Zoharrr

New member
../images/Emo32.gif

התקשרו לאחי ביום שישי, צו מיוחד, מיום שני מילואים,3 חודשים. בוא נספר לכם קצת על אח שלי, ארז,בן 24,מהרגע שהשתחרר מהצבא הוא עובד פה במשק, מחזיק את המשק, משפר דברים. כי אבא שלנו כבר בן 63,הוא זקן,ולמרות שהוא טוען שהוא בן 18, הוא חולה ועייף. יש לנו משק חקלאי גדול משהו כמו 36 דונם של נוריות וכלניות שאנחנו משווקים לבורסות בהולנד, יש 3 דוכני פרחים ב 3 מקומות שונים בימי שישי,ששוב, ארז מחזיק. הוא כל שבוע נוסע לכל מיני מגדלים אחרים שגרים רחוק להביא פרחים שאנחנו לא מגדלים, הוא ואמא שלי מכינים את הזרים. בימי שישי אני עובדת,אבא עובד,ארז עובד,וכשאנחנו נמצאים בכל 3 המקומות אנחנו שוכרים עוד עובד. זה יוצא במקום אחד אנחנו שבוע כן שבוע לא. למה? כי כשאבא שלי חטף פריצת דיסק ואנחנו היינו קטנים נכנס לשם אדם אחר שמוכר פרחים, וכשאבא שלי הבריא האיש הזה לא היה מוכן ללכת,אז התפשרנו. בחגים שנינו שם ואנחנו צריכים להתמודד עם האמא הזקנה שלו שבוכה לאנשים שיקנו ממנה. בשבוע הבא, ארז הולך למילואים מיום שני. לארז יש 10% נכות מהמילואים הקודמים,אבל זה לא מדאיג את צה"ל. אם ארז הולך למילואים כל המשק משתבש... אחי יוסי בסין,הוא יחזור ב 30 לחודש ובתקווה שלא יגייסו גם אותו(התקשרו כבר...) הוא יחזיק את המשק. אם יגייסו אותו, אני לא יודעת מה נעשה... אבא שלי זקן מידי בשביל זה... שבוע הבא יש לי יומולדת, שאני לא הולכת לחגוג כי אי אפשר,פשוט אי אפשר. ואני לא הולכת לדחות אותו,כי לא. כי צריכים אותי בצורה מפחידה. כי בפעם המיליון,ויש כאן 1 או שניים שיודעים על מה אני מדברת, חצי עולם על הכתפיים שלי,ואני אפילו לא בת 17,וזה נמאס... אל תרחמו עליי, פשוט רע לי ורציתי לפרוק.

pain is MY love

New member
יש לי דבר אחד להגיד

המשפחה שלך זקוקה לאח שלך אבל גם המדינה! מילואים זה מילואים מחובתו לבצע אותם. מצטערת בשבילך שהמצב כפי שהוא ואני באמת מאחלת לך שתהיו חזקים ותצאו מזה אני מאמינה בך!

Zoharrr

New member
מרינה,

אין לי ספק שמהמדינה אולי צריכה אותו, אבל אם הוא לא יהיה פה, הבית הזה יתמוטט. זה תורי להיות אגואיסטית, ויש דברים שבהם צריכה להיות למדינה אוזן קשבת.

יש מצבים בהם המדינה צריכה

להתחשב במצבו של הפרט , ולא לגרום לו ולמשפחתו נזק בלתי הפיך. אני משוכנע שנצחונו של צה"ל על החיזבאללה לא תלוי בהשתתפותו של ארז במערכה. לא נלחמים בעוול אחד על ידי גרימת עוול לאחר.

מיטללל

New member
צודק, אבל

במצב רגיל לצה"ל יש מערכת שלמה ע"מ להתמודד עם בעיות של אנשי מילואים ולהתחשב בהם כמה שאפשר (טופס 55, וולט"ם, ימי ראיונות וכדומה). כיום אנחנו לא במצב רגיל. צה"ל לחוץ בזמן. מן הסתם יש הרבה אנשים שהמילואים האלו לא באים להם בזמן טוב (לאחד נולדה תינוקת, לשני יש מבחנים, לשלישי יש עסק פרטי, אשתו של הרביעי "היסטרית" כי הם גרים בחיפה, הילד של החמישי עומד לעבור ניתוח וכדומה), שבאים בבקשה לבטל את המילואים, ועבורם זה הכי חיוני וקריטי בעולם. בסופו של דבר לצה"ל כרגע יש משימה. משימה שהוא חייב לעמוד בה. אני מניחה שבמי שאפשר מתחשבים-כמה שאפשר. אבל צריך לזכור שזה לא מצב רגיל...

