שאלות...

סמואל60

New member
עו"ד במקרקעין

שלום לכולם , אני מחפש עו"ד מעולה , חריף , בולדוזר שמתמחה ומנוסה במקרקעין ובליטיגציה מאזור ירושלים והסביבה. תודה על המלצותיכם

שאלה לעו"ד

רכשתי מתקן מים של חברת מעיינות, כעבור 5 דק' לאחר ההתקנה והתשלום ושהטכנאי יצא מביתי המכשיר החל להרעיש, הטכנאי לא חזר לראות מה הבעיה למרות שצילצלתי אליו, אין מים חמים ואין קרים! בחברה אמרו לי לחכות יום יומיים, אבל מאז קיבלתי רק התעלמות מהם, או שחזרו לתאם יום לטכנאי אך הטכנאי לא הגיע, הם אינם מפנים אותי למנהל ובכדי לבטל את העיסקה אני צריכה לנתק את המכשיר ולהחזיר אותו לחברה שנמצאת במרכז הארץ, בנוסף ירד לי כסף על טכנאי ו-5% מהעיסקה. לאחר שהמתנתי לטכנאי והפסדתי חצי יום עבודה, ולאחר החוסר יחס שלהם או הזלזול בתעודת אחריות שקיבלתי מהם מותר להם לנהוג בי כך? מה הזכויות שלי כאן בכלל?

פריצת פלדלת

* אקדים ואומר ששאלה זו פרוסמה גם בפורום שיפוץ ובנייה לאחרונה ביקר אצלנו גנב שהחליט לנעול את הדירה מבפנים בעזרת הבריח העליון. התקשרנו אל פורץ הדלתות אשר הופיע באחת המדבקות על הדלת שפרץ את הדלת באופן אלים - בעזרת לום, עד אשר הבריח נתלש והדלת נפתחה. לפורץ שולם הסכום הנדרש עבור הפריצה ולאחר התאוששות מהשוק וגילוי העובדה שהפריצה היתה מאוד אלימה והרסה את הדלת והקיר, הפורץ הוזמן בשנית לתיקון, שעליו גבה סכום נוסף (סה"כ עבור הפריצה כ-450 ש"ח ועבור התיקון כ-80 ש"ח נוספים). מצורפות תמונות לאחר התיקון. לטענתו הוא לא סיים את התיקון והוא יגיע לצבוא את הקיר. כדאי לציין שהשוטר אשר הגיע לחקור את מקרה הפריצה לדירה (לא של הפורץ , של הגנב) הופתע לראות את אופן הפריצה של הפורץ ה"מורשה" ואמר שלא זו הדרך לפרוץ דלת אשר נעולה בבריח אם זה משנה, הדלת היא של מולטילוק בתמונות אפשר לראות את התיקון ה"איכותי" לקיר נכון לרגע זה, את הפגיעה בקורת הדלת וחיפוי הדלת עצמה עקב השימוש בלום, את הברגת הבריח החובבנית שהוא ביצע (הבורג הפיראטי אפילו לא נכנס בצורה ישרה), את פתח הבריח עצמו שהתעקם עקב הכוח שהופעל עליו וכמובן את מדבקת הפורץ הנ"ל שמצהיר על עצמו שהוא גם מבצע תיקונים, כשעל כל זה מתנוסס לוגו של מולטילוק ועכשיו לשאלות: 1. האם השוטר אכן צודק ולא כך מבצעים פריצה? 2. מה עלי לדרוש מן הפורץ שיתקן ע"מ להחזיר את המצב כלל הניתן לקדמותו? מה הוא מחוייב לתקן לאחר ביצוע פריצה? 3. האם הוא אכן זכאי לתשלום נוסף עבור תיקון פריצה אלימה שהוא ביצע? 4. האם הוא פורץ מורשה מטעם מולטילוק? 5. הסכום אשר שולם לו עבור הפריצה הגיוני או מוגזם? 6. מה המהלכים אשר כדאי לי לנקוט נגד הפורץ ע"מ שיבוצע תיקון הולם תודה, תודה ושוב תודה וכמובן חג שמח!

בת תורה

New member
קבלת בטחונות ממשקיעים(מקווה שהגעתי

למקום הנכון) . הציעו לי להשקיע אצל בעל עסקים סכום גדול ואני רוצה לדעת אלו בטחונות אני צריכה לבקש/לקחת ממנו?תודה מראש.

radicaldreamer

New member
"העלמת" זכייה בפרס

שלום, גוף כלשהו שערך תחרות באינטרנט פירסם כי זכיתי בפרס כלשהו. ההודעה פורסמה בלא מעט ערוצי אינטרנט והופצה בן כל מכרי שאף התקשרו כדי לברך אותי על הזכייה. הייתי מאושר ונלהב. לבסוף, לתדהמתי ואכזבתי, החליט עורך ההגלה כי יתכן ונפלה טעות בהחלטת מקבל הפרס והוא פשוט מחק והעלים את הודעת הזכייה שהופצה (ב-Facebook וב-Twitter). אני חש פגוע שכן ההודעה על הזוכים בפרס כבר פורסמה ברבים וכעת עורך ההגרלה העלים את הודעת הזכייה ויתכן וחזר בו ממתן הפרס. יש לציין שיש ברשותי צילום מסך של פרסום הזכייה. מה עושים ?

