שאלות...

יעוץ לשיפוץ

ייעוץ וליווי שיפוץ!! אני חברת 'קורן שיפוצים' ,עוסק בענף 17 שנים שנים שמתוכם 10 שנים עבדתי בחו"ל. כיום אני מנהל עסק לשיפוצים בכל הארץ , ונוכחתי לדעת שרוב האנשים שמשפצים רוצים לחסוך. דבר שמובן בימינו. אני מציע ליווי אישי לפרויקט - מהקטן ועד הגדול.מהכרת החומרים,קנייה במקומות זולים, מומחיות ויצירתיות בעיצוב דירות בעלות תקציב מוגבל!! פרקטים, עבודות גבס, שיוף וחידוש קירות, טאפטים, קרניזים, חידוש אמבטיות ללא עלות גבוהה!!! אשמח שתשתפו אותי בכל שלב בפרוייקט ואשמח לעזור בכל דרך שאוכל :)) מייל - [email protected] נייד- 052-6655867 במשרד- 077-5610075 שיהיה חג שמח ומלא אור :)

LEBANON2

New member
אביעד שלום .אני נכה צהל ורוצה להגיש ערער לבית

מישפט השלום כיצד אני עושה זאת מה התהליך אני מבקש לתבוע את מישרד הביטחון .על תגמולי תט"ר שלא שילמו לי אני נכה צהל ושנתיים לא עובד אים לי כסף .אני מבקש לתבוע לבד .האם זה אפשרי ??. האם זה הגיוני לתבועה לבד ?? תודה לך

omriko4

New member
צוואה לתרומת איברים

שלום רב איני עורך דין ואיני מבין דבר בצוואות רציתי בבקשה לשאול האם ניתן לדרוש כי במקרה ואמות אוכל לתת עדיפות בתרומת איברי לילדים או לאנשים אשר נרשמו במאגר תורמי כשנה מתאריך פטירתי או לתת תנאים שונים אחרים? בנוסף מה המינימום הנדרש כדי שמסמך יקרא צוואה אשמח לקבל תשובה תודה

פולספגן

New member
קצבאות ילדים וחיסונים

זהו שרשור
כי זה נושא ממש חשוב שממחיש איך החברה שלנו מדרדרת והופכת את הדמוקרטיה לדיקטטורה ע"י כפייה של האזרחים על ילדם לעבור פרוצדורה רפואית זאת או אחרת בניגוד להסכמתם. דבר שהוא לא אתי ומשולל כל יסוד בייחוד שיודעים את הסכנות שיש בכך ובמיוחד קנס כספי למעוטי יכולת הינו גזר דין מוות בעינויים ולכן זאת כפיה לכל דבר
אתם מוזמנים לקרוא זאת בקישור הבא:- http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1571&MessageId=145659384

Lotus1900

New member
דחוף זקוקה לייעוץ לגבי התנהלותה של חברת HOT

שלום, לפני מספר ימים נכנס לדירתי השכורה נציג של חברת הוט שהציג עצמו כ"נציג אג"ס" ושאל איך אנחנו רואים טלוויזיה. אמרתי לו שאנחנו רואים רק ערוץ 2 ובעיקר מחברים למחשב. הוא ראה שלטלוויזיה מחובר כבל לבן וזיפזפ בערוצים. כאשר ראה שיש לנו ערוצים של הוט התחיל באיומים. הציב 2 אופציות או להתחבר לשלושה חודשים להוט בסכום של 187 שח או להכנס איתם למשפט (לפי הנציג המאיים צפוי לי עונש קנס של 15 אלף שח או חצי שנה בכלא!! מממ...) ואמר - אני לא יוצא מהבית עד שאת לא מחליטה כך או כך. אמרתי לו שאני לא מוכנה לתת לו שום תשובה וזכותי לבדוק את אמיתות דבריו ואת זכויותיי. בסוף הוא יצא ואמר שמבחינתו זה תיק. לאחר מכן קיבלתי מכתב מעו"ד על כל העניין. רציתי לדעת - על איזה חוק הם מסתמכים? יש להם עילה לתבוע? הדירה שכורה, אנחנו שם שנתיים וחצי. תודה תודה!

סיפור מוזר והזוי כיצד

הוא נכנס פתאום לדירתכם , אולי תלמדו לקח ולא תכניסו לדירתכם נציג של חברה שאתם לא עובדים איתה כל זמן שלא שילמתן להוט ואתם לא התחברתם אינכם חייבים שקל. תבררו מי הדייר הקודם שלא התנתק ותעבירו את פרטיו לנציג הוט תפני לגבי גזית מרדיו 103 הוא מטפל בהוט בדרך הכי מהירה ויעילה הירגעו אין סיבה ללחץ

Lotus1900

New member
תודה!