וגם במצבים האלה צריך לדעת

להבדיל בין "לא נוח" לבין גרימת נזק בלתי הפיך לפרנסתו של אדם ולפרנסתה של משפחה. אני בטוח שמערך כוח האדם של צהל יכול וצריך להתמודד עם בעיות פרטניות של חיילים ולעשות את האבחנות הנדרשות וההקלות המתאימות גם במצב חירום מהסוג הזה.

lb22

New member
אז זה בסדר להרוס למישהו את החיים

רק כי הצבא ממהר? הצבא ממהר בתחת שלי אולי.... אם הצבא היה ממהר כבר מזמן לא היינו נלחמים , 6 שנים הצבא עצם עין והיום זה מה שקורה. הצבא לא ממהר ולא שום דבר פשוט צריך חיילי מילואים שיתנו לכוחות הסדירים אפשרות לעלות צפונה. ואני לא בחיים שלי לא הייתי מקבל תשובה : רק בגלל שהצבא ממהר הוא צריך להרוס את החיים של האזרח : רק שתדעי בתור קצינת מילואים ש : מבחנים אפשר לדחות , ניתוח של בן בשביל זה יש את האמא ושאר המשפחה , לידת תינוק אותו דבר , אבל חיים ופרנסה אי אפשר לדחות ולא מדובר על עובד שכיר שהחוק מגן עליו מדובר על עובד עצמאי שאם הוא לא יהיה שם העסק יפול ויכשל מה את בתור קצינת מילואים היית אומרת למישהו כזה ? ששמע מה לעשות הצבא ממהר....

מיטללל

New member
זה ממש לא מה שכתבתי,

שכתבתי ש"הצבא ממהר", לא התכוונתי שזה נותן לו לגיטמציה לא להתייחס לבעיות אנשי המיל' שלו. התכוונתי שאין זמן ואפשרות להליכים הרגילים. לכן בתגובתי הראשונה המלצתי לזוהר להגיד לאחיה לפנות למ"פ ולהסביר לו את רגישות בעייתו. אני לא יודעת באיזו יחידה אחיה של זוהר נמצא, אך אני מתארת לעצמי שהמ"פ יעשה כל שביכולותו, אם ביכולותו, על מנת לעזור. לידע כללי, הרבה פעמים שאיש מילואים נאלץ לדחות מבחן עקב מיל', זה מחייב לתת לו מועד מיוחד, שלעיתים קרובות נקבע רק שנה אחרי. מה שממש לא פתרון אופטימלי. ניתוחים מסוימים, שמחכים להם תקופה ארוכה, גם לא ניתן להזיז בכזו קלות, בטח לא במצבים בריאותיים מסוימים וגם אי אפשר להגיד לתינוק מתי להיוולד :) גם לי הכי קל לדבר על ריקבון המערכת (וכן, היא רקובה) ויותר נעים לי להבין, להזדהות, ולהתרגש מהמצוקה של "האיש הקטן".... אבל לא תמיד זה כ"כ פשוט, זה ממש לא שחור לבן, ותאמין לי שהצבא ממש לא שם ז על בעיות אנשי המילואים (שוב, לפחות לפי מה שאני הכרתי...)

pain is MY love

New member
נכון

נצחונו של צה"ל על החיזבאללה לא תלוי בהשתתפותו של ארז במערכה וגם לא בהשתתפותו של דוד ולא של משה ולא של שמוליק ולא חיים ולא אזרע ומה קרה? כל אחד אפשר לשחרר! אבל מי ישאר לנו?! בגלל זה הצבא הוא צבא העם וחובת הגיוס חלה על כולם כנ"ל מילואים. למזלו המילואים הם 3 שבועות ולא 3 שנים ובמצב של היום תאמין לי שכל חייל וחייל הוא קריטי.

ושוב

חובת הגיוס חלה על כולם אבל אסור, בשם החובה הקדושה הזאת לגרום לבן אדם נזק לדורות. בתור בעל עסק קטן אני יכול להבין ולהזדהות עם המצב שזוהר מתארת. אם במבצע חומת מגן , כשעוד הייתי שכיר ולא זומנתי למילואים, התקשרתי כל יום לקצינת קישור כדי לנסות להתנדב הרי שהיום כשאני בעל עסק קטן , שאני בונה אותו בדם במשך השנתיים האחרונות , אעשה הכל כדי להתחמק אם יזמנו אותי כי זה יגרום לי נזק בלתי הפיך עד כדי הרס מוחלט של העסק והגעה לפשיטת רגל. כמו שלירן אמר - יש הבדל בין שכיר , שמוגן על ידי כל מיני חוקים, ואשר מקבל את משכורתו מביטוח לאומי במהלך המילואים לבין בעל עסק , ביחוד עסק קטן שאינו יכול לתפקד ללא נוכחות בעליו. אם המערכת שאת מופקדת עליה לא יכולה ו/או לא רוצה לעשות את ההבחנות האלה אז אולי צריך להתמודד איתכם בדרכים אחרות.