v a k n i n

New member
רישום פלילי בגין "החזקת פיגיון"

שלום לכולם, קצת רקע על עצמי,שמי רון, אני בן 21 משוחרר מזה 3 חודשים, שירות צבאי בהתנדבות עקב סכרת נעורים, נמצא בתהליכי התנדבות לשירות מילואים, אין שום עבר ו/או רישום פלילי, מעולם לא הייתי בתחנת המשטרה (עד אתמול), בא ממשפחה חובבת טיולים וטבע. רוצה לשתף אותכם במקרה שהתרחש אתמול בלילה, ופשוט מוציא אותי מכליי. אתמול בשעה 23:30 בלילה נסעתי בגיפ המשפחתי על כביש הפטרול בחוף בנהריה, במטרה לבקר חבר מהצבא ששהה בחוף עם חבריו. ניידת משטרה עצרה אותי לביקורת שיגרתית, השוטר שאל מספר שאלות לביקורת,עד כאן הכל היה בסדר. אחת השאלות הייתה, האם ישנו ברכב סכין, אולר, או כל חפץ שיכול להיראות חשוד, השבתי שיש סכין טיולים ברכב, שנמצאת שם תמיד ומשמשת אותנו בטיולים למגוון צרכים. (סכין אולר מתקפלת אורך הלהב כ9 ס"מ) לאחר מסר דק' החליט השוטר לבצע חיפוש ברכב, בזמן החיפוש מצא את הסכין המדוברת, בתוך נרתיק העור שלה כשהיא מונחת בתא הכפפות של הגיפ. השוטר לקח את הסכין, והכריז שאני מעוכב לחקירה בגין "החזקת פיגיון". ניסתי בכל צורה אפשרית להסביר לו שהסכין נמצאת ברכב כבר שנים, שייכת לאבי, ומשתמשים בה לטיולים, אך כל זה לשווא. השוטר היה בשלו ובחר להתעלם מדברי. לבסוף נסענו לתחנה, לאחר מילוי הטפסים ניצבתי מול חוקרת המשטרה. לאחר שיחה קצרה, בה החוקרת הבינה מה בדברי, נרשם דוח חקירה, נלקחה ממני טביעת אצבע ושוחררתי עם רישום פלילי חדש. מה באפשרותי לעשות על מנת לבטל את הרישום? ומה דעתכם בעיניין? תודה מראש, רון וקנין

avital82

New member
מחפשת התמחות למועד 03/2012 במגזר הציבורי

שלום לכולם, הנני סטודנטית שנה ג' (עכשיו מתחילה) למשפטים מחפשת משרת התמחות בבתי משפט ובשאר המגזר הציבורי תודה מראש, קארין.

vic13

New member
שריפת ניילונים ופסולת חקלאית

אני גרה בישוב שחלקו חקלאי, ובאופן קבוע בערבים חלק מהחקלאים שורפים ניילונים ופסולת , האויר בכל האזור שלנו מתמלא עשן וריח בלתי נסבל ואנו נאלצים בערבים לסגור את כל הבית ולהשאר ספונים בביתנו בגין כך, ואיננו יכולים להינות מאויר הערב הנעים. כך אנו סובלים שנים והמועצה אינה עושה דבר. כמו כן גם המועצה לאיכות הסביבה אינה נוקטת באמצעים כדי לבטל תופעה פושעת זאת. האם בכוח החוק לאסור על החלקאים את השריפות הללו? האם ישנה אפשרות של התושבים להתאגד ולתבוע את המועצה על חוסר טיפול שנמשך שנים? אודה לתשובה סמדר

עדיית

New member
שאלה בנושא חוב ארנונה

שלום לעו"ד, אני שוכרת דירה בקיבוץ. לפני כארבע שנים נכנסתי לדירה ובחודשיים הראשונים לא קיבלתי בדואר את התשלום לארנונה, כמו כן לא נשלחו אלי התראות, לכן לא שמתי לב ולא שילמתי חודשים אלה. לאחרונה הקיבוץ חייב אותי בגין חוב זה ,כמובן סכום שכולל את הקנס. אני מסרבת לשלם וטוענת שלא שלחו לי בזמן. הקיבוץ טוען שזה לא בעיה שלהם, יש להם הוכחות שהודיעו למח' הגבייה שאני רשומה על הנכס והם לא שלחו אלי. לעומת זאת למח' הגבייה יש הוכחה ששלחו התראות לקיבוץ. אני לא רוצה להיכנס לויכוח בינהם, אך לא נראה לי שצריך ליפול עלי. לדעתי אני צריכה לשלם רק את הקרן. מה דעתך המשפטית??? תודה

