לא, ק. קישור הן לא האויב, אבל...
אתן, שהרי את אחת בעצמך, הן חלק מהבעיה. ולהלן ההסבר: לא סתם בחרו מקימי המדינה ואלו שהתוו את חוק יסוד צה"ל לגייס בני-נוער בגיל 18. בני טיפש-עשרה שבטוחים ש-"רמבו" זה המציאות ושקרביים באמת הולכים עם מקלע ביד ומרססים לכל כיוון. לרוע המזל גם ק. קישור הן ילדות בנות 18, 20 גג. מה את מבינה בכלל כאשר איש בן 35 שקיבל צו מתקשר אלייך ומסביר לך שאישתו נמצאת בשמירת הריון ומיועדת ללדת בטווח התאריכים שרשום בצו? מה את יודעת מהחיים שלך כאשר בחורצ'יק כמוני מתקשר ומסביר לך שהצו נופל לו על מועדי ב' וכמו שמיטלל אמרה, מועד מיוחד משמעו בפועל דחיה של שנה שלמה בלימודים. כידוע לא צה"ל ישלם על השנה הזו או על העובדה שאני לא אסיים את התואר בזמן. צה"ל משלם בקושי על 8 שעות (ולא על יום שלם כמו שראיתי בתגובה פה) מתוך ה-24 בהן אני נמצא בבסיס. וכמובן שאין דבר כזה תוספת סיכון, לא בצה"ל. אז את מפנה את המתקשר התורן אל המ"פ שלו, שישלח ולת"מ וכן הלאה. זה מה שלימדו אותך בקורס וזה בדיוק מה שציפו ממך, בחורה בת 18 שאין לה מושג ירוק מה זה נקרא "החיים האמיתיים" לעשות. לא סתם את בת 18, 19, 20 גג. זה, הגישה הזו שלך, שאולי תגרום למפקד שלך גאווה אם הוא יראה אותה, הרתיחה פה את המגיבים, ואותי. ואז עוד מגיעים להודעה הזו שלך, שגם את אחיך שחררת, ואני מניח שב-"שחררת" את לא מתכוונת לטופס הצהוב שמקבלים בסוף מל"מ אלא ל-"סע לשלום, מחקנו את השם שלך מהמחשב! No more miluim for you!". הבחורה מספרת על אחיה, בחור קרבי בעל נכות קלה שאותה הוא ספג מצה"ל שמחזיק על הגב שלו את העסק המשפחתי והופס... קיבל זימון בצו 8. היא גם מספרת שגם על האח השני הצבא כבר בונה, למזלו הוא לא בארץ. היא מספרת כמה קשה להם כבר וכמה יותר קשה יהיה וכמובן שבהיותו של אחיה קרבי היא מפחדת מפני מה שיקרה חס וחלילה ואני לא ארחיב בנקודה הזו, טפו-טפו. היא עצובה, קשה לה ומה התגובה שלך? "תשמעי חמודה, קשה יש רק בלחם ואחיך חייב להתייצב אז, יאללה לשלוח אותו אלינו בדואר ישיר". יש אמרה ידועה: אם אין לך מה להגיד לטובה, עדיף כבר שתשתוק. זה נכון אחת כמה וכמה אם מה שיש לך להגיד זה "אוי-אוי-אוי". לא מאחל לך אפילו בטעות להיות במקום של זוהר כדי להבין איך את נשמעת.