לא, אני מצטער, זה לא יכול להיות.

אם אתה חושב, ולו כאפשרות, שסליל ווטסון -קריק כפול מתחלק לסליל "ווטסון" ולסליל "קריק", אתה לא קראת שום דבר, או קראת תחת השפעת אלכוהול או משהו יותר חזק.

אתה מבלבל בין חצי ללא-שלם. ובין גנים לאללים

ביולוג יקר כאשר מתייחסים למחצית של משהו אז המשמעות היא שמבחינה כמותית מתקיימת הפחתה של 50% אבל לא בהכרח משמעותו שהחצי הזה אינו שלם או טוטאלי. נניח שיש לי מסמך כתוב ואני גוזר אותו לחצי. יש לי עתה חצי מסמך כאן החצי אינו שלם. אם במקום לגזור את המסמך, אני מצלם אותו במכונת צילום יש לי עתה שני מסמכים. אבל שני המסמכים הם שני שלמים, כל אחד ואחד מהם הוא שלם לעצמו. הכפלתי את השלם. עכשיו אני מחלק בחצי: מה קיבלתי? מסמך אחד. למרות שהכמות פחתה, לא הלכו לאיבוד אותיות ולא הלך לאיבוד תוכן כלשהו, היות ובידי מסמך שלם אחד (אם כי פחות משני מסמכים שלמים). כאשר מכפילים משהו יש להבחין בין הכפלת השלם לשני שלמים לעומת הכפלה של משהו לא- שלם על מנת שיגיע להיות שלם. הנמשל: תא היפלואידי, הוא השלם. תא דיפלואידי הוא שני שלמים, לכן כפי שלא אבד לנו תוכן בדוגמת המסמכים, לא אובד מידע גנטי גם לגבי התאים. כפי שאני מבין (וחברי הפורום מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה), תאי הרבייה הם היפלואידים. בתהליך הרבייה הולד מקבל קובץ כרומוזומים מאמו וקובץ כרומוזומים מאביו. לגבי כל תכונה, הוא מקבל גן מאימו וגן מאביו. לכן לגבי כל תכונה הוא מקבל הן את תכונות אימו והן את תכונות אביו. במובן זה לא הולך לאיבוד כלום. אבל הולד, יקבל בפנוטיפ או תכונה זו או תכונה זו (אני מניח גנטיקה מונוגנית, ומתעלם כרגע מתכונות ביניים). הגן במשמעות ההשפעה שלו על הפנוטיפ נקרא אלל. לכן הולד, מקבל בהכרח הן את הגנים של אימו והן של אביו. הגנוטיפ שלו מכיל את שניהם. אבל, בפועל הוא יקבל תכונה של אחד מהוריו בלבד. איזו? אם הולד קיבל אלל אחד מאימו ואלל שונה מאביו, הולד יהיה הטרוזיגוט לגבי אותה תכונה, אז הפנוטיפ ייקבע לפי יחסי דומיננטיות-רציסיביות של האללים. אם אימו של הולד הייתה בעצמה הטרוזיגוטית היא עדיין תעביר לולד את אותו הגן ואת אותה התכונה, אבל רק אחד מהאללים. לכן, הגנים לא הולכים לאיבוד. האללים יכולים לא להגיע לאותו צאצא (ולזה התכוונת שמשהו הולך לאיבוד-האלל לא מגיע לצאצא, לכן הוא כביכול הולך לאיבוד, אבל הגן כן עובר לאצא לכן הצאצא הוא נשא של התכונה אבל לא יקבל ביטוי שלה), או להגיע אבל להיות רציסיביים, ואז הוא לא יקבל פנוטיפ בהתאם. אם מזה אתה חושש, אתה לא מדבר רק על "גנים יהודים" אלא גם על "אללים יהודים". זה גם לא הולך לאיבוד, היות ואותו צאצא שלא קיבל "אלל יהודי" יעביר לצאצא שלו, את אותו הגן, ואז האלל יתבטא בפנוטיפ של בתו (נכדתם של ההורים המקוריים). מה שאתה מעוניין למעשה זה להרבות פנוטיפים יהודים מולדים, בטווח הקצר. תכנון גנטי המיועד להרבות פנוטיפיים בטוח הקצר (באמצעות רבייה בין הורים שהם הומוזיגוטיים לאותה תכונה רצויה) משיג אמנם מטרה זו, אבל מגדיל את הסיכון להכחדה גנוטיפית ופנוטיפית גם יחד, בטווח הארוך. ראשית, תכנון גנטי זה מגדיל את הסיכון למחלות גנטיות (עיין ערך טאי זקס). שנית, הוא מגביר את הסיכון הגנטי היות והוא יוצר הומוגניות גנטית. אם תתפתח מחלה הפוגעת בתכונה לא-יהודית, אז אם כולם פגיעים באותה מידה לכן גם יכולת העמידה שלהם זהה, ואם יכולת עמידה זו חלשה מדי-כולם נופלים. ככל שמגבירים הטרוגניות גנטית, אז יש יותר תכונות בין חברי הקבוצה וכך גובר הסיכוי שחלק יפתחו מסוגלות עמידה גבוהה יותר בפני המחלה וישרדו.