אכן היה טפשי להכניס אותו, לומדים מטעויות.... נפנה לגבי, תודה על העצות!

אמאלה 27

New member
שאלה בנושא זכויות עובדים

אני עובדת כגננת בגן פרטי כחצי שנה. הוסכם ביני למעסיקה שהמשרה שלי היא 5 ימים בשבוע, 5 שעות כל יום עליהן אני מקבלת שכר גלובלי. בעבודתי יש לי התחייבויות שונות אחה"צ (השתלמויות, מסיבות, ימי הורים). המעסיקה שלי טוענת שמאחר ואני מקבלת שכר גלובלי לא מגיע לי שעות נוספות, אבל מצד שני במידה ואני מאחרת בבקר היא מורידה לי את השעות שבהן הייתי חסרה ובאוגוסט כשהגן סגור אינה משלמת לי, אלא מורידה מימי החופש שצברתי במהלך השנה. האם כך מחשבים משכורת גלובלית?

bee w hole

New member
ניצול מחפיר

אני מעניקה שירותי תרגום בשפת הסימנים בהתנדבות לחרשים. אני מתרגמת לבחור חרש , קרוב לחודש וחצי , מפגשים הקשורים לשיפוצים של דירתו, השיפוצים עצמם נמשכים כבר 3 חודשים, לא הייתי מעורבת מתחילת השיפוצים אלא מהאמצע. מדובר בבחור חרש עם תסמונת אשר, התסמונת מתבטאת בחרשות וגם בעיוורון הדרגתי, אבא שלו נפטר לפני שנה , אמא שלו חיה איתו גם היא חרשת ומתקרבת לעיוורון מוחלט ובקושי מתקשרת ואח עם אותה תסמונת ופיגור קל, X מנהל את הבית כמעט לבדו. X הזמין את חברתY עקב בעיות בצנרת שהובילו לשיפוץ הכרחי במקלחת ומשם זה התגלגל מרצונו של שמוליק לשיפוץ כללי לשם העלאת ערך הדירה בעתיד. כל התהליך הזה נעשה ללא חוזה מסודר וכל פעם הקבלן, מחברתY , מבקש ממנו סכומים מופקעים שלא מתקבלים על הדעת . פה ושם הקבלן עושה לX הנחות של 1000 שקל או טלויזיה בחינם אבל זה אפילו לא מדגדג או מרכך את ההוצאות העצומות שX כבר הוציא על השיפוצים. הקבלן מפעיל הרבה מניפולציות רגשיות וסוחט כספית. "אם לא תשלם אני לא אוכל להמשיך לעבוד". השיפוצים של הדירה הגיעו לסך 700 אלף שקל!!!! ממש לא ברור לי החוצפה והעוז רוח של הקבלן איך זה הגיע למצב הזה, כי הדירה בוודאי לא שווה את המחיר הזה החומרים גם לא, פשוט מצב אבסורדי. המשפחה חיה פאקינג 3 חודשים ללא מקלחת בבית ללא תנאים היגיינים ואנושיים!!, הולכים לקאנטרי להתקלח ומזמינים כל יום קייטרינג וסובלים את האבק של השיפוצים בנוסף לכל החרא שהם עוברים גם ככה. חרשתי את הנושא הזה עם עצמי לאורכו ולרוחבו (אני לא מצליחה לישון טוב בלילה בגלל זה) וכל פעם הגעתי למסקנה אחת, מדובר פה ב נ י צו ל! עירבתי כבר עו"ד אך ללא הואיל, זה לא עזר . עירבתי עוד גורמים יחד עם זאת אני מרגישה שאני לא משופשפת מספיק ובקיאה בתחום הזה של מאבקים שקשורים בבירוקרטיה, צריך לנקוט בצעדים חריפים. אני מאוד רוצה ללמוד, לרכוש ידע ולהילחם כדי שפשוט יהיה לו שקט ושלווה X מפוצץ ממתחים לכן אני מבקשת עזרה. אני מוכנה ללכת ראש בראש עם הקבלן הזה ולערב את כל הגורמים שצריך לערב. , איך עושים את זה בצורה יעילה? מה עושים? סליחה על הבלבול והאורך של דברי והאי סדר בכתיבה, אני פשוט רותחת !!!!!! זה נמשך כבר 3 חודשים יותר מדי.

