הדעה שלי על DPP מעורבת משהו
זה די תלוי במצבי רוח: לפעמים אני ממש שונא אותו ולפעמים דווקא נורא מחבב. זה גם די תלוי בשירים עצמם; יש כאלה שאני אוהב מאוד ויש כאלה שאני לא מחבב במיוחד. פואט ללא ספק מעולה, אבל BBB, אמארנת' וקיידנס פשוט לא משהו. את MPG בהתחלה מאוד שנאתי, אבל לאחרונה דווקא התחלתי לאהוב אותו יותר ואני שומע אותו בלופים וממש אוהב אותו. את איווה אהבתי מההתחלה, אחד השירים היפים של נייטוויש לדעתי, והשיר שבו אנט נשמעת הכי טוב. גם את סהרה אני אוהב מאוד, למרות שלפעמים הוא חופר לי באוזניים. WBTN לא משהו בכלל, כנראה שהחלש ביותר באלבום. את FTHIOH בהתחלה לא כל כך אהבתי, אבל עם הזמן הוא נעשה חמוד, אבל לא יותר מזה. הוא מתחיל כמו שיר טיפוסי של HIM (לא שזה רע, זה פשוט לא נייטוויש). דה איילנדר... זה כבר סיפור אחר - השיר הכי טוב באלבום לדעתי. לאסט אוף דה וויילדס ממש טוב, אבל הוא קצת ארוך מדי. 7 דייז... לא משהו. אני לא מת על הפזמון, והשיר באופן כללי די נמרח. ו-MOH - חמוד, לא משהו מיוחד, וגם, ארוך מדי. באופן כללי זה לא אלבום רע, וממה שאני מכיר מוואנס, הוא גם טוב יותר ממנו, אבל זה לא ממש נייטוויש, וזה אלבום שאפשר להגיד עליו שהוא מצויין. אף שיר, מלבד דה איילנדר, הפיל אותי. לא מגיע לקרסוליים של סנצ'רי צ'יילד ו-ווישמאסטר. ששת הגדולים שלי (לפי הסדר) - 1. The Islander 2. The Poet and the Pendulum 3. Eva 4. Sahara 5. Master Passion Greed 6. Last of the Wilds כל השאר... לא משהו מיוחד.