במציאות פעם אחר פעם

אלי ו.

New member
זו הפעם השניה שאתה מתבלבל ביני לבין

יוסי. אני רק יכול לקבל את זה כמחמאה.

lion 7

New member
רק זה?

התורה שבידינו מספרת על המבול והשארת נוח ומשפחתו בנוסף ליצוג של חיות שלא יכחדנה, האם אתה אומר גם על אלוהים חלילה וחס, פנטי? או זה בעצם הרעיון מקריאה מעמיקה בתנ``ך ,אנחנו רואים שאלוהים מצווה על אנשים שבחר, להעביר מסר לאחרים ולהשיב אותם אליו בחזרה אין אפשרות בין לבין ביחס לאל או קדושה או חטא. אם היו קיימים נביאי הבעל בלי הצבת סוף לזה מצד הנביא, אף אחד לא עלה בדעתו להבין לאן פניה של הקשר עם העם הנבחר או בענין עגל הזהב . החטא ועונשו ב(ברית הישנה) או התנ``ך הוא משל לנמשל ביחס לנו בני אנוש , השונה (וכמובן אנו פה שלא מסכימים) על הברית החדשה שכרת אלוהים שנרמזה עליה בתנ``ך. אחרי הברית זאת החדשה, אין הרג אלא חסד דרך ישוע המשיח(ולפי מה שאני מאמין, ואתה יודע מהי אמונתי האישית) שנתנה קדושה לאל בעת החדשה או בברית החדשה שלא אכנס לפרטיה הערה : הייתי רוצה שנדון בזה בפורום תיאולוגיה המשותף לך ולי, יותר לעומק ושלא חלילה אפגע בשום מאמין בפורום זה.. היות ושנינו מכירים הפורום הנ``ל)

shushu10

New member
כל הכבוד על הקריאה הנבונה להעביר

את המשך הדיון לפורום תיאולוגיה או whatsoever.אין ייעודו של פורום תנ"ך לנאץ, להשמיץ, לחרף ולגדף את האל ואת עם ישראל. זה יותר מסתם חוצפה להשתמש בבמה הזאת ואח"כ להתחסד ולומר שלא רוצים לפגוע... וזוהי גם פניה לפלגיה ל"עזור" לחבורה הזו להתחפף מכאן לאלתר.

יוסי ר1

Active member
חסד אחרי "הברית החדשה..."

לליאון: אתה אומר "אחרי הברית זאת החדשה, אין הרג אלא חסד דרך ישוע המשיח" ואנחנו אומרים, כי בשם אותו "חסד" ואותו "אין הרג", אלפי שנים טבחו בנו מאמיני אותו האיש. האינקווניציה, מסעות הצלב, הפוגרומים, השואה, נעשו כולם בשם עליונות הדת זו החדשה, בשם החסד האלוהי. וכאן בארצינו נאמר אנו היהודים, לא עוד נושיט את הלחי השניה. מקסימום נפנה אליכם את לחי העכוז!

lion 7

New member
מקסימום רציתי להביא תשומת הלב

למה היה שקט יחסי בפורום תיאולוגיה. שוב ושוב אני פה לא בשביל להתנצח , אם נמשיך לדבר אף אחד יקשיב . לפחות אני לא רוצה לקלקל לכם את האוירה כמו שנעשה על ידי חלק ממשתתפי הפורום זה שהשמיצו את האמונה שלי . זהו ותודה על היחס הטוב

shushu10

New member
אנחנו חושבים שכדאי לך לטפס על

עץ אחר! נסה בפורום חסידי ישוע!

jayawan

New member
לא, זה JESSY OWENS ההוא שבשנת

1936 זכה ב 4 מדליות זהב באולימפיאדה בברלין והשפיל את היטלר, שברח בהאצטדיון בעת חלוקת המדליות.

רוניטו

New member
בדיוק ההוא. וגם בדרך גאל את העולם.

רק חבל שהשאיר הרבה חסידים שוטים

usa2003

New member
ישו איננו מזרע ישי זה כתוב בברית

החדשה . מי שכתב את הספר הזה הברית החדשה לא הבין כלל אחד פשוט שהוא כלל שימור הזרע . למה הכוונה ---> אימו של ישו היא מריה (מרים) זה ברור . אך מיהו אכיו ? האם הוא יוסף הנגר שעל פי הברית החדשה הוא מזרע בית דוד ? התשובה היא לא ולא . ישו נולד מרוח הקודש ! ככתוב כמובן ! ולכן הוא בוודאי לא מזרעו של יוסף . מסקנה ישו לא קשור לבית דוד ולכן הוא גם לא המשיח (משיח בן דוד ). כותבי הברית החדשה העתיקו את שיטת הרציפות מהתנ"ך , אבל גם להעתיק צריך לדעת , נכון.

שוחר1

New member
תראו לי ויכוח אחד בין נוצרים

ליהודים שהסתיים לטובת היהודים. כשהנוצרים הפסידו בוויכוח הם טענו שהיהודים מכשפים והרגו אותם. עכשיו המייק הזה מנסה לגרור אותנו למקום שאבותיו, לאו דווקא הפיזיים, ארלא הרוחניים, גררו את אבותינו בכוח. חוצפה.

למעלה