pain is MY love

New member
מה אני אגיד לך

"אז אולי צריך להתמודד איתכם בדרכים אחרות" סבבה. שיהיה עריק נראה איך העסק שלו ישגשג אחרי שהוא ישפט וישלח לכלא...

Zoharrr

New member
מרינה,

אחי לא יהיה עריק,הוא ילך להילחם. אבל המלחמה הזאת, כמה שאני תומכת בה, כשזה נהיה ככה,אני חושבת שכבר אין טעם. אז ינצחו את חיזבאללה... וייהרס לי הבית? ההורים שלי ימותו משיברון לב? וילדים יהיו יתומים? פה ובביירות? אין טעם כבר... אין. המחיר הכבד לא שווה את זה...

pain is MY love

New member
אוקיי

ואם הוא לא יילחם ולא ננצח ותיפול עוד קטיושה על בית ועוד משפחה תהרס ויהיה עוד חייל הרוג ועוד הלוויה ועוד ילדים יתומים זה עדיף?! לכל מטבע יש שני צדדים.. ברור לי הכאב שלך והצד שלך בסיפור אבל תראי גם את הצד השני וחוץ מזה בשורה תחתונה לפני שכולם קופצים פה נגד קצינות הקישור באשר הן אח שלך כן יכול לדבר עם המ"פ ולמיטב ידיעתי הוא גם יכול להגיש ולת"מ וכן יש מה לעשות העיקר לא להתיאש!

Zoharrr

New member
מרינה,

זה לא רק אני... המלחמה הזאת לא תעזור, יהיו עוד ועוד ועוד... אין טעם...

lb22

New member
הצבא שטף לך את הראש כנראה

כי משום מה גם אם יגייסו את כל הגדודים למילואים יפלו קטיושות ויפלו גם בעתיד. המלחמה הזו לא הולכת להיגמר תוך כמה ימים . הצבא הוא מערכת דפוקה (אם את עוד לא יודעת את זה) אבל גם אם זו מערכת דפוקה צריך להתחשב כמה שאפשר. אני בעד להתגייס למילואים אני בעד להתנדב למילואים אני לא בעד הרס החיים בשביל הצבא. גם ככה ישראל זו המדינה המערבית היחידה שבה בן נוער בן 18 עושה סטופ לחיים שלו למשך 3 שנים בעוד במקומות אחרים ב3 שנים האלו אנשים בגילאים זהים מוציאים תואר ראשון ועוד אחרי זה שהנער שהפך לגבר מקים עסק משלו נקרא לעשות מילואים הוא מגיע מתנדב ופתאום יש מצב מיוחד שדורש גיוס אבל הוא לא יכול להגיע כי אם הוא יגיע פשוט יהרסו לו החיים במקרה כזה אני מעודד אי הגעה . שום מלחמה שבעולם לא שווה שאני יפסיד את החיים שלי . ואני מדבר בתור אחד שעשה את הצבא שלו ברצון מגיע לכל צו מילואים שאני מקבל גם אם המילואים שלי הם לא הדבר הכי כיף בעולם וגם אם כדי להגיע לשם אני חייב לשלם מכספי את הדלק (וזה הרבה כסף) אבל יש גבול מרינה יש גבול.

pain is MY love

New member
תאמין לי

שאני שונאת את הצבא אני כבר חצי שנה מנסה להשתחרר ולא מוכנה לקבל את המערכת. אבל וואללה מה לעשות, אנחנו במלחמה ואנשים צריכים להתחיל להבין את זה!

כולם מבינים את זה טוב מאוד

אבל גם מלחמה לא מצדיקה הרס חיים, עסקים וקריירות של אנשים שנבנו בעמל רב. עם כל הכבוד זו לא מלחמה קיומית מהסוג של מלחמת העצמאות או יום הכיפורים. זו מערכה נגד אירגון טרור שלא מחייבת גיוס כללי אלא גיוס קטן וסלקטיבי של כוחות מצומצמים. אין צורך לגרום יותר נזק ממה שכבר נגרם.

למעלה