שלום רב,

אני בהליך פשיטת רגל שסיפורי מוכר וכו' האם יש אפשרות שקצבת הנכות שלי תעבור לגורם כל חודש בחתימתי או בכל דרך חוקית אחרת וכל זאת על מנת שבמקרה חריג כמו למשל אני נטולת מכשיר טלפון בבית שנים ,אני ללא כבלים שנים ואין לי בעיה אבל אחרי שהתאוששתי קצת מדכאון אני רוצה קצת לצפות בטלויזיה אפילו בערוץ אחד, בקיצור רק לצרכים כאלה, כל השאר אעבוד במזומן ועובדת במזומן וגם מחפשת עבודה כי אני אמורה לפנות לביטוח לאומי בדרך הסיוע המשפטי שמסייע לי מאוד אך כהתחלה אני נוטלת כוחות פיזיים ורוצה שמישהו למשליקפיץ אותי ואשלם לו וכל המטרה שלי היא שאותו "נאמן" ייקח את מה שמגיע לו כל 28 לחודש ויתן לי את היתרה, העזרה היאמינימלית בכסף אך למען האמינות אנימוכנה לחתום שיקח כל 28 לחודש את הקצבת נכות ויקח באותו יום מה שמגיע לו ואת היתרה יתן לי, יש דבר כזה? אני פשוט מוגבלת ברמות קשות בגלל שאין לי קו בבית וכולנו יודעים שזה סכום זעום אך הם לא מאפשרים לי קו ללא כרטיס ואין ללי מן הסתם. חשבון יש לי והוא ללא מינוס אבל כל ההליך והברור קשה לי לבד. שווה לי להצמיד לי אדם עם לב זהב שיסכים לי והכל לפי החוק. למשל מהסיוע המשפטי יש לי עו"ד להליך פש"ר אבל מהסיוע המשפטי מוכנים לתת לי עו,ד לענין ביטוח לאומי שלקח לי על סתם כספים וגם לענין פגיעה בעבודה, אבל אני מוטשת לכת לבד ללא ניוד. תודה

מיכל1000

New member
שלום אביעד מנשה

אני התחלתי לעבוד באיזשהי רשת מסויימת שעוסקת באנימציה,עיצוב גרפי וכדומה,לפני חודש וחצי. אני נחשבת כפרילנסרית ועובדת עם חשבונית כמובן. דובר איתי בזמנו על עבודה של חצי שנה. ביום השני שלי שם הביאו לי טופס שמדבר על זה שאני עובדת תחתם ומספקת להם שירותי אנימציה (לא חושבת שהיה רשום שם תאריך סיום או משהו כזה...אבל תיכף את תגידי לי אם זה רלוונטי או לא) בקיצור לצערי,כל יום שאני נמצאת בעבודה אני סובלת. היחס גרוע האוירה מתוחה אני פשוט בדיכאון ולא רואה את עצמי ממשיכה שם. האם אני יכולה להודיע על התפטרות מבלי שיינקטו נגדי צעדים משפטיים? אני לא מדברת אפילו על לקבל את הכסף על החודש וחצי ---מבחינתי (שוב,במקרה הגרוע ביותר) שלא ישלמו לי,רק תנו לי ללכת.אני סובלת!! אבל האם זה פתח לתביעה משפטית מצידם? אם כן,האם יש חוק שאני צריכה להודיע להם X זמן לפני שאני רוצה להתפטר על מנת אולי שזה יהיה יותר "חוקי"?או פחות קשה מבחינתי? ואני גם אשמח אם תשיבי לי בהתאם לשתי האופציות: 1.כן לזכות בכסף שעבדתי עד עכשיו.(מה הדבר הנכון לעשות? אולי להודיע מראש....?) ו 2.נגיד וכבר לא אכפת לי מהכסף ואני כ"כ סובלת שאני רק רוצה לעוף משם. אני קצת מפחדת לעשות צעדים שאח"כ יסבכו אותי במשפטים וכו'. בכל זאת,מדובר בחברה רצינית ומוכרת. אבל אני באמת בדיכאון כבר.(אם זה רק שלא ישלמו לי על החודש וחצי,אז אני מוותרת.הבריאות שלי חשובה לי יותר) אשמח לתשובה המון תודה