שטויות במיץ.

אני לא בילבלתי בין שום דבר לשום דבר. מה אתה מקשקש?? אתה מנסה ללמד אותי גנטיקה שנה א'? דבר עם ה"ביולוג", לא איתי. בקיצור, אולי פאקינג תלמד לשרשר כמו בנאדם???? זה לא מסובך. אפילו פחות מסובך מהפלואידיות/דיפלואידיות.

וכן התנצלותי

אם המיקום של ההודעה שלי בשרשור היה כזה שחשבת שיש לי חלילה טענות נגדך. אין לי כל טענה נגדך וקטונתי היות ואין לי ידע מקצועי מספיק. חשבתי שאם אני פותח את ההודעה ב- "ביולוג יקר" זה יספיק כדי להבין שאני מדבר איתו ולא איתך.

אתה צודק

אני לא ידעתי זאת, והתייחסתי אל הכינוי הרשמי. גם מהתגובה שלי היה ברור שאני לא עונה ל- "רוקד עם שבלולים" אני חושב שהוא הבין זאת, כי הוא מאוד כעס עלי שאינני יודע לשרשר (אני מקווה שבסקירה הגנטית לא טעיתי). אני שוב מתנצל. אני עושה את צעדי הראשונים בהשתתפות בפורומים בכלל, ואני חשבתי בתום-לב שאם אני ממקם את ההודעה אחרי התגובה האחרונה באותו עניין וכן מתייחס לאדם בכינוי הרשמי שלו כאן, הרי שיצאתי ידי חובתי. אני מבין שאני צריך למקם את הודעתי מתחת לאדם הספציפי שאני מגיב אליו. בנוסף לזה אני "הפילוסוף המפוזר" (פנוטיפ של פיזור?) ולעיתים אני משוכנע שאני ממקם את הודעתי במקום מסוים, ופתאום אני רואה שמיקמתי אותה במקום אחר. אם אני מבחין בכך, אני ממהר להודיע הודעת הבהרה. בכל אופן, אני מקבל בהבנה את הכעס של "רוקד עם שבלולים" ומקווה שאופן השרשור שלי ילך וישתפר.

אני מתחיל להבין . ראה תגובתי לרוקד עם שבלולול

אם זה כך אז הביטוי "מעביר את מחצית החומר הגנטי" הוא ביטוי לא נכון ונחוץ ביטוי שמראה את מה שכתבת .

אני ניתחתי את האפשרויות . לא טענתי שהחצייה

היא לסלילל וואטסון + סליל קריק . זו אפשרות לוגית מתוך משפט שלא נוסח כהלכה לפחות בויקיפדיה . לפי התשובה של סנגור הפילוסופיה אז המצב הוא : 2- שחצי הכרומוזומים העוברים בתא הפלואידי זהים לאלה שאינם בתא זה . אני שותנ מעט מאד אלכוהול ודברים אחרים לא אצלי בכלל . חוץ מברור האמת ככל יכולתי .

C H 4

New member
que?

אני לא יכול לרקוד כי הריצפה עקומה? ויקיפדיה (עם כל חוסר הכבוד שיש לי) דווקא היתה בסדר גמור, אתה זה שלא מבין את הניסוח. אני חושבת שכדאי לך להתחיל לשתות, נזק זה כניראה לא יעשה.

