רישום פלילי בגין "החזקת פיגיון"
שלום לכולם, קצת רקע על עצמי,שמי רון, אני בן 21 משוחרר מזה 3 חודשים, שירות צבאי בהתנדבות עקב סכרת נעורים, נמצא בתהליכי התנדבות לשירות מילואים, אין שום עבר ו/או רישום פלילי, מעולם לא הייתי בתחנת המשטרה (עד אתמול), בא ממשפחה חובבת טיולים וטבע. רוצה לשתף אותכם במקרה שהתרחש אתמול בלילה, ופשוט מוציא אותי מכליי. אתמול בשעה 23:30 בלילה נסעתי בגיפ המשפחתי על כביש הפטרול בחוף בנהריה, במטרה לבקר חבר מהצבא ששהה בחוף עם חבריו. ניידת משטרה עצרה אותי לביקורת שיגרתית, השוטר שאל מספר שאלות לביקורת,עד כאן הכל היה בסדר. אחת השאלות הייתה, האם ישנו ברכב סכין, אולר, או כל חפץ שיכול להיראות חשוד, השבתי שיש סכין טיולים ברכב, שנמצאת שם תמיד ומשמשת אותנו בטיולים למגוון צרכים. (סכין אולר מתקפלת אורך הלהב כ9 ס"מ) לאחר מסר דק' החליט השוטר לבצע חיפוש ברכב, בזמן החיפוש מצא את הסכין המדוברת, בתוך נרתיק העור שלה כשהיא מונחת בתא הכפפות של הגיפ. השוטר לקח את הסכין, והכריז שאני מעוכב לחקירה בגין "החזקת פיגיון". ניסתי בכל צורה אפשרית להסביר לו שהסכין נמצאת ברכב כבר שנים, שייכת לאבי, ומשתמשים בה לטיולים, אך כל זה לשווא. השוטר היה בשלו ובחר להתעלם מדברי. לבסוף נסענו לתחנה, לאחר מילוי הטפסים ניצבתי מול חוקרת המשטרה. לאחר שיחה קצרה, בה החוקרת הבינה מה בדברי, נרשם דוח חקירה, נלקחה ממני טביעת אצבע ושוחררתי עם רישום פלילי חדש. מה באפשרותי לעשות על מנת לבטל את הרישום? ומה דעתכם בעיניין? תודה מראש, רון וקנין