DANA11881

New member
התייעצות בנוגע להתמחות

שלום, אני עולה לשנה ב ומתחיל כל הבלאגן של ההתמחות. אני בעצם צריכה לבחור בין ציבורי לאזרחי. פה הבעיה שלי. ב"חיים האמיתיים" אני רואה את עצמי בציבורי ולא במשרד מסחרי כלשהו רודפת אחרי כסף שלא שלי. אבל אני לא יכולה לשלול גם את הכיוון המסחרי.... אז חשבתי, שלאור סיכויי ההשארות הקלושים בציבורי לאחר ההתמחות בשל המכרזים וכל הבירוקרטיה הזו- אולי כדי לי לעשות התמחות במשרד מסחרי מהטופ טן (כמובן במידה ואתקבל), ואז גדלה הסבירות להשאר לכמה שנים וגם אם לא- יש לי שורה יפה בקורות החיים שתעזור לי בקבלה לעבודה בציבורי. כלומר, אם ארצה לעבור ממסחרי לציבורי אז בשל יוקרת המשרד יעריכו את ההתמחות שלי גם אם היא לא מהציבורי. האם זה נכון לדעתכם? וברור שזה תחומי עיסוק שונים אבל גם בציבורי יש תחומים שונים, אני לא סגורה על תחום כלשהו וכנראה שאצטרך לנסות הרבה מחלקות כי לא בהכרח שבזו שארצה יהיו תקנים. לעומת זאת, אם אעשה התמחות בציבורי וארצה לעבור למסחרי, אז ההתמחות ממש לא תעזור לי ואולי אפילו תפגע בסיכויי. אני סתם מבלבלת את עצמי או שיש בזה משהו? והכל בהנחה שלא אסבול בהתמחות במסחרי, זה לא שזה לא מעניין... תודה רבה!

אגב, הטכנאי שהתקין השאיר את

כל הכבלים החשמליים בתוך הארון מסורבלים, ההתקנה ממש לא מקצועית הוא לאחר שהערתי הדביק אותם עם מסקנטייפ לדפנות הארון.

radicaldreamer

New member
מתקנון התחרות

* "בחירת התשובות הזוכות, נתונה לשיקול דעתו הבלעדי של צוות השופטים ותהיה סופית ובלתי ניתנת לערעור או השגה." * "ההחלטה בדבר התשובה לשאלה והזוכים במבצע הינה סופית, מוחלטת ובלתי ניתנת לערעור או השגה, וללקוח לא תהיה כל טענה בקשר לכך." זכייתי "הועלמה" עקב תלונות של משתתפים אחרים שטענו שהפרס מגיע להם. האם מותר לעורך ההגרלה לבטל את זכייתי באופן חד-צדדי לאחר פרסום שמי ברבים בנוגע לזכייה ?

Galmud01

New member
אלה עולמות שונים, ביניהם קיימת הפרדה ברורה..

מכל חברי, כל מי שבחר בציבורי ידע שזה מה שהוא רוצה לעשות כבר בתחילת הדרך (כל אחד מסיבות שונות: שעות עבודה נוחות, עבודה רגועה יותר, או הרצון לרדוף אחר הצדק או לפחות לסייע בהשגתו ועוד..). אצל כל אחד הרצונות וההעדפות משתנים מעט עם השנים, אבל בדר"כ קיימת העדפה בסיסית ברורה לאחד הכיוונים (ציבורי/מסחרי). אם את הולכת לציבורי (מלבד ביהמ"ש העליון), יהיה לך קשה (עד מאוד) להשתלב לאחר מכן במשרד מסחרי מוביל כעורכת דין. אני מניח שגם בכיוון ההפוך, התמחות בהנפקות וניירות ערך לא תעזור הרבה להתקבל למשרה במחלקה שעוסקת בדין הפלילי (ציבורי או פרטי)... בהצלחה !

DANA11881

New member
תודה רבה ו..

זאת הבעיה שנוצרת כשאר צריכים לבחור מוקדם כל כך... אני יודעת שבג"צים נורא מעניין אותי, אבל נראה לי שזה תחום כל כך צר שהתמחות בו פשוט לא תעזור לי בשום מקום אחר. הרי אין כמעט סיכוי שאוכל להתקבל ישר למשרת עו"ד במחלקה. כמו כן, אני בטוחה שלא כל עורכי הדין במחלקה גם התמחו בה, נכון?

לפנות לעו"ד

לא מן הנמנע שתקבל כתב אישום בדואר על עבירה זו. תתייעץ ויפה שעה אחת קודם. בהצלחה

אם לא קיבלת ואין להם הוכחה של אישור

מסירה את צריכה לשלם את הקרן ללא הקנס. הקיבוץ שלא שלח את ההתראות בזמן וגרם ליצירת החוב אמור לשלם את הקנס. פני למחלקת הגביה והגיעי איתם להסדר ברוח הדברים הללו. ללא אישורי מסירה את בצד המנצח

zivonn13

New member
חוב ארנונה

לדעתי את במקום הנכון. אומנם אני מתמחה בנזקי גוף אבל אשמח לעזור. אני מציע שתרשמי מכתב מסודר מדוייק וברור לגופים הרלוונטיים. תצייני את אשר ציינת כאן ושאת מוכנה לשלם את הקרן בלבד. אשמח לעבור על מכתבך בטרם תגישי אותו. זיו www.zivonn.co.il

למעלה