מיכל1000

New member
עוד הערה חשובה

האם יש מצב שאני יכולה להודיע לבוס שלי או לזה שמתחתיו (לא משנה...הכוונה למעסיק שלי) שאני רוצה לעזוב כמה שיותר מהר....ושבבקשה ימצאו לי מחליף כמה שיותר מהר----בינתיים אני נשארת כי אני לא רוצה לדפוק את המערכת כמו שאומרים,אבל מקווה מאוד שימצאו לי מחליף במהרה כי אני לא יכולה יותר להמשיך לעבוד במקום הזה----(ז"א,אני לא ישר בורחת אוקיי?) האם יכול להיות מצב בו משאירים אותי בכוח? האם יכול להיות מצב שהם משאירים אותי שם עוד חודשיים,ולא באמת מחפשים מישהו אחר? האם יש חוק לטובתי שמקציב להם באמת זמן מסויים שיחליפו אותי? (וכמובן אז אני כן מקבלת את הכסף? או שלא.... אני אשמח לתשובה גם בהקשר לזה. המון תודה

caroline barina

New member
אופציה לתביעה - הכל בדולר..

כולנו מכירים את החנות של "הכל בדולר" רק שנכון שזה מעצבן שכשהיום שאלתי למה אני משלמת לו כאילו דולר שווה 5 שקלים ולא 3.60 או בקרבותיו.. ענה לי שככה זה ואם אני לא רוצה שלא אקנה.. ממש בחוצפה... (חבל שלא שילמתי לו בדולרים אמיתיים חחח) ולשאלתי.. זו לא עבירה על החוק? לכתוב שכל המוצרים בחנות בדולר ולקחת כמעט כפול??

מיKאלה

New member
חלופה למעצר בית

אחי לאחר מעצר בכלא. בדיון שלו ניתנה אופציה למעצר בית אבל מסתבר שאנחנו בני המשפחה איננו יכולים להוות חלופה למעצר. אנחנו מחפשים אלטרנטיבה אחרת. אינני מתמצאת בנושא ואשמח לשמוע האם ידוע על אפשרויות אחרות: חוות מיוחדות, מקומות דיור שכאלו, או אפילו ישיבות. במידה ולא נמצא משהו הוא יצטרך להשאר כלוא לתקופה שיכולה להגיע למספר חודשים ואנו רוצים להמנע מכך ולעזור עד כמה שנוכל.

Double Oxygen

New member
שאלה

בוקר טוב, אני מקווה שאני בפורום הנכון ובמידה ולא אני אשמח שתפנו אותי למקום הנכון. בכל אופן,אני מעוניינת לשתף אתכם בסיפור של אימי בנוגע לבעיה שנוצרה במשפחה. המשפחה של אימי כוללת 5 אחים כולל אותה ושני ההורים שלה מתו ובמקום הבית שלהם הוחלט על ידי העירייה לבנות מגדל בניינים חדש. אמא שלי ושאר האחים מוסכסכים עם אח אחד וככל הנראה שהוא חתם עם החברה על הסכם לקבל את הדירה החדשה שתיבנה בבניין. כפי שידוע לאמא שלי הוא אמור לקבל פיצויים על כל יום שהבניין בנייה. הוא בכלל גר כמה רחובות ליד ולא גר באופן פיזי בבית של ההורים שלו לפני שנהרסה. אמא שלי מעוניינת להגיש תביעה נגדו כדי לקבל את סכום הכסף המגיע לה ולשאר האחים ושהוא יתחלק איתם ולא יקח הכל לעצמו. האם יש לאמא שלי אפשרות לברר איך אפשר לדעת מה סכום הפיצויים שהוא מקבל במהלך הזמן הזה?

lirno14

New member
צבא

בתי החיילת הרגישה לא טוב וגילתה כי יש לה גידולים בבלוטת התריס ואי תפקוד תקין של הבלוטה. הצבא שלח אותה לכל הבדיקות והסקירות ובאמת התייחס אליה ברצינות. עוד 3 חודשים היא משתחררת. האם מגיע לה הכרה כלשהי מהצבא היות והמחלה התפרצה במהלך השירות? למי לפנות?את מי לשאול?

havasi

New member
הסכמי סודיות

שלום לכול חברי הפורום,זו הפעם הראשונה שלי כאן,קצת מתרגש. יש לי רעיון לאתר אינטרנט והייתי שמח לשמור על הרעיון באופן בלעדי ושלא יעשו בו שימוש. אשמח לטיפים בנושא.אפשר לפנות אלי גם במסר.. תודה.

אפפ

New member
אזרחות אירופאית

אני צרכיה עו"ד שמתחמה בהוצאת אזרחות סבתא שלי נולדה במרוקו שאז היתה תחת שלטון ספרד

למעלה