ניסוח יותר נכון

כל הכרומוזומים בתא היפלואידי מייצגים את כל המידע הגנטי. בתא דיפלואידי המידע הגנטי השלם מוכפל וכך מתקבלים שני שלמים. המחצית שאתה מדבר עליה בתא היפלואידי דומה למחצית של שני העתקים צילומיים. מחצית זו היא העתק צילומי אחד, אבל העתק זה מכיל את כל המידע.

שלחתם אותי ללמוד ? בבקשה .

הנה דברים מתומצתים מתוך – הביולוגיה – חקר החיים- אחידות . יוצא לאור ביוזמתו ובפיקוחו של המרכז הישראלי להוראת המדעים ע"ש עמוס דה-שליט. מיסודם של משרד בחינוך והתרבות האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע . שנת ההדפסה אינה מופיעה . נעזרתי גם בויקיפדיה . האינפורמציה פזורה סביב העמודים 243-245 בתא סומטי –תא גוף יש 46 כרומוזומים (2n) בכל תא סומטי 2 כרומטידות זהות . תא הרביה מקבל רק כרומטידה אחת מכל 46 הכרומוזומים . בתא רביה מתבצעת מיוזה – הפחתה . נשארים 23 כרומוזומים (n) בזיווג מתחברים הכרומוזומים של האב והאם . 23+23=46 כרומוזומים . הכרומוזומים נצמדים לזוגות הומולוגיים . בזוג הומולוגי 4 כרומטידות . נוצר מישור משווה וחוטים של כישור החלוקה . מתבצעת נדידה של בני הזוג , כל אחד לקצה אחר . נוצרים 2 ריכוזים של תאים מונופלואידים . בכל ריכוז תאים מונופלואידי 23 כרומוזומים (n) שהם 1 מכל זוג הומולוגי כלומר בכל תא זוג כרומוזומים הומולוגיים . הכרומוזומים נערכים שוב במישור המשווה . כישור חוטים חדש מחבר את הכרומטידות אל הקטבים . הכרומטידות של כל כרומוזום נפרדות ונעות אל הקטבים . הריכוזים נעטפים בקרום והופכים לגרעינים . אני מקווה שעברתי את הבחינה בגנטיקה ואפשר להמשיך בנושא האבולוציה .

למה אתה כותב את זה לי?

אתה לא התבלבלת במקרה? אני לא זוכר שדנתי איתך על גנטיקה בכלל.. לא באופן מפורט, בכל אופן.

אתה בקצה של השירשור ובפעם הקודמת

כאשר פתחתי הודעה הורדתם אותי לקצה השירשור . אם אתה רוצה ויכול אז שים את זה כהודעה חדשה , או משהו .

או קיי, אז מה אתה טוען?

אני לא ביולוג, אבל אתה טענת שהולכת לאיבוד אינפורמציה גנטית. מהפירוט שלך לעיל אני לא רואה זאת. בתא רבייה שהוא תא היפלואידי יש מחצית הכרומוזומים מאשר בתא אחר שהוא תא דיפלואידי. אתה טענת שמידע גנטי הולך בשל כך לאיבוד. זה לא נכון, כי בתא מין יש את כל האינפורמציה. כל 23 הכרומוזומים מייצגים את כל המידע. בתא דיפלואידי הייצוג הזה מוכפל. ראה דוגמת העתקים הצילומיים שלי, לעיל. אין בדברים אלה אישור שכל מה שכתבת כאן נכון, את זאת יאשרו לך חברי הפורום המתמחים בביולוגיה. אין לי מספיק אינפורמציה על מנת לעשות זאת.

לי כרגע אין ספק שאינפורמציה גנטית הולכת

לאיבוד. מדוע אני סבור כך ? כי אין בDNA של היצורים החיים כיום את כל הגנים שהיו לאורך הזמן . השאלה היא באיזו דרך ? זה פורום אבולוציה . לא ?

נכון שמידע גנטי הולך לאיבוד

אבל לא בדרך של רבייה מינית לכשעצמה, כפי שטענת בעבר. מידע גנטי הולך לאיבוד באמצעות מוטציות. אם הגן אינו אדפטיבי הוא נכחד, זו האבולוציה וזו הברירה הטבעית. .אבל זה לא קשור להולדת צאצאים לכשעצמה. על מנת למנוע אובדן מידע גנטי עתידי, צריך לדאוג לרבייה הטרוגנית. רבייה הומוגנית מגבירה את סיכון ההכחדה כפי שאפלקה כתבה טוב ממני.